Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
10 minut temu, Aska7 napisał:

: (

No, bo to trudne jest : (

No ja Pralinę rozumiem w pewnym sensie, z własnego przykładu :)

2 minuty temu, helli napisał:

To i tak sporo te  0.2, to za rok 2.5 kg,, lepiej wolniej, ale bez jojo

Co racja to racja :)

Posted
16 minut temu, agat21 napisał:

Państwo, którzy niedawno adoptowali Reksia od Malagos, szukają przylepnej, kanapowej psiny dla swoich rodziców. Może warto podsunąć im Pralinkę??

Pralinka super by się nadawała,jest to wspaniała sunia o cudnym charakterze,przymilna,spokojna i do tego o cudnym umaszczeniu,nie rudym a czekoladowym.Pralinka wymaga sporych spacerów i to spuszczana ze smyczy,wtedy by migiem spaliła kalorie.U Hani ma do biegania ogród ale już go poznała i sądzę,że nie biega tylko leży sobie gdzieś pod krzaczkiem.Jej konieczny jest DS gdzie by korzystała z dłuższych spacerów i nie starsze osoby,które na spacerze ciągną nogę za nogą(bardzo dużo takich widuje u nas).Już Pralinka u takiej osoby była i nic dobrego to jej nie przyniosło(długie pazurki,otyłość, idt.).

Państwo są z Wrocławia by mogli podjechać do hoteliku i poznać Pralinkę albo inne psiaki.

Posted
29 minut temu, agat21 napisał:

Państwo, którzy niedawno adoptowali Reksia od Malagos, szukają przylepnej, kanapowej psiny dla swoich rodziców. Może warto podsunąć im Pralinkę??

3 minuty temu, Anula napisał:

Pralinka super by się nadawała,jest to wspaniała sunia o cudnym charakterze,przymilna,spokojna i do tego o cudnym umaszczeniu,nie rudym a czekoladowym.Pralinka wymaga sporych spacerów i to spuszczana ze smyczy,wtedy by migiem spaliła kalorie.U Hani ma do biegania ogród ale już go poznała i sądzę,że nie biega tylko leży sobie gdzieś pod krzaczkiem.Jej konieczny jest DS gdzie by korzystała z dłuższych spacerów i nie starsze osoby,które na spacerze ciągną nogę za nogą(bardzo dużo takich widuje u nas).Już Pralinka u takiej osoby była i nic dobrego to jej nie przyniosło(długie pazurki,otyłość, idt.).

Państwo są z Wrocławia by mogli podjechać do hoteliku i poznać Pralinkę albo inne psiaki.

Byłoby cudownie podsunąć Pralinę Państwu ale jak do nich dotrzeć ?

Posted

To Pralinka jest w końcu spokojną suczką czy aktywną, wymagającą ruchu? Ja ją ogłaszam jako sunię o sporym zapotrzebowaniu na ruch, a nie jako spokojną, której wystarczą spacerki wokół bloku... ;)

Posted
12 minut temu, Tyś(ka) napisał:

To Pralinka jest w końcu spokojną suczką czy aktywną, wymagającą ruchu? Ja ją ogłaszam jako sunię o sporym zapotrzebowaniu na ruch, a nie jako spokojną, której wystarczą spacerki wokół bloku... ;)

Ona wymaga ruchu poprzez spacery,wybieganie się.Miałam na myśli spokojna to,że jest grzeczna,usłuchana,jednym słowem kochana.

Posted
3 minuty temu, Sara2011 napisał:

:(

I odchudzanie jakoś nie wychodzi :(

No, ale przecież nie można głodzić psa wydzielając jakieś mikroskopijne racje żywieniowe,dostanie anemii i jeszcze nie wiadomo co.

Posted
2 minuty temu, bakusiowa napisał:

Jak jest odchudzana?

Dostaje karmę light i przebywa dużo na ogrodzie. Ale czy jej się chce biegać tego nie wiem.

Posted
2 minuty temu, Anula napisał:

No, ale przecież nie można głodzić psa wydzielając jakieś mikroskopijne racje żywieniowe,dostanie anemii i jeszcze nie wiadomo co.

Oczywiście , że nie. Wiadomo, że ubytek wagi to nie taka prosta sprawa :(.

Posted
18 minut temu, Sara2011 napisał:

Dostaje karmę light i przebywa dużo na ogrodzie. Ale czy jej się chce biegać tego nie wiem.

dla niej najlepsze byłyby spacery. 3 razy po 40 minut i byłaby laska w kilka tygodni....

Posted
6 godzin temu, Anula napisał:

Ona wymaga ruchu poprzez spacery,wybieganie się.Miałam na myśli spokojna to,że jest grzeczna,usłuchana,jednym słowem kochana.

Aaa, to to tak :) Słodki ideał z niej.

1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

dla niej najlepsze byłyby spacery. 3 razy po 40 minut i byłaby laska w kilka tygodni....

Ano, pies najlepiej chudnie, kiedy ma regularne spacery, pływanie też dobrze działa na tuszę. Niestety, samo przebywanie na ogrodzie może nic nie robić... :( Mówię to jako posiadaczka psa z tendencją do tycia, teraz też się odchudzamy i dopiero spacery, w których zaczął chodzić marszowym (energicznym) jednostajnym krokiem zaczęły skutkować spadkiem wagi. 

Posted

W hoteliku spacery nie wchodzą w grę dlatego sugerowałam aby skupić się na ogłoszeniach i znaleźć odpowiedni DS.

Warto także jak wcześniej pisano zrobić suni badania na tarczycę i ogólne badania.