Mazowszanka13 Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 A ja jestem ciekawa czy uszka staną jak stres minie ? Quote
elik Posted June 28, 2018 Author Posted June 28, 2018 56 minut temu, Mazowszanka13 napisał: A ja jestem ciekawa czy uszka staną jak stres minie ? Dobre pytanie :) Mnie też to ciekawi :) Czekamy na wieści od Anecik. Quote
elik Posted June 28, 2018 Author Posted June 28, 2018 7 godzin temu, Nesiowata napisał: A co słychać u małej? 1 godzinę temu, Onaa napisał: Też jestem ciekawa co u malizny :). Musimy poczekać na wiadomości z hoteliku, a może jakieś zdjęcia się nam dostanie :) Co prawda u nas pogoda niezbyt dobra do robienia zdjęć, ale może w hoteliku jest słoneczko :) Quote
ewu Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 Ja też zaglądam . Dobrze,że okruszek już bezpieczny. Quote
Anecik Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 No niestety u nas leje, pada lub siąpi. Jest zimno, chłodno i nieprzyjemnie. Cóż..lato. Malwinka dziś została odrobaczona, ma spory apetyt. Z psiakami chce się bawić, do ludzi w porządku. Troszkę poszczekuje :) no ale to w końcu pies jest to i szczeka :D Na smyczy jako tako chodzi. W środę pojedziemy do weta i zaszczepimy na wirusówki. Nie możemy wcześniej bo w poniedzialek byla szczepiona na koszt schroniska na wściekliznę. Nie wiem czy pisaląm ale tablety na robale też dalo schronisko. Mam nadzieję że jest po pierwszej cieczce i trzeba byloby umówić sterylizację. Uszka to raczej nie staną. Stres u Malwinki też nie jest jakiś ogromny :) Quote
magenka1 Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 nie dostałam jeszcze numeru konta , czy mógłby mi ktoś przesłać :) Quote
elik Posted June 28, 2018 Author Posted June 28, 2018 14 minut temu, magenka1 napisał: nie dostałam jeszcze numeru konta , czy mógłby mi ktoś przesłać :) Oooo soreczki za przeoczenie. Bardzo dziękujemy za pomoc dla Malwinki Już ślę numereczek :) Quote
elik Posted June 28, 2018 Author Posted June 28, 2018 20 minut temu, magenka1 napisał: nie dostałam jeszcze numeru konta , czy mógłby mi ktoś przesłać :) Poleciało :) Czy jeszcze komuś ? Komu, komu, komu, bo... sunia bardzo potrzebuje wsparcia. Quote
Tyśka) Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 Bardzo dobre wieści przynosisz, anecik :) Kochana mała :) Ile ona może ważyć i mieć w klębie? Bo na zdjęciach wygląda na dość dużą, tzn. na malucha z tych rodzajów większych ;) Quote
Anecik Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 Na szybko żeby Wam Malwinka nie umknęła. 56 minut temu, Tyś(ka) napisał: Bardzo dobre wieści przynosisz, anecik :) Kochana mała :) Ile ona może ważyć i mieć w klębie? Bo na zdjęciach wygląda na dość dużą, tzn. na malucha z tych rodzajów większych ;) Waży ....może z 7, 8 kg, niska jest. Nie wiem czy nie ma końcówki cieczki. Z Betinką się zakolegowała Z Ajką niekoniecznie :) Kamisia nie chce się bawić :( bo się boi. 1 Quote
Anecik Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 Co tu robić? Co robić?? Ale jestem dzielna to i zajęcie sobie znajdę sama. Mam to....kuleczki :) Kulki są ok. I Uśmieszek dla cioteczek :) 2 Quote
ewu Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 1 godzinę temu, Anecik napisał: Na szybko żeby Wam Malwinka nie umknęła. Waży ....może z 7, 8 kg, niska jest. Nie wiem czy nie ma końcówki cieczki. Z Betinką się zakolegowała Z Ajką niekoniecznie :) Kamisia nie chce się bawić :( bo się boi. Maliżny ze schronu w komplecie:) Quote
elik Posted June 28, 2018 Author Posted June 28, 2018 1 godzinę temu, Anecik napisał: Nie wiem czy nie ma końcówki cieczki. Coś na to wskazuje ? Jeśli tak, to ze sterylką trzeba byłoby poczekać - 3 tygodnie, czy 3 miesiące? Kurtka. Dobrze, że są lepiej wiedzący :) Na tych zdjęciach wydaje mi się większa niż na tych ze schronu. Jak oceniasz Aneciu, ile ona może mieć miesięcy? Dzięki za fajne zdjęcia :) Quote
Anecik Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 Niestety elik ale źe 2, 3miesiące trzeba odczekać. Malwinka maciuoeńka nie jest. Jest po prostu mała :) i młodziutka. 1 Quote
ewu Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 Trzeba sprawdzić czy nie jest szczenna. Przecież nikt jej wcześniej nie pilnował wszystko jest możliwe. Jeszcze by tylko tego brakowało:( Quote
Tyśka) Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 Tak mi się wydawało, że Malwinka nie jest taka maciupka, bo wygląda na dość "mocną" sunię. :) I ten jej ogon! Mam nadzieję, że nie jest szczenna ani cieczkowa:( Quote
elik Posted June 28, 2018 Author Posted June 28, 2018 8 minut temu, ewu napisał: Trzeba sprawdzić czy nie jest szczenna. Przecież nikt jej wcześniej nie pilnował wszystko jest możliwe. Jeszcze by tylko tego brakowało:( O kurcze, no właśnie. Jeśli to faktycznie końcówka cieczki, to na bank jest w ciąży. Przecież była bezdomna. Kiedy trafiła do schronu Basiu i czy w schronie jest w kojcu z psami, czy tylko z suczkami. Może całą cieczkę przekiblowała w schronie. Tak byłoby najlepiej. Quote
elik Posted June 28, 2018 Author Posted June 28, 2018 1 minutę temu, Tyś(ka) napisał: Mam nadzieję, że nie jest szczenna ani cieczkowa:( Aneciu czy sunia na pewno ma cieczkę ? Jeśli sama nie jesteś w stanie tego ustalić, to może dobrze byłoby pokazać ją wetowi. To jest ważne czy ma, czy nie ma cieczki. Jeśli nie ma, to można byłoby ją ciachać w najbliższym czasie, bo chyba nie ma przeciwwskazań zdrowotnych. Jeśli natomiast ma cieczkę, to trzeba byłoby poczekać, jak mówisz 2, 3 miesiące. Quote
ewu Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 1 godzinę temu, elik napisał: O kurcze, no właśnie. Jeśli to faktycznie końcówka cieczki, to na bank jest w ciąży. Przecież była bezdomna. Kiedy trafiła do schronu Basiu i czy w schronie jest w kojcu z psami, czy tylko z suczkami. Może całą cieczkę przekiblowała w schronie. Tak byłoby najlepiej. Elu była na kwarantannie dopytam czy przyszła już z cieczką i z kim siedziała w kojcu. 1 Quote
jankamałpa Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 Zaglądam z zaproszenia, ale dopiero wróciłam z urlopu, walizka jeszcze nie rozpakowana, a ja biegam po wątkach i nadrabiam zaległości. 1 Quote
elik Posted June 30, 2018 Author Posted June 30, 2018 Witsam serdecznie i dziękuję Wam za przybycie do sunieczki. Bądźcie z nami. Ona bardzo nas potrzebuje. Quote
ewu Posted June 30, 2018 Posted June 30, 2018 Niestety była półtora dniai w boksie z pieskiem (weekend), w poniedzałek została przeniesiona ale mogło się wszystko wydarzyć:( Trzeba sprawdzić czy nie jest w ciąży. Quote
Recommended Posts