Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
10 godzin temu, Mazowszanka13 napisał:

Dostałam pierwsze zapytanie o Ami (sms).

Czy suczka może mieszkać w kojcu, w budzie czy tylko dom ?

Nie muszę mówić co odpisałam.

Ważne,że jest zauważalna. A głupich nie sieją,  sami się rodzą.

Posted
19 godzin temu, Mazowszanka13 napisał:

Dostałam pierwsze zapytanie o Ami (sms).

Czy suczka może mieszkać w kojcu, w budzie czy tylko dom ?

Nie muszę mówić co odpisałam.

Ja się zastanawiam, po co ludziom pies w kojcu, w budzie?

Przy współczesnej technice alarmy domowe pełnią funkcję sygnalizatora-odstraszacza. Chyba, że cymbały, którym "żal wyrzucać resztek jedzenia" traktują psa jak śmietnik i się rozgrzeszają jego kosztem. 

Przecież najwartościowsza jest sama relacja z psem. 

Rozumiem kojce w tymczasach, hotelach, schroniskach, bo... nie ma wyjścia, bo psy są nieznane, bo jest ich dużo, bo różnie na siebie i ludzi reagują, bo chorują, itp. 

Ale swój, mój, ten własny do kojca?! Ja tęsknię nawet jak jestem w drugim pokoju :)))))) 

• Like 2
Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

Może będzie cd? 

Nie bedzie, bo Pani ze Śląska. I dobrze, bo bardzo powściągliwa w wypowiedziach.

2 godziny temu, Dusia-Duszka napisał:

Ja się zastanawiam, po co ludziom pies w kojcu, w budzie?

Przy współczesnej technice alarmy domowe pełnią funkcję sygnalizatora-odstraszacza. Chyba, że cymbały, którym "żal wyrzucać resztek jedzenia" traktują psa jak śmietnik i się rozgrzeszają jego kosztem. 

Przecież najwartościowsza jest sama relacja z psem. 

Rozumiem kojce w tymczasach, hotelach, schroniskach, bo... nie ma wyjścia, bo psy są nieznane, bo jest ich dużo, bo różnie na siebie i ludzi reagują, bo chorują, itp. 

Ale swój, mój, ten własny do kojca?! Ja tęsknię nawet jak jestem w drugim pokoju :)))))) 

A duży i groźny pies w kojcu po co ? Przecież nie złapie z kojca złodzieja. Pewnie masz rację, pełni funkcje śmpojemnika na odpady organiczne zamiast kompostu.

Posted
Dnia 5.06.2018 o 09:22, Mazowszanka13 napisał:

Witaj:) Dawno Ciebie na dogo nie widziałam.

Tak, rzadko teraz na Dogo zaglądam. Sporo kłopotów z psami, które u mnie zostały i ogólnych. Sentyment do Dogo jednak pozostał dlatego jak mogę to zaglądam.

Posted

No, czyli Mała się przekonała już do Ami! :) Zrozumiała, że to może być świetna towarzyszka zabaw na tle pozostałego stada trochę odbiegającego wiekowo od niej? ;)

Posted
32 minuty temu, agat21 napisał:

No, czyli Mała się przekonała już do Ami! :) Zrozumiała, że to może być świetna towarzyszka zabaw na tle pozostałego stada trochę odbiegającego wiekowo od niej? ;)

Na to liczyłam.

Posted

Cudna jest.

A w kwestii głupich telefonów to naprawdę można napisać niezły tekst dla kabareciarzy.

Niestety nie o to nam chodzi:(

Ostatnio miałam telefon o Frania :" Kolega by se wziął tego takiego czarnego pod kolano. To kiedy se może zabrać?"

No cóż...:(

Posted

Ostatnio, wszędzie cisza. Jest teraz wysyp szczeniaków, więc psów do adopcji nadmiar :((. W piątek ogłosiłam na Olx Reksia od Malagos. Ma ponad 1300 odsłon i tylko trzy pobrane telefony. Żadnego @ w jego sprawie nie dostałam...... 

Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

Ostatnio, wszędzie cisza. Jest teraz wysyp szczeniaków, więc psów do adopcji nadmiar :((. W piątek ogłosiłam na Olx Reksia od Malagos. Ma ponad 1300 odsłon i tylko trzy pobrane telefony. Żadnego @ w jego sprawie nie dostałam...... 

To fakt. Fb aż ugina się od znalezionych i ogłaszanych szczeniaków.