walko1 Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Wróciłam na Dogomanię z wielką prośbą do Was wszystkich a szczególnie z wielką prośbą o pomoc. Pomóżcie proszę rozpowszechnić informację o zaginięciu mojego pieska - przygarnęłam wyrzuconego z samochodu kundelka w zeszłym roku w sierpniu . A teraz w niedzielę 8 2018 kwietnia zaginął - wyszedł przez dziurę w płocie i pobiegł nie wiem dokąd. Jest dzielny bo sam o siebie walczył przez miesiąc w polach skąd go przywabiłam ale jednocześnie jest delikatny i wrażliwy. Nie wiem czy na Dogo są osoby z okolic Książa Małego i jak je znaleźć. Może też powinnam pisać na innym wątku to proszę o przeniesienie. Ogłoszenia dałam na portale i do schronisk w Bolesławiu i Krakowie. Porozwieszałam na przystankach autobusowych ale nadal nic. Nie ma go już tydzień. Bardzo proszę o pomoc. Ogłoszenie było takie : W dniu 8 kwietnia 2018 r. w miejscowości Zaryszyn koło Książa Małego zaginął mały żółto-biały piesek. Długowłosy, podobny do szpica. Ma klapnięte prawe uszko, oczy brązowe. Wiek około 5 lat. Ma czerwoną obrożę z cyrkoniami. Jeśli ktoś go zobaczy bardzo proszę o wiadomość na nr telefonu 886 - 499-398 Quote
Poker Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Napisz jaki to rejon kraju, bo nazwy miejscowości niewiele mówią. Zrobiłaś ogłoszenia w swojej miejscowości w postaci plakatów. Rozwieś je na sklepach, w szkole, przy kościele, przychodni. Rozdaj ulotki dzieciom , listonoszom ,śmieciarzom.Jeżeli jest , to Straży miejskiej.Powieś w pobliskich gabinetach weterynaryjnych. Trzymam kciuki. Miał adresatkę? Quote
uxmal Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Po-mailuj też do weterynarzy z okolicy, fryzjerów, kosmetyczek i dołączaj treść ogłoszenia- taka przygotowana do wydruku + prośba o rozwieszenie ich w swoim biurze/zakąłdzie/salonie/gabinecie. Powysyłaj też do parafii z prośbą o umieszczenie ogłoszenia na tablicy ogłoszeń w parafii i informowanie wiernych Nie wahaj się tego robić . Cel uświęca środki. Quote
jankamałpa Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 Ja proponuję udać się do gminy i zapytać z jakim schroniskiem ma gmina podpisaną umowę i zapyta, czy odłowili takiego psiaka i szukać po schroniskach. Quote
Sowa Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 I jeszcze można porozumieć się z człowiekiem, który ma umowę na odławianie psów na tym terenie i obiecać nagrodę. Quote
walko1 Posted April 16, 2018 Author Posted April 16, 2018 Witam Dziękuję za wiadomości i pomysły co robić. Piszę późno bo w pracy mogę tylko na chwilkę korzystać z komputera. Z wyjątkiem kontaktu z osobą odławiającą psy i listonosza wszystko już zrobiłam. Zaryszyn jest koło Książa Małego - to jeszcze województwo małopolskie ale do świętokrzyskiego mam jakieś 4 kilometry. Większe miasto to w odległości 22 kilometry Miechów. Jeszcze poprosiłam osobę z handlu obwoźnego aby się rozglądał. Quote
walko1 Posted April 16, 2018 Author Posted April 16, 2018 Adresatkę miał ale mogła się urwać jak latał po krzakach. Quote
Patmol Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 wydarzenie mu zrób na FB, i tutaj daj linka i ogłoszenia w necie, na pewno na OLX tutaj https://www.olx.pl/zwierzeta/zaginione-i-znalezione/ widzę, ze na gumtree jest https://www.gumtree.pl/a-zgubiono-lub-znaleziono/miechow/zaginal-maly-zolto-+-bialy-piesek/1002289279140911375076009 moim zdaniem to pies nie jest żółto biały, i tytuł może być mylący raczej jest biszkoptowa, biszkoptowo-biała tutaj sie dopisz https://www.facebook.com/ groups/ZaginioneKrakow/photos/ wpisałam ze spacją, bo inaczej nie przyjmie linka Quote
gojka Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 Na fejsie są grupy gdzie umieszczasz info o zaginionym psie.Umieszczaj ogłoszenia na sklepach,przystankach,stacjach paliw.Chodź po domach i pytaj.Zgłoś może też SM w tej większej miejscowości.Proponuję dać info,że przewidujesz nagrodę dla znalazcy-i najlepiej napisz ile.Z doświadczenia wiem,że wiecej osób się zainteresuje. Quote
walko1 Posted April 16, 2018 Author Posted April 16, 2018 Nie mam niestety konta na FB i prosiłam koleżankę żeby mi to zrobiła ale muszę poczekać niestety. Na Gumtree i OLX dałam ogłoszenia i jeszcze na takiej stronie od zaginionych psów. Nagrodę dopiszę na wszystkie ogłoszenia rozwieszone i te które dzisiaj będę rozwieszać. Co do koloru to w dzień on naprawdę jest żółtawy z białym. Z mojego terenu schronisko jest w Bolesławiu - posłałam zdjęcia i Pani sprawdziła że nie ma takiego i powiedziała że mnie zawiadomi jakby się coś podobnego pojawiło. Quote
walko1 Posted April 18, 2018 Author Posted April 18, 2018 Szukam nadal. Koleżanka da na facebooka. Quote
walko1 Posted April 18, 2018 Author Posted April 18, 2018 Już koleżanka dała na facebooka i ktoś zaczął udostępniać. Znowu mam nadzieję. Quote
uxmal Posted April 18, 2018 Posted April 18, 2018 7 godzin temu, walko1 napisał: Już koleżanka dała na facebooka i ktoś zaczął udostępniać. Znowu mam nadzieję. trzymaj się. Quote
walko1 Posted April 19, 2018 Author Posted April 19, 2018 Podaję link na FB https://www.facebook.com/groups/ZaginioneKrakow/permalink/2015984891779809/ Bardzo proszę o udostępnianie. Może go ktoś pozna. Quote
walko1 Posted April 28, 2018 Author Posted April 28, 2018 Coś nacisnęłam i zdjęcie Gonza się zmultiplikowało , oj... i nie wiem jak to naprawić. Dostałam telefon i zdjęcie ze schroniska w Zawierciu - piesek podobny do Gonza. Pojechałam natychmiast ale niestety nie jest to Gonzo. A już tak się cieszyłam. Ta psinka już jest ogłoszona na olx. Ale przy okazji jeśli mogę to napiszę kilka zdań o tym schronisku. Jest na uboczu ale nie może przecież być w centrum. Jest bardzo czysto, wszystko zadbane. Trawiasty wybieg a na nim kilkanaście psiaków, całkiem zadowolonych, biegających (te młodsze) i odpoczywających (starsze). W centrum wybiegu stoją budki aby się mogły schować jak pada deszcz albo coś innego. Inne psy w boksach - ja widziałam że pojedynczo ale może nie widziałam wszystkiego bo zszokowana byłam że to nie Gonzo. Psiaki nie wyglądały na niezadowolone. Ochrzaniały mnie równo za zakłócanie spokoju. Panie, z którymi rozmawiałam bardzo miłe. Jedna pracowała w biurze a druga myła jakiś podest na podwórku. W korytarzu na legowisku spał sobie spokojnie duży czarny kot i miał wszystko w nosie. Nie pamiętam w którym miejscu ale widziałam dużo czyściutkich misek czekających na porę karmienia. Psy są tam bezpieczne, zadbane. Mogłam wszędzie zaglądać, nikt mnie nie ograniczał. Te Panie są naprawdę opiekunami. Mówiły że jest 90 psów. Jeśli czyjś pies trafi do Zawiercia to proszę się nie martwić o warunki, każdemu życzę by ewentualnie zagubiony psiak trafił do Zawiercia a nie gdzieś w inne miejsce. Jechać, odebrać i już bo psiak na pewno miał dobre warunki i opiekę. A ja nadal szukam Gonzika ..... Quote
walko1 Posted October 9, 2018 Author Posted October 9, 2018 Niestety nie ale nadal szukam. Międzyczasie w końcu maja dostałam od sąsiada z drugiego końca wsi znajdę - prawie owczarka z naciskiem na prawie, "bo po co jeździć i szukać psa jak już jest gotowy, ino dać mu żryć" a dwa miesiące temu ktoś podrzucił mi pod płot 8-tygodniowe zagłodzone i zapchlone szczenię - suczka - prawie pinczerka. Tym samym na tę chwilę mam 3 znajdy, bo jeszcze jest Tola w ubiegłym roku wyrzucone szczenię prawie jamnika. Ale nadal tęsknię i szukam Gonza. Tak w skrócie wygląda życie psów na wsi. Pozdrawiam z nadzieją ... Quote
Nadziejka Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 Pisz jak najczesciej serduchem calunim sciskamy za te wszytkie lapenki bardzo ciesze ze bezpieczne zaopiekowane pokochane zycze calem sercem aby i Gonzik wrocil do domku Masz teraz skarbunki nad skarbunki Quote
Recommended Posts