Gosiapk Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Zmysł napisał(a):Gremlinka jest bardzo charakterystyczna i bardzo chora, ewidentnie ciężko chore serce, ma też niezwykły garb na pleckach, czeka ją mnóstwo badań ale wierzymy, że mała poradzi sobie i będzie jeszcze szczęśliwa. Gremlinusia jest kochana! Ze względu na jej choroby pozwoliłam sobie objąć ją adopcją wirtualną. Pozostałe pieski także czekają na swoich wirtualnych opiekunów. To wydatek tylko 30zł miesięcznie!!!
Gosiapk Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Zmysł napisał(a):Luna jest bardzo drobna, na dzień dzisiejszy waży 1,8 kg jest bardzo wychudzona, prawie bezzębna, jednak i tak jej stan w porównaniu z pozostałymi jest w miarę zadowalający. Luna jest niewidoma.
Gosiapk Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 sonikowa napisał(a):Własnie o to pytałam ;-) Jakie są zobowiązania wirtualnego opiekuna? bardzo bym chciała przygarnąć któregoś malucha, niestety moje psy mi to uniemozliwiają, więc może wirtualnie... Super!!! :multi: Następna sierotka może będzie miała witrualnego opiekuna. Zobowiązania ograniczają się do finansowego spracia utrzymania psiaczka w Kocim Świecie. Koszt utrzymania malego psiaczka to 30zł miesięcznie. Oczywiście ewentualne inne dodatki np. na badana, leki lub dary rzeczowe np. łóżeczko są mile widziane, ale nie obowiązkowe. Ja właśnie dzisiaj wpłaciłam 30zł na Gremlinusię, którą miałam przyjemnośc poznać osobiście i zostać przez nią wylizaną. :) Podaję Ci link do strony, gdzie jest do dokładniej wyjaśnione: fundacja azylu koci swiat 30zł to na prawdę niewiele, wystarczy przez tydzień nie jeść lodów :)
Osa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Gosiapk usuń zdjęcia ze swoich postów(gdzie cytujesz Zmysła)- zdjęć nie wolno cytować zaraz cię mod pogoni(regulamin) astra napisał(a):Przelałam 100 zł na Koci Świat na Pekinki, w tym tygodniu rozliczę PIT to jeszcze to wpadnie na KŚ. Poproszę jeszcze siostrę może jej uda się przelać jeszcze coś. Sama mam czarną pekinkę i moja mama ma dwa pekinki kocham je ponad życie i serce mi pęka bo inaczej pomoc nie mogę. Sama mam 2 psiaki malutkie dziecko i pracę na pełen etat, może po pensji uda mi się jeszcze coś przelać. Dziękujemy serdecznie!!!
bugsik Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 podbijam i zarazem zachęcam do zakupu cegiełek, pomoc jest naprawdę niezbędna:placz::placz::placz: Pekińczyk i z pseudohodowli błagają o pomoc !!! (591943775) - Aukcje internetowe Allegro Pekińczyk PROSI O POMOC!! York Buldog Maltańczyk (591194570) - Aukcje internetowe Allegro
Osa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 A ja właśnie tworzę nowy bazarek Cudne rzeczy ZAPRASZAMY!!!! Muszę lecieć ze swoim stadem na siku...:evil_lol: Już gotowy....:multi: ZAJRZYJCIE KONIECZNIE!!! http://www.dogomania.pl/forum/f99/cudne-decupage-zajrzyj-na-20-zaglodzonych-pekinczykow-na-dt-w-ks-do-09-04-a-134185/#post12014588
Gosiapk Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Osa napisał(a):Gosiapk usuń zdjęcia ze swoich postów(gdzie cytujesz Zmysła)- zdjęć nie wolno cytować zaraz cię mod pogoni(regulamin)... zrobione!:oops:
Zmysł Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 astra napisał(a):Przelałam 100 zł na Koci Świat na Pekinki, w tym tygodniu rozliczę PIT to jeszcze to wpadnie na KŚ. Poproszę jeszcze siostrę może jej uda się przelać jeszcze coś. Sama mam czarną pekinkę i moja mama ma dwa pekinki kocham je ponad życie i serce mi pęka bo inaczej pomoc nie mogę. Sama mam 2 psiaki malutkie dziecko i pracę na pełen etat, może po pensji uda mi się jeszcze coś przelać. wielkie dzięki!!!!
ARKA Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 :shake: Kruszynki pokazujcie sie, juz tylko bedzie lepiej.
Ewa Pikulska Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Przepraszamy, że w ten sposób, ale zwyczajnie trochę się nie wyrabiamy ze wszystkim trzeba było obrobić i opisać te tysiące zdjęć, sił już nieco zabrakło na wstawienie - ale będę, będą, na razie troszkę dokładniejszych informacji bo z maluchami Kasia poznaje się coraz lepiej. Dziś nie będzie nas pod komputerem cały dzień bo grupka pierwsza jedzie do lekarzy. No ale żebyście byli na bieżąco: Luna zwana domowo Malinką-niestety nie widzi nic. Dziś obejrzy ją dr Garncarz, ale nie mamy wielkich nadziei – choć doskonały lekarz cudotwórcą nie jest. Zaskakujące że w takich warunkach w ogóle przeżyła bo chyba i z węchem ma coś nie tak. Trzeba ją za każdym razem dostawiać do miseczki bo biega w poszukiwaniu jedzenia, ale nie jest w stanie do niej sama trafić. Jest pod bardziej indywidualną opieką Irki, która dba , żeby mała nie byłą głodna i żeby inne nie odpychały ją od miski. Po ostrzyżeniu ( zdjęcia będą, będą) jest w zasadzie prawie jej nie ma – bo pozbyciu się zlepionych kupami kudełków został pewnie kilogram kosteczek i wielkie niewidzące ale piękne oczka. Dyzio - wesoły i wylizujący bardzo dokładnie całego ludzia jak mu sie tylko uda dorwac goly kawalek kogoś z nas. Chyba najzdrowszy z towarzystwa i stanowczo najgrubszy. Jutro jedzie na kastracje bo chłopak niestety usiłuje kryć wszystko co się rusza Suzi - nadal słaba bardzo i stosunkowo marnie jedząca-dostawiamy ja do jedzonka i jakoś sobie daje rade. Bardzo ciężka do ostrzyżenia była - coś w rodzaju waty przyczepionej odchodami do pergaminowej skorki Małą czekają kompleksowe badania. Otylka jest wesołą ale nieśmiałą dziewczynką. Gdy Kasia się po nią schyla ucieka w panice. Bardzo by chciała się poprzytulać, ale na razie chęć przegrywa ze strachem i tylko patrzy tymi swoimi wielkimi oczyskami w malusieńkiej główce. Yoko- na razie na szczęście więcej ataków nie było. Jest w miarę w dobrej formie, choć po ostrzyżeniu dopiero widać jak straszliwie jest chuda. Równie prawdopodobne jest, że atak był wynikiem stresu i wycieńczenia. Za raz ciąg dalszy wieści od gremlinków.
Isadora7 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Ewa - nie mogę się powstrzymać aby nie zawołać czapeczki z głów. Przy ogromie pracy jaki macie teraz, nie brak miejsca na okazanie szacunku osobom bywającym na wątku, niosącym pomoc, mogącym potencjalnie dać pomoc. Wiadomo jak ktoś niesie pomoc chce miec informacje. Dużo zasługi też Zmysła. Psiaki przedstawione, opisane, bieżace i rzeczowe informacje, mówiące coś więcej niż "jest źle", "jest dobrze" etc. Twoje informacje przejrzyście podane. Aż się chce pomagać.
Ewa Pikulska Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Dzięki za dobre słowo Teraz jeszcze jedna porcja wieści bo muszę wyjść i pomóc w zakupach dla maluchów. Restz awieczorkiem Gremlinsowa zwana tez Garbatką- Kasia pisze o niej czule - mały potwor ktorego nosze 20 godzin na dobe pod pacha. Postawiona na ziemi natychmiast szczeka z wyrzutem. Postawiona na dywanie natychmiast sika. Po podworku można z nia chodzic do upojenia-dzielnie trzyma kupe i siku czekajac na dywan. Opis straszny jakby nie było ale powiem w tajemnicy, że Gremlinka zawładnęla Kasią całkowicie – śpi z nią i z księżniczką Scerbatką Dziś będzie miałą szczegółowy przegląd i konsultację okulistyczną. Egon- nie widzi kompletnie nic. Ledwie chodzi, On jest jakby przekrzywiony na bok – on i Gremlinka są jakby nieco inne niż pozostałę – być może są zmieszane np. w pomeranianem albo ci państwo mieli kiedyś także „hodowlę pomeranianów” Ti Egon i Gremlinka to już ostatnie – strasznie pozmieniane, pokrzywione i chrome. Zawsze uklada sie na wierzchu na pozostalych rycerzykach, moszczac sie tam z wyrazna pretensja ze tak wysoko. Apetyt ma wrecz sensacyjny-miche odnajduje w moment. Jako jeden z nielicznych chetnie zalatwia sie na dworze Tycia-dosyc dobrze czuje sie po sterylce choc jest jeszcze ogromnie slaba. Na dwor wychodzi na moment i natychmiast chce z powrotem na lozeczko. Prosiaczki ja przeklinaja bo pochlania wszystko z miseczek. ( Prosiaczki to nasze cziłki ( Maksio i Kropka ) a one zjeść lubią także więc pewnie popadną w rozpacz jak Tycia będzie z nimi się ścigałą w jedzeniu. Fruzia- jako najsilniejsza z dziewczynek dziś jedzie na sterylizację. Jest w sumie chyba jednym z najmniej zniszczonych psiaków – tak psychicznie jak i fizycznie. Czupurek-mial byc najwiekszy....a pod zbita warstwa odchodow okazal sie drobnym dlugim chlopczykiem. W lecznicy zachowywał się niemile do nas i nawet jakby próbował kąsać, ale j ego zly humor tez byl chyba spowodowany cierpieniem jakie musial odczuwac non-stop mając na sobie zlepiony kołtun ciągnący niemiłosiernie. Teraz jest przyjazny i milusi choć łysy. Pierwszy na kolankach jak sie tylko przykucnie.
Iv_ Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Ewo, bardzo dziękujemy za informacje o biednych maleństwach. Tak jak już napisała Isadora, jestem pod wrażeniem i zarówno waszej działalności jak i rzetelnej informacji dogomaniaków co się dzieje z pekińczykami. :Rose:
Negri_2008 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Isadora7 napisał(a):Ewa - nie mogę się powstrzymać aby nie zawołać czapeczki z głów. Przy ogromie pracy jaki macie teraz, nie brak miejsca na okazanie szacunku osobom bywającym na wątku, niosącym pomoc, mogącym potencjalnie dać pomoc. Wiadomo jak ktoś niesie pomoc chce miec informacje. Dużo zasługi też Zmysła. Psiaki przedstawione, opisane, bieżace i rzeczowe informacje, mówiące coś więcej niż "jest źle", "jest dobrze" etc. Twoje informacje przejrzyście podane. Aż się chce pomagać. Mało tego ;) Chce się pojechać, pomóc własnymi rękami a każdą kruszynę przytulić i powiedzieć, że piekło już się skończyło i teraz trzeba pomalutku zdrowieć i mieć nadzieję na dobre, psie życie :placz:
kakadu Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 zmysl - nie wiem czy ciagnac ten bazarek z karta sd - mamy 20 zlotych od stokrotki, wiecej raczej nie bedzie, a wam kasa potrzebna na juz pewnie?
BIANKA1 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Jestem pod wrażeniem opisów Ewy . Mimo tak skrajnie ciężkiej sytuacji , nie brak w nich humoru :lol: Jak czytam relacje , to dosłownie widzę te maluszki biegające za Wami , gramolące się na kolanka , tulące się do człowieka . Trudno mi sobie wyobrazić 2 kg pekińczyka :-( Trzymajcie się .
Zmysł Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 kakadu napisał(a):zmysl - nie wiem czy ciagnac ten bazarek z karta sd - mamy 20 zlotych od stokrotki, wiecej raczej nie bedzie, a wam kasa potrzebna na juz pewnie? trudno mi powiedzieć. ja chyba bym jeszcze trochę pociągnął, a nuż ktoś jesczze mocniej zalicytuje
kakadu Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Zmysł napisał(a):trudno mi powiedzieć. ja chyba bym jeszcze trochę pociągnął, a nuż ktoś jesczze mocniej zalicytuje no to ciagniemy jeszcze troche
Gosiapk Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 kakadu napisał(a):zmysl - nie wiem czy ciagnac ten bazarek z karta sd - mamy 20 zlotych od stokrotki, wiecej raczej nie bedzie, a wam kasa potrzebna na juz pewnie? Daj znać, czy to jest taka malutka karta, która się nadaje do telefonu komórkowego?
sonikowa Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Zmysł napisał(a):nie zapominajmy o maluchach Nie zapominamy, ja już prawie o własnych psach nie myślę. Choć uświadomiłam sobie, że mój niufek waży zdecydowanie więcej niż cała gromadka w KS ;-) Zaraz siądę z moim synkiem i wybierzemy malucha do adopcji wirtualnej. Chcę to zrobić razem z nim, żeby sie z kieszkonkowego trochę biednej matce dorzucał ;-)
Zmysł Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Dziękujemy za wpłaty. Kto chce wspomóc Koci Świat udziałem w bazarkach(choćby podnoszeniem) zapraszam na poniższe: http://www.dogomania.pl/forum/f99/rozne-rzeczy-na-zlikwidowana-pseudohodowle-pekinczykow-pilne-134080/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowa-karta-pamieci-sd-2gb-na-pekinczyki-z-kociego-swiata-134079/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowe-psieskie-akcesoria-zajrzyj-na-potrzebujace-zwierzaki-z-ks-do-27-03-a-133817/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/cudne-decupage-zajrzyj-na-20-zaglodzonych-pekinczykow-na-dt-w-ks-do-09-04-a-134185/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/piekna-posciel-iii-na-zwierzaki-z-kociego-swiata-kup-teraz-133999/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/piekna-posciel-ii-na-zwierzaki-z-kociego-swiata-kup-teraz-133954/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/piekna-posciel-na-zwierzaki-z-kociego-swiata-kup-teraz-133952/
Red Dingo Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 jakie slodkie kuleczki .. chętnie przekażę fanty gdyby ktoś podjął się zrobienia bazarka dla tych maluszkow
Recommended Posts