b-b Posted May 15, 2018 Author Posted May 15, 2018 Dnia 11.05.2018 o 21:59, Alaskan malamutte napisał: Z mojego bazarku dla Abi uzbierało sie 100 zł. Bogduniu, proszę potwierdź jak pieniążki zameldują się na koncie. Doszła wpłata od Joasi - 100zł Bardzo za pomoc dla Abi dziękuję :*:) Quote
Alaskan malamutte Posted May 15, 2018 Posted May 15, 2018 10 minut temu, b-b napisał: Bardzo za pomoc dla Abi dziękuję :*:) Bogduniu, czekam na nową dostawę fantów i ruszę z kolejnym bazarkiem dla Abi 1 Quote
Tola Posted May 16, 2018 Posted May 16, 2018 Bardzo się cieszę, że Abi ma szansę n szkolenie. Abi potrzebne będą większe fundusze... Może spróbuję poprosić o pieniądze na Ratujemy Zwierzaki? Quote
Dusia-Duszka Posted May 16, 2018 Posted May 16, 2018 Dnia 15.05.2018 o 21:59, b-b napisał: Chyba nieubłaganie zbliża się operacja na przepukliny kręgosłupa lędźwiowego. Jeśli faktycznie będę zmuszona poddać się operacji będę wykluczona z życia dość długo i martwię się co będzie z psiaczkami, z ich finansami. Przepraszam, że się wtrącę. Ingerencję chirurgiczną odkładaj jak najdalej. Dobry fizjoterapeuta może zdziałać cuda. Chyba, że jesteś pod opieką fizjo i jest diagnoza, że to stan tylko dla chirurga. Pozdrawiam. Quote
b-b Posted May 16, 2018 Author Posted May 16, 2018 Dnia 15.05.2018 o 23:10, Alaskan malamutte napisał: Bogduniu, czekam na nową dostawę fantów i ruszę z kolejnym bazarkiem dla Abi Asiu...Ty wiesz :* 4 godziny temu, Tola napisał: Bardzo się cieszę, że Abi ma szansę n szkolenie. Abi potrzebne będą większe fundusze... Może spróbuję poprosić o pieniądze na Ratujemy Zwierzaki? Może nie będzie tak żle...gdyby tylko bazarki lepiej szły :/ 1 minutę temu, Dusia-Duszka napisał: Przepraszam, że się wtrącę. Ingerencję chirurgiczną odkładaj jak najdalej. Dobry fizjoterapeuta może zdziałać cuda. Chyba, że jesteś pod opieką fizjo i jest diagnoza, że to stan tylko dla chirurga. Pozdrawiam. Tak też robię już 5 lat. Mam fizjo ale chyba będę musiała poszukać lepszego - skonsultować i wtedy zobaczyć co dalej. Gdyby tylko tak nie bolało . Quote
Dusia-Duszka Posted May 16, 2018 Posted May 16, 2018 24 minuty temu, b-b napisał: Tak też robię już 5 lat. Mam fizjo ale chyba będę musiała poszukać lepszego - skonsultować i wtedy zobaczyć co dalej. Gdyby tylko tak nie bolało . Gdyby nie bolało, nie wiedziałabyś, że coś się dzieje w środku :) no oczywiście, najlepiej żeby się nie działo. A ból, taki dzienno-nocny potwór, to on Cię wpędza w kiepski nastrój. Boli->napinasz mięśnie ochronnie->zmęczone mięśnie źle trzymają segmenty ciała->co nasila ból i tak w kółko. Quote
b-b Posted May 16, 2018 Author Posted May 16, 2018 15 minut temu, Dusia-Duszka napisał: Gdyby nie bolało, nie wiedziałabyś, że coś się dzieje w środku :) no oczywiście, najlepiej żeby się nie działo. A ból, taki dzienno-nocny potwór, to on Cię wpędza w kiepski nastrój. Boli->napinasz mięśnie ochronnie->zmęczone mięśnie źle trzymają segmenty ciała->co nasila ból i tak w kółko. Dużo wiesz . Z doświadczenia? A jak do tego dochodzi stojąca praca to już koło 10 godziny w pracy zaczyna się robić kiepsko :/ No ale lepiej dla mnie stać i się ruszać niż siedzieć bo tu bardziej boli i ból przychodzi szybciej. Teraz w pracy mamy szał to i gorzej się czuję...i koło się zamyka bo i nastrój do du...py jest. Trzeba mieć nadzieję, ze będzie lepiej...kiedyś;) Quote
Dusia-Duszka Posted May 17, 2018 Posted May 17, 2018 7 godzin temu, b-b napisał: Dużo wiesz . Z doświadczenia? PW., bo nam Abi zniknie w pogaduchach :) Quote
Tola Posted May 17, 2018 Posted May 17, 2018 23 godziny temu, Tola napisał: Bardzo się cieszę, że Abi ma szansę n szkolenie. Abi potrzebne będą większe fundusze... Może spróbuję poprosić o pieniądze na Ratujemy Zwierzaki? Nigdy nie wiadomo, czy zbiórka uda się, ale nawet najmniejsza kwota przyda się Abi... Gdyby jednak była potrzeba zorganizowania takiej zbiórki to daj Bogduniu znać. Quote
b-b Posted May 17, 2018 Author Posted May 17, 2018 15 godzin temu, Dusia-Duszka napisał: PW., bo nam Abi zniknie w pogaduchach :) :) 4 godziny temu, Tola napisał: Nigdy nie wiadomo, czy zbiórka uda się, ale nawet najmniejsza kwota przyda się Abi... Gdyby jednak była potrzeba zorganizowania takiej zbiórki to daj Bogduniu znać. Dziękuję Martuś :* Quote
hop! Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 Dnia 15.05.2018 o 20:04, Alaskan malamutte napisał: hop! wiem, że Jola zrobi co tylko będzie mogła... Na pewno. I wierzę, że się uda. :-) W tym momencie atutem Abi jest tylko uroda. Musi się podporządkować i zmienić, bo nie będzie miała żadnych szans na adopcję. Quote
b-b Posted May 19, 2018 Author Posted May 19, 2018 1 godzinę temu, hop! napisał: Na pewno. I wierzę, że się uda. :-) W tym momencie atutem Abi jest tylko uroda. Musi się podporządkować i zmienić, bo nie będzie miała żadnych szans na adopcję. To czarny scenariusz...ale niestety i z takim trzeba się liczyć. Na razie zobaczymy co z tego wyjdzie...oby mała się zmieniła...dla swojego dobra. Quote
Tyśka) Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 Zmieni się, ja w to wierzę. Bardzo ładnie otwierała się na początku, po prostu widocznie potrzebuje więcej czasu, stąd ta cofka. Quote
Murka Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 Myślę, że potrzebna jest tylko odpowiednia metoda, aby do dotrzeć do Abi. Ona do człowieka się garnie, tylko okropnie się boi:( To przegryzanie wszystkiego to też ze strachu. Być może potrzeba jest więcej czasu, może za szybko chciałam ją do tej smyczy przekonać... Póki co wróciłam do kocyka i karmienia smaczkami, ale Abi jest wyraźnie bardziej ostrożna:( Jestem bardzo ciekawa co powie o suni p.Jola. Quote
hop! Posted May 20, 2018 Posted May 20, 2018 21 godzin temu, b-b napisał: To czarny scenariusz...ale niestety i z takim trzeba się liczyć. Na razie zobaczymy co z tego wyjdzie...oby mała się zmieniła...dla swojego dobra. Gorzej nie będzie. Może być tylko lepiej. Czasami już sama zmiana miejsca i opiekuna wpływa na psa korzystnie. Pani Jola zacznie od zera budować relacje z Abi i miejmy nadzieję, że będą one dobre. :-) 1 2 Quote
b-b Posted May 20, 2018 Author Posted May 20, 2018 Zrobiłam bazarek .Abi ma w nim 50% udział :) Quote
Alaskan malamutte Posted May 24, 2018 Posted May 24, 2018 Pięknie zapraszam na bazarek, który w 50% jest dla Abi Quote
b-b Posted May 24, 2018 Author Posted May 24, 2018 23 godziny temu, Dusia-Duszka napisał: A co tu tak stygnie wątek? Ja całymi dniami siedzę w pracy a wpadam w nocy kradnąc czas na sen. 3 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Pięknie zapraszam na bazarek, który w 50% jest dla Abi Bardzo Joasiu znowu Ci pięknie dziękujemy :* Quote
uxmal Posted May 30, 2018 Posted May 30, 2018 tak sobie zaglądam.. Czy Abi w czerwcu jedzie do Pani Joli? Quote
b-b Posted May 30, 2018 Author Posted May 30, 2018 1 godzinę temu, uxmal napisał: tak sobie zaglądam.. Czy Abi w czerwcu jedzie do Pani Joli? Tak. Na początku. Kiedy dokładnie to da znać Joasia - Alaskan malamutte, która ma kontakt z p.Jolą :) Rozmawiałam dzisiaj z Kasią - Murką i Abi zostanie przewieziona przez Nich na nowe miejsce. Będzie trudno zachęcić ją do wejścia do klatki:/ Quote
uxmal Posted May 31, 2018 Posted May 31, 2018 9 godzin temu, b-b napisał: Tak. Na początku. Kiedy dokładnie to da znać Joasia - Alaskan malamutte, która ma kontakt z p.Jolą :) Rozmawiałam dzisiaj z Kasią - Murką i Abi zostanie przewieziona przez Nich na nowe miejsce. Będzie trudno zachęcić ją do wejścia do klatki:/ biedna sunia :( 1 Quote
b-b Posted June 3, 2018 Author Posted June 3, 2018 Z mojego bazarku uzbierało się dla Abi 155.40zł Quote
b-b Posted June 3, 2018 Author Posted June 3, 2018 Na bazarku u Kejciu zakupiłam dla Abi smaczki: nr 12 gryzak 6złnr 12 gryzak 6złnr 15 tchawica 4*4zł = 16złnr 23 kosteczki Lukullus - 10zł ----------------------------------------------------- Razem : 38zł Paczka doszła już do Murki. Koszt przesyłki pokryłam ja. Quote
Nadziejka Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 Abisiu zagladam pozdrawiam pozdrawunkam laluniu i za wszytsko dobruskie sciskam Quote
Recommended Posts