Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ruszy na pewno, tula thx za namiar

tylko że jest problem
astor miał kleszcza......jakiś dziwny był.......brązowy jasny, nie czarny
mój mąż chciał mu wyrwać kleszcza i odwłok pęk a łep został
zawsze wyrywał kamil z łepkiem kleszcze, chłopak ma wprawę
pako ciągle lapał, lili już dwa przyniosła z tych wielkich traw na łąkach
to problem jest poważny chyba
jutro kamil pójdzie do weta zapytać się co robić

w ogóle ma ktoś pomysł jakiś?

tymczasem na pocieszenie oka

Posted

Kleszcz jak się już trochę napompuje się krwią to ma taki brązowy odwłok, bo kleszcz tak naprawdę nie jest cały czarny, odwłok jest jaśniejszy. Astor musiał go miec już jakiś czas i dlatego kleszcz tak wygląda. A jak została sama główka to to jest już martwe i nic nie zrobi. Tak naprawdę to niebezpieczeństwo jest niezależnie od tego czy kleszcz był juz napompowany czy nie.
Ja wiele razy wyciągałam i wyciągam moim suniom kleszcze i czasem zdarza mi się oderwać bez główki, ale to już nie jest jakiś problem bo kleszcz już nie żyje. Wazne żeby nie zakaził psa jak jeszcze siedzi cały, ale to już trzeba obserwować, no i pewnie zapobiegawczo można podać jakiś antybiotyk czy coś innego przeciwzapalnego.
A Lilith rozmawiałaś z tą Panią?

Posted

Ta pani przesłala mi nr zaraz po tym jak jej to napisałam, więc myślę, że nie miałaby nic przeciw temu jak by ktoś do niej dzisiaj zadzwonił, ale może faktycznie jutro bardziej wypada:lol:

Posted

cudne te maluchy, myślę że domkami można trochę pogrymasić......
Robiąc allegro zawsze piszemy: zanim zalicytujesz prosimy o kontakt inaczej transakcję uznajemy za nieważną.....
Czarno na białym i jeszcze nikt sie nie czepił chociaż kliknięcie raz tez już było...:roll:

Posted

becia66 napisał(a):

Robiąc allegro zawsze piszemy: zanim zalicytujesz prosimy o kontakt inaczej transakcję uznajemy za nieważną.....
Biało na czarnym i jeszcze nikt sie nie czepił chociaż kliknięcie raz tez już było...:roll:

masz rację...czarno na białym...dosadnie i bardzo jednoznacznie........

tula napisał(a):
Ja oczywiście cały czas odnawiam ogłoszenia, ale nieśmiało zapytam czy dzwoniłyście dzisiaj może do tej zainteresowanej pani?

Ewa dzwoniła.........
myślę, że wszystko jest na dobrej drodze

Posted

brak czasu niestety
sry za to, że ani widu ani słychu z mojej strony

astorowi zabliżniło się po kleszczu
nie ma już guli wielkiej na szyi
posikał się jak mnie zobaczyl dzisiaj
przyniosłam trzy sztuki wołowych uszu
ganiały się między sobą o te uszy...chociaż każde miało swoje własne

w sobotę chyba wybierzemy sie na drugie szczepienie

Posted

pako i astor od dziś mają swój dom i kochających ludzi
przygarnęła ich pani spod piotrkowa
bączki będa miały do towarzystwa dwa inne psiaczki (jamnika i mix yorka)
jak również zapoznają się wkrótce z królikiem
będa mieszkać w domku i korzystać z wybiegu - ogródka z oczkiem wodnym
kto wie....może zasmakują w rybkach:cool3:
dom zaakceptowały bez problemu

Ewa będzie w kontakcie z nowa panią
zdjęcia zostały przyobiecane

domku dalej poszukuje jednak mamusia

w wolnej chwili wkleję fotki mamusiowe
sprawdzę, których jeszcze na forum nie ma

Posted

Miałem zapytanie z Allegro, na które spłodziłem odpowiedz na kilka minut przed zajrzeniem na wątek :razz:. Cieszę się, że maluchy znalazły fajny domek, tym bardziej, że wspomniane zapytanie było mało obiecujące...

Posted

Trzymałyście w tajemnicy ten domek.....nareszcie są na swoim, super, teraz mamusi się będzie nudziło....Trzeba ją wysterylizować.

Posted

Super wiadomości:multi::multi: A co to za Pani Lilith bo nie pisałaś, czy to ktoś znajomy, domek sprawdzony? Tak pytam bo nie wierzyłam, że ktoś zdecyduje się wziąć maluchy razem, a tu taka niespodzianka i do tego jak widać domek psiarzy:loveu::lol:
Jak tylko wrócę z Zabajki to poogłaszam sunię bo tutaj mam dostęp do internetu na ogólnym komputerze i to niezbyt często.

Posted

[quote name='gallegro']Miałem zapytanie z Allegro, na które spłodziłem odpowiedz na kilka minut przed zajrzeniem na wątek :razz:. Cieszę się, że maluchy znalazły fajny domek, tym bardziej, że wspomniane zapytanie było mało obiecujące...

bardzo strasznie dziękuję za ogłoszenia
mam nadzieję, że u lucka też tip top
potem w wolnej chwili zobaczę na wątku

[quote name='red']Trzymałyście w tajemnicy ten domek.....nareszcie są na swoim, super, teraz mamusi się będzie nudziło....Trzeba ją wysterylizować.
no to red kiedy mamcie odstawić?
zostawiłam stary chodniczek z przedpokoju
podobno schronisko potrzebuje wykładzin

[quote name='tula']Super wiadomości:multi::multi: A co to za Pani Lilith bo nie pisałaś, czy to ktoś znajomy, domek sprawdzony? Tak pytam bo nie wierzyłam, że ktoś zdecyduje się wziąć maluchy razem, a tu taka niespodzianka i do tego jak widać domek psiarzy:loveu::lol:
Jak tylko wrócę z Zabajki to poogłaszam sunię bo tutaj mam dostęp do internetu na ogólnym komputerze i to niezbyt często.
allegro wyróżnione zrobię mamci
ale chyba dopiero po ciachnięciu myślę

domek odezwał się do Ewy
we wtorek po świętach panie się dogadały na 100%
Ewa z mężem i córką - Anią odstawiły bączki na miejsce
spędziły tam godzinę czasu
umowa podpisana została na Ewę

a ja płakałam
polubiłam bardzo te maluszki
wczoraj na koniec pakuś mnie po łydkach pogryzł
wypalilam na płytce dla nowych pańciów wszytskie fotki całej psiej rodzinki

nowa pani przesłała wieczorkiem fotkę mmsem
chłopaki w nowych obróżkach wywianowanych przez Ewę

edit/
byłam u mamci
właśnie wróciłam
mało zjadła
podjadała jak nas zobaczyła
smutno jej chyba
kochana suńka tak się tuliła.....
jutro ją odwiedzę i posiedzę troszkę dłużej

Posted

Biedna... została sama, tak nagle obydwa odeszły, ale cóż....taka kolej rzeczy. Zadzwonię jutro do schroniska i zapowiem tę sterylkę, czy po sterylce ją zostawicie w schronisku? Oby szybko znalazł się domek....