lilith27 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 !!!!!!!!MĄDRA I PIĘKNA - GOLDI NA WYDANIU!!!!!!! (620560659) - Aukcje internetowe Allegro allegro suńki wieści o chłopakach generalnie są obiecujące znaczy.............:p chłopaki śpią pod łóżkiem córki wolą tam niż na kojcu astorek jest niegrzeczniejszy, co zdaje się bardzo zaskakujące wobec naszych spostrzeżeń to pakuś był ten łobuziak a astor taka ćtapka cóż takie z nas obserwatorki zwierząt;) pakunia wyciągał pomkę z oczka wobec tego oczko zostało zabezpieczone astor już się nie skąpie w nim, co już raz mu sie zdarzyło pani zakupiła chłopakom worek uszów wieprzowych i dokupiła drugą obróżkę, żeby mieli jednakowe wieści od suńki: gerenalnie jest smutna cieszy się z każdej wizyty zapoznałam ją z moją lilką w pierwszym kontakcie suczki chciały się zjeść ale potem sobie ułożyły stosunki dość znośnie suńka jest uległa i ustępuje mojej lili przykro jej było, że lilu odchodzi ze mną a ona zostaje prawdopodobnie nie długo zmieni się stan faktyczny i nie będę mogła suczki już trzymać dłużej proszę o pomoc ps.w anonsach radomskich suńka będzie 05 maja razem z fotką Quote
lilith27 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 podnoszę, bo przyszła mi taka refleksja..... Quote
Monday Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 To trzeba jak najszybciej znaleźć jej dom. Lilith, a co będzie z suczką? Gdzie ona będzie? Quote
Monday Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Lilith :angryy: właśnie skończyłam dodawać ogłoszenia dla suczki. Siedziałam i tworzyłąm te ogłoszenia przez 2,5 godz...a teraz zobaczyłam nowe zdjęcia. Śliczne zdjęcia, których nie ma w ogłoszeniach !!!!! No nic, zrobiłam 29 ogłoszeń, może w którymś ktoś wypatrzy małą....oby.. Czy ona trafi do schroniska jeżeli nie znajdzie domku? Quote
lilith27 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 bardzo dziękuję za ogłoszenia na pewno się przydadzą myślę, że chyba schronisko ją czeka w momencie kiedy będzie musiała opuścić obecne miejsce Quote
red Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Lilith, kto jej robił allegro? Trzeba koniecznie pokazać te nowe zdjęcie, są bardzo ładne. Co do sterylizacji, to co o tym myślicie, czy może jeszcze niech będzie tu gdzie jest, a jak znajdzie się dom wtedy szybko ją wysterylizujemy. Wiem, że jej czas się już kończy na tej działce, ale może znajdzie dom w tym czasie, chociaż w anonse radomskie szczerze mówiąc nie wierzę.....zgłaszają się beznadziejni ludzie. Quote
lilith27 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 ja stawiałam allegro co do anonsów, no cóż na pewno nie wolno z góry przekreslać gazety myślałyśmy z Ewą, żeby suńkę odstawić w środę na sterylkę ja mam wolne akurat tego dnia zadzwonię może jutro to pogadamy Quote
Marcik Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Zrobię jej dziś wieczorem nowe. Kombinuję tylko czego by się najmocniej w tym ogłoszeniu uczepić bo okazem piękności nasza sunieczka niestety nie jest... Ot, taka sympatyczna lisiczka. Quote
lilith27 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 jest bardzo grzeczna układna wobec mojej Lilki wręcz ustępuje jej, mimo, że to Lilu ją odwiedza "na jej terenie" szuka kontaktu z człowiekiem tuli się sama jak się krzyknie kuli nóżki podejrzewam, że wie co to zły czlowiek boi się podnieisonych tonów zostawi kość na polecenie i odejdzie umie chodzić na smyczy ufa człowiekowi sama wchodzi do samochodu nie boi się aut i grzecznie się zachowywała podczas dwukrotnego transportu Quote
lilith27 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 PressDisplay.com - Repliki gazet z całego świata suńka jest w metrze dzisiejszym na stronie siódmej Quote
red Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Super, zajrzałam, ale czy ktoś zadzwonił? Nie zawsze jest odzew, chyba rekordy pobiła Sigma z nużeńcem. Goldi w czwartek będzie sterylizowana, dla mnie to śliczna sunia, mądra i będzie bardzo oddana swojemu człowiekowi.Trzymam kciuki.... Quote
Monday Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Smutne, że nikt nie chce takiej grzecznej suczki. A co do sterylizacji, to chyba najważniejsze jest doglądanie małej już po zabiegu. Ja nie mam pojęcia jak to robić na odległość, bo sterylizowałam tylko swoją Nuke, ale w tym przypadku to chyba ja bardziej przeżywałam niż ona :) Quote
lilith27 Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 no cóż trzeba będzie ją odwiedzać ps. wiadomo, że to nic takiego ale suczka ma obserwatora na allegro no i mam niezobowiązujące pytanie na mailu ale pani musi się jeszcze ewentualnie z rodziną porozumieć no i suczka byłaby sama przez większośc dnia Quote
Monday Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 czyli za dużo by się u niej nie zmianiło - teraz też jest sama przez większość dnia. to i tak lepsze niż schronisko - chyba każdy się z tym zgodzi. przynajmniej by mała wiedziała, że ktoś do niej wraca, a te zdjęcia z poprzedniego postu - przecudowne jak znajdę chwilę czasu to zrobię nowe ogłoszenia z nowym tekstem i nowymi zdjęciami Quote
Monday Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Napisałam tekst do ogłoszeń, który jest tylko o suczce(jej charakterze i zachowaniu), z małym wspomnieniem o jej szczeniakach. Proszę o przeczytanie, czy się wszystko zgadza - żeby nie zamieszczać nieprawdziwych informacji. Dodam tylko, że polonistką nie jestem, a do pisania tekstów nadaję się tak jak mój mąż majsterkowicz do baletu... Czy ten tekst nie jest zbyt ckliwy//? Wiem, że macie wprawę w pisaniu ładnych tekstów do ogłoszeń, ja tylko takie coś mogłam wymyślić - więc proszę o korektę, bo wiem, że fajne ogłoszenie dużo znaczy "Goldi to mała 2 letnia suczka pilnie poszukująca swojego pana i domku. Goldi wytrzymała wiele…bezdomność podczas zimy, kiedy nie miała co jeść, ani gdzie się schować przed mrozem. Do tego wszystkiego musiała opiekować się swoimi dwoma nowonarodzonymi szczeniakami, które znajdowały schronienie przed zimnem pomiędzy paletami. I tak miały szczęście w porównaniu do swojej mamy, która była za duża, żeby schronić się razem z nimi. Cała psia rodzinka została zabrana na ogrodzoną niezamieszkałą działkę, gdzie dostała ciepłą budę i codziennie miała dowożone jedzenie. Na szczęście dwa szczeniaki od niedawna są już w swoich domkach, ale została ich mama – Goldi. Jeżeli ta mała suczka nie znajdzie domu, to trafi do schroniska, ponieważ dłużej nie może już zamieszkiwać tej działki. Goldi jest bardzo grzeczna, szuka kontaktu z człowiekiem, nie jest agresywna przy jedzeniu – na polecenie zostawia kość i odchodzi. Prawdopodobnie wie co to „zły człowiek”, ponieważ jak się krzyknie, to kuli nóżki, boi się podniesionych głosów. Ale pomimo tego jest bardzo ufna wobec ludzi. Ładnie chodzi na smyczy, nie boi się samochodów na ulicy. Nie ma też problemów przy transporcie – sama wchodzi do samochodu, a podczas podróży jest bardzo spokojna. Wobec innej odwiedzającej ją suczki jest uległa, mimo, że jest przecież na „swoim” terenie. Zobacz jaki to grzeczny i ufny mały piesek, który może podarować Ci więcej niż sam mógłbyś dać komuś innemu. Pomóż mu znaleźć dom, w którym już nigdy nie zazna głodu i zimna. " Quote
Monday Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 hm... jak przeczytałam ten opis, to stwierdzam, że Goldi to idealny pies, sama chciałabym mieć takiego....tylko moja Nuka musiałaby znaleźć nowe lokum :cool3: Nie chce ktoś małego, czarnego, szczekliwego, rozpieszczonego, nie dającego odpocząć(bo ciągle zaczepia do zabawy), niezmęczonego, olewającego zakaz wchodzenia na łóżko i rozpychającego się w nocy na łóżku psa ? Quote
lilith27 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 [quote name='Monday'] "Goldi to mała 2 letnia suczka pilnie poszukująca swojego pana i domku. Goldi wytrzymała wiele…bezdomność podczas zimy, kiedy nie miała co jeść, ani gdzie się schować przed mrozem. Do tego wszystkiego musiała opiekować się swoimi dwoma (trzema tak na prawdę) nowonarodzonymi szczeniakami, które znajdowały schronienie przed zimnem pomiędzy paletami. I tak miały szczęście w porównaniu do swojej mamy, która była za duża, żeby schronić się razem z nimi. Cała psia rodzinka została zabrana na ogrodzoną niezamieszkałą działkę, gdzie dostała ciepłą budę i codziennie miała dowożone jedzenie. Na szczęście dwa szczeniaki od niedawna są już w swoich domkach, ale została ich mama – Goldi. Jeżeli ta mała suczka nie znajdzie domu, to trafi do schroniska, ponieważ dłużej nie może już zamieszkiwać tej działki. Goldi jest bardzo grzeczna, szuka kontaktu z człowiekiem, nie jest agresywna przy jedzeniu – na polecenie zostawia kość i odchodzi. Prawdopodobnie wie co to „zły człowiek”, ponieważ jak się krzyknie, to kuli nóżki, boi się podniesionych głosów. Ale pomimo tego jest bardzo ufna wobec ludzi. Ładnie chodzi na smyczy, nie boi się samochodów na ulicy.(tego nie wiem, wiem, że nie boi się jazdy samochodem, nie wiem jak z ruchliwa ulicą) Nie ma też problemów przy transporcie – sama wchodzi do samochodu, a podczas podróży jest bardzo spokojna. Wobec innej odwiedzającej ją suczki jest uległa, mimo, że jest przecież na „swoim” terenie. (w drugim kontakcie jest grzeczna, na poczatku panienki chciały się zjeść, troszkę musiałam dać im czasu, dopiero po chwili obie odpuściły) Zobacz jaki to grzeczny i ufny mały piesek, który może podarować Ci więcej niż sam mógłbyś dać komuś innemu. Pomóż mu znaleźć dom, w którym już nigdy nie zazna głodu i zimna. " tak na prawdę było min. 3 szczeniaczki tylko, że podobno jednego ktoś sobie podobno przygarnął zanim z Ewą pojechałyśmy po nie z tą układnością to ja ujęłam to, że w drugim kontakcie suczka jest uległa to zdaje się ważne ponieważ przy poznawaniu jej z innymi zwierzakami na przysżłość trzeba troszkę ostożności i cierpliwości w przypadku Lilki i Goldi była to kwestia parunastu minut i dzielace ogrodzenie obecnie dziewczyny (osttanio wczoraj) cieszą się raczej na swój widok [quote name='Monday'] Nie chce ktoś małego, czarnego, szczekliwego, rozpieszczonego, nie dającego odpocząć(bo ciągle zaczepia do zabawy), niezmęczonego, olewającego zakaz wchodzenia na łóżko i rozpychającego się w nocy na łóżku psa ? no i jeśli masz psiego bachorka tzn. że jesteś mało stanowcza (tak jak ja) mówiłam Twojemu męzowi o szkoleniowcu pozdrawiam Quote
Marcik Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Monday napisał(a):Nie chce ktoś małego, czarnego, szczekliwego, rozpieszczonego, nie dającego odpocząć(bo ciągle zaczepia do zabawy), niezmęczonego, olewającego zakaz wchodzenia na łóżko i rozpychającego się w nocy na łóżku psa ? Ja poproszę: sztuk - raz ;) Chociaż nie, po psie, który umiał wykończyć każdego chyba marzy mi się kluchoprzylepiec :) Bardzo ładny tekst. Taki, jakie lubię - nieco chwytający za serce ale rzeczowy i konkretny. To zdjęcie ostatnie z postu Lilith jest urocze. Taka ładna, urocza, biszkoptowa lisia mordka. Quote
lilith27 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 no taka lisiczka psia z niej jest właśnie dziś mruczała do mnie jak się tuliła Quote
red Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Trzymamy kciuki za jutrzejszą sterylkę sunieczki... Quote
Marcik Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 ZOBACZ! Śliczna biszkoptowa mała suczka! (624110528) - Aukcje internetowe Allegro Pozwoliłam sobie nieco przeredagować tekst Monday zgodnie z sugestiami Lilith i dodać fragment o szczepieniu. Czy nie rozjeżdza Wam się aukcja w poziomie? Mam monitor 15,4" i się mieści ale nie mam pewności co do mniejszych. Quote
Recommended Posts