Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może Bianka?
Kastracja Groma umówiona na przyszły tydzień. Trzeba się brać, bo życie ucieka, a sierot siedzi. Byłam z nim dzisiaj pogadać :roll: Ma takie śliczne oczęta...Siedziałam z nim w budzie, bo wcisnął się w tył, żeby go nie wyciągać na spacer przypadkiem. Polizał mnie w rękę, kiedy go głaskałam i zaraz się zaparł, bo chciałam go przygarnąć nieco bliżej. Totalny świr ten Grom. Ręce opadają.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ja decyduję o Biance tylko tayga. Ma link do Groma?

Jeśli jest to szansa dla Groma to warto spróbować takiego rozwiązania. Jakie kryteria powinna spełniać sunia, która mogłaby pomóc Gromowi? Jak z Bianką się nie uda mogę spróbować poszukać innej kandydatki.

Posted

a dt byłby płatny? jeżeli tak jaki byłby koszt?

ponieważ mam kondydatke
jest spokojna,w.ysterylizowana i do psów łagodna.Grom mógłby się przy niej wyciszyc
Biedaczka siedzi w schronisku ciągle na łańcuchu,przeskakuje płoty,wiec kojec byłby idealny..W schronisku 3/4 lata już siedzi..

http://www.dogomania.pl/threads/183530-Pola-du%C5%BCa-czarno-podpalana-suczka!-W-schronisku-na-%C5%82a%C5%84cuchu-ju%C5%BC-od-4-lat!-Szuka-domku

Posted

Duża jest ta sunia? Mam 2 miejsca, więc mogłaby przyjechać. Jeżeli byłoby jej z Gromem dobrze, to spałaby w kojcu, ale mam wolnostojącą budę na 2 psy, więc mogłaby tam mieszkać. Poprzednio zajmowali ją onek Rex i sunia staruszka. Oba już za TM. Dobrze, że sunia jest już wysterylizowana.
Koszt miesięczny za dużego psa 400 zł, za mniejszego 300 zł.

Posted

[quote name='Natussiaa']a dt byłby płatny? jeżeli tak jaki byłby koszt?

ponieważ mam kondydatke
jest spokojna,w.ysterylizowana i do psów łagodna.Grom mógłby się przy niej wyciszyc
Biedaczka siedzi w schronisku ciągle na łańcuchu,przeskakuje płoty,wiec kojec byłby idealny..W schronisku 3/4 lata już siedzi..

http://www.dogomania.pl/threads/183530-Pola-du%C5%BCa-czarno-podpalana-suczka!-W-schronisku-na-%C5%82a%C5%84cuchu-ju%C5%BC-od-4-lat!-Szuka-domku

Sliczna sunia. Zacznijecie zbierac deklaracje, miejsce juz jest :):)

Posted

kurcze ja bym miała dla Ciebie Czarodziejko taką biedę:-(:-(

Miśka, przerażona, była bita, psy ja prawie zagryzły na ogólnych, 6 lat, nie ma szans aby wyszła z budy, gdy człowiek jest bliżej niż 5 metrów, od roku w schronisku

Właśnie ją wypatrzyłam..:-( chyba mnie coś trafi...
ale to nie do Groma - bo to już wogóle byłaby masakra...

Posted

Anett, co to za śliczna sunia i czemu masakra? Kilka dni byłam poza zasięgiem i doczytuje wszystko dzisiaj.
Mam teraz kilka suń, które albo są z problemami, albo nie mają deklaracji, więc Gromiś wciąż pozostaje panem na swych włościach.
W tym tygodniu jedziemy się ciachnąć, więc Martko ;) będziemy wołać o pieniążki od schroniska. Fakturkę oczywiście wyślę i można zapłacić bezpośrednio na konto lecznicy, bo nie wiem ile i co jeszcze Gromisiowi zrobią. Może pazury do cięcia, szczepienie obowiązkowo i na pewno psychotropy.

Posted

Dziś Gromiś mnie zaszokował!
Przygotowuję miejsce dla kolejnego psa. Do dzisiaj jedna z bud stała bokiem dostawiona do kojca w jednej linii z budą w kojcu. Tak było od kiedy Grom u mnie jest, nie znał innej konfiguracji. Zadecydowałam, żeby ją odstawić, umyć i wywietrzyć. Odstawiliśmy ją więc od kojca i Gromisiowi zniknęła "ściana". Teraz w swojej wąskiej norce jest widoczny. Nie ma się gdzie ukryć. Kiedy buda była odstawiana Grom słysząc głosy w panice uciekł do swojej budy. Zauważyłam to i zamierzałam wejść do kojca, żeby go uspokoić i pogłaskać. Grom się wystraszył, że go wyciągnę, więc chciał uciec w swoją ślepą uliczkę, ale tam już zaglądał mój kuzyn. Gromiś z przerażeniem w oczach dopadł furtki, gdzie stałam, przywarł bokiem do murku i wtulił pysk w moje wyciągniete ręce, cały dygotał i tak rozpaczliwie patrzył mi w oczy :( On się tak straszliwie boi ludzi. W sytuacji krytycznej biegnie jednak do mnie, czyli ufa mi. Przerażające jest jednak to drżenie....Jutro załatwiam formalności w lecznicy i w piątek mam nadzieję wykastrować Groma. To dopiero będzie koszmar dla tego biedaka. Będę musiała dać mu środki uspokajające. Mam nadzieję, że wybaczy mi ten gwałt na jego bezbronnej osobie...
Wczoraj rozmawiałam z prezeską schroniska i Grom będzie miał sponsoring kastracji i być może również leczenia depresji.

Posted

Kurcze, fatalnie...:-(:-( tzn. dobrze, że do Ciebie ma zaufanie ale bardzo daleka droga do normalności przed Gromem... bardzo bym chciała, żeby mu się udało!

Czarodziejka napisał(a):
Anett, co to za śliczna sunia i czemu masakra? ............

Sunia jest w schronie w Zgorzelcu, totalnie przerażona, była bita i prawie zagryziona a masakra jakby ją dać do Groma - dopiero by się w dwójkę nakręcali:shake: obydwoje potrzebują zrównoważonych przewodników; szkoda

Posted

Kastracja Gromisia ustawiona na poniedziałek przed południem ze względu na masowe szczepienia - wetki mają swój grafik. Dziś jadę po środki uspokajające. Uzgodnimy na miejscu, czy będą to tableteczki, czy zastrzyk. Szczepienie Gromiś zaliczy przy zdjęciu szwów, a więc przy okazji kolejnej wizyty w lecznicy.
Wczoraj leżąc w swojej nie ślepej już uliczce ośmielił się zjeść Julki kanapki wprost z mojej ręki. Zawsze czekał, aż położę, a potem brał i jazda w ustronne miejsce.

Posted

Mogę załatwić dla Gromika antydepresanty,czy inne "ludzkie"psychotropy,jak będzie potrzeba to proszę o PW.Biedny ten psiak.Chociaz tyle mogę dla niego zrobić.

Posted

WIGA napisał(a):
Mogę załatwić dla Gromika antydepresanty,czy inne "ludzkie"psychotropy,jak będzie potrzeba to proszę o PW.Biedny ten psiak.Chociaz tyle mogę dla niego zrobić.

Dzięki WIGO :)
Dziś odebrałam strzykawkę z "głupim jasiem". W poniedziałek rano dam w doopkę i zawiozę biedaka na cięcie. Tam go obejrzą i zapiszą antydepresanty, wówczas mogę przesłać recepty. Bardzo się cieszę, że Gromiś nie jest sam. Biedak nawet nie wie ilu osobom na nim zależy.