Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gromiś na razie bez znacznych zmian. Dostaje jeszcze antybiotyk po kastracji. Dziś i jutro.
Nabyłam Hydroksyzynę - ok. 8.00 PLN i będziemy podawać. Zobaczymy reakcję, może się nieco chociaż wyluzuje i posiedzi pod drzewem na smyczy. Spaceru nie biorę jeszcze pod uwagę, bo będzie szukał szczelinki, dziury, dołka, czegokolwiek, żeby się schować.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikt do Gromisia nie zagląda...
Wczoraj miałam expresową akcję przejęcia i oddania hodowcy seterka szkockiego. Rano go odebrałam i przeszałał u nas cały dzień. Wieczorkiem już przyjechała po niego jego hodowczyni i pies wrócił w bezpieczne ręce. Był niezwykle żywy i radosny, spragniony ludzi i zabawy. Całe swoje życie - kilkanaście miesięcy - przesiedział w beznadziejnych warunkach bez uwagi człowieka i bez ruchu. Kiedy jechałam po zakupy musiałam go gdzieś przymknąć. W domu nie pasowało - 10 minut stania z uchem pod drzwiami - płakał tak żałośnie, że postanowiłam go do Groma. Młodziutki, radosny psiak spodobał się naszemu naburmuszonemu panu i nawet zauważyłam, że reagował na jego płacze! Grom nie uciekał do tyłu, tylko leżał przed budą, ale czujnie patrzył. Kiedy podeszłam po powrocie do kojca wypuścić seterka ten w szale radości wsadził łapę między pręty furtki i pazurem się zawiesił. Zapłakał, a Grom wyskoczył z kryjówki w odruchu obrony! Ale zaraz uciekł z powrotem :-?

Posted

Gromiś w swojej ślepej uliczce. Do niedawna od strony, od której robię zdjęcie kojec był zastawiony budą.

Tyle Groma wystaje z jego kryjówki, albo wcale, jak się dobrze wsunie.

Widać wykopy pod budą, jeszcze przed kastracją zaczął wygryzać styropian z ocieplenia i zdzierać papę z dachu. Umacniamy kamieniami, żeby się buda nie przełamała, nie zapadła i nie przechyliła. Piasek ma zmieniany, bo sika wszędzie, a wychodzić jeszcze nie chce.
Od dwóch dni podaję Hydroksyzynę. Jest nieco mniej zestresowany. Nie ucieka już od razu, tylko przetrzymuje do momentu, kiedy ktoś jest dość blisko kojca. Kiedy leży w swojej kiszce, można go głaskać, klepać trzymać za pyszczek. Nie ucieka, leży jak baranek.

Posted

A tak wyglądają budy - dwie w jednej po gromisiowych obgryzkach. Część z nich wywłamał z gwoździami, resztę trzeba było usunąć, żeby się nie rozdarł.

Belka zabezpieczająca przed wyskoczeniem wygryziona na całej długości. Pomimo wyrywania się z kojca, Grom wychodzić na smyczy nie chciał...

Posted

Gromisiowa parka ma się słodko. Leżą sobie razem, wąchają, dotykają nochalkami. Sielanka i roskosz i wszystko bezpiecznie, bo Gromiś wycięty. Kiedy Carmi wychodzi na wolność i spaceruje sobie wszędzie Grom stoi smutny z nochalem między szczelinami kojca i patrzy na nią tęsknie. Może da się wyciągnąć, żeby popatrzyć na damę swego serca poza kratami. Na razie, kiedy chcę go wyprowadzić wciąż jeszcze tchórzliwie włazi w swoją ślepkę.

Posted

Dzień kolejny together. Oboje wyglądają razem przesłodko. Gromiś nieco ośmielony - sunia + prochy robią swoje ;) Dziś dzień zdjęcia szwów, ale po kastracji wetka nie dała mi "głupiego jasia", więc nie było siły wyciągnąć Groma z kojca, a dokładniej, z jego ślepki ciasnej, ale włąsnej. Zadzwoniłam do lecznicy, ponieważ muszę wyjechać na kilka dni, a tu termin, ale Grom zgoił się bez powikłań, więc mogę przyjść z nim po powrocie odbierając wcześniej zastrzyk. Dostałam kołnierz na wypadek podlizywania rany, ale nawet sobie między łapy od czasu cięcia nie spojrzał, więc wszystko jest idealnie czyste i może poczekać.
Jestem absolutnie zadowolona z Gromisiowej Carmen. Jest prawdziwą damą - delikatną, słodką sunią i bardzo pięknie ze sobą współżyją ;)