Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Na takie brzydkie łapki to jedynie suplementy z glukozaminą i chondrotropiną, np. Arthroflex.

Chyba są pilniejsze potrzeby, samo wapno jest tanie, mam nadzieję , że domy stale się znajdą szybko

Posted

Wieści z frontu: wyjaśniła się tajemnica znikających obróżek z szyjki Aquy - na spacerach widzę, że to musiała być sprawka Ignis, bo ona bawiąc się szarpie ją za kark i szyję. Poza tym wszystko powoli do przodu. Celi robi się coraz śmielsza i nawet ogonkiem pomachuje (na razie nie jestem pewna czy do mnie czy do innych psów...), na smyczy już całkiem ładnie chodzi, pięknie się załatwia.

W poniedziałek sterylizacja całej gromadki...

Rozliczenie za luty:

+200 zł helli

+410 zł danuta1

-480 zł hotelowanie 14-28.02 (na razie liczę suńki po 8 zł, czyli 32zł/doba)

-70 zł transport z Zamościa do weta w Janowie Lub.

-10 zł odbiór od weta

-16 zł Fiprex

-473 zł koszty weta (szczepienia - komplet, książeczki, odrobaczenie, zeskrobina i wysłanie do analizy ze zmiany skórnej, badanie ogólne)

-20 zł II odrobaczenie

Stan konta na 28 luty wynosi -459 zł

Tu jeszcze wrzucam rachunek na koszty wet (473 zł):

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/886b1481fa1e385a

Posted

Dzisiaj na Zamojszczyźnie - 24C . Trudno sobie wyobrazić  jakby przeżyły te suczki, wrzucone do boksu po sterylce na takim mrozie. Dzięki Ali123 i jej koleżanek są bezpieczne. Pod wspaniałą opieką Murki dojdą do siebie i z pewnością znajdą wspaniałe domki.  Pomóżmy im-  choćby najmniejszym grosikiem. 

Posted

Niestety, wszystkich nie wyciągniemy ze schroniska :(

Gdyby chociaż  była możliwość współpracy ze schroniskiem, to więcej można by było zdziałać, a tak jest jak jest :(

Posted

Suńki już po zabiegach, wszystko przebiegło bez komplikacji. Aqua dodatkowo miała operację przy oczku. Wet mówił, że bardzo ciężko to szło, bo było to zadawnione, ale udało się i powinno być wszystko ok. Będę mieć rozrywkę przy tej okazji, bo suni trzeba zakrapiać teraz to oczko dwoma rodzajami kropelek 3-4 razy dziennie:)

• Upvote 2
Posted
Dnia 21.02.2018 o 18:03, danuta1 napisał:

Prosimy więc o pomoc w zorganizowaniu bazarku imiennego- plissss.

Ja jestem na dogo bardzo krótko i nie wiem za bardzo jak się tu poruszać.

Próbuję zrobić bazarek dla tych suczek  wśród swoich znajomych- może coś z tego wyjdzie.

Pozdrawiam. 

To może ja spróbuję choć nigdy takiego bazarku nie robiłam a imiona nadane przez Murke bardzo mi się podobają ale jeśli z tego będzie jakaś kasa .....

Posted
2 godziny temu, Aldrumka napisał:

zapraszamy do suniek

Dziękuję Aldrumko :)

Dnia 6.03.2018 o 21:49, Tyś(ka) napisał:

Jak psiaki będą do ogłoszenia w sam raz, to dajcie znać :)

Myślę, że ogłoszenia można już robić. Mama i czarna sunieczka nadają się z całą pewnością do adopcji, dwie pozostałe też zrobiły postępy. I zostały wysterylizowane.

Posted

U suniek ok. Mamusia Terra popiskiwała przy chodzeniu, więc włączyliśmy jej tabletki przeciwbólowe. Celi była tuż przed cieczką... tak coś mi się wydawało, bo się psi kolega - wykastrowany - nią trochę interesował, obwąchiwał. Także w porę zdążyliśmy z ciachaniem. UF:)

Dla Aquy dokupiłam jedne kropelki (drugie miałam w zasobach hotelowych), rachunek wrzucę później. Oczko wygląda ok. 

Posted

Sunieczki piękne, trafiłam do nich z bazarku imiennego Aldrumki. Tylko jeszcze oczka - zwłaszcza mamusi - takie smutne.. Ile ta psina się nacierpiała :(

Posted
Dnia 9.03.2018 o 13:12, agat21 napisał:

Sunieczki piękne, trafiłam do nich z bazarku imiennego Aldrumki. Tylko jeszcze oczka - zwłaszcza mamusi - takie smutne.. Ile ta psina się nacierpiała :(

Terra, czyli mamcia, to niezła aparatka:) pierwsza jest do wychodzenia z boksu, ale muszę ją zapinać na smycz i potem pilnować, żeby mi się nie wymksnęła w bramce, bo wszędobylska jest bardzo i każdą dziurę sprawdza. I tylko szuka pretekstu, żeby sobie podziamgotać:) 

39 minut temu, agat21 napisał:

Głaski dla suniek. Czy ta jedna nadal lękliwa?

Celi jest najbardziej nieśmiała, ale już jest o niebo lepiej niż na początku. Sama już wychodzi z budki do zapięcia na smycz, cieszy się, macha ogonkiem. Na spacerach już też ogonek w górę trzyma i pomachuje nim. Już nie panikuje gdy wyciągam do niej rękę, nie parzy jej dotyk. Jest jeszcze płochliwa, byle czego się boi. Najważniejsze jednak, że nie gryzie i nie jest dzika, bo na początku to gorzej wyglądało:)

Wszystkie sunie bardzo ładnie się goją. Tylko Aqua ma kołnierz ze względu na oczko, które wygląda teraz super, nie ma śladu po gruczole:)

Odezwała się do mnie pani, która była bardzo zainteresowana adopcją Liki (była już w DS). Jak Lika zaginęła to parę razy dzwoniła, SMSowała z pytaniem czy się sunia znalazła i czy będzie do adopcji czy wróci do tamtego domu. Wysłałam jej zdjęcia Aquy zaraz jak do nas suczki trafiły, ale pani dopiero teraz weszła na stronę hotelu i zobaczyła jej nowe zdjęcia. Jutro do niej zadzwonię. Pani się zastanawia nad adopcją Aquy. Ma starszą, podobną suczkę do Liki (więc do Aquy zapewne też). 

• Like 2