Jump to content
Dogomania

Zaniedbana sunia PYSIA JUŻ W SUPER DS , z ogromnymi tłuszczakami u mnie w DT i mały , wyniszczony DROPS - pod moją opieką.

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy za pozdrowienia.

W przelocie rozmawiałam z DS Pysi.Wszystko jest OK. Pani mówi ,że jest aż za grzeczna. Musi uważać na jedzenie, bo sunia ma wielki apetyt ,a nie chce jej utuczyć.

Ciągle nie mogę uwierzyć ,że Pysia/Kora ma DS.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Rzeczywiście, wydawało się, ze Pysia/Kora szybko domku nie znajdzie, ze trzeba cudu. No i cud się wydarzył i wcale nie trzeba było zbyt długo czekać...

Trzeba to powiedzieć głośno i dobitnie: Jesteś Poker Czarodziejką. Innymi słowy - masz szczęśliwa rękę do adopcji.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 11.07.2018 o 13:06, Figunia napisał:

Trzeba to powiedzieć głośno i dobitnie: Jesteś Poker Czarodziejką. Innymi słowy - masz szczęśliwa rękę do adopcji.

Nie da się ukryć :)

• 2 months later...
Posted

Dziś odwiedziliśmy Pysię /Korę. Wygląda na to ,że nas poznała. Cieszyła się bardzo. Zastaliśmy ją radosną, czyściutką i  na szczęście nie zatuczoną . Pani ma troszkę kłopot z czesaniem jej w niektórych miejscach , bo się denerwuje i próbuje straszyć. Ale pani nie z tych , którzy się łatwo poddają.

Sprawdziłam , nic na wardze nie odrasta,.

Korcia chodzi na coraz dłuższe spacerki i doszła już do 55 minut z czego jej pańcia jest bardzo dumna. Bardzo dobrze,że chodzą , bo Korze trochę wzmocniły się mięśnie łapek.

Jakiś czas temu pani była a Korą w gościach u córki. Córka upiekła ciasto marchewkowe i postawiła na ławie.Wszyscy na chwilę poszli do kuchni. Po powrocie do pokoju mogli się tylko obejść smakiem. Kora nie zostawiła nawet okruszka.

Pani śmiała się opowiadając o tym.

Jesteśmy szczęśliwi,że sunia ma tak wspaniały DS.

907680856_KorawDSwrzesie2018(10).jpg.d23b2ea251c120fc5b5393af8f961e9d.jpg

144120455_KorawDSwrzesie2018(1).jpg.7a934e706e0a8378ab6300b5d57e2881.jpg

272008547_KorawDSwrzesie2018(3).jpg.86f39050866dc2f2b5a305d95fb97624.jpg

604725363_KorawDSwrzesie2018(4).jpg.fb84cbdf855b31e16d7616d724c013ad.jpg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

Cudne wiadomości,cudna Kora i cudny dom.Tak mogę ogólnie określić.

Kora mi bardzo przypomina wyglądem moją Sawanie.Trochę sobie popłakałam ale i to jest potrzebne aby wyluzować emocje.

• 2 weeks later...
  • 3 years later...
Posted

Kilka dni temu  dowiedziałam się, że od czerwca nie żyje Pusia/Kora. Ta która miała wielkie tłuszczaki, ledwie chodziła, nie miała połowy ucha, była prawie głucha i niewidoma.

Miała guzki na listwie mlecznej i wetka namówiła panią na operację. Niestety podczas zabiegu sunia umarła.

I tak miała szczęście, że ostatnie 3 lata miała bardzo dobre życie.

Żegnaj babulko.

227188076_Kora(27).JPG.daab2b493cc023c3d9ca2866d236b2ef.JPG