Jump to content
Dogomania

ROXI (*) ZASNĘŁA... DO ZOBACZENIA, MALEŃKA. :( Zdradziłeś mnie, człowieku: ale przez 3 lata miałam prawdziwe życie i byłam kochana u Moli.

Recommended Posts

Posted
31 minut temu, anica napisał:

Tysiu, kluseczki Ci się nie podobają?

Mam takie dziwactwo, że na widok klusków, od razu w głowie mam obraz otłuszczonych narządów (zwłaszcza serca), obciążonych stawów i widzę sporą listę konsekwencji posiadania figury kwadratu/prostokąta, ciężko więc aby mi się takie spaśluszki podobały :) Roxi na zdjęciach nie wygląda tragicznie, ale jednak troszkę do zrzucenia ma ;).

• Upvote 1
Posted
12 godzin temu, Moli@ napisał:

Obym się tylko wygrzebała samochodem (: zasypuje nas "pięknie" (:

Wygrzebiesz się, na mur nie zasypie, temperatura taka, że i akumulator nie padnie.

Posted

Płuca czyste. Na płytce mam zgrane dwa zdjęcia - płat prawy i lewy

Z dwóch pozostałych guzów pobrano materiał do badania - biopsje. Ewentualny zabieg za 2/3 miesiące.

Po przygotowaniu pola operacyjnego ukazały się dwie długie blizny po zabiegach. Sprawdzono, była sterylizowana wcześniej - macicy brak

Ząbki ładne tylko na kłach był kamień i został usunięty.

Posted

Dziękuję za relacje, bo siedziałam jak na szpilkach.

Kochana babcia... czyli rozumiem, że teraz pozbyto ją jednego guza? A reszta za jakiś czas...?
To ciekawe, że była sterylizowana... u nas to nieczęsta praktyka...

Prześlij proszę, Moli@ dane do przelewu do lecznicy Aldrumce, to od razu zapłacimy, za biopsję też.

Posted
5 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Dziękuję za relacje, bo siedziałam jak na szpilkach.

Kochana babcia... czyli rozumiem, że teraz pozbyto ją jednego guza? A reszta za jakiś czas...?
To ciekawe, że była sterylizowana... u nas to nieczęsta praktyka...

Prześlij proszę, Moli@ dane do przelewu do lecznicy Aldrumce, to od razu zapłacimy, za biopsję też.

Za biopsję proszę jeszcze nie płacić, czekamy na fakturę/numer, żeby nam nic nie zginęło :).

Blizny ma bardzo długie... u nas nikt przy zabiegach sterylizacji nie robi takich cięć i dlatego dokładnie sprawdzili.

Posted
9 minut temu, Moli@ napisał:

Za biopsję proszę jeszcze nie płacić, czekamy na fakturę/numer, żeby nam nic nie zginęło :).

Blizny ma bardzo długie... u nas nikt przy zabiegach sterylizacji nie robi takich cięć i dlatego dokładnie sprawdzili.

Może ona była  z zamojskiego schroniska...

Przy aborcyjnych sterylkach robią takie długie cięcia, moja Florka zabrana ze schronu tez ma taką bliznę.

Posted
Dnia 17.01.2018 o 10:43, Tyś(ka) napisał:

Mam takie dziwactwo, że na widok klusków, od razu w głowie mam obraz otłuszczonych narządów (zwłaszcza serca), obciążonych stawów i widzę sporą listę konsekwencji posiadania figury kwadratu/prostokąta, ciężko więc aby mi się takie spaśluszki podobały :) Roxi na zdjęciach nie wygląda tragicznie, ale jednak troszkę do zrzucenia ma ;).

Oj!.. żebym ja miała...takie dziwactwa! Tysiu da radę się tego wyuczyć?zawstydzony.gif

Posted
15 minut temu, Moli@ napisał:

W takim razie poczekamy spokojnie :)

Szkoda, że nie dowiemy się, jaka jest historia suni, ale jestem bardzo zaskoczona tym, że jest po sterylizacji...

11 minut temu, rozi napisał:

Bardzo się bała?

Też jestem ciekawa jak zniosła wszystko.

5 minut temu, Moli@ napisał:

Wysłałam fakturkę Aldrumce na pw

Dziękuję za błyskawiczną reakcję :)

5 minut temu, Tola napisał:

Może ona była  z zamojskiego schroniska...

Przy aborcyjnych sterylkach robią takie długie cięcia, moja Florka zabrana ze schronu tez ma taką bliznę.

Możliwe... szkoda, że zamojski schron nie chipuje psów...

1 minutę temu, anica napisał:

Oj!.. żebym ja miała...takie dziwactwa! Tysiu da radę się tego wyuczyć?zawstydzony.gif

Nie mam pojęcia czy się da, ja mam takie swoje spaczenie - chyba za dużo biologii rozszerzonej w liceum i czytania od dziecka o zdrowiu i podkradania maminych, medycznych podręczników ;) I bujnej wyobraźni - aby zrozumieć coś, muszę sobie w głowie to zwizualizować :)