Jump to content
Dogomania

* Bobiś odszedł w swoim kochającym domku [*]Mika -Sara już w swoim DS ! :D Mika nadal czeka na swój wyrozumiały domek. Bobiś już go ma! Wycofane psiaki - Mika i Bobi - kolejne zamojskie biedy liczą na cud.

Recommended Posts

Posted
6 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Wiem. Ciągle to podkreślałam... ale ludzie czasem mają inne wyobrażenia na temat strachulców... albo samych siebie :(

Przepraszam, już szczegółowy post napisałam na wątku suni, tutaj chciałam napisać jedynie, że lepiej, aby psiaki dłużej czekały na swoją rodzinę... niż potem był zwrot...

Byłam, przeczytałam, przypomniałam sobie sunię :(  Biedna sunieczka :(  

Posted
48 minut temu, uxmal napisał:

Przepraszam że się troszkę wtrącę.. a może zmienić mu imię. Bosman kojarzy mi się z kimś wielkim. np  molos.

Może niech zostanie Bobikiem? Taki jaki jest.

Masz rację. Bobik nie ma w sobie nic z bosmana, tym bardziej, że na ostatnich zdjęciach, to jego przeciwieństwo. Jednak do treści ogłoszenia pasowało mi to imię. Może z jego własnym, powiedzie mu się bardziej... Wrócę do niego.

Posted
3 godziny temu, szafirka napisał:

Dzisiaj Tola przypomniała mi o pieniążkach od Jo37, które czekają na koncie fundacji ZEA, zatem kolejna faktura dla B-b będzie pomniejszona o kwotę 120 zł.

Psiaki rzeczywiście obecnie bez zmian. Bobik wyznaje zasadę, że to nie on jest dla człowieka, tylko człowiek dla niego. Dla Miki w ogóle człowiek mógłby nie istnieć, byleby miska była pełna i dostępne były zabawki do gryzienia.

Dzięki Haniu :)

No co zrobić....... .nie zawsze trafia się na psiaczki, które tylko potrzebują dostać dobrze zjeść, małe SPA i fruuu do domku.

Mała pindzia rozebrała dwa legowiska, które wisimy Hani! ;)

3 godziny temu, Havanka napisał:

Ja też przepraszam, ze teraz rzadko zaglądam do Bosmana, ale na wielu wątkach mam tzw. "tyły". Mam nadzieję, ze wkrótce to się zmieni. Zmieniłam tytuł ogłoszenia na OLX na: Nakrapiany Bobik szuka swego portu. Może tytuł kogoś zaintryguje.

Dziękuję Elu!

Trzymamy kciuki...może ...? :)

3 godziny temu, uxmal napisał:

Przepraszam że się troszkę wtrącę.. a może zmienić mu imię. Bosman kojarzy mi się z kimś wielkim. np  molos.

Może niech zostanie Bobikiem? Taki jaki jest.

Havanka właśnie tak zrobiła :)

3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Bosmanem był tylko do ogłoszeń, chociaż ja bym skróciłam imię Bosman i zostawiła Boskiego :)

Niestety, ze strachulcami to już tak jest... ja mam zwrot z adopcji Mini-Mimisi :(

Łooo matko!!!

A malutka gdzie teraz jest?

3 godziny temu, anecik napisał:

No ale Pani przecież wiedziała jaką sunię zabiera :(

Niby wszyscy wszystko wiedzą. Niby rozumieją co mają robić....a na końcu wychodzi całkiem inaczej i cierpi na tym psiak :(

Posted
Dnia 5.02.2018 o 12:31, b-b napisał:

Czyli też nie masz już co przycinać? Shyly emoticon

raczej?... z moim emocjonalnym charakterem,mam coraz więcej... do przycinaniaz_jezorem.gif

Posted

Zaglądam do moich - naszych maluchów żeby nie było,że o nich zapomniałam ;)

Cały czas o nich myślę, o tym żeby uwierzyły, otwarły się i znalazły wyrozumiałe domki.

Posted

Nikt do mnie nie dzwonił, a myślałam, że zdjęcia takie fajne wyszły :( Dla mnie jest on śliczny, piękny, kochany, cudowny ... Bobik zaczął interesować się człowiekiem i przychodzić po głaski, jednak on sam decyduje ile i kiedy. Zawsze już jednak coś :) Czasami nawet podskakuje i zaczepia :)

Mika niestety bez zmian, niby wszędzie jej pełno, kręci się między nami, jest wyluzowana, bawi się z psiakami radośnie. Wystarczy ruch człowieka i jest afera, np. myję naczynia, a ona za mną, dotykając moich nóg bawi się z innym psiakiem i w tym momencie ja robię delikatnie krok w prawą stronę by wziąć szklankę i ona mało mi na stół nie wskoczyła. Jest wiele podobnych sytuacji. Mika nie potrafi przekonać się do kontaktu z dłonią, mogę ją tylko posmyrać po nosku przy okazji dawania smaczka. Powiedziałam dzisiaj Bogusi, że zaczynam czuć się bezsilna.

Posted
1 godzinę temu, szafirka napisał:

Nikt do mnie nie dzwonił, a myślałam, że zdjęcia takie fajne wyszły :( Dla mnie jest on śliczny, piękny, kochany, cudowny ... Bobik zaczął interesować się człowiekiem i przychodzić po głaski, jednak on sam decyduje ile i kiedy. Zawsze już jednak coś :) Czasami nawet podskakuje i zaczepia :)

Mika niestety bez zmian, niby wszędzie jej pełno, kręci się między nami, jest wyluzowana, bawi się z psiakami radośnie. Wystarczy ruch człowieka i jest afera, np. myję naczynia, a ona za mną, dotykając moich nóg bawi się z innym psiakiem i w tym momencie ja robię delikatnie krok w prawą stronę by wziąć szklankę i ona mało mi na stół nie wskoczyła. Jest wiele podobnych sytuacji. Mika nie potrafi przekonać się do kontaktu z dłonią, mogę ją tylko posmyrać po nosku przy okazji dawania smaczka. Powiedziałam dzisiaj Bogusi, że zaczynam czuć się bezsilna.

Być może jeszcze psiaki potrzebują czasu.Innym nie potrzeba czasu a więc są gotowe do adopcji natomiast inne jego potrzebują.Ogólnie psiaki nie zalegają w hoteliku są krótko jak dla mnie.Teraz jest trudny czas jeżeli chodzi o pogodę i resocjalizację ich.Bardziej otwierają się jak jest ciepło na dworze,więcej przebywają na ogrodzie,otrzymują więcej bodźców na zewnątrz a tym samym bardziej otwierają się.

Posted
2 godziny temu, szafirka napisał:

Jest wiele wątków psiaków, które ogłaszane nadal czekają na dom. Może to z powodu ferii? 

Wspaniale, że się chłopak otwiera. Nie liczę na to, że będzie psiakiem na kolanka tylko do miziania. Wspaniale będzie jeśli będzie dobrze czuł się z człowiekiem nie tylko po to aby dostać pełną miskę.

Mika. Ta mała mika nie wyglądała na takiego strachulca w schronisku. Ona jest młodym pieskiem i możliwe,że albo jej kontakt z człowiekiem był baaaardzo mały...albo nawet żaden. W schronisku pewnie też nie poznała dwunożnych z dobrej strony.

Czy ktoś wie o jakimś DT, który by mógł z miką popracować. Może ona potrzebuje większego spokoju, mniejszej grupy psiaków?

doradźcie coś Kochane Dziewczyny! 

Posted
3 minuty temu, Poker napisał:

Gdyby nie to ,że mam Pysię w DT, to wzięłabym Mikę.Ale Pysia pobędzie u mnie dłużej.

Szkoda ,że Anula już nie jest DT.

Dziękuję Poker! 

Pysia miała szczęście,że trafiła na Ciebie.

Anulkowego DT szkoda oj szkoda.

Posted
6 minut temu, Poker napisał:

Gdyby nie to ,że mam Pysię w DT, to wzięłabym Mikę.Ale Pysia pobędzie u mnie dłużej.

Szkoda ,że Anula już nie jest DT.

Nie,nie jestem DT i raczej już nie będę.TZ jest przeciwny po tym jak Sawana odeszła.Razem przeszliśmy psychiczny koszmar po śmierci Sawani.Do tej pory przynajmniej ja nie mogę się pogodzić z tym faktem.Kiedyś byłam silniejsza psychicznie,teraz to się zmieniło. Prostsze jest pomaganie psiakom w inny sposób.

• Upvote 1
Posted
12 minut temu, Anula napisał:

Nie,nie jestem DT i raczej już nie będę.TZ jest przeciwny po tym jak Sawana odeszła.Razem przeszliśmy psychiczny koszmar po śmierci Sawani.Do tej pory przynajmniej ja nie mogę się pogodzić z tym faktem.Kiedyś byłam silniejsza psychicznie,teraz to się zmieniło. Prostsze jest pomaganie psiakom w inny sposób.

Rozumiem to Anulko i tak Was DT zawsze podziwiałam i podziwiać będę!

Posted

Rzeczywiście trzeba byłoby rozejrzeć się za DT, który spróbowalby popracować z sunieczką,  na razie nikt nie przychodzi mi do głowy, ale będę szukała.

Pozdrawiam cieplutko

• Upvote 1
Posted

Co Kochane Dziewczyny brakuje wszystkim psiaczkom na dogo , że siedza jeszcze w hotelikach lub DT?

Dla mnie NIC!

Widocznie i Bobi musi poczekaćjeszcze na swój doomek.

Nadal szukam jakiś wiadomości o DT dla Miki! 

Posted

Macie rację, że psiaki wcale długo u mnie nie są, ale ostatnio zdarzają się same ekspresowe adopcje u nas i chyba stąd mój niepokój. Mika bez zmian, ale Bobik otwiera się bardzo, dość często merda ogonem, zaczepia pyszczkiem do głaskania, jeszcze będzie z niego wielki przytulas :)

• Upvote 1
Posted
21 minut temu, szafirka napisał:

Macie rację, że psiaki wcale długo u mnie nie są, ale ostatnio zdarzają się same ekspresowe adopcje u nas i chyba stąd mój niepokój. Mika bez zmian, ale Bobik otwiera się bardzo, dość często merda ogonem, zaczepia pyszczkiem do głaskania, jeszcze będzie z niego wielki przytulas :)

I Mika się otworzy, ale widocznie potrzebuje więcej czasu :)

Posted
3 godziny temu, szafirka napisał:

Wspaniale,że chociaż chłopak się otwiera.

A Mika....no cż mam tylko nadzieję,że przyjdzie czas kiedy zaufa i ona :)