Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nasze psiaki też będą zdezorientowane po zmianie czasu... Ale w "tę stronę" to chyba jednak zadowolone, bo jedzonko będzie wcześniej.. Tak, tak, Beniu. happy.gifhappy.gif

Eliku, podobno jest wielka szansa, że to już ostatnia zmiana czasu. Kiedyś ktoś mądry mówił w radiu, że trzeba zakończyć zmiany właśnie wiosną, bo czas letni jest tym właściwym. 

• Like 1
Posted
36 minut temu, Elisabeta napisał:

Nasze psiaki też będą zdezorientowane po zmianie czasu... Ale w "tę stronę" to chyba jednak zadowolone, bo jedzonko będzie wcześniej.. Tak, tak, Beniu. happy.gifhappy.gif

Eliku, podobno jest wielka szansa, że to już ostatnia zmiana czasu. Kiedyś ktoś mądry mówił w radiu, że trzeba zakończyć zmiany właśnie wiosną, bo czas letni jest tym właściwym. 

Specjalnie dla Ciebie Elisabeto za dobrą wiadomość :)

Znalezione obrazy dla zapytania zdjęcie nurka ciastko i kawa

• Like 1
Posted

Zobaczcie jaki mamy prezent        5ab66b4d7e28b_ok1.jpg.d7855ccbb365d7b6cf275cf6f342cc84.jpg  

10996477.JPG.4bc07cb4ef0ba53e9598b321e773a54c.JPG

Tu Tobik ziewa, albo śpiewa :)   Nie! Tobiś wyraża zachwyt wobec Beni   5ab66bef6cb28_serce9bijce.gif.342191ab7ced980cc2c21a277ea2338e.gif

10996476.JPG.4fd1e1b85a117ce08dcbb549bbbb07a1.JPG

• Like 1
Posted
17 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

W sumie nie jest ich tak dużo... ale są dość doskwierające, a dzisiaj przyznaję, mam kryzys... :(

Swego czasu astmę miałam w remisji, więc i alergia mi tak nie dokuczała... więc uprawiałam sport: tańczyłam, biegałam na długie dystanse, jeździłam konno... potem zaprzestałam, bo i zaczęło się wdawać mocniej we znaki, a i coraz bardziej byłam świadoma, że branie na codzień tak silnych leków niesie dla mojego organizmu opłakane skutki,

Widziałam niedawno ciekawy program o alergiach, np. uczulenie na pyłki obecnie, to na zmutowane pyłki, bo dochodzą zanieczyszczenia, smog, było też o klinice w Szwajcarii gdzie leczą alergie dietą wyszukaj w sieci o diecie ubogiej w histaminę, unikać produktów po fermentacji, z bakteriami, konserw, wędlin, serów, kapusty kiszonej, szpinaku, pomidorów, ketchup, jeść żywność świeżą, - to trudne dla studentów

Posted
15 minut temu, helli napisał:

Widziałam niedawno ciekawy program o alergiach, np. uczulenie na pyłki obecnie, to na zmutowane pyłki, bo dochodzą zanieczyszczenia, smog, było też o klinice w Szwajcarii gdzie leczą alergie dietą wyszukaj w sieci o diecie ubogiej w histaminę, unikać produktów po fermentacji, z bakteriami, konserw, wędlin, serów, kapusty kiszonej, szpinaku, pomidorów, ketchup, jeść żywność świeżą, - to trudne dla studentów

Witaj helli :)

I nie tylko dla studentów.

Posted
12 minut temu, helli napisał:

Z wiekiem człowiek mądrzeje i wie, ze na kisielu i ryżu długo się nie pociągnie... studenci potrafią jeść okropieństwa, tzw. byle co.

Mi ryż wybija zęby :) 

Posted
7 minut temu, Nesiowata napisał:

A to ciekawe. A jak on to robi?

Jak ? No właśnie nie wiem jak, bo żeby mi nie wybił, to ja go na wszelki wypadek nie jem!

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Witaj Beniu - nawet jak dla mnie to bardzo, bardzo wcześnie. Akurat przy krótkiej nocy wypadło mi wcześniej wstawać, takie moje szczęście. Nie ukrywam, że nie obydziłam się sama - budzik postawił mnie na nogi. Cięzko będzie w ciągu dnia.

• Like 1
Posted

Dzień dobry, Beniusiu. happy.gif Dzień dobry, kochane Fanki. happy.gif

Nesiowata, damy radę. Musimy. 

B-b, trzymaj się. Mam nadzieję, że poniedziałek po takim pracowitym weekendzie będziesz miała wolny...

Pięknej niedzieli Wam wszystkim.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Witaj Beniu - nawet jak dla mnie to bardzo, batdzi wcześnie. Akurat przy krótkiej nocy wypadło mi wcześniej wstawać, takie moje szczęście. Nie ukrywam, że nie obydzuiłam się sama - budzik postawił mnie na nogi. Cięzko będzie w ciągu dnia.

A ja tu narzekam jak nie mam o co ;)

1 godzinę temu, Elisabeta napisał:

B-b, trzymaj się. Mam nadzieję, że poniedziałek po takim pracowitym weekendzie będziesz miała wolny...

Będę miała jutro wolne. Nie wyobrażam sobie po 11.godzinach pracy w weekend iść jeszcze do pracy w poniedziałek....padłabym chyba :

Ślicznotka z niej :D...  i taka kruszynka !

• Like 1
Posted
5 godzin temu, Nesiowata napisał:

Witaj Beniu - nawet jak dla mnie to bardzo, batdzi wcześnie. Akurat przy krótkiej nocy wypadło mi wcześniej wstawać, takie moje szczęście. Nie ukrywam, że nie obydzuiłam się sama - budzik postawił mnie na nogi. Cięzko będzie w ciągu dnia.

Ja dzisiaj też bardzo wcześnie wstałam, bo na "stary czas" o 4:30 :( :(

Budzik to bardzo potrzebna, aczkolwiek bardzo nielubiana rzecz!  Budzikom śmierć :)

Posted
3 godziny temu, Elisabeta napisał:

Dzień dobry, dzień dobry wszystkim, Beni oczywiście także :)

Pewnie, że damy radę. Jak nie my, to kto ?

B-b też Ci wolnego poniedziałku życzę i pięknej niedzieli wszystkim  :)

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

. . .

Będę miała jutro wolne. Nie wyobrażam sobie po 11.godzinach pracy w weekend iść jeszcze do pracy w poniedziałek....padłabym chyba :

Ślicznotka z niej :D...  i taka kruszynka !

No to nasze życzenia Elisabetko się spełnią :)

Śliczna mordeczka, a pani, która o nią pytała, nie zadzwoniła do p. Ewy.

Posted
Dnia 24.03.2018 o 16:33, helli napisał:

To prawda... ja mam nawrot alergii we Wrocławiu, a tutaj przecież smog... Wcześniej żyłam w jednym z najczystszych rejonów... i astma (ale u mnie z alergią są powiązane) nie dawała się tak we znaki...

co do diety, ha... to ha! mało jem przetworzonej żywności, bo mi nie służy. Mam alergię pokarmową na orzechy, pszenicę, kakao, cytrusy, większość przypraw... więc nie jem większości produktów dostępnych na rynku, wszystko raczej staram się jeść świeże... co jest trudne w przypadku mieszkania w centrum dużego miasta. Pomidory kocham, ale z własnego ogródka ;) Z w/w produktów ciężko mi zrezygnowac (mówię o szpinaku, pomidorach, serach, kapusty),a  to z tego, że już teraz mocno kombinuję, aby jeść coś zróżnicowanego i dostarczać wszystkie niezbędne składniki odżywcze. No na kebaba czy inne niezdrowe rzeczy nie chodzę, bo wszędzie pszenica, albo mąka pszenna, albo makaron, albo... ;) 

Posted

Witaj kruszynko Beniu ! Teraz dopiero widzę, jak sunia jest malutka, kiedy stoi pod Tobisiem. Wrzucę to zdjecie do ogłoszeń, bo obrazuje naturalną wielkość Beni.

Tysiu, niczego Ci tak nie życzę, jak zdrowia ! Wrocław niestety jest teraz jednym, wielkim smogiem. Mam nadzieję, ze wkrótce to się zmieni, kiedy nadejdzie wiosna i ludzie przestaną palić w piecach.

Miłego wieczoru życzę wszystkim fankom kruszynki Beni !

Ps.

"Wrzuciłam" Benię na miejsce promowanego ogłoszenia Wafelka, który znalazl już dom. Promowanie będzie do 22 kwietnia. Może tym razem się uda?

https://www.olx.pl/oferta/benia-malutka-sliczna-i-grzeczna-czeka-na-ukochana-pania-CID103-IDsUCZZ.html

• Like 1