Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
14 minut temu, Elisabeta napisał:

Eliku, to trzymam kciuki u Beni za Iwcię. happy.gif

Super :) To 3mamy razem :)   5aa027b722076_kciuki1.jpg.c74d75d329a4d2e77bf9dbd4826d856e.jpg

• Like 1
Posted
13 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Super, że Iwcia dostała szansę - może się spodoba :) Oby, już długo czeka na dom...

A Benia doczeka się swojego domku.

Wysłałam wczoraj  także zdjęcia suni od ala123, ale na razie nie dostałam odpowiedzi.

Benia jeszcze musi się oswoić z różnymi sytuacjach. Wczoraj p. Ewa zamierzała zabrać ją w odwiedziny do znajomej. Ciekawa jestem jak Benia się zachowywała :)

Posted
4 godziny temu, Elisabeta napisał:

Dzień dobry, Beniu. happy.gif Dzień coraz dłuższy i teraz piszę swój poranny post już w szarościach przed wschodem słońca. 

Dobrego dnia dla wszystkich Przyjaciół Beniusi. happy.gif

Dzień coraz dłuższy, wiosna coraz bliżej :)

Dobrego dnia wszystkim Kobietom     urodziny1.jpg.2ae3e7217e683ae2820b6373b9ec66fb.jpg

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Słonecznego dnia Wam życzę a Beni odwagi maleńka! :)

Serdecznego i miłego dnia dla Ciebie b-b  :)   5aa10118a0ddb_naczwartek4.jpg.b840e5b48d143c6aa6cee0ec45a147e8.jpg

Posted

Dostałam SMSa ze sprawozdaniem z wczorajszej wizyty u znajomej p. Ewy.

Benia obeszła mieszkanie, mięska od pani nie wzięła, obwąchała kocie miski i siedziała przyklejona do nogi p. Ewy. Nie jest super, ale mogło być gorzej, przynajmniej tak spodziewała się p. Ewa :)

W piątek kolejna wizyta u znajomej :) Będę relacjonować.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
24 minuty temu, elik napisał:

Dostałam SMSa ze sprawozdaniem z wczorajszej wizyty u znajomej p. Ewy.

Benia obeszła mieszkanie, mięska od pani nie wzięła, obwąchała kocie miski i siedziała przyklejona do nogi p. Ewy. Nie jest super, ale mogło być gorzej, przynajmniej tak spodziewała się p. Ewa :)

W piątek kolejna wizyta u znajomej :) Będę relacjonować.

Nie jest dobrze ale...czyż nie chodziła sama po obcym sobie terenie? Czy nie zakopała się tam w myszą dziurę? 

Nie zwiedziła, powąchała i usiadła przy znanej sobie osobie.

Myślę, ze jak na Benitkę to już WIELKIE coś! :)

• Like 2
Posted

A ja pomyślałam ,dokładnie tak jak,  Bogda!  powoli , małymi kroczkami, inaczej nie uda się Beni , zsocjalizować, ja mocno zaciskam za wizytę w piątek! za jakiś mały, kroczek do przodu okok.gif

• Like 2
Posted
11 minut temu, b-b napisał:

Nie jest dobrze ale...czyż nie chodziła sama po obcym sobie terenie? Czy nie zakopała się tam w myszą dziurę? 

Nie zwiedziła, powąchała i usiadła przy znanej sobie osobie. To chyba już coś! :)

Masz rację Boguniu :) Dlatego napisałam, że mogło być gorzej :)

Zobaczymy jak będzie się zachowywała na kolejnej wizycie.

Posted
Przed chwilą, anica napisał:

A ja pomyślałam ,dokładnie tak jak,  Bogda!  powoli , małymi kroczkami, inaczej nie uda się Beni , zsocjalizować, ja mocno zaciskam za wizytę w piątek! za jakiś mały, kroczek do przodu okok.gif

Ja myślę dokładnie tak samo :)  Nic na siłę, tylko ....   :)

Posted
8 minut temu, elik napisał:

Ja myślę dokładnie tak samo :)  Nic na siłę, tylko ....   :)

Wiem, wiem! ... serce co innego i rozum, co innego ;)  chociaż dzisiaj ,odpuść Elu, niech to będzie Miły dzień :)

images?q=tbn:ANd9GcSBcoHA4nQCk5aSdTPayYr

Posted

Ruch dzisiaj u Beni i ile pięknych kwiatów...happy.gif 

Eliku, nie było źle. Nawet jestem troszkę i mile zaskoczona... Nasza Benitka jest bardzo dzielna. 0heart.gif Jeszcze zrozumie, że chodzenie w gości jest bardzo miłe. A jeszcze milsze są potem... powroty w swoje kąty. iconwink.gif Kciuki za jutrzejszą wizytę. Tak jak Wy, Kochane, jestem dobrej myśli.

• Like 1
Posted
Przed chwilą, anica napisał:

Wiem, wiem! ... serce co innego i rozum, co innego ;)  chociaż dzisiaj ,odpuść Elu, niech to będzie Miły dzień :)

images?q=tbn:ANd9GcSBcoHA4nQCk5aSdTPayYr

Aniu, ja i sercem i rozumem tak samo :) Wiem, że Benia potrzebuje czasu, a jej postępy przyniosą wreszcie skutek, na który będę czekała tyle ile będzie trzeba :)

To:  "Nic na siłę, tylko...." to był oczywiście żart. Może niezbyt stosowny, ale żart  :)

Posted
Przed chwilą, Elisabeta napisał:

Ruch dzisiaj u Beni i ile pięknych kwiatów...happy.gif 

Eliku, nie było źle. Nawet jestem troszkę i mile zaskoczona... Nasza Benitka jest bardzo dzielna. 0heart.gif Jeszcze zrozumie, że chodzenie w gości jest bardzo miłe. A jeszcze milsze są potem... powroty w swoje kąty. iconwink.gif Kciuki za jutrzejszą wizytę. Tak jak Wy, Kochane, jestem dobrej myśli.

Też się cieszę, bo uważam, że nie było źle. Nie było zachwycająco, ale nie było źle, a w jej sytuacji, to już dobrze :)

Bardzo mnie to cieszy.

Tylko napomknę (więcej na wętku Kikuni, ale później bo muszę teraz wyjść), że miałam  dobrze brzmiący telefon o Kikunię.

Posted

Ja jestem bardzo dumna z Beni - proszę tam jej przekazać :)
Mój nie jest dzikuskiem, jest lękliwcem i w obcym miejscu też siedzi obok mnie, potrzebuje czasu, aby dać się dotknąć przez obcych czy interesować otoczeniem. Im więcej wyjazdów, przepracowania lęków i wzmocnienia jego pewności siebie, tym ten czas oswajania się w nowym miejscu się skraca - coraz bardziej otwarty jest na otoczenie, ale pamiętam początki... wcale nie był lepszy od Beni ;) Teraz szybko luzuje, chociaż i tak ma baczne oko na mnie - czy przypadkiem mu nie ucieknę, czy przypadkiem o nim nie zapomnę :)

Jeżeli Benitka w obcym miejscu nie wpada w panikę to jest to powód do dumy :)

• Like 1
Posted

Kochane Kobiety bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia :)

Tak, jestem dumna z Beni i dziękuje p. Ewie, że stara się wyprowadzić sunię na prostą :)

• Like 1
Posted
4 godziny temu, elik napisał:

Kochane Kobiety bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia :)

Tak, jestem dumna z Beni i dziękuje p. Ewie, że stara się wyprowadzić sunię na prostą :)

Ja też bardzo dziękuję pani Ewie. 0heart.gif

Eliku, a czy pani Ewa zna Dogo i może czyta wątek Beni? happy.gif

• Like 1