Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyniki Grzesia jak to pan doktor powiedział znowu są w granicach błędu a że on się dobrze czuje i ma apetyt, nie należy się przejmować i w zasadzie w ogóle nie potrzebnie robiliśmy drugi raz, wiec wyszłam teraz na nadgorliwą;). Będę u Grzesia w styczniu, a badanie to można w lutym znowu powtórzyć.

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Dla mnie to nie nadgorliwosc, to troska:) dobrze, że Grześ zdrowy.

dzięki;)

5 minut temu, elik napisał:

Też tak uważam :)

już uważam bardziej na Grzesia;)

Posted
12 godzin temu, Olena84 napisał:

Wyniki Grzesia jak to pan doktor powiedział znowu są w granicach błędu a że on się dobrze czuje i ma apetyt, nie należy się przejmować

I oby cały czas było dobrze.

9 godzin temu, Olena84 napisał:

A do hoteliku zawitał nowy psiak (od Aury z dogo) i Grześ pierwszy raz najeżył się i fukał, ale nie ruszył psiaka. Chyba pewnie się poczuł;)

Mały łobuz wyszedł z Grzesia;)

• Upvote 1
Posted

Grześ znowu dziś dał czadu, przyjechał też golden do hoteliku, Grześ ogon postawił, najeżył się i nafukał na przybysza, a tamten stał i nie wiedział o co chodzi. Więc Grześ do domu z suczkami iść moze ale niekoniecznie do samca, chyba że bardzo uległego, bo takich Grześ nie rusza, choć golden uległy był ale za duży dla Grzesia;)

Posted
3 godziny temu, Olena84 napisał:

Grześ znowu dziś dał czadu, przyjechał też golden do hoteliku, Grześ ogon postawił, najeżył się i nafukał na przybysza, a tamten stał i nie wiedział o co chodzi. Więc Grześ do domu z suczkami iść moze ale niekoniecznie do samca, chyba że bardzo uległego, bo takich Grześ nie rusza, choć golden uległy był ale za duży dla Grzesia;)

Niech Grześ nie fika, bo na razie trafia na pierdoły, a jak trafi na macho to bęcki dostanie, niestety ...

• Upvote 1
Posted

W sumie to się nie dziwię Grzesiowi. Jakiś OBCY pies wchodzi na JEGO teren. Też bym pilnowała ;)
Wiem, że to nierealne w warunkach hotelikowych, ale na dobrą sprawę psy zawsze powinny poznawać się na neutralnym terenie - inaczej pies rezydent (a takim się czuje Grześ) może fikać, a obcy może czuć mocno niepewnie, bo wszedł na teren zajęty (zwłaszcza zapachowo) przez innego.

Jeśli więc nie dochodzi do otwartych walk (na zasadzie: krew się nie leje, Grześ nie gnębi się nad nowym psem - gnębi, a nie że ofuczy i chwilę pokozakuje, ale GNĘBI) to nie jest źle, Grześ jest wychowany i zachowuje się jak każdy normalny pies. Jednak i tak lepiej by na początku psy izolować i wszystkie spotkania z nowym były kontrolowane, dopóki nie wymieszają się ich zapachy.

Przypomnijcie mi - czy Grześ jest wykastrowany?

Posted
7 minut temu, Tyś(ka) napisał:

. . .

Przypomnijcie mi - czy Grześ jest wykastrowany?

Cytat

Grześ - mały, kilkuletni piesek, łagodny ale bardzo wystraszony i ostrożny w kontakcie z człowiekiem, nie umie chodzić na smyczy. Jest wykastrowany, zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i zaczipowany. Przebywa w gminnej przechowalni w Kozienicach. Grozi mu wywózka do schroniska w Radysach. Prosimy o pomoc w znalezieniu domu dla Grzesia!

Posted

Wykastrowany i według weta dawno temu. Jak wcześniej nowy psiak przyszedł to Grześ był ok, wiec teraz nikt się nie spodziewał że nagle się poczuł panem aż za bardzo ;)

Posted

Ja tylko informacyjnie: zmieniłam nick janka@ na jankamałpa. Mam nadzieję, że towarzystwo z Dogo się  domyśli, że janka@=jankamałpa, a jak nie to będę prostować, ważne żeby nie było już problemów z wyświetlaniem :).

Posted
4 minuty temu, jankamałpa napisał:

Ja tylko informacyjnie: zmieniłam nick janka@ na jankamałpa. Mam nadzieję, że towarzystwo z Dogo się  domyśli, że janka@=jankamałpa, a jak nie to będę prostować, ważne żeby nie było już problemów z wyświetlaniem :).

Będzie dla wszystkich jasne, gdy napiszesz to w swoim podpisie, ale z przerwą przed @ Np  Dawna janka @ to teraz jankamałpa, albo zmień sobie nick właśnie nam janka @

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Będzie dla wszystkich jasne, gdy napiszesz to w swoim podpisie, ale z przerwą przed @ Np  Dawna janka @ to teraz jankamałpa, albo zmień sobie nick właśnie nam janka @

jak miałam@ to były problemy z prawidłowym wyświetlaniem zamiast nicku wyświetlał się mail protected - Kejciu mi podpowiedziała, że to z powodu tego znaczka @właśnie. Dlatego zmieniłam. 

Posted
Przed chwilą, jankamałpa napisał:

jak miałam@ to były problemy z prawidłowym wyświetlaniem zamiast nicku wyświetlał się mail protected - Kejciu mi podpowiedziała, że to z powodu tego znaczka @właśnie. Dlatego zmieniłam. 

Tak, i miała rację, ale jak będzie spacja przed @, to już nie będzie to pachniało adresem e-mail i będzie się wyświetlało prawidłowo. Dogo nie toleruje adresów e-mail i dlatego Twój nick pisany bez spacji przed @, był odbierany jako adres i zmieniany automatycznie.

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Tak, i miała rację, ale jak będzie spacja przed @, to już nie będzie to pachniało adresem e-mail i będzie się wyświetlało prawidłowo. Dogo nie toleruje adresów e-mail i dlatego Twój nick pisany bez spacji przed @, był odbierany jako adres i zmieniany automatycznie.

No to teraz mam problem, którą małpę ma wybrać )

Posted
6 minut temu, jankamałpa napisał:

muszę zostać przy jankamałpa, ponieważ nazwę można zmienić tylko raz na 30 dni :).

Trudno mówi sie :)

Posted

Kastracja MOŻE, ale nie musi pomóc, bo nie zawsze to kwestia testosteronu,a  terytorialności. Mądre wprowadzenie do stada nowego psa, stopniowe poznawanie z zapachami pozwala załagodzić ewentualne konflikty. Wrzucanie nowego psa na hip-hip-hurra do stada jest ryzykowne, więc i tak podziwiam Grzesia, że tylko ofukuje. Jeżeli za jakiś czas akceptuje psy na swoim terenie (te ofukane) to nie skreślałabym go do domu z innymi psami-samcami;) 

janka... :) żadna małpa z Ciebie, więc za miesiąc może jednak warto zmienić nazwę, jak podpowiada elik :)

Posted

Dzień dobry, Wszystkim. :-)

Olenko, po powrocie na Dogo przeczytałam wątki "Twoich" psiaków.

Zawsze będę pamiętała Szariczka...

Chciałabym zostac z Grzesiem. Z psem niezwykłym. :-)

I prześlicznym. Tysiu, masz rację. :-)

Od stycznia deklaruję 30 zł miesięcznie. Proszę o numer konta. 

• Upvote 1