Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i super :-), najważniejsze, że nic go nie boli, a że tym okiem widzi gorzej? Dawno się pewnie przyzwyczaił i doskonale sobie radzi.

Cieszę się, że już nie próbował zwiewać, dobrze się zachowywał podczas jazdy, był grzeczny i cierpliwy. To już ucywilizowany pan Grzegorz i tylko trzeba mu fajnego człowieka i domu.

Posted
35 minut temu, helli napisał:

skoro byl kastrowany dawno, to prawdopodobnie w schronisku i dlugo tam siedzial,  skad ta jego dzikosc

albo miał właściciela, może właściciel umarł, psa wyrzucono i tak sie błąkał, był przeganiany.. zaskoczył mnie ten wiek - ponad 10 lat;/

Posted

Podczytywałam wiadomości, bo bardzo byłam ciekawa diagnozy weta, ale dopiero teraz mogę coś napisać.

Cieszy mnie, że oczko choć nie jest w najlepszym stanie,  nie sprawia mu bólu, a tego najbardziej się obawiałam. Wiekiem nie przejmowałabym się, bo w dobrych warunkach, a tylko takie wchodzą w rachubę, Grzesiu może dożyć sędziwego wieku, bo to psiak z grupy mikrusków.

Przydałaby się jakaś sesja zdjęciowa, a takowe z tego hoteliku już widziałam, i można będzie intensywnie ogłaszać.

Trzymaj się Grzesiu:)

Posted

Cieszę się, że oczko Grzesiowi nie dokucza. Grześ jest małym psiakiem, więc pomimo wieku może się jeszcze długo cieszyć życiem (i mam nadzieję, że nowym domkiem).

• Upvote 1
Posted
18 godzin temu, elik napisał:

Przydałaby się jakaś sesja zdjęciowa, a takowe z tego hoteliku już widziałam, i można będzie intensywnie ogłaszać.

Trzymaj się Grzesiu:)

Na razie mam taką z wczoraj;):

d978d1ad5fc5bc32gen.jpg

991f76944c61699agen.jpg

3b785cc7512bfb0fgen.jpg

0bdc3609f2b2d553gen.jpg

Posted

Czy to nie z tego hotelu były zdjęcia Misia ?  Te niestety są mało atrakcyjne. Do ogłoszeń potrzebne są ładne zdjęcia w ładnym plenerze.

Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Czy to nie z tego hotelu były zdjęcia Misia ?  Te niestety są mało atrakcyjne. Do ogłoszeń potrzebne są ładne zdjęcia w ładnym plenerze.

ja mam zdjęcia od pani Renaty, a zdjęcia Misia robiła Magda, też Grześ nie zapozuje na razie tak jak Misiek na dworzu

Posted
2 minuty temu, Olena84 napisał:

ja mam zdjęcia od pani Renaty, a zdjęcia Misia robiła Magda, też Grześ nie zapozuje na razie tak jak Misiek na dworzu

Ale to zdjęcia z tego samego hotelu, prawda ?  To może poproś Magdę, żeby zrobiła Grzesiowi zdjęcia, jak będzie w odwiedzinach u Misia :)

Posted
2 minuty temu, elik napisał:

Ale to zdjęcia z tego samego hotelu, prawda ?  To może poproś Magdę, żeby zrobiła Grzesiowi zdjęcia, jak będzie w odwiedzinach u Misia :)

Tak, ten sam, oczywiście poproszę, ja wrzucę swoje fotki, ale te to sie zupełnie nie nadają, bo widać przestraszonego psa tylko;/

Posted
Przed chwilą, Olena84 napisał:

Tak, ten sam, oczywiście poproszę, ja wrzucę swoje fotki, ale te to sie zupełnie nie nadają, bo widać przestraszonego psa tylko;/

Bez ładnych fotek psiak ma marne szanse na dom. Niestety to tylko my wariaci na punkcie psów patrzymy sercem. Większość ludzi niestety oczami :(

• Upvote 2
Posted

W badaniu krwi wyszło: leukocyty 12,5 (norma do 12), krwinki segmentowane 83 (norma 77). Zapytałam pana weta co to oznacza, powiedział, że wyniki krwi są całkiem w porządku, jest jakiś drobny stan zapalny, w badaniu ogólnym w czwartek wszystko było w porządku, więc można za jakiś miesiąc zrobić ponowne badanie krwi i zobaczyć czy się unormuje, ale nic nie wskazuje na coś poważnego.

Posted
7 godzin temu, Olena84 napisał:

W badaniu krwi wyszło: leukocyty 12,5 (norma do 12), krwinki segmentowane 83 (norma 77). Zapytałam pana weta co to oznacza, powiedział, że wyniki krwi są całkiem w porządku, jest jakiś drobny stan zapalny, w badaniu ogólnym w czwartek wszystko było w porządku, więc można za jakiś miesiąc zrobić ponowne badanie krwi i zobaczyć czy się unormuje, ale nic nie wskazuje na coś poważnego.

Jakiś drobny stan zapalny i nic wet nie sugerował, że trzeba jakieś dodatkowe badania zrobić ? Drobny stan zapalny może się rozwinąć. A zaglądnął mu do pyszczka ? Może porządek z ząbkami trzeba byłoby zrobić.

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Jakiś drobny stan zapalny i nic wet nie sugerował, że trzeba jakieś dodatkowe badania zrobić ? Drobny stan zapalny może się rozwinąć. A zaglądnął mu do pyszczka ? Może porządek z ząbkami trzeba byłoby zrobić.

W zęby zaglądał, stwierdził że są starte ale w dobrym stanie. Dodatkowych badań nie zlecił. 

Posted

W zęby zaglądał, stwierdził że są starte ale w dobrym stanie. Dodatkowych badań nie zlecił. 

Miejmy nadzieję, że ten stan sam się usunie i będzie dobrze. Ale trzeba zwracać uwagę, czy nie poczuje sie gorzej.

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Miejmy nadzieję, że ten stan sam się usunie i będzie dobrze. Ale trzeba zwracać uwagę, czy nie poczuje sie gorzej.

Odwiedzę go w pierwszej połowie grudnia w weekend to podjedziemy do celestynowa i powtórzymy badanie.

Posted

Odwiedzę go w pierwszej połowie grudnia w weekend to podjedziemy do celestynowa i powtórzymy badanie.

Dobry pomysł :)

Posted
9 godzin temu, helli napisał:

Powoli się udomawia, głowa już na podusi? 

Chyba na podusi nie, poprosiłam o fotkę, może udało się zrobić, chyba że spłoszył sie aparatem;)