Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Drogie Panie i Panowie, Reksio przeżył wczoraj gości. W ilości całkiem znacznej. I co? No, Reksiu twardziel jest. Tłum mu nie straszny. Zostawiłam mu drzwi uchylone do sypialni, żeby mógł się schować jakby co, ale gdzie tam. Reksio musi wszystko widzieć, nad wszystkim czuwać i pilnować.Calutki czas siedział z nami i ani razu się nie schował. Jak trzeba było, to trochę poobszczekiwał :) jak się za mocno ruszali, jak już było bardzo groźnie, czyli ktoś chciał pogłaskać, to chował się za Nestorkiem :) cwaniak mały. Potem się położył na dywanie i normalnie zasnął. A pod koniec nawet dał się pogłaskać mojej najstarszej bratanicy, ona też psiara. Żadnych stresów wielkich nie było, regresu też nie, tylko umęczony był tymi atrakcjami i po wieczornym spacerze padł na pyszczek i spał.

• Upvote 7
Posted

gdy poczyta sie pierwsze strony wątku i zobaczy biedne stworzenie schowane w budzie, to trudno uwierzyć jak ten Reksiulek wyewoluowal- z pomocą ludzką, kiyoshi, Kasi (dt) i mar.gajko. Co będzie dalej? Siku na dworze?

• Upvote 3
Posted
Przed chwilą, helli napisał:

gdy poczyta sie pierwsze strony wątku i zobaczy biedne stworzenie schowane w budzie, to trudno uwierzyć jak ten Reksiulek wyewoluowal- z pomocą ludzką, kiyoshi, Kasi (dt) i mar.gajko. Co będzie dalej? Siku na dworze?

0laughing.gif 0laughing.gif 0laughing.gif 0laughing.gif 0laughing.gif

Posted
Przed chwilą, helli napisał:

To kiedyś nastąpi, na razie widać, że on ma kierownika w genach, po różnych opisach

Ma. Potrafi usadzić Franka. A to niełatwe. Natomiast Nestor to dla niego guru. Jest bardzo śmiesznie, bo na spacery chce chodzić wyłącznie z Nestorem. Jak nakładam szelki Nestorkowi to Reksiu koło nas, czeka, podskakuje. Natomiast jak idę z Frankiem i chcę go wziąć, to ucieka cholera i musze go łapać. A cóż, chciałabym aby bardziej się przywiązał do Frania. Z Franiem się bawi, gania, ale to Nestor jest "do obrony" do schowania się na spacerze, jak jakiś człowiek, nie daj boże idzie :) mimo, że Nestor go ofukuje, jak ten się na niego pcha.

• Upvote 5
Posted

No nie ma się co dziwić, że wybrał sobie tego większego do obrony, ja też nocą w ciemnej uliczce jakoś lepiej bym się czuła z Nestorkiem  ; ( Franio to taki bardziej kumpel do zabawy, ale Nestor to już samym wyglądem respekt budzi.

• Upvote 1
Posted
Przed chwilą, seramarias napisał:

No nie ma się co dziwić, że wybrał sobie tego większego do obrony, ja też nocą w ciemnej uliczce jakoś lepiej bym się czuła z Nestorkiem  ; ( Franio to taki bardziej kumpel do zabawy, ale Nestor to już samym wyglądem respekt budzi.

Ludzie bardziej się boja Franka. Nestor potężny, ale ma dobre oczy i taki spokojny jest co widać. A Franek jak idzie z tymi wrzodami pod pachami i charkotem w gardle, to ludzie schodzą z chodnika, co mnie trochę śmieszy, ale tak jest.

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, seramarias napisał:

jak on w tym łepku kalkuluje, ocenia, kombinuje, jestem pełna podziwu :)

O tym samym pomyślałam ;)

A pomyśleć, że wcześniej był nazywany upośledzonym pieseczkiem :)

• Upvote 1
Posted
Przed chwilą, Tyś(ka) napisał:

O tym samym pomyślałam ;)

A pomyśleć, że wcześniej był nazywany upośledzonym pieseczkiem :)

Absolutnie nie jest upośledzony. Ma swoje "dziwactwa" ale rozumek ma w porządku i przemyślny jest. Uczy się.

• Upvote 1
Posted

E tam Reksio nie był upośledzony ale bardzo zagubiony, tylko się towarzystwo nie poznało, widać, że to mądrala mały. Oj da on swojej mamci dużo radości i jeszcze nie raz zaskoczy :)

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted
1 minutę temu, seramarias napisał:

E tam Reksio nie był upośledzony ale bardzo zagubiony, tylko się towarzystwo nie poznało, widać, że to mądrala mały. Oj da on swojej mamci dużo radości i jeszcze nie raz zaskoczy :)

Aż się boję 0winked.gif

Posted
5 godzin temu, mar.gajko napisał:

Ma. Potrafi usadzić Franka. A to niełatwe. Natomiast Nestor to dla niego guru. Jest bardzo śmiesznie, bo na spacery chce chodzić wyłącznie z Nestorem. Jak nakładam szelki Nestorkowi to Reksiu koło nas, czeka, podskakuje. Natomiast jak idę z Frankiem i chcę go wziąć, to ucieka cholera i musze go łapać. A cóż, chciałabym aby bardziej się przywiązał do Frania. Z Franiem się bawi, gania, ale to Nestor jest "do obrony" do schowania się na spacerze, jak jakiś człowiek, nie daj boże idzie :) mimo, że Nestor go ofukuje, jak ten się na niego pcha.

No to za przykładem guru Nestora zacznie robić si na trawce :) innej możliwości nie ma. i tego Ci zyczę przewijajac własnie mojego tymczasowicza :), który hmmm robi i w domu i na trawie, ale to chyba z powodu wnętrostwa i wierzę, że po kastracji będzie lepiej. :(Na razie jakby pieluchy nie miał, to bym miała si na kanapie, którą postanowił znaczyć zaczynajac od poscieli  

Posted

tak...ja tez sie bardzo szeroko uśmiecham i czytam po kilka razy te niesamowite relacje...To całkiem inny piesek. NIe do wiary jaki on jest teraz szczęśliwy...i coraz grzeczniejszy...jeszcze tylko to siusiu i będzie ideał:) to wszystko jest niesamowite...będe to jeszcze milion razy powtarzać

serce-ruchomy-obrazek-0861.gif

Posted
Dnia 24.11.2017 o 21:42, mar.gajko napisał:

No, ba! Jak mnie nie kochać ;)

Dnia 26.11.2017 o 13:16, UlaFeta napisał:

Mus:)))))

Nie da się nie kochać :) Próbowałam, ale mi się nie udało :)