Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, Havanka napisał:

Tolu, czy ktoś się odezwał z ogłoszeń?

Były dwa telefony, ale z okolic Wrocławia, obaj dzwoniący panowie chcą Teo na stróża - w dzień długi łańcuch, w nocy swoboda i pilnowanie:(

Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

Były dwa telefony, ale z okolic Wrocławia, obaj dzwoniący panowie chcą Teo na stróża - w dzień długi łańcuch, w nocy swoboda i pilnowanie:(

Panowie są bardzo hojni, proponując tak atrakcyjne warunki dla Teo. Długi łańcuch - co za wspaniałomyślność i troskliwość !

• Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Panowie są bardzo hojni, proponując tak atrakcyjne warunki dla Teo. Długi łańcuch - co za wspaniałomyślność i troskliwość !

Ja bym im też łańcuch zaproponowała, tyle tylko, że znacznie krótszy !!!     59d0015294406_zy4.gif.aba7604fc9c4d42dfe141eea29edd6a0.gif

• Upvote 3
Posted

Teo to piękny pies, zachwyca wiele osób, jednak nadal brak konkretnych zapytań ludzi, którzy poważnie myślą o adopcji większego psa :(.

A domek przydałby się, bo Teo robi postępy  i właściwie już teraz mógłby zamieszkać z nowymi opiekunami.

Pani Joanna jest pozytywnie zaskoczona reakcją psa na kołnierz - była obawa, ze zdecydowanie nie spodoba się , a tu niespodzianka - Teo nosił go ze spokojem i rozwagą;)

Podobnie reaguje już na obcych, nieznanych sobie ludzi - z zaciekawieniem, ale bez agresji i pomrukiwania.

Ze spokojem przyjął  obecność znajomych z zaprzyjaznionej fundacji, a nawet wychodził z nimi na spacery, które uwielbia.

Uwielbia tez wszelkie zabawy w tropienie, zostawianie śladów, natomiast dopiero uczy się obsługi typowych psich zabawek.

Teo ma tez za sobą spacery w pobliżu boksów innych psów  i nic niepokojącego nie wydarzyło się, teraz czekamy na relację z bliższych kontaktów, które - ze względu na niedawną kastrację -  były niewskazane.

Wiemy już, że Teo na pewno nie nadaje się do domu z małymi dziećmi, ale z nastolatkami jak najbardziej;   szukamy więc domu aktywnego, doświadczonego w obcowaniu  z dużymi psami, z dziećmi powyżej 14 lat.

Absolutnie nie nadaje się na psa stróżującego, bo kocha współpracę i kontakt z ludźmi.

Posted

Teo miał OLX na Wrocław - zapytania były, ale domu z nich nie będzie;  teraz przerzuciłam na Kraków - zobaczymy.

Ma też OLX na Warszawę (od Havanka);  może zrobisz Eluś jeszcze pakiecik innych ogłoszeń?

Teo przydałby się juz ktoś zainteresowany nim na poważnie...

Posted
Dnia 1.10.2017 o 19:35, Tola napisał:

Teo miał OLX na Wrocław - zapytania były, ale domu z nich nie będzie;  teraz przerzuciłam na Kraków - zobaczymy.

Ma też OLX na Warszawę (od Havanka);  może zrobisz Eluś jeszcze pakiecik innych ogłoszeń?

Teo przydałby się juz ktoś zainteresowany nim na poważnie...

Postaram sie dziś wieczorem.

Posted
4 godziny temu, Havanka napisał:

Postaram sie dziś wieczorem.

Dzięki wielkie Eluś:)

4 godziny temu, Tianku napisał:

a moze przez Chate Leona znajdzie dom jak go wrzuca u siebie na fb ze juz gotowy do adopcji

Wrzucą, jak będzie już wiadomo, jak chłopak zachowuje się do innych psów i wtedy będziemy prosić, aby udostepniać go na FB, bo to tez szansa na nowy dom.

Chciałabym bardzo takiego rozwiązania, ale jak na razie nikt na poważnie nie interusuje się Teo - zapytania są i nic z tego nie wynika; parę osób obiecało podjechać do Chaty Leona i nic, nikt się nie pojawił.

Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

Bardzo dziękuję Eluś, może i Teo spodoba się komuś...

Bogusiu, tak jak poprzednio,  pieniążki przelej proszę do Alaskan.

Bardzo, bardzo Ci dziękuję za uwzględnianie Teo w bazarkach, nie wiem, co zrobiłabym bez Waszej pomocy!

Pieniążki Anulka przesłała.Martuniu,jakoś trzeba pomagać psiakom i staramy się to czynić kochana,na miarę naszych mozliwości... :)

Posted

Z mojego cebulkowego bazarku dla Teo są 62,00 zł ( link w podpisie) Poproszę o numer konta a po otrzymaniu pieniędzy poproszę o potwierdzenie

na wątku bazarku.   

Posted
Dnia 5.10.2017 o 11:14, Jo37 napisał:

Z mojego cebulkowego bazarku dla Teo są 62,00 zł ( link w podpisie) Poproszę o numer konta a po otrzymaniu pieniędzy poproszę o potwierdzenie

na wątku bazarku.   

Pięknie dziękuję:); Alaskan na pewno podrzuciła już nr konta

Posted
3 godziny temu, teresaa118 napisał:

dla Teo poszla stala razem z Hana i Suzi za pazdziernik

Pięknie dziękuję:)

Wczoraj miałam telefon z Gliwic w sprawie Teo i to było pierwsze poważniejsze zapytanie o Pięknego.

Pani miała jeszcze rozmawiać z mężem i skontaktować się ze mną ponownie, ale na razie cisza.

Posted
Dnia 5.10.2017 o 11:14, Jo37 napisał:

na wątku bazarku.   

Pieniążki jw kwocie 62 zł uż na koncie Teo. Dziękujemy!! divers2291.gif

Posted
Dnia 11.10.2017 o 16:45, teresaa118 napisał:

dla Teo poszla stala razem z Hana i Suzi za pazdziernik

Pięknie dziękujęhttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

U Teo wszystko dobrze, chłopak gotowy do adopcji, tylko domu brak:(

Zapytania są, tylko z tych zapytań nic nie wynika:(