Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro a w zasadzie to już dziś jedziemy z Dużą Kizią Mizią do Joli. Mało tego jadę sprawdzić dom (również w Tychach) dla Małej Kizi Mizi. Z długiej rozmowy z Panią i "obserwacji" na FB uważam że to będzie dom dla Małej. W domu 14 letnia kudłata 7 kg panna, 6 letnia kotka a w stajni w wynajętym boksie koń. Cała zwierzyna po przejściach. U córki jeszcze papuga :D Ważne aby kudlatki się dogadały.

• Upvote 3
Posted
10 godzin temu, anecik napisał:

Jutro a w zasadzie to już dziś jedziemy z Dużą Kizią Mizią do Joli. Mało tego jadę sprawdzić dom (również w Tychach) dla Małej Kizi Mizi. Z długiej rozmowy z Panią i "obserwacji" na FB uważam że to będzie dom dla Małej. W domu 14 letnia kudłata 7 kg panna, 6 letnia kotka a w stajni w wynajętym boksie koń. Cała zwierzyna po przejściach. U córki jeszcze papuga :D Ważne aby kudlatki się dogadały.

Podoba mi się taki zwierzyniec

• Upvote 1
Posted

Były Kizie Mizie i nie ma Kiziów Miziów. Mała teź została w swoim domku.  Po prostu nie mogłam jej tam nie zostawić :D. Napiszę i dam zdjęcia jak mi laptop oźyje. 

• Upvote 1
Posted

Duża Kizia Mizia jest u mnie. Ku mojemu zdumieniu sunia jest nad wyraz spokojna ,z lekką obawą ale daje się bez problemu głaskać i próbuje już za mną chodzić ale na zasadzie chciałabym ale  boję się .O 18,00 zjadła kolację i zaraz zabrałam ją na spacer. Ponieważ dla niej wszystko jest obce więc spacerek został skrócony  bo chciałam jej dodatkowo stresować, wrażeń i tak ma na dzisiaj dosyć. Widać, że mała bardzo granie się do człowieka .Przed nami pierwsza noc. Wielkie ukłony i podziękowania dla Anecik i Jej męża, to ludzie o anielskich wręcz sercach. Szkoda  że takich ludzi nie można klonować bo o ileż piękniejszy byłby świat.

• Upvote 1
Posted
5 minut temu, Jolanta08 napisał:

Duża Kizia Mizia jest u mnie. Ku mojemu zdumieniu sunia jest nad wyraz spokojna ,z lekką obawą ale daje się bez problemu głaskać i próbuje już za mną chodzić ale na zasadzie chciałabym ale  boję się .O 18,00 zjadła kolację i zaraz zabrałam ją na spacer. Ponieważ dla niej wszystko jest obce więc spacerek został skrócony  bo chciałam jej dodatkowo stresować, wrażeń i tak ma na dzisiaj dosyć. Widać, że mała bardzo granie się do człowieka .Przed nami pierwsza noc. Wielkie ukłony i podziękowania dla Anecik i Jej męża, to ludzie o anielskich wręcz sercach. Szkoda  że takich ludzi nie można klonować bo o ileż piękniejszy byłby świat.

Ogromnie się cieszę Jolu, że maleńka znalazła u Ciebie swoją przystań na zawsze.

Pozdrawiam gorąco!!!

Posted

Kolejny dzień w którym powinnam się cieszyć a znowu się pobeczałam (przepraszam Jolu) .

O Joli domu nie będę pisać :D - relacje będą i zdjęcia też.

Natomiast Mała też trafiła jak "pączek do masła" :) Psiolubna osoba co w domu widać na każdym kroku. Pies, kot, adoptowany z Centaurusa koń z opłacanym comiesięcznie boksem. Psiaki kochane, zadbane, śpiące z Panią Izą w łóżku. Oczywiście oprócz konia :D - taki żarcik. Mala po naszym wyjściu pomaszerowała z Panią i nową koleżanką na spacer - po powrocie była uprzejma zsikać się na dywan.  Będę dzwonić we wtorek ale wiem że będzie wszystko dobrze.

Wyjeżdżamy......

P1130551.jpg.f08ac0162c3d7b4ca8dee79eaae60b30.jpg

P1130552.jpg.564a6547277282acb2a9b8bdbdfc6251.jpg

P1130554.jpg.7f7d6bb7f3c71e03f53f2d14ce6358fa.jpg

U Joli

P1130555.jpg.64246a0558a56a8c07af8d3817efbb74.jpg

P1130556.jpg.a9cf9d3412138fd87444f28a16053171.jpg

Posted
6 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Kocica chyba większa od Małej :)))

Piękne dziewuchy, cieszę się, że już na swoim.

Pewnie że większa. Nawet Pani Iza była zadziwiona "maleńkością" Małej :)

Posted
2 minuty temu, helli napisał:

Cos krzywo patrzy ten kotek hehe,

To drugie białe kudlate u p. Izy to chyba jej pies, a nie Dixi, juz gubie sie w tych kudlatkach

No przecież Dixi jest u Joli a to drugie białe u P. Izy to 14 letni mix bichona - jej sunia.