Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
22 godziny temu, Onaa napisał:

A żeby już całkiem nie zrobiło się smutno na wątku ogonków, to takie zdjęcie uśmiechniętego psa wkleję :)

38cd5f4867048af5gen.jpg

Śliczna mordeczka roześmiana :) I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno w jego oczach było przerażenie. Onaa zafundowałaś mu nowy, dobry komfort życia :)

Posted

Japulek roześmiany, ogonek lata - tak ma być!

(skóra mi cierpnie, gdy sobie przypomnę te pierwszą fotkę ze schronu i Kajtka przywartego do podłoża ze strachu, brrrrrrrr)

Posted

Jaki śliczny Alfik się zrobił i jaki fikuśmy. Prawie jak pluszaczek :)

Na tych zdjęciach oczka ma całkiem wesołe :)

Posted

Dziewczyny, znalazłam ten wątek przypadkiem i sądząc po tytule, pomoc jest pilnie potrzebna. Nie mam za bardzo czasu dokładnie doczytywać, więc bardzo Was proszę o streszczenie w paru słowach sytuacji psiaków i jakie są ich obecnie najpilniejsze potrzeby.

Jeżeli są w BDT i bez pomocy żadnej fundacji/organizacji, to któryś z nich mógłby otrzymać wsparcie na leczenie/leki do 200zł lub na karmę do 100zł z KWB:

. 2f96628b662e7ecd.jpg .

Jeżeli warunki udzielania wsparcia finansowego z Klubu Wytrwałych Baloniarek będą spełnione, to mogę Wasze psiaki zgłosić. Jak prośba zostanie zaakceptowana, to trzeba będzie podać mi dane do wpłaty, a potem z całej wnioskowanej kwoty rozliczyć się paragonami/fakturami i w ciągu 6 tygodni zwrócić 25% udzielonej pomocy (wpłatami, bazarkiem) oraz na pierwszą stronę wątku wstawić baner KWB "Zwierzak z tego wątku otrzymał pomoc KWB" (wstawię go Wam tu).

Czy przyda się taka pomoc? :)

• Upvote 2
Posted
  • 46 minut temu, inka33 napisał:

Dziewczyny, znalazłam ten wątek przypadkiem i sądząc po tytule, pomoc jest pilnie potrzebna. Nie mam za bardzo czasu dokładnie doczytywać, więc bardzo Was proszę o streszczenie w paru słowach sytuacji psiaków i jakie są ich obecnie najpilniejsze potrzeby.

Jeżeli są w BDT i bez pomocy żadnej fundacji/organizacji, to któryś z nich mógłby otrzymać wsparcie na leczenie/leki do 200zł lub na karmę do 100zł z KWB:

. 2f96628b662e7ecd.jpg .

Jeżeli warunki udzielania wsparcia finansowego z Klubu Wytrwałych Baloniarek będą spełnione, to mogę Wasze psiaki zgłosić. Jak prośba zostanie zaakceptowana, to trzeba będzie podać mi dane do wpłaty, a potem z całej wnioskowanej kwoty rozliczyć się paragonami/fakturami i w ciągu 6 tygodni zwrócić 25% udzielonej pomocy (wpłatami, bazarkiem) oraz na pierwszą stronę wątku wstawić baner KWB "Zwierzak z tego wątku otrzymał pomoc KWB" (wstawię go Wam tu).

Inka33 - SUPEROWO! Gadałam z Renatką przed chwilą - jest zgoda, Onaa napisze więcej wieczorem, ja pokryję zwrot 25% pomocy, jeśli chłopcy ją otrzymają.  PIĘKNIE Wam dziękujemy *) *)Tak, tak.

• Upvote 1
Posted
7 minut temu, Usiata napisał:
  • Inka33 - SUPEROWO! Gadałam z Renatką przed chwilą - jest zgoda, Onaa napisze więcej wieczorem, ja pokryję zwrot 25% pomocy, jeśli chłopcy ją otrzymają.  PIĘKNIE Wam dziękujemy *) *)Tak, tak.

Nie wiem, z jaką Renatką i o co chodzi, ale grzecznie zaczekam na odpowiedź o sytuacji psiaków oraz dodatkowe pytanie: czy potrzeba na karmę, czy na leki i kto będzie się z tego rozliczał (paragony/faktury), jeśli prośba zostanie zaakceptowana przez KWB. :)

Dzięki za deklarację zwrotu 25% pomocy. :)

Posted
1 godzinę temu, inka33 napisał:

Nie wiem, z jaką Renatką i o co chodzi, ale grzecznie zaczekam na odpowiedź o sytuacji psiaków oraz dodatkowe pytanie: czy potrzeba na karmę, czy na leki i kto będzie się z tego rozliczał (paragony/faktury), jeśli prośba zostanie zaakceptowana przez KWB. :)

Dzięki za deklarację zwrotu 25% pomocy. :)

Cytat

Gadałam z Renatką przed chwilą - jest zgoda, Onaa napisze więcej wieczorem

Renatka, to Onaa. To u Niej na BDT są oba psiaki i żadna z organizacji nie objęła ich swoją opieką. Z pewnością większe będą wydatki na pomoc weterynaryjną, bo oba psiaki jej potrzebują. Gabinet wet. wydaje i faktury i paragony więc z rozliczeniem nie byłoby problemu.

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Renatka, to Onaa. To u Niej na BDT są oba psiaki i żadna z organizacji nie objęła ich swoją opieką. Z pewnością większe będą wydatki na pomoc weterynaryjną, bo oba psiaki jej potrzebują. Gabinet wet. wydaje i faktury i paragony więc z rozliczeniem nie byłoby problemu.

OK. :) To czekam na Onaą Renatkę. ;)

Posted
Przed chwilą, inka33 napisał:

. 2f96628b662e7ecd.jpg .

Inko33 , bardzo dziękuję :), zaraz piszę pw.

Posted
5 godzin temu, Onaa napisał:

Inko33 , bardzo dziękuję :), zaraz piszę pw.

Dzięki za odpowiedź, chociaż nie za bardzo rozumiem, dlaczego na PW - tutaj, na wątku, pewnie też by się przydała, np. dla nowych osób, które zajrzą i w skrócie wszystko by tu miały, ale OK.

To jeszcze pytania:
- czy potrzeba na karmę (max. 100zł), czy na leki/weta (max. do 200zł) - jaka konkretnie kwota na co konkretnie?
- czy to Ty, Onaa będziesz się rozliczała (paragony/faktury), jeśli prośba zostanie zaakceptowana przez KWB. :)

Edit:
Zajrzałam jeszcze raz w PW, a tam jest mowa o diagnostyce. (moja ślepoto-skleroza...)
Tutaj poproszę więc o info, ile konkretnie na jakie konkretnie badania.

Posted
3 minuty temu, Poker napisał:

ewu wyraziła radość , to są uśmiechy, bo nie ma emotikonek na dogo.

To na mój widok tak...?! O rety... ;)

Posted
10 godzin temu, Poker napisał:

ewu wyraziła radość , to są uśmiechy, bo nie ma emotikonek na dogo.

No właśnie:) Nie umiem innych wstawiać więc choć uśmiechy posłałam:)

Posted
10 godzin temu, inka33 napisał:

To na mój widok tak...?! O rety... ;)

W podzięce za to, że zauważyłaś psiaczki i chcesz im pomóc :)

Posted
Przed chwilą, inka33 napisał:

Dzięki za odpowiedź, chociaż nie za bardzo rozumiem, dlaczego na PW - tutaj, na wątku, pewnie też by się przydała, np. dla nowych osób, które zajrzą i w skrócie wszystko by tu miały, ale OK.

To jeszcze pytania:
- czy potrzeba na karmę (max. 100zł), czy na leki/weta (max. do 200zł) - jaka konkretnie kwota na co konkretnie?
- czy to Ty, Onaa będziesz się rozliczała (paragony/faktury), jeśli prośba zostanie zaakceptowana przez KWB. :)

Edit:
Zajrzałam jeszcze raz w PW, a tam jest mowa o diagnostyce. (moja ślepoto-skleroza...)
Tutaj poproszę więc o info, ile konkretnie na jakie konkretnie badania.

Potrzeb jest dużo jeśli chodzi o pieski:(, myślę że poprosiłabym o pomoc dla Bruna - Kajtka, ponieważ ostatnio miał podstawowe badanie moczu, i myślałam że wyjdzie coś co będzie można szybko wyleczyć - bo on dużo siusia i dużo pije, niestety okazało się że potrzebna jest dalsza diagnostyka pieska - nerki, oraz kora nadnerczy ( w kierunku choroby Cushinga). W tym tygodniu pieski będą u weta , więc wtedy będę wiedziała jakiś dokładnie badania i za ile będzie potrzebował Bruno-Kajtek - to prosiłabym o pieniążki od Was na ten cel właśnie. Dziękuję.

Jeśli chodzi o paragony/faktury to ja biorę paragony i wklejam tutaj na wątek, więc ja rozliczę się z podarowanych pieniążków - jeśli będzie potrzebna faktura to proszę o wcześniejsze info.

Dziękuję Inka33, że wypatrzyłaś ogonki :).

• Upvote 1