Jump to content
Dogomania

JULCIA MA DOM :) BRAK DEKLARACJI -POMOCY. Babcia oneczka JULKA chciałaby na ostatnie lata zaznać troszkę szczęścia.

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Murka napisał:

Pigmentum Castellani mam... wet mi napisał, że hotspot jest jest wtedy, gdy skóra jest zaczerwieniona, a jeśli nie to zapewne jest wygryzanie z bólu. Także jutro podjadę z sunią do lecznicy i wet to obejrzy. 

Biedactwo . Tyle lat siedziała na betonie bez ruchu to teraz jak poczuła wolność chciała nadrobić stracony czas i możliwe , że nadwyrężyła sobie stawy nieprzyzwyczajone to takich galopów. 

Posted

Jednak udało nam się jeszcze dzisiaj podjechać z Julką. Wygląda na to, że to jednak nie hotspot tylko stawy. Julka dostała dwa zastrzyki. Pytałam weta o preparat na stawy: Caniviton może być jak najbardziej. Wspomniałam mu też o tym drapaniu brzucha, powiedział, żeby poobserwować ją po zastrzykach czy coś się zmieni.

Koszt leków to 34 zł:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/f85918734f1d02c2

Posted

Dzisiaj właśnie rozmawialiśmy o Julce w lecznicy, bo jeszcze sobie trochę wygryzła, ale nie było już śliwienia tylko podeschnięte, czyli może zanim leki zaczęły działać.

Wet powiedział, że nie ma sensu suni podawać leków przeciwbólowych/przeciwzapalnych (pytałam np. o Cimalgex), bo sunia nie ma problemów z poruszaniem się, nie kuleje itd. Wczoraj jeszcze dokładnie obadał jej stawy, ruchomość i pod kątem bólu i nie ma tam nic strasznego. Musiało ją coś zaboleć w tym miejscu, skubnęła sobie, zrobił się stan zapalny i teraz ją boli. Ale to teraz tylko o skórę chodzi. Jeśli nadal będzie się tam coś działo to trzeba zastosować miejscowo jakąś maść o działaniu przeciwzapalnym.

Posted

Po konsultacji z Murką zamówiłam dla Julki w imieniu Skarpety Owczarkowej 2 opakowania Canivitonu Forte Plus
Do tego w gratisie są
"Ćwiczenia rehabilitacyjne dla psów" - zdjęcia + opis jak krok po kroku wykonać masaże i ćwiczenia u psów cierpiących na zwyrodnienie stawów
http://allegro.pl/caniviton-forte-plus-90-tabl-gratis-wetapteka-i5750947746.html?snapshot=MjAxNy0wNS0wMVQyMTowNzowMS40NzNaO2J1eWVyO2ExNTEyZjVlOTZlMmM1OWNhNjQzOTIwZjI1MTMwODEzZmZjNmMxYjk4NDg4OWEwODJkMTk1N2IyN2IzZTY5YmI%3D

Posted
1 godzinę temu, DONnka napisał:

Po konsultacji z Murką zamówiłam dla Julki w imieniu Skarpety Owczarkowej 2 opakowania Canivitonu Forte Plus
Do tego w gratisie są
"Ćwiczenia rehabilitacyjne dla psów" - zdjęcia + opis jak krok po kroku wykonać masaże i ćwiczenia u psów cierpiących na zwyrodnienie stawów
http://allegro.pl/caniviton-forte-plus-90-tabl-gratis-wetapteka-i5750947746.html?snapshot=MjAxNy0wNS0wMVQyMTowNzowMS40NzNaO2J1eWVyO2ExNTEyZjVlOTZlMmM1OWNhNjQzOTIwZjI1MTMwODEzZmZjNmMxYjk4NDg4OWEwODJkMTk1N2IyN2IzZTY5YmI%3D

Dziękuję bardzo :)

Posted

Dziś spotkały się bezpośrednio Julka i Max (dla niewtajemniczonych Max też jest ze schroniska w Zamościu). Na dzień dobry Max chciał zdominować sunię, Julka - panna z charakterem - nie bardzo mu się chciała podporządkować i myśleliśmy, że nic z tego nie będzie, ale chwilka i było w miarę ok. Max zrozumiał, że z Julką nie tak łatwo, a Julka trochę się Maxa bała, ale nawet próbowała się z nim bawić. Jedyne co z Julki wyłazi, to zazdrość o człowieka, ale to już wcześniej zauważyliśmy. Jak się Julkę głaska to odgania i warczy na psy, które podchodzą do człowieka.

4dd236896e752eedgen.jpg

488386b6e5a29b9cgen.jpg

251ee3b5d8400279gen.jpg

b74c97492c2eaccdgen.jpg

• Upvote 2
Posted
10 godzin temu, Murka napisał:

Jedyne co z Julki wyłazi, to zazdrość o człowieka, ale to już wcześniej zauważyliśmy. Jak się Julkę głaska to odgania i warczy na psy, które podchodzą do człowieka.

to mój Artasek tak ma. :)

Posted
50 minut temu, wiolhelm170 napisał:

Czy dalej brakuje deklaracji?  Jeśli na foresta juz nie trzeba płacić, przenioslabym deklaracje na Jule.

Deklaracji Julcia ma bardzo mało więc każda na wagę złota. 

Bardzo dziękuję .

Posted

mdk8 w poście rozliczeniowym nie ma wydatków tylko deklaracje stałe,jednorazowe wpłaty.Czy nie było wydatków? Jaki jest stan konta Julki na dziś?

Posted

Murka robi rozliczenie co pełny m-c pobytu psa w hotelu więc wydatków z konta Julki jeszcze nie było.

Stan konta Julki 1460,41

Posted

Doszły wczoraj dwa opakowania Canivitonu zakupionego przez Skarpetę Owczarkową :)

Dołączyli też fakturę - pytanie do DONki: wysłać ją do Gdańska czy do Bytomia? :)