mdk8 Posted April 25, 2017 Author Posted April 25, 2017 3 godziny temu, Murka napisał: Pigmentum Castellani mam... wet mi napisał, że hotspot jest jest wtedy, gdy skóra jest zaczerwieniona, a jeśli nie to zapewne jest wygryzanie z bólu. Także jutro podjadę z sunią do lecznicy i wet to obejrzy. Biedactwo . Tyle lat siedziała na betonie bez ruchu to teraz jak poczuła wolność chciała nadrobić stracony czas i możliwe , że nadwyrężyła sobie stawy nieprzyzwyczajone to takich galopów. Quote
Murka Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 Jednak udało nam się jeszcze dzisiaj podjechać z Julką. Wygląda na to, że to jednak nie hotspot tylko stawy. Julka dostała dwa zastrzyki. Pytałam weta o preparat na stawy: Caniviton może być jak najbardziej. Wspomniałam mu też o tym drapaniu brzucha, powiedział, żeby poobserwować ją po zastrzykach czy coś się zmieni. Koszt leków to 34 zł: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/f85918734f1d02c2 Quote
konfirm31 Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 Jak stawy, to gorzej, ale na lekach, nie będzie źle. Murko, popytaj swojego weta, co sądzi o Cartrophen vet. https://imeds.pl/carthrophen-vet-100-mg-ml-roztwor-do-wstrzykiwan-dla-psow-100-mg-ml Moje starsze ONki, ten preparat postawił na łapy. Jest drogi, ale warto. Quote
Murka Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 Dzisiaj właśnie rozmawialiśmy o Julce w lecznicy, bo jeszcze sobie trochę wygryzła, ale nie było już śliwienia tylko podeschnięte, czyli może zanim leki zaczęły działać. Wet powiedział, że nie ma sensu suni podawać leków przeciwbólowych/przeciwzapalnych (pytałam np. o Cimalgex), bo sunia nie ma problemów z poruszaniem się, nie kuleje itd. Wczoraj jeszcze dokładnie obadał jej stawy, ruchomość i pod kątem bólu i nie ma tam nic strasznego. Musiało ją coś zaboleć w tym miejscu, skubnęła sobie, zrobił się stan zapalny i teraz ją boli. Ale to teraz tylko o skórę chodzi. Jeśli nadal będzie się tam coś działo to trzeba zastosować miejscowo jakąś maść o działaniu przeciwzapalnym. Quote
Murka Posted April 30, 2017 Posted April 30, 2017 Julcia zostawiła już wygryzanie, ładnie przyschło i się goi:) Quote
Tola Posted May 1, 2017 Posted May 1, 2017 9 godzin temu, Murka napisał: Julcia zostawiła już wygryzanie, ładnie przyschło i się goi:) Super. Oby tak dalej :) Quote
DONnka Posted May 1, 2017 Posted May 1, 2017 Po konsultacji z Murką zamówiłam dla Julki w imieniu Skarpety Owczarkowej 2 opakowania Canivitonu Forte Plus Do tego w gratisie są "Ćwiczenia rehabilitacyjne dla psów" - zdjęcia + opis jak krok po kroku wykonać masaże i ćwiczenia u psów cierpiących na zwyrodnienie stawówhttp://allegro.pl/caniviton-forte-plus-90-tabl-gratis-wetapteka-i5750947746.html?snapshot=MjAxNy0wNS0wMVQyMTowNzowMS40NzNaO2J1eWVyO2ExNTEyZjVlOTZlMmM1OWNhNjQzOTIwZjI1MTMwODEzZmZjNmMxYjk4NDg4OWEwODJkMTk1N2IyN2IzZTY5YmI%3D Quote
mdk8 Posted May 1, 2017 Author Posted May 1, 2017 1 godzinę temu, DONnka napisał: Po konsultacji z Murką zamówiłam dla Julki w imieniu Skarpety Owczarkowej 2 opakowania Canivitonu Forte Plus Do tego w gratisie są "Ćwiczenia rehabilitacyjne dla psów" - zdjęcia + opis jak krok po kroku wykonać masaże i ćwiczenia u psów cierpiących na zwyrodnienie stawówhttp://allegro.pl/caniviton-forte-plus-90-tabl-gratis-wetapteka-i5750947746.html?snapshot=MjAxNy0wNS0wMVQyMTowNzowMS40NzNaO2J1eWVyO2ExNTEyZjVlOTZlMmM1OWNhNjQzOTIwZjI1MTMwODEzZmZjNmMxYjk4NDg4OWEwODJkMTk1N2IyN2IzZTY5YmI%3D Dziękuję bardzo :) Quote
mdk8 Posted May 1, 2017 Author Posted May 1, 2017 3 minuty temu, Murka napisał: Staruszka Julka:) ona jest cudowna i wyraźnie odmłodniała :) Quote
Murka Posted May 1, 2017 Posted May 1, 2017 Dziś spotkały się bezpośrednio Julka i Max (dla niewtajemniczonych Max też jest ze schroniska w Zamościu). Na dzień dobry Max chciał zdominować sunię, Julka - panna z charakterem - nie bardzo mu się chciała podporządkować i myśleliśmy, że nic z tego nie będzie, ale chwilka i było w miarę ok. Max zrozumiał, że z Julką nie tak łatwo, a Julka trochę się Maxa bała, ale nawet próbowała się z nim bawić. Jedyne co z Julki wyłazi, to zazdrość o człowieka, ale to już wcześniej zauważyliśmy. Jak się Julkę głaska to odgania i warczy na psy, które podchodzą do człowieka. 2 Quote
mdk8 Posted May 2, 2017 Author Posted May 2, 2017 10 godzin temu, Murka napisał: Jedyne co z Julki wyłazi, to zazdrość o człowieka, ale to już wcześniej zauważyliśmy. Jak się Julkę głaska to odgania i warczy na psy, które podchodzą do człowieka. to mój Artasek tak ma. :) Quote
helli Posted May 2, 2017 Posted May 2, 2017 na 2 pierwszych zdj. chyba rozmiar jest zaklamany- nie ma az takiej roznicy miedzy nimi? Quote
wiolhelm170 Posted May 2, 2017 Posted May 2, 2017 Czy dalej brakuje deklaracji? Jeśli na foresta juz nie trzeba płacić, przenioslabym deklaracje na Jule. Quote
mdk8 Posted May 2, 2017 Author Posted May 2, 2017 50 minut temu, wiolhelm170 napisał: Czy dalej brakuje deklaracji? Jeśli na foresta juz nie trzeba płacić, przenioslabym deklaracje na Jule. Deklaracji Julcia ma bardzo mało więc każda na wagę złota. Bardzo dziękuję . Quote
mdk8 Posted May 2, 2017 Author Posted May 2, 2017 1 minutę temu, wiolhelm170 napisał: To oferuje 20zl.poprosze nr konta dziękuję Quote
beataczl Posted May 4, 2017 Posted May 4, 2017 nie moge sie napatrzyc na te fotki Julci i te z Maxem -oba psiaki cudne sa :) Quote
Anula Posted May 5, 2017 Posted May 5, 2017 mdk8 w poście rozliczeniowym nie ma wydatków tylko deklaracje stałe,jednorazowe wpłaty.Czy nie było wydatków? Jaki jest stan konta Julki na dziś? Quote
mdk8 Posted May 5, 2017 Author Posted May 5, 2017 Murka robi rozliczenie co pełny m-c pobytu psa w hotelu więc wydatków z konta Julki jeszcze nie było. Stan konta Julki 1460,41 Quote
Murka Posted May 5, 2017 Posted May 5, 2017 Doszły wczoraj dwa opakowania Canivitonu zakupionego przez Skarpetę Owczarkową :) Dołączyli też fakturę - pytanie do DONki: wysłać ją do Gdańska czy do Bytomia? :) Quote
Recommended Posts