Radek Posted November 3, 2017 Posted November 3, 2017 Nie było mi dane poznać Pani Ewy osobiście, ale nawet znajomość z wpisów na Dogo powoduje, że pamiętam i ta pamięć zostanie. Quote
Olena84 Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 Dnia 31.10.2017 o 23:18, inka33 napisał: Eva, od 29.10 masz towarzystwo mojego taty... Poznałaś go kiedyś pobazarkowo. O nie:( tak mi przykro:( Quote
cefardea Posted November 14, 2017 Posted November 14, 2017 Witajcie kochani!! Z tej strony Żaneta, już kilka razy do was pisałam z konta Cioci - dzisiaj piszę już ze swojego... Cóż wam mogę powiedzieć? Przede wszystkim niezwykle miło czyta się wszystkie ciepłe słowa o Cioci... Tak jak wspominałam wcześniej... widać, że miała wielu przyjaciół, a to nie wynika z niczego... Ciocia była cudownym człowiekiem... niech spoczywa w pokoju <3 Chciałam również bardzo przeprosić że dopiero teraz się do was odzywam... Na prawdę trudno mi się odnaleźć w tej trudnej sytuacji... Nie tylko ze względów emocjonalnych, ale również z względów organizacyjnych - pozostały nam po Cioci kredyty do spłaty, rachunki, utrzymanie domu i opieka nas zwierzakami... Jeżeli chodzi o zwierzaki, sprawa wygląda następująco: hotelikowa Pola zostaje w swoim hoteliku czyli Kadif w Halinowie pod opieką Pani Ani Adamskiej. Formalnie właścicielem Poli stała się Fundacja Znajdki, której Pani Prezes była wieloletnią przyjaciółką Cioci Ewy. Wszystko zostało już formalnie załatwione - fakturę za wrzesień za pobyt Poli w hoteliku opłaciłam ja, za październik faktura była już na Fundację Znajdki. Fundacja Znajdki będzie opłacać pobyt Poli w hoteliku oraz koszty leczenia, jedzenie dla Poli zobowiązała się zapewniać Fundacja SOS dla Jamników, natomiast Pani Ania - właścicielka hoteliku zobowiązała się do opłacania okresowych szczepień Poli. Wszystko to zostało już omówione i formalnie dopięte pomiędzy mną, Panią Anią (właścicielką hoteliku) oraz Panią Jolą (właścicielką Fundacji Znajdki). A teraz zwierzaki domowe, które zostały po Cioci - dwa psy - Pola dla której szukamy domu (od czasu choroby Cioci oraz po jej śmierci Pola miewa agresywne zachowania wobec innych zwierząt - głównie drugiego psa - po prostu rzuca się na nią - istnieje ryzyko, że któregoś dnia zagryzie albo drugiego psa albo któreś z kotów). Być może tutaj powinnam zrobić wątek do poszukiwania nowego domu dla Soni?? Drugi pies - Milka oraz 6 kotów - Mruńka, Karol , Melka, Tinka, Muszek i Majtek <3 Taka słodka ferajna :) Ferajna zostaje w domu, w którym mieszkała do tej pory. W związku z kosztami utrzymania tej ferajny, Fundacja "Znajdki" obiecała wspierać nas w tym zakresie. Tak jak pisałam wcześniej jeśli ktoś z Państwa chciałby wesprzeć zwierzaki to są na to 3 opcje: 1. Zasilenie konta Fundacji Znajdki - zawsze z dopiskiem "wsparcie dla Poli" lub "wsparcie dla zwierzaków Ewy" w zależności od tego na który cel wpłata ma być rozdysponowana. 2. Zakup żwirku lub jedzenia dla psów/kotów i przesłanie go bezpośrednio do nas. Gdyby ktoś chciał tą formą pomóc, poinformuję jakie jedzenie zwierzaki przyjmują i jaki żwirek dla kotów kupujemy. Nie zbieramy i nie chcemy zbierać wsparcia finansowego na prywatne konta bankowe. 3. Zakup rzeczy pozostałych po Cioci - Ciocia miała ogrom rzeczy i część z nich chcielibyśmy sprzedać na "bazarkach" z przeznaczeniem przychodu właśnie na zwierzaki - leczenie, karma itp :) Czy bylibyście zainteresowani takim bazarkiem? Co bardziej polecacie - stworzenie bazarku tutaj na dogomanii (zupełnie nie wiem jak się za to zabrać tu na forum) czy na facebooku (na facebooku bym sobie poradziła). Czy część z was jest facebookowa i uczestniczyłaby w bazarku facebookowym czy jednak preferujecie dogo? Dajcie znać co chcielibyście jeszcze wiedzieć. Waszych spisów było sporo, nie wiem czy rozwiałam wszystkie Wasze wątpliwości :) Dziękuję za to, że jesteście i pamiętacie o Ewie <3 3 Quote
Radek Posted November 14, 2017 Posted November 14, 2017 5 godzin temu, cefardea napisał: Zakup rzeczy pozostałych po Cioci - Ciocia miała ogrom rzeczy i część z nich chcielibyśmy sprzedać na "bazarkach" z przeznaczeniem przychodu właśnie na zwierzaki - leczenie, karma itp :) Czy bylibyście zainteresowani takim bazarkiem? Jeśli tylko będzie taki bazarek, na pewno się skuszę na zakupy. Na FB pewnie nie wiedziałbym jak się poruszać po bazarku. Quote
Isiak Posted November 14, 2017 Posted November 14, 2017 Mnie również łatwiej i przyjemniej poruszać się na dogomanii, ale można również dać informację na FB o bazarku i podać link. Niektórzy tak robią, mnie też się zdarzyło :) Quote
elik Posted November 14, 2017 Posted November 14, 2017 Z pewnością pomogę w ogłaszaniu bazarku. EDIT Gdyby były zrobione zdjęcia fantów, mogę także poprowadzić taki bazarek. Dochód z bazarku dobrze byłoby w całości lub części przeznaczyć na potrzeby psiaków Ewci. Quote
Olena84 Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 W przyszłym miesiącu mogę pomóc przy bazarku na miejscu bo też jestem z Warszawy Quote
kaja8888 Posted November 16, 2017 Posted November 16, 2017 elik ja mam kilka rzeczy na bazarek więc mogę zrobić zdjęcia i wysłać Tobie jeżeli ktoś wylicytuje to będę wysyłać. Zdjęcia będę mogła zrobić dopiero w 2 polowie grudnia bo teraz kompletnie nie mam czasu Quote
elik Posted November 16, 2017 Posted November 16, 2017 10 godzin temu, kaja8888 napisał: elik ja mam kilka rzeczy na bazarek więc mogę zrobić zdjęcia i wysłać Tobie jeżeli ktoś wylicytuje to będę wysyłać. Zdjęcia będę mogła zrobić dopiero w 2 polowie grudnia bo teraz kompletnie nie mam czasu Super :) Może jeszcze ktoś będzie mógł zrobić zdjęcia :) Quote
Kamila Proc Posted November 29, 2017 Posted November 29, 2017 przepraszam, nie moge odnalezc tej informacji, czy ktos moze mi przypomniec, gdzie jest Ewa pochowana? 1 Quote
andegawenka Posted November 29, 2017 Posted November 29, 2017 Dnia 1.10.2017 o 16:06, Iwonami napisał: Jeśli ktos chciałby Ewunię odwiedzic na cmentarzu, to dokładnie miejsce jest następujące: Cmentarz Bródnowski, aleja 68B, rząd 3, miejsce 14. Tutaj.... 1 Quote
Xibalba Posted December 23, 2017 Posted December 23, 2017 Powracam po długiej nieobecności na dogomanię a tutaj taka wiadomość. Ewę znałam tylko z wpisów i aktywności na bazarkach. Taka wiadomość przed świętami. Ogromny żal, że dobrzy ludzie odchodzą :( Bardzo, bardzo mi przykro. Quote
eossi Posted December 27, 2017 Posted December 27, 2017 22 grudnia 2017 roku zapaliłam Ewie znicz i postawiłam drewnianego kotka ( pieska ktos juz wczesniej postawił ) żeby nie było jej smutno . pozdrawiam wszystkich serdecznie 1 3 Quote
inka33 Posted April 18, 2018 Posted April 18, 2018 Wciąż się zbierałam, żeby Wam to napisać... Na kartce w naszym kalendarzu zdzieranym dokładnie w dniu śmierci Evy były cytaty z Carlosa Ruiza Zafona, m.in. ten: "Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta." Akurat w tamten dzień. Mam ją do tej pory... 1 Quote
terra Posted April 19, 2018 Author Posted April 19, 2018 10 godzin temu, inka33 napisał: Wciąż się zbierałam, żeby Wam to napisać... Na kartce w naszym kalendarzu zdzieranym dokładnie w dniu śmierci Evy były cytaty z Carlosa Ruiza Zafona, m.in. ten: "Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta." Akurat w tamten dzień. Mam ją do tej pory... pamiętam 1 Quote
bakusiowa Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 Teraz trzeba pamiętać też o jej zwierzętach. 1 Quote
Gusiaczek Posted May 5, 2018 Posted May 5, 2018 A na mnie spogląda misio z serduszkiem, którego Ewa dołączyła do fantów z bazarku .... 1 1 Quote
Nadziejka Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 Ewuniu pamietamy kochana zal stokrosci serce zal a u nas kilka lat juz rozowy pudeleczek cudny zabawenka psiaczkowa ktory u Ciebie Ewuniu kupilam 1 Quote
Recommended Posts