Jump to content
Dogomania

Ewa odeszła ['] dogomaniaczka EVA2406 potrzebuje pomocy !

Recommended Posts

Posted

Nie było mi dane poznać Pani Ewy osobiście, ale nawet znajomość z wpisów na Dogo powoduje, że pamiętam i ta pamięć zostanie.

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie kochani!!

Z tej strony Żaneta, już kilka razy do was pisałam z konta Cioci - dzisiaj piszę już ze swojego...

Cóż wam mogę powiedzieć? Przede wszystkim niezwykle miło czyta się wszystkie ciepłe słowa o Cioci... Tak jak wspominałam wcześniej... widać, że miała wielu przyjaciół, a to nie wynika z niczego... Ciocia była cudownym człowiekiem... niech spoczywa w pokoju <3

Chciałam również bardzo przeprosić że dopiero teraz się do was odzywam... Na prawdę trudno mi się odnaleźć w tej trudnej sytuacji... Nie tylko ze względów emocjonalnych, ale również z względów organizacyjnych - pozostały nam po Cioci kredyty do spłaty, rachunki, utrzymanie domu i opieka nas zwierzakami...

Jeżeli chodzi o zwierzaki, sprawa wygląda następująco: hotelikowa Pola zostaje w swoim hoteliku czyli Kadif w Halinowie pod opieką Pani Ani Adamskiej. Formalnie właścicielem Poli stała się Fundacja Znajdki, której Pani Prezes była wieloletnią przyjaciółką Cioci Ewy. Wszystko zostało już formalnie załatwione - fakturę za wrzesień za pobyt Poli w hoteliku opłaciłam ja, za październik faktura była już na Fundację Znajdki. Fundacja Znajdki będzie opłacać pobyt Poli w hoteliku oraz koszty leczenia, jedzenie dla Poli zobowiązała się zapewniać Fundacja SOS dla Jamników, natomiast Pani Ania - właścicielka hoteliku zobowiązała się do opłacania okresowych szczepień Poli. Wszystko to zostało już omówione i formalnie dopięte pomiędzy mną, Panią Anią (właścicielką hoteliku) oraz Panią Jolą (właścicielką Fundacji Znajdki).

A teraz zwierzaki domowe, które zostały po Cioci - dwa psy - Pola dla której szukamy domu (od czasu choroby Cioci oraz po jej śmierci Pola miewa agresywne zachowania wobec innych zwierząt - głównie drugiego psa - po prostu rzuca się na nią - istnieje ryzyko, że któregoś dnia zagryzie albo drugiego psa albo któreś z kotów). Być może tutaj powinnam zrobić wątek do poszukiwania nowego domu dla Soni??

Drugi pies - Milka oraz 6 kotów - Mruńka, Karol , Melka, Tinka, Muszek i Majtek <3 Taka słodka ferajna :) Ferajna zostaje w domu, w którym mieszkała do tej pory. W związku z kosztami utrzymania tej ferajny, Fundacja "Znajdki" obiecała wspierać nas w tym zakresie. Tak jak pisałam wcześniej jeśli ktoś z Państwa chciałby wesprzeć zwierzaki to są na to 3 opcje:

1. Zasilenie konta Fundacji Znajdki - zawsze z dopiskiem "wsparcie dla Poli" lub "wsparcie dla zwierzaków Ewy" w zależności od tego na który cel wpłata ma być rozdysponowana.

2. Zakup żwirku lub jedzenia dla psów/kotów i przesłanie go bezpośrednio do nas. Gdyby ktoś chciał tą formą pomóc, poinformuję jakie jedzenie zwierzaki przyjmują i jaki żwirek dla kotów kupujemy. Nie zbieramy i nie chcemy zbierać wsparcia finansowego na prywatne konta bankowe.

3. Zakup rzeczy pozostałych po Cioci - Ciocia miała ogrom rzeczy i część z nich chcielibyśmy sprzedać na "bazarkach" z przeznaczeniem przychodu właśnie na zwierzaki - leczenie, karma itp :) Czy bylibyście zainteresowani takim bazarkiem? Co bardziej polecacie - stworzenie bazarku tutaj na dogomanii (zupełnie nie wiem jak się za to zabrać tu na forum) czy na facebooku (na facebooku bym sobie poradziła). Czy część z was jest facebookowa i uczestniczyłaby w bazarku facebookowym czy jednak preferujecie dogo?

Dajcie znać co chcielibyście jeszcze wiedzieć. Waszych spisów było sporo, nie wiem czy rozwiałam wszystkie Wasze wątpliwości :)

Dziękuję za to, że jesteście i pamiętacie o Ewie <3

• Upvote 3
Posted
5 godzin temu, cefardea napisał:

Zakup rzeczy pozostałych po Cioci - Ciocia miała ogrom rzeczy i część z nich chcielibyśmy sprzedać na "bazarkach" z przeznaczeniem przychodu właśnie na zwierzaki - leczenie, karma itp :) Czy bylibyście zainteresowani takim bazarkiem?

Jeśli tylko będzie taki bazarek, na pewno się skuszę na zakupy. Na FB pewnie nie wiedziałbym jak się poruszać po bazarku.

Posted

Mnie również łatwiej i przyjemniej poruszać się na dogomanii, ale można również dać informację na FB o bazarku i podać link. Niektórzy tak robią, mnie też się zdarzyło :)

Posted

Z pewnością pomogę w ogłaszaniu bazarku.

EDIT

Gdyby były zrobione zdjęcia fantów, mogę także poprowadzić taki bazarek.

Dochód z bazarku dobrze byłoby w całości lub części przeznaczyć na potrzeby psiaków Ewci.

Posted

elik  ja mam kilka rzeczy na bazarek więc mogę zrobić zdjęcia i wysłać Tobie jeżeli ktoś wylicytuje to będę wysyłać. Zdjęcia będę mogła zrobić dopiero w 2 polowie grudnia bo teraz kompletnie nie mam czasu 

Posted
10 godzin temu, kaja8888 napisał:

elik  ja mam kilka rzeczy na bazarek więc mogę zrobić zdjęcia i wysłać Tobie jeżeli ktoś wylicytuje to będę wysyłać. Zdjęcia będę mogła zrobić dopiero w 2 polowie grudnia bo teraz kompletnie nie mam czasu 

Super :) Może jeszcze ktoś będzie mógł zrobić zdjęcia :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Powracam po długiej nieobecności na dogomanię a tutaj taka wiadomość. Ewę znałam tylko z wpisów i aktywności na bazarkach. Taka wiadomość przed świętami. Ogromny żal, że dobrzy ludzie odchodzą :( Bardzo, bardzo mi przykro.

Posted

22 grudnia 2017 roku zapaliłam Ewie znicz i postawiłam drewnianego kotka ( pieska ktos juz wczesniej postawił ) żeby nie było jej smutno .

pozdrawiam wszystkich serdecznie 

• Like 1
  • Upvote 3
  • 3 months later...
Posted

Wciąż się zbierałam, żeby Wam to napisać...
Na kartce w naszym kalendarzu zdzieranym dokładnie w dniu śmierci Evy były cytaty z Carlosa Ruiza Zafona, m.in. ten:

"Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta."

Akurat w tamten dzień.
Mam ją do tej pory...

• Like 1
Posted
10 godzin temu, inka33 napisał:

Wciąż się zbierałam, żeby Wam to napisać...
Na kartce w naszym kalendarzu zdzieranym dokładnie w dniu śmierci Evy były cytaty z Carlosa Ruiza Zafona, m.in. ten:

"Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta."

Akurat w tamten dzień.
Mam ją do tej pory...

pamiętam

• Like 1
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ewuniu

pamietamy kochana

Znalezione obrazy dla zapytania gify serca

zal stokrosci serce zal