Moli@ Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 Badanie moczu psa "PROMYK" Badanie fizyczne Barwa: żółta Przejrzystość: mętny Gęstość względna: 1,015 Odczyn (pH): 6 Badanie chemiczne Białko: + Badanie osadu Inne: (-) 1 Quote
Moli@ Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 Rozmawiałam z wetką..., wyniki wątrobowe poprawiły się, wynik moczu też. Oznaczonymi na czerwono mam się nie przejmować. Poproszę o kartę informacyjną z opisem / interpretacją wyników Promyczkowi nadal mam podawać Hepatiale Forte Olekardin (1/2) Dieta nadal niskobiałkowa. Wstępnie umówiłam się na jutro - pobranie krwi na hormony tarczycy. 1 Quote
Moli@ Posted January 29, 2022 Posted January 29, 2022 Dziś pobrano krew na poziom hormonów tarczycy, badanie zostanie wykonane w lecznicy. Koszt 50zł / 29.01 1 Quote
Moli@ Posted January 29, 2022 Posted January 29, 2022 Kupiłyśmy puchy dla Promyczka - 48szt x 400g / 256,08 zł / 29.01 (przelew)..., uzgodniłam z doktor Kalinowską. Jest już wynik badania hormonów tarczycy - dobry ( w normie). Czekam na mail. 1 Quote
Moli@ Posted January 29, 2022 Posted January 29, 2022 Nic nie zmieniamy w podawaniu / dawkowaniu FORTHYRONU Wynik badania poziomu hormonów: 29.01.2022 SN : VA20DBITG2506 Version : V1.00_R026(0.5) Mfg. Date : 2021 Oct 22 ----------------------------- Operator ID : przychodnia Patient ID : PROMYK ------------------------- T4 = 2.30 ug/dL Procedural Control = Valid ---------------------------------- Interpretation : Normal -------------------------------------------- Canine T4 <1.0 ug/dL : Low 1.0`2.0 ug/dL : Low normal 1.0`4.0 ug/dL : Normal >4.0 ug/dL : High 1 Quote
Moli@ Posted January 30, 2022 Posted January 30, 2022 Kupiłyśmy dla Promyczka..., Tuptusia i Czako. 134,97zł / 30.01 (przelew) - 44,99zł x 3 opakowania Hepatiale Forte 1 Quote
Moli@ Posted January 30, 2022 Posted January 30, 2022 Kupiłyśmy OLEKARDIN - 3 opakowania. Koszt z przesyłką 60zł / 14.01 (przelew) Dla Promyczka, Tuptusia i Czako. Koszt 139,80zł / 13,01(przelew) 1 Quote
Moli@ Posted February 2, 2022 Posted February 2, 2022 Przyjechał preparat na wątrobę, 1 opakowanie 1 Quote
joim Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Tak sobie myślę ileż to Promyczek miał polubień kiedyś, ilu wspierających, ile lajków, ile postów. Była dzika awantura, Wiosna chciała oddać Promysia byle komu, Promyś został u Mol@ i wszyscy znikli. Już nikogo nie obchodzi czy piesek jest zdrowy, czy ma się dobrze. Ciekawe, ciekawe czy Dogomania popiera psy, czy ludzi. Takie sobie wieczorne przemyślenia Quote
Poker Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Bo to jest tak , że jak pies jest bezpieczny , a jeszcze BDT lub DS z konieczności radzi sobie sam, to większość osób znika. i przenosi się tam, gdzie może się wykazać przed innymi albo się dowartościować. Przerabiam to od lat. Quote
Moli@ Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 6.02.2022 o 00:54, Poker napisał: Bo to jest tak , że jak pies jest bezpieczny , a jeszcze BDT lub DS z konieczności radzi sobie sam, to większość osób znika. i przenosi się tam, gdzie może się wykazać przed innymi albo się dowartościować. Przerabiam to od lat. Masz rację..., ludzie odchodzą z wątków z różnych powodów Wątek Promyczka jednak wzbudza zainteresowanie - obserwuje (obecnie) 24 - wyświetleń 112,7k to rekord zainteresowania wątku psiaka pod naszą opieką ,) Te liczby poszybowały w górę gdy Promyk został u nas w DS. Nie będę tego komentować..., oczywiście mam swoje przemyślenia dlaczego tak się dzieje ,) ps Fochów nie strzelamy (pod byle pretekstem)..., nadal są zdjęcia, informacje o maluchu - wyniki badań, zakupy karmy, leków, suplemetów itp Nie zmieniono lecznicy - Promyk nadal pod opieką swojej wetki. Ostania wizyta - wetka prowadząca chora i Promyczka przyjęła doktor Kalinowska do której dołączył doktor Jaroszewicz - współwłaściciele lecznicy. W efekcie - w historii choroby Promyczka (w lecznicy) jest adnotacja o wydawaniu leku - FORTHYRONU, mam już nie mieć problemów Nie chowamy się (za plecami innych), nie lekceważymy DOGOMANIAKÓW - ludzi którzy uratowali, dbali o małego, starszego, chorego, niewidomego pieska Quote
limonka80 Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 5.02.2022 o 23:11, joim napisał: Już nikogo nie obchodzi czy piesek jest zdrowy, czy ma się dobrze. Mnie obchodzi :-)) I myślę że wiele innych osób też obchodzi, tylko wiemy że Promyk ma się bardzo dobrze i niczego mu nie brakuje. Ostatnio mało wchodzę na dogo, ale do Promyka i innych psiaków pod opieką Moli zaglądam.. Myślę, że to jest tak jak napisała Poker - gdy ludzie wiedzą że psiak bezpieczny i są spokojni o jego los, to z różnych względów przenoszą się na inne wątki, życie .... Mogę mówić tylko za siebie, ale gdyby Promyk potrzebował wsparcia finansowego - jestem i na moją pomoc Promyk na pewno może liczyć. 2 2 Quote
uxmal Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Obchodzi, obchodzi. Wchodze na wątek Promyczka i Pikusi ale nie wypowiadam się. Czasem na bazarkowych wątkach coś napiszę. Ale to nie oznacza że mnie nie ma. Jeśli Promyczek będzie potrzebował pomocy :służę 1 Quote
AlfaLS Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Ja też zawsze zaglądam. Odkąd w Szczecinie jest Bartuś, kolega Promyczka - to jeszcze bardziej tu zaglądam :). 1 1 Quote
Moli@ Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 6.02.2022 o 12:21, AlfaLS napisał: Ja też zawsze zaglądam. Odkąd w Szczecinie jest Bartuś, kolega Promyczka - to jeszcze bardziej tu zaglądam :). Może wiesz co słychać u Bartusia? 1 Quote
Tyśka) Posted February 6, 2022 Author Posted February 6, 2022 Ja tez zaglądam, podsyłam wieści shoto i cieszę się z życia prezesika 🙂 1 Quote
rozi Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 5.02.2022 o 23:11, joim napisał: Tak sobie myślę ileż to Promyczek miał polubień kiedyś, ilu wspierających, ile lajków, ile postów. Była dzika awantura, Wiosna chciała oddać Promysia byle komu, Promyś został u Mol@ i wszyscy znikli. Już nikogo nie obchodzi czy piesek jest zdrowy, czy ma się dobrze. Ciekawe, ciekawe czy Dogomania popiera psy, czy ludzi. Takie sobie wieczorne przemyślenia Wywaliłam dla Molly wszystkie lajki, jakie miałam :DDD Ja to czasem dzwonię i pytam, czy kasa nie potrzebna. 1 1 Quote
Moli@ Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 6.02.2022 o 12:35, rozi napisał: Wywaliłam dla Molly wszystkie lajki, jakie miałam :DDD Ja to czasem dzwonię i pytam, czy kasa nie potrzebna. Hihihi, cała rozi 😀 dzwoni, pyta i słyszy - zapukam jak coś tam . Pyskata dobra dusza 🙂 Quote
AlfaLS Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 6.02.2022 o 12:27, Moli@ napisał: Może wiesz co słychać u Bartusia? Muszę do nich zadzwonić i podpytać :). Quote
Moli@ Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 6.02.2022 o 12:47, AlfaLS napisał: Muszę do nich zadzwonić i podpytać :). Fajnie 🙂 Mam nadzieję, że miewa się świetnie..., sympatyczny pieszczoch Quote
joim Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 6.02.2022 o 10:27, limonka80 napisał: Mnie obchodzi :-)) I myślę że wiele innych osób też obchodzi, tylko wiemy że Promyk ma się bardzo dobrze i niczego mu nie brakuje. Ostatnio mało wchodzę na dogo, ale do Promyka i innych psiaków pod opieką Moli zaglądam.. Myślę, że to jest tak jak napisała Poker - gdy ludzie wiedzą że psiak bezpieczny i są spokojni o jego los, to z różnych względów przenoszą się na inne wątki, życie .... Mogę mówić tylko za siebie, ale gdyby Promyk potrzebował wsparcia finansowego - jestem i na moją pomoc Promyk na pewno może liczyć. Limonko Tobie dziękuję bardzo, bo zawsze jesteś i super miło się czyta Twoje wpisy na naszych wątkach Quote
joim Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 6.02.2022 o 12:35, rozi napisał: Wywaliłam dla Molly wszystkie lajki, jakie miałam :DDD Ja to czasem dzwonię i pytam, czy kasa nie potrzebna. No jak to Czesia 😍🤣 Człowiek nigdy nie wie... przypierdzieli czy pogłaszcze 🤣 Quote
limonka80 Posted February 7, 2022 Posted February 7, 2022 Dnia 6.02.2022 o 22:03, joim napisał: Limonko Tobie dziękuję bardzo, bo zawsze jesteś i super miło się czyta Twoje wpisy na naszych wątkach 😊 Za fajne stado macie żeby mnie tu nie było 😉 1 Quote
Recommended Posts