Jump to content
Dogomania

PROMYŚ ODSZEDŁ kochany przez Moli@, u której zaznał prawdziwej rodziny przez wiele lat. Dziękuję za wspaniałą opiekę i miłość do tego malego-wielkiego psiaka

Recommended Posts

Posted

3f3e12ad5678e5bfmed.jpg

d0dc36bbfb3a9f33med.jpg

Badanie moczu psa "PROMYK"
Badanie fizyczne
Barwa: żółta
Przejrzystość: mętny
Gęstość względna: 1,015
Odczyn (pH): 6
Badanie chemiczne
Białko: +
Badanie osadu
Inne: (-)

• Like 1
Posted

Rozmawiałam z wetką..., wyniki wątrobowe poprawiły się, wynik moczu też. 

Oznaczonymi na czerwono mam się nie przejmować. Poproszę o kartę informacyjną z opisem / interpretacją wyników

Promyczkowi nadal mam podawać

Hepatiale Forte

Olekardin (1/2)

Dieta nadal niskobiałkowa. 

Wstępnie umówiłam się na jutro - pobranie krwi na hormony tarczycy. 

• Like 1
Posted

Kupiłyśmy puchy dla Promyczka - 48szt x 400g / 256,08 zł / 29.01 (przelew)..., uzgodniłam z doktor Kalinowską.

Jest już wynik badania hormonów tarczycy - dobry ( w normie). Czekam na mail.

3aa98c4fb1cc8a37med.jpg

• Like 1
Posted

Nic nie zmieniamy w podawaniu / dawkowaniu FORTHYRONU 

Wynik badania poziomu hormonów: 29.01.2022

SN : VA20DBITG2506
Version : V1.00_R026(0.5)
Mfg. Date : 2021 Oct 22
-----------------------------
Operator ID : przychodnia
Patient ID : PROMYK
-------------------------
T4 = 2.30 ug/dL
Procedural Control = Valid
----------------------------------
Interpretation : Normal
--------------------------------------------
Canine T4
<1.0 ug/dL : Low
1.0`2.0 ug/dL : Low normal
1.0`4.0 ug/dL : Normal
>4.0 ug/dL : High

• Like 1
Posted

Tak sobie myślę ileż to  Promyczek miał polubień kiedyś, ilu wspierających, ile lajków, ile postów. Była dzika awantura, Wiosna chciała oddać Promysia byle komu, Promyś został u Mol@ i wszyscy znikli. Już nikogo nie obchodzi czy piesek jest zdrowy, czy ma się dobrze. Ciekawe, ciekawe czy Dogomania popiera psy, czy ludzi. Takie sobie wieczorne przemyślenia

Posted

Bo to jest tak , że jak pies jest bezpieczny , a jeszcze BDT lub DS z konieczności radzi sobie sam, to większość osób znika. i przenosi się tam, gdzie może się wykazać przed innymi albo się dowartościować. Przerabiam to od lat.

Posted
Dnia 6.02.2022 o 00:54, Poker napisał:

Bo to jest tak , że jak pies jest bezpieczny , a jeszcze BDT lub DS z konieczności radzi sobie sam, to większość osób znika. i przenosi się tam, gdzie może się wykazać przed innymi albo się dowartościować. Przerabiam to od lat.

Masz rację..., ludzie odchodzą z wątków z różnych powodów

Wątek Promyczka jednak wzbudza zainteresowanie 

- obserwuje (obecnie) 24 

- wyświetleń 112,7k

to rekord zainteresowania wątku psiaka pod naszą opieką ,) Te liczby poszybowały w górę gdy Promyk został u nas w DS.

Nie będę tego komentować..., oczywiście mam swoje przemyślenia dlaczego tak się dzieje ,)

ps

Fochów nie strzelamy (pod byle pretekstem)..., nadal są zdjęcia, informacje o maluchu - wyniki badań, zakupy karmy, leków,  suplemetów itp Nie zmieniono lecznicy - Promyk nadal pod opieką swojej wetki.

Ostania wizyta - wetka prowadząca chora i Promyczka przyjęła doktor Kalinowska do której dołączył doktor Jaroszewicz -  współwłaściciele lecznicy.

W efekcie - w historii choroby Promyczka (w lecznicy) jest adnotacja o wydawaniu leku  - FORTHYRONU, mam już nie mieć problemów

Nie chowamy się (za plecami innych), nie lekceważymy DOGOMANIAKÓW - ludzi którzy uratowali, dbali o małego, starszego,  chorego, niewidomego pieska

Posted
Dnia 5.02.2022 o 23:11, joim napisał:

Już nikogo nie obchodzi czy piesek jest zdrowy, czy ma się dobrze.

Mnie obchodzi :-))

I myślę że wiele innych osób też obchodzi, tylko wiemy że Promyk ma się bardzo dobrze i niczego mu nie brakuje. Ostatnio mało wchodzę na dogo, ale do Promyka i innych psiaków pod opieką Moli zaglądam..

Myślę, że to jest tak jak napisała Poker - gdy ludzie wiedzą że psiak bezpieczny i  są spokojni o jego los, to z różnych względów przenoszą się na inne wątki, życie ....

Mogę mówić tylko za siebie, ale gdyby Promyk potrzebował wsparcia finansowego - jestem i na moją pomoc Promyk na pewno może liczyć.  

• Like 2
  • Upvote 2
Posted

Obchodzi, obchodzi. Wchodze na wątek Promyczka i Pikusi ale nie wypowiadam się. Czasem na bazarkowych wątkach coś napiszę.

Ale to nie oznacza że mnie nie ma. Jeśli Promyczek będzie potrzebował pomocy :służę

• Like 1
Posted
Dnia 6.02.2022 o 12:21, AlfaLS napisał:

Ja też zawsze zaglądam. Odkąd w Szczecinie jest Bartuś, kolega Promyczka - to jeszcze bardziej tu zaglądam :).

Może wiesz co słychać u Bartusia?

• Like 1
Posted
Dnia 5.02.2022 o 23:11, joim napisał:

Tak sobie myślę ileż to  Promyczek miał polubień kiedyś, ilu wspierających, ile lajków, ile postów. Była dzika awantura, Wiosna chciała oddać Promysia byle komu, Promyś został u Mol@ i wszyscy znikli. Już nikogo nie obchodzi czy piesek jest zdrowy, czy ma się dobrze. Ciekawe, ciekawe czy Dogomania popiera psy, czy ludzi. Takie sobie wieczorne przemyślenia

Wywaliłam dla Molly wszystkie lajki, jakie miałam  :DDD

Ja to czasem dzwonię i pytam, czy kasa nie potrzebna.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 6.02.2022 o 12:35, rozi napisał:

Hihihi, cała rozi 😀

dzwoni, pyta i słyszy -  zapukam jak coś tam . Pyskata dobra dusza 🙂

Posted
Dnia 6.02.2022 o 12:47, AlfaLS napisał:

Muszę do nich zadzwonić i podpytać :).

Fajnie 🙂

Mam nadzieję, że miewa się świetnie..., sympatyczny pieszczoch

Posted
Dnia 6.02.2022 o 10:27, limonka80 napisał:

Mnie obchodzi :-))

I myślę że wiele innych osób też obchodzi, tylko wiemy że Promyk ma się bardzo dobrze i niczego mu nie brakuje. Ostatnio mało wchodzę na dogo, ale do Promyka i innych psiaków pod opieką Moli zaglądam..

Myślę, że to jest tak jak napisała Poker - gdy ludzie wiedzą że psiak bezpieczny i  są spokojni o jego los, to z różnych względów przenoszą się na inne wątki, życie ....

Mogę mówić tylko za siebie, ale gdyby Promyk potrzebował wsparcia finansowego - jestem i na moją pomoc Promyk na pewno może liczyć.  

Limonko Tobie dziękuję bardzo, bo zawsze jesteś i super miło się czyta Twoje wpisy na naszych wątkach

Posted
Dnia 6.02.2022 o 12:35, rozi napisał:

No jak to Czesia 😍🤣 Człowiek nigdy nie wie... przypierdzieli czy pogłaszcze 🤣

Posted
Dnia 6.02.2022 o 22:03, joim napisał:

Limonko Tobie dziękuję bardzo, bo zawsze jesteś i super miło się czyta Twoje wpisy na naszych wątkach

😊 Za fajne stado macie żeby mnie tu nie było 😉

• Like 1