Alaskan malamutte Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 3 godziny temu, konfirm31 napisał: 9 bm wpłaciłam stałą, tj 30 zł, Pieniążki juz na koncie Maxa. Pięknie dziękujemy!! Quote
Alaskan malamutte Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 Z mojego bazarku jest 80 zł dla Maxa. Pieniążki już na kocie Owczusia. Quote
Murka Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 Problemy skórne uspokoiły się jakoś w momencie brania antybiotyku. Nie ma wygryzania i drapania też nie obserwuję. Stało się to wszystko przed wprowadzeniem karmy. Teraz pasowałoby podawać Maxowi taką karmę przez 2-3 miesiące i obserwować czy problemy skórne nie wracają. Quote
konfirm31 Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 3 minuty temu, Murka napisał: Problemy skórne uspokoiły się jakoś w momencie brania antybiotyku. Nie ma wygryzania i drapania też nie obserwuję. Stało się to wszystko przed wprowadzeniem karmy. Teraz pasowałoby podawać Maxowi taką karmę przez 2-3 miesiące i obserwować czy problemy skórne nie wracają. Dzięki, Murko za info. To dobry pomysł, żeby podawać Maxowi taką karmę, jaką teraz je. To jak? Jest decyzja o kupnie takiej karmy? Quote
jola&tina Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 10 minut temu, Murka napisał: Problemy skórne uspokoiły się jakoś w momencie brania antybiotyku. Nie ma wygryzania i drapania też nie obserwuję. Stało się to wszystko przed wprowadzeniem karmy. Teraz pasowałoby podawać Maxowi taką karmę przez 2-3 miesiące i obserwować czy problemy skórne nie wracają. Więc może to gronkowiec i grzyby były przyczyną. Ale też uważam, żeby go na tej karmie zostawić i obserwować. Quote
bakusiowa Posted June 11, 2018 Posted June 11, 2018 Wysyłając deklarację czerwcową dołożę Maksiowi na karmę lub leki wg uznania. Quote
UlaFeta Posted June 11, 2018 Posted June 11, 2018 17 godzin temu, Jo37 napisał: Karmę trzeba kupić ale wstrzymajmy się kilka dni aby zobaczyć jak Max reaguje na podarowaną karmę. Czytamy poprzednie posty i wszystko jasne:) Quote
UlaFeta Posted June 11, 2018 Posted June 11, 2018 19 godzin temu, Jo37 napisał: Za kilka dni musimy zapłacić ponad 450,00 zł za hotelowanie plus leki. Trzeba zapytać Alaskan jak stoimy z kasą bo Ona jest skarbnikiem. A nawet jak jest lipa to Anula deklarowala zakup karmy. Quote
terra Posted June 11, 2018 Posted June 11, 2018 Dla Maksa jest 52 zł. z bazarku watróbkowo kryształowego. Proszę o dane do przelewu. Quote
Alaskan malamutte Posted June 12, 2018 Posted June 12, 2018 Na konto Maxa wpłynęło 30 zł od p. Joanny N. Pięknie dziękujemy Quote
Alaskan malamutte Posted June 12, 2018 Posted June 12, 2018 Dnia 11.06.2018 o 17:26, terra napisał: Dla Maksa jest 52 zł. z bazarku watróbkowo kryształowego. Proszę o dane do przelewu. Poszło PW Quote
Alaskan malamutte Posted June 12, 2018 Posted June 12, 2018 Dnia 11.06.2018 o 10:57, UlaFeta napisał: Trzeba zapytać Alaskan jak stoimy z kasą bo Ona jest skarbnikiem. Na koncie Maxa obecnie jest 505,47 zł. Wszystkie wpłaty, rozliczenia szczegółowe są na pierwszej stronie wątku. Staram się w miarę na bieżąco nanosić wpłaty. 1 Quote
konfirm31 Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 I jak decyzja w sprawie karmy? Kupimy mu ten Brit? Bo pewnie ten podarowany worek się kończy i trzeba szybko podjąć decyzję, żeby Murka mogła ją zamówić . Ja jestem ZA i dorzucę na ten cel 30zł. Quote
UlaFeta Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 1 godzinę temu, konfirm31 napisał: I jak decyzja w sprawie karmy? Kupimy mu ten Brit? Bo pewnie ten podarowany worek się kończy i trzeba szybko podjąć decyzję, żeby Murka mogła ją zamówić . Ja jestem ZA Ja też:) Trzeba zapytać Murke na ile taki worek starcza. 1 Quote
UlaFeta Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Dnia 10.06.2018 o 14:29, Anula napisał: Może ktoś przypomnieć ile wynosi koszt hoteliku.Czy opłata jest z karmą,czy bez. Jeżeli karma będzie kosztować do 150,00zł to ja opłacę karmę. Miałyśmy z Bogusik zrobić bazarek w części dla Maksa ale nie dałyśmy rady,pozmieniały się plany w rotacji psiaków,w związku z tym opłacę karmę. Moze Anula by kupila a pieniążki niech zostana na gorsze czasy(oby nie ) Quote
jola&tina Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 3 godziny temu, konfirm31 napisał: I jak decyzja w sprawie karmy? Kupimy mu ten Brit? Bo pewnie ten podarowany worek się kończy i trzeba szybko podjąć decyzję, żeby Murka mogła ją zamówić . Ja jestem ZA i dorzucę na ten cel 30zł. Jestem za :) Postaram się w lipcu wspomóc Maxa bazarkiem. 1 Quote
UlaFeta Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 40 minut temu, jola&tina napisał: Jestem za :) Postaram się w lipcu wspomóc Maxa bazarkiem. I ja:) 1 Quote
Anula Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Trzeba spokojnie poczekać na informacje.Jak zrozumiałam to Murka testuje karmę a na to potrzeba czasu. Quote
UlaFeta Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 34 minuty temu, Anula napisał: Trzeba spokojnie poczekać na informacje.Jak zrozumiałam to Murka testuje karmę a na to potrzeba czasu. Maks je karme,ktora sprezentowala alma i nic mu nie dolega. Nie chce mi się pisać,kolejny raz,zeby czytac watek,a nie posty wyrwane z kontekstu. To trzeba czekac,az karma się skończy i dopiero zamawiac? Maks nie ma czasu czekac.teraz jest zaleczony to moim skromnym zdaniem karme która teraz je trzeba zamowic i zobaczyć czy alergia wroci.Jezeli wroci to będzie wiadomo,ze nie karma go uczula. Moja tesciowa mowila"lepiej na piekarza niż na aptekarza" 1 Quote
konfirm31 Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Murko, na ile mniej więcej dni starczy Maxowi tej karmy od Almy? Quote
alma591 Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Ja też uważam,że karmę trzeba kupić wcześniej.Jeżeli przerwie się podawanie karmy hipoalergicznej nawet na 1 dzień/w sensie, ze poda się zwykłą/,to całą dietę eliminacyjną trzeba zaczynać od początku/2-3 miesiące obserwacji/.Dorzucę 20zł,więcej niestety nie dam rady-znowu wraca alergia u mojej suni.Poproszę o nr konta. Quote
konfirm31 Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 2 minuty temu, alma591 napisał: Ja też uważam,że karmę trzeba kupić wcześniej.Jeżeli przerwie się podawanie karmy hipoalergicznej nawet na 1 dzień/w sensie, ze poda się zwykłą/,to całą dietę eliminacyjną trzeba zaczynać od początku/2-3 miesiące obserwacji/.Dorzucę 20zł,więcej niestety nie dam rady-znowu wraca alergia u mojej suni.Poproszę o nr konta. Almo, dzięki za wsparcie :). A Twoja sunia ma alergię skórną, czy pokarmową? Z karm leczniczych, wierzę w Throvet i Eucanubę. Quote
alma591 Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Testy wykazały alergię na trawy, drzewa, roztocza i pokarmową na wiele rzeczy np.na RYŻ.Karmię ją SIMPSONEM/łosoś z ziemniakami/ i całą zimę był spokój,ale teraz wszystko pyli.Alergia objawia się u niej zmianami skórnymi podobnymi do tych u Maksa, z tym,że wylizuje sobie dziury aż do krwi.Przepraszam za ofa-to wątek Maksa. Quote
Alaskan malamutte Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 28 minut temu, alma591 napisał: Poproszę o nr konta. Pięknie dziękujemy za wsparcie Maxa, wysyłam PW Quote
Recommended Posts