Jump to content
Dogomania

Maks odszedł za TM w nocy 21/22.02.2020. Czy jestem .... agresorem ???? A może jestem tylko, starszym, zmaltretowanym owczarkiem? Szukam ludzi,którzy we mnie uwierzą i pomogą mi znaleźć dom

Recommended Posts

Posted

Problemy skórne uspokoiły się jakoś w momencie brania antybiotyku. Nie ma wygryzania i drapania też nie obserwuję. 

Stało się to wszystko przed wprowadzeniem karmy. Teraz pasowałoby podawać Maxowi taką karmę przez 2-3 miesiące i obserwować czy problemy skórne nie wracają.

Posted
3 minuty temu, Murka napisał:

Problemy skórne uspokoiły się jakoś w momencie brania antybiotyku. Nie ma wygryzania i drapania też nie obserwuję. 

Stało się to wszystko przed wprowadzeniem karmy. Teraz pasowałoby podawać Maxowi taką karmę przez 2-3 miesiące i obserwować czy problemy skórne nie wracają.

Dzięki, Murko za info. To dobry pomysł, żeby podawać Maxowi taką karmę, jaką teraz je. To jak? Jest decyzja o kupnie takiej karmy? 

Posted
10 minut temu, Murka napisał:

Więc może to gronkowiec i grzyby były przyczyną. Ale też uważam, żeby go na tej karmie zostawić i obserwować.

Posted
17 godzin temu, Jo37 napisał:

Karmę trzeba kupić ale wstrzymajmy się kilka dni aby zobaczyć jak Max reaguje

na podarowaną karmę.

Czytamy poprzednie posty i wszystko jasne:)

Posted
19 godzin temu, Jo37 napisał:

Za kilka dni musimy zapłacić ponad 450,00 zł za hotelowanie plus leki. 

Trzeba zapytać Alaskan jak stoimy z kasą bo Ona jest skarbnikiem.

A nawet jak jest lipa to Anula deklarowala zakup karmy.

Posted
Dnia 11.06.2018 o 10:57, UlaFeta napisał:

Trzeba zapytać Alaskan jak stoimy z kasą bo Ona jest skarbnikiem.

Na koncie Maxa obecnie jest 505,47 zł. Wszystkie wpłaty, rozliczenia szczegółowe są na pierwszej stronie wątku. Staram się w miarę na bieżąco nanosić wpłaty. 

• Like 1
Posted

I jak decyzja w sprawie karmy? Kupimy mu ten Brit? Bo pewnie ten podarowany worek się kończy i trzeba szybko podjąć decyzję, żeby Murka mogła ją zamówić . Ja jestem ZA i dorzucę na ten cel 30zł.

Posted
1 godzinę temu, konfirm31 napisał:

I jak decyzja w sprawie karmy? Kupimy mu ten Brit? Bo pewnie ten podarowany worek się kończy i trzeba szybko podjąć decyzję, żeby Murka mogła ją zamówić . Ja jestem ZA 

Ja też:)

Trzeba zapytać Murke na ile taki worek starcza.

• Like 1
Posted
Dnia 10.06.2018 o 14:29, Anula napisał:

Może ktoś przypomnieć ile wynosi koszt hoteliku.Czy opłata jest z karmą,czy bez.

Jeżeli karma będzie kosztować do 150,00zł to ja opłacę karmę.

Miałyśmy z Bogusik zrobić bazarek w części dla Maksa ale nie dałyśmy rady,pozmieniały się plany w rotacji psiaków,w związku z tym opłacę karmę.

Moze Anula by kupila a pieniążki niech zostana na gorsze czasy(oby nie )

Posted
3 godziny temu, konfirm31 napisał:

I jak decyzja w sprawie karmy? Kupimy mu ten Brit? Bo pewnie ten podarowany worek się kończy i trzeba szybko podjąć decyzję, żeby Murka mogła ją zamówić . Ja jestem ZA i dorzucę na ten cel 30zł.

Jestem za :)

Postaram się w lipcu wspomóc Maxa bazarkiem.

• Like 1
Posted
34 minuty temu, Anula napisał:

Trzeba spokojnie poczekać na informacje.Jak zrozumiałam to Murka testuje karmę a na to potrzeba czasu.

Maks je karme,ktora sprezentowala alma i nic mu nie dolega.

Nie chce mi się pisać,kolejny raz,zeby czytac watek,a nie posty  wyrwane z kontekstu.

To trzeba czekac,az karma się skończy i dopiero zamawiac? Maks nie ma czasu czekac.teraz jest zaleczony to moim skromnym zdaniem karme która teraz je trzeba zamowic i zobaczyć czy alergia wroci.Jezeli wroci to będzie wiadomo,ze nie karma go uczula.

Moja tesciowa mowila"lepiej na piekarza niż na aptekarza"

• Like 1
Posted

Ja też uważam,że karmę trzeba kupić wcześniej.Jeżeli przerwie się podawanie karmy hipoalergicznej nawet na  1 dzień/w sensie, ze poda się zwykłą/,to całą dietę eliminacyjną trzeba zaczynać od początku/2-3 miesiące obserwacji/.Dorzucę 20zł,więcej niestety nie dam rady-znowu wraca alergia u mojej suni.Poproszę o nr konta.

Posted
2 minuty temu, alma591 napisał:

Ja też uważam,że karmę trzeba kupić wcześniej.Jeżeli przerwie się podawanie karmy hipoalergicznej nawet na  1 dzień/w sensie, ze poda się zwykłą/,to całą dietę eliminacyjną trzeba zaczynać od początku/2-3 miesiące obserwacji/.Dorzucę 20zł,więcej niestety nie dam rady-znowu wraca alergia u mojej suni.Poproszę o nr konta.

Almo, dzięki za wsparcie :). A Twoja sunia ma alergię skórną, czy pokarmową? Z karm leczniczych, wierzę w Throvet i Eucanubę. 

Posted

Testy wykazały alergię na trawy, drzewa, roztocza i pokarmową na wiele rzeczy np.na RYŻ.Karmię ją SIMPSONEM/łosoś z ziemniakami/ i całą zimę był spokój,ale teraz wszystko pyli.Alergia objawia się u niej zmianami skórnymi podobnymi do tych u Maksa, z tym,że wylizuje sobie dziury aż do krwi.Przepraszam za ofa-to wątek Maksa.