Jump to content
Dogomania

Astra przekroczyła TM <*>Astra ma dom. Zbieramy na transport.Bezimienna??? Ależ nie - mam na imię Astra!. Samotna sunia czeka w kolejce po cud i prosi o pomoc.

Recommended Posts

Posted

Widać, ze Astra jeszcze bardzo wystraszona, niepewna, ogonek w dole. Zresztą, jak większość psów, które opuściły schron. Na zdjęciach widać, ze to bardzo duża suczka. Ciekawe, ile waży. Teraz może trochę schudnie, kiedy będzie mogła pospacerować, a może nawet pobiegać?

Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Widać, ze Astra jeszcze bardzo wystraszona, niepewna, ogonek w dole. Zresztą, jak większość psów, które opuściły schron. Na zdjęciach widać, ze to bardzo duża suczka. Ciekawe, ile waży. Teraz może trochę schudnie, kiedy będzie mogła pospacerować, a może nawet pobiegać?

Sunia waży 29 kilogramów.

Posted
9 godzin temu, Jo37 napisał:

Mam nadzieję, że strach trochę odpuści.

Może trochę się rozkręci, ale podejrzewam, że zawsze pozostanie z niej taka wrażliwa dobrota.

Ona nie bardzo ma nawet ochotę na spacerki wychodzić. Jak wyjdzie to najchętniej zaraz po załatwieniu najpilniejszych potrzeb wróciłaby z powrotem do boksu. Dopiero po nakłonieniu do dalszego spacerowania okazuje się, że siku można zrobić jeszcze kolejny raz i kolejny. I koopkę też można powtórzyć.

Ale jest bardzo czujna, coś usłyszy i od razu przystaje i nasłuchuje i się zastanawia "bać się czy nie??". Są też momenty, że jest wyluzowana, zwłaszcza kiedy się do niej mówi, głaska ją itd.

Ciężko jej będzie schudnąć, bo ona nie lubi się ruszać (w domu pewnie ciężko byłoby ją ściągnąć z kanapy, podobnie jak naszą Maję - one mają wiele wspólnego zaczynając od postury po zachowanie).

Posted
Godzinę temu, Jo37 napisał:

Trzeba szukać super domu dla takiej delikatnej suczki.

I może dawać mniej jeść,żeby się całkiem nie roztyła.

Posted

Moja boidupka :) Tofinka też tylko domek i łózeczko i miziać się z panią, a jak już wychodzić na spacerek to najchętniej późną nocą :). I za każdym razem tak się cieszy że do domu wraca :).

A Astrunia jest przesłodka :).

Posted

Wg sugestii Jo37 zapoznałam Astrę z Miłą - byłyśmy ciekawe jak zareagują. Pierwsza reakcja była taka, że Lisia była obojętna, Astra do niej podeszła, powąchała i nagle odskoczyła. Generalnie wygląda na to, że albo się nie pamiętają, albo miłości między nimi nie było. Lisia jest całkowicie obojętna, a Astra jakby trochę się boi. Astra generalnie była trochę wystraszona czego od niej chcę i chciała wrócić do boksu:)

Posted
Godzinę temu, Bogusik napisał:

Wczoraj wpłynęła ostatnia wpłata za fanty,więc rozliczyłam bazarek.Dla Astry przypada 30% udziału, czyli 252,57zł.Zaokrąglam do pełnej złotówki i będzie przelew na kwotę 253,00zł.

Proszę o podanie konta do przelewu i potwierdzenia wpłaty na bazarkowym,jak pieniążki wpłyną.

http://www.dogomania.com/forum/topic/337586-zakończony-rozliczammieszanka-domowych-cudeniek-zapraszam-do-191116/

Bardzo dziękujemy. To ogromna kwota.

Posted
19 godzin temu, bakusiowa napisał:

Ile brakuje deklaracji stałych?

Mamy  200,00 zł przez  5 miesięcy. Na razie brakuje nam 160,00 zł miesięcznie .

Posted

Dzisiaj pierwszy raz odważyłam się wypuścić Astrę na wybieg bez smyczy. Zawsze ciągnęła i siadała pod wrotami do boksów wewnętrznych, więc pomyślałam, że ma dobry odruch i nie będzie próbować chować się czy uciekać gdzieś indziej. No i rzeczywiście. Jak ja szłam w głąb ogrodu to Astra ochoczo truchtała za mną, ale jakaś gałązka się złamała, śnieg zleciał z dachu to takim samym truchtem i z troszkę większą ochotą biegła schronić się pod boksami wewnętrznymi:) Siada po prostu przed wrotami (bo boksy teraz są zamykane, żeby ciepło nie uciekało) i już się czuje bezpieczna:)

Ale ogólnie jest ok, bez smyczy jest weselsza, nawet troszkę biega:) Tylko byle co ją płoszy... ale myślę, że musi się po prostu przekonać, że nic jej nie grozi. Pewnie za parę tygodni będzie brykać z rozwianym językiem:)

Fotki Astry "na wolności"... Niestety wczoraj poległa moja lustrzanka:( więc na razie fotki troszkę gorszej jakości robione cyfrówką.

bbac9041689e434cgen.jpg

f74140da1bb1c021gen.jpg

• Upvote 1
Posted

Konto Astry wzbogaciło się o następujące wpłaty

Bogusik ( bazarek) - 253,00 zł

Havanka ( rozliczenie bazarku) - 10,00 zł

Tianku - dekl. jednorazowa -30,00 zł

dorota1 - wpłata za XII - 10,00 zł. 

Jakie ładne, zimowe zdjęcia, tylko Astra ma ciągle taki smutny  wzrok.