Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
4 minuty temu, elficzkowa napisał:

Biedulka ... Chociaż zmiana miejsca jest dla Tigruni bardzo stresująca mam wielka nadzieję, że będzie dobrze . 

A ja mam wielkie obawy :(

Zjawiskowa Zulka przy niej to "pikuś".

Posted
45 minut temu, anecik napisał:

A ja mam wielkie obawy :(

Zjawiskowa Zulka przy niej to "pikuś".

Anetko, a ja wierzę, że Ty i Arek zdziałacie cuda.

Dzięki wielkie, za przyjęcie Tigry!!!

Posted
8 minut temu, Gabi79 napisał:

Anetko, a ja wierzę, że Ty i Arek zdziałacie cuda.

Dzięki wielkie, za przyjęcie Tigry!!!

Wiesz....fachowcy nie dali rady :(

Posted

Anetko, jak będzie bardzo źle to sądze, że można poszukać jakiegoś szkoleniowca w okolicy, który mógłby do Was ze 3-4 razy podjechać i pokazać jak z takim psem poracować...

Bo- nie umniejszając hotelikowi- chyba zbyt wiele czasu tam dla Tigry nie było....

Na pierwszym zdjęciu nawet dała się pod bródką pogłaskać....

Czekamy na relacje i mocno kciuki trzymamy!!!

Posted

Jeśli Tigra jest w okolicach Katowic, to może znalazłabym szkoleniowca, który, o ile Anecik uzna taką potrzebę, pojawiłby się nieodpłatnie. Czy Tigra zamyka się biernie w strachu, czy próbuje bronic się zębami, czy weźmie smakola z ręki? Czy z hormonami tarczycy nie ma problemu?

Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Bo- nie umniejszając hotelikowi- chyba zbyt wiele czasu tam dla Tigry nie było....

Kurcze własnie nie wiadomo:(, jak teraz sprawdzić?, a może ona taka przerażona że to dużżżo czasu potrzeba

Posted
51 minut temu, Sowa napisał:

Jeśli Tigra jest w okolicach Katowic, to może znalazłabym szkoleniowca, który, o ile Anecik uzna taką potrzebę, pojawiłby się nieodpłatnie. Czy Tigra zamyka się biernie w strachu, czy próbuje bronic się zębami, czy weźmie smakola z ręki? Czy z hormonami tarczycy nie ma problemu?

Sowa...nie jestem co prawda opiekunem Tigry, ale sądze, że byłoby CUDOWNIE gdybyś mogła kogoś polecić z okolic Katowic....

:) <3

Posted

A ja wierzę, że Tigra się otworzy u anecik. Macie ogromne serca i więcej czasu niż w hoteliku.
Poza tym szkoleniowiec szkoleniowcu nierówny. Cieszę się, że na wątku pojawiła się Sowa i ufam, że będzie dobrze! Może nie od razu, ale z czasem.
Zaciskam bardzo mocno kciukI!

• Upvote 1
Posted

Tigra na zdjęciach ma otwartą mordkę - tak jakby ustawicznie ziajała, oczy jakby nadmiernie wypukłe -  może to tylko kwestia zdjęcia, ale widziałam takie objawy plus lękowa rezygnacja ze wszystkiego u psicy, która miała niedobór hormonów tarczycy. Może to - o ile moje podejrzenia są słuszne - odbiera jej chęć do życia, wtedy leczenie nie byłoby zbyt drogie, a poprawa szybka.

Oczywiście, że o potrzebie szkoleniowca zadecyduje Anecik  i na pewno nie od razu - być może Tigrze wystarczy więcej człowieka na co dzień, oby. 

Posted
9 godzin temu, Sowa napisał:

5 godzin temu, Sowa napisał:

Tigra na zdjęciach ma otwartą mordkę - tak jakby ustawicznie ziajała, oczy jakby nadmiernie wypukłe -  może to tylko kwestia zdjęcia, ale widziałam takie objawy plus lękowa rezygnacja ze wszystkiego u psicy, która miała niedobór hormonów tarczycy. Może to - o ile moje podejrzenia są słuszne - odbiera jej chęć do życia, wtedy leczenie nie byłoby zbyt drogie, a poprawa szybka.

Oczywiście, że o potrzebie szkoleniowca zadecyduje Anecik  i na pewno nie od razu - być może Tigrze wystarczy więcej człowieka na co dzień, oby. 

Witaj Sowa u Tigry!!!

Sądzę, że wczoraj Tigra ziajała z powodu upału, na wcześniejszych zdjęciach z hotelu miała zamknięty pyszczek.

Z relacji anecik wynika, że:  (info z godzin rannych)

- Tigra siedzi, jak przysłowiowy słup soli w jednym miejscu,

- nie udało się jej wyprowadzić na dwór

- zjadła i pije wodę, ale się nie załatwiła

Jeśli chodzi o wizytę szkoleniowca, czy jak tam się taki spec nazywa, to bardzo chętnie skorzystamy.

Ogromnie dziękuję za taką propozycję.

Pozwólcie jednak, że za jakiś czas.

Niech Tigrunia się oswoi z nową sytuacją.

Jeszcze nawet doba nie minęła od przyjazdu do anecik

Każdy psiak potrzebuje czasu na aklimatyzacje (do znudzenia przypominamy o tym adoptującym).

A Tigra jest psem dzikim i co za tym idzie mega przerażonym, więc potrzebuje tego czasu o wiele więcej.

Posted
16 minut temu, Sowa napisał:

Czy wiadomo cokolwiek o jej przeszłości? Została odłowiona, porzucona, czy urodziła się w schronisku?

Z tego, co mówiły dziewczyny z Fundacji Tigra gdy trafiła do schroniska była już psem dorosłym i dzikim.

Posted
1 minutę temu, Gabi79 napisał:

Z tego, co mówiły dziewczyny z Fundacji Tigra gdy trafiła do schroniska była już psem dorosłym i dzikim.

Prawdopodobnie dzikim.

Posted

Jeśli ona pozwala się dotykać, to są specjalne techniki masażu, ja tego niestety nie potrafię - ale to naprawdę działa, opisywał i Firllit w Strachopsie i było seminarium Marty Muchy-Balcerek - Rozmowa przez dotyk (http://martamucha.pl/#omnie) 

Opisy techniki masażu są bardzo dokładne u Firlita; ja mam gliniane ręce i nie potrafię powtórzyć gestów opisanych i prezentowanych na ilustracjach książki, ale książkę Firlita chętnie pożyczę, jeśli to może coś pomóc.

Posted
5 minut temu, rozi napisał:

Jakieś wieści?

anecik nie ma chwilowo internetu.

U Tigry bez zmian, siedzi w kąciku, nie chce wychodzić na dwór.

Obserwuje pozostałe psiaki, pozwala się głaskać.

P. Marta z hoteliku zasugerowała zakup obróżki feromonowej.

Wczoraj wpłynęła lipcowa deklaracja od Czarnej Kafki 10,- bardzo serdecznie dziękuję!!!

Posted
37 minut temu, Gabi79 napisał:

anecik nie ma chwilowo internetu.

Ale była dziś po południu, dlatego dziwię się, że nie ma njusów.

Posted
2 minuty temu, rozi napisał:

Ale była dziś po południu, dlatego dziwię się, że nie ma njusów.

Nie było niusów, bo zachowanie Tigry jest bez zmian.

A z tego, co wiem, Aneta logowała się z komórki,