Jump to content
Dogomania

2024 - już za TM :(. Cuda się zdarzają stara 11 letnia Miłeczka bez oczka znalazła kochający domek i śpi na kanapie :D, a starszy Rabarbar też znalazł domek :).

Recommended Posts

Posted
6 godzin temu, Murka napisał:

W szkole w Kraśniku została zorganizowana zbiórka dla Miłej, uzbierano ok. 600 zł!

Akcję zorganizował uczeń, który adoptował od nas psiaka (Pchełkę) i chciał pomóc innym psiakom:)

Super młody człowiek.
Deklaracja za październik dzisiaj poszła.

Posted

Ale "zmokła kura" . Czy Miłka lubi się kąpać, czy to dla niej kara za wszystkie grzechy?

Tianku a ja się zastanawiam czy ten wymarzony przez nas dom dla Miłki byłyby dla niej też wymarzonym miejscem. Miła już chyba bardzo przyzwyczaiła się do Murków i dla niej to jest jej dom i tu jej dobrze.

Posted
45 minut temu, KrystynaS napisał:

Ale "zmokła kura" . Czy Miłka lubi się kąpać, czy to dla niej kara za wszystkie grzechy?

Tianku a ja się zastanawiam czy ten wymarzony przez nas dom dla Miłki byłyby dla niej też wymarzonym miejscem. Miła już chyba bardzo przyzwyczaiła się do Murków i dla niej to jest jej dom i tu jej dobrze.

Też o tym.mysle ale chyba przy wiekszej ilosci psow po prostu nie jest mozliwe poświecenie im wiele czasu nawet jak by się bardzo chciało :( Mileczka z opisów Murki ma tak cudny charakter że na pewno by się szybko mimo wieku dostosowała do domowych warunków :( 

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Tianku napisał:

Też o tym.mysle ale chyba przy wiekszej ilosci psow po prostu nie jest mozliwe poświecenie im wiele czasu nawet jak by się bardzo chciało :( Mileczka z opisów Murki ma tak cudny charakter że na pewno by się szybko mimo wieku dostosowała do domowych warunków :( 

Ona chętnie wchodzi do domu i jak jest na części ogrodu przydomowej, to często kładzie się przy drzwiach...

Już od jakiegoś czasu myślę o tym, aby ulokować ją w domu...

• Like 8
  • Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, Murka napisał:

Ona chętnie wchodzi do domu i jak jest na części ogrodu przydomowej, to często kładzie się przy drzwiach...

Już od jakiegoś czasu myślę o tym, aby ulokować ją w domu...

Oj tak, oj tak!!

Jeśli odnajdzie się w domu, a z tego co piszesz Murko myślę, że się odnajdzie.

Posted

Dziś przyjechała karma dla Miłej. Niestety nadal są braki, dlatego są małe opakowania, ale jest tego w sumie 30 kg, z reszty zebranych pieniędzy zostały zakupione naturalne gryzaki i smakołyki dla Miłej (skonsultowane z wetką, u której były kupowane, żeby nie uczulały suni).

2dbfa127e9f499d9gen.jpg

892f02343b5cd504gen.jpg

2c015e2ce5ab2ebagen.jpg

Na tym nie koniec, będzie kolejna zbiórka, mamy nadzieję, że będzie równie owocna:)

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
Dnia 8.10.2020 o 14:21, KrystynaS napisał:

Czy na zdjęciu to ten młody człowiek - inicjator zbiórki dla Miłeczki? Pozdrawiam.

Tak, we własnej osobie:)

To właśnie on i jego rodzina adoptowali Pchełkę z tego wątku:

https://www.dogomania.com/forum/topic/346452-pchełka-znaleziona-w-lesie-mała-suczka-w-typie-cavaliera/

Kolega, który służył transportem, jak się okazała, także ma od nas psiaka, jest u nich już wieeeele lat:)

• Like 4
Posted

Super akcja, gratuluję pomysłu i serca:).

A ja mam wiadomość -  myślę, że to wiadomość dnia - MIAŁAM TELEFON W SPRAWIE MIŁEJ!!!.

Zadzwoniła pani ze Szczecina; oboje z mężem są bardzo zainteresowani adopcją Miłej, pani rozmawiała już z Murką.

Mieszkają w bloku,  obecnie mają 2 koty, wcześniej w domu był też bokser;  są  aktywni, mają działkę pod Szczecinem, spędzają tam sporo czasu. 

Mają świadomość ograniczeń Miłej i jej obecnego stanu, po rozmowie z Kasią nie zmienili zdania i nadal są zainteresowani adopcją.

Myślę, że warto dowiedzieć się więcej o rodzinie, dlatego rozmawiałam już z AlfaLS, kocha staruszki no i zgodziła się zrobić wizytę, bardzo dziękuję!

Wizyta ma się odbyć w środę.

• Like 5
  • Upvote 2
Posted
13 godzin temu, Tola napisał:

Mają świadomość ograniczeń Miłej i jej obecnego stanu, po rozmowie z Kasią nie zmienili zdania i nadal są zainteresowani adopcją.

Wspaniała wiadomość !  Nie do wiary, że są jeszcze tak empatyczni ludzie. Oby okazali się odpowiednimi dla Miłej.

Posted
17 godzin temu, Tola napisał:

Super akcja, gratuluję pomysłu i serca:).

A ja mam wiadomość -  myślę, że to wiadomość dnia - MIAŁAM TELEFON W SPRAWIE MIŁEJ!!!.

Zadzwoniła pani ze Szczecina; oboje z mężem są bardzo zainteresowani adopcją Miłej, pani rozmawiała już z Murką.

Mieszkają w bloku,  obecnie mają 2 koty, wcześniej w domu był też bokser;  są  aktywni, mają działkę pod Szczecinem, spędzają tam sporo czasu. 

Myślę, że warto dowiedzieć się więcej o rodzinie, dlatego rozmawiałam już z AlfaLS, kocha staruszki no i zgodziła się zrobić wizytę, bardzo dziękuję!

Wizyta ma się odbyć w środę.

Śmiem przypuszczać, że to wiadomość roku:) zwłaszcza jak faktycznie Miła tam pojedzie:)

• Upvote 1