Radek Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 6 godzin temu, Murka napisał: W szkole w Kraśniku została zorganizowana zbiórka dla Miłej, uzbierano ok. 600 zł! Akcję zorganizował uczeń, który adoptował od nas psiaka (Pchełkę) i chciał pomóc innym psiakom:) Super młody człowiek. Deklaracja za październik dzisiaj poszła. Quote
KrystynaS Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 Podziękuj Murko chłopcu za ogromną pomoc dla Miłki. A swoją drogą gratuluję Rodzicom, że wychowali dobrego i wrażliwego młodego Człowieka 1 Quote
Tianku Posted October 5, 2020 Posted October 5, 2020 wiecie co tak myślę że z wszystkich pisaków w potrzebie tu na dogo najbardziej marzy mi się własny dom dla Milusi :(( Quote
KrystynaS Posted October 5, 2020 Posted October 5, 2020 Ale "zmokła kura" . Czy Miłka lubi się kąpać, czy to dla niej kara za wszystkie grzechy? Tianku a ja się zastanawiam czy ten wymarzony przez nas dom dla Miłki byłyby dla niej też wymarzonym miejscem. Miła już chyba bardzo przyzwyczaiła się do Murków i dla niej to jest jej dom i tu jej dobrze. Quote
Tianku Posted October 5, 2020 Posted October 5, 2020 45 minut temu, KrystynaS napisał: Ale "zmokła kura" . Czy Miłka lubi się kąpać, czy to dla niej kara za wszystkie grzechy? Tianku a ja się zastanawiam czy ten wymarzony przez nas dom dla Miłki byłyby dla niej też wymarzonym miejscem. Miła już chyba bardzo przyzwyczaiła się do Murków i dla niej to jest jej dom i tu jej dobrze. Też o tym.mysle ale chyba przy wiekszej ilosci psow po prostu nie jest mozliwe poświecenie im wiele czasu nawet jak by się bardzo chciało :( Mileczka z opisów Murki ma tak cudny charakter że na pewno by się szybko mimo wieku dostosowała do domowych warunków :( 1 Quote
Murka Posted October 5, 2020 Posted October 5, 2020 1 godzinę temu, Tianku napisał: Też o tym.mysle ale chyba przy wiekszej ilosci psow po prostu nie jest mozliwe poświecenie im wiele czasu nawet jak by się bardzo chciało :( Mileczka z opisów Murki ma tak cudny charakter że na pewno by się szybko mimo wieku dostosowała do domowych warunków :( Ona chętnie wchodzi do domu i jak jest na części ogrodu przydomowej, to często kładzie się przy drzwiach... Już od jakiegoś czasu myślę o tym, aby ulokować ją w domu... 8 2 Quote
KrystynaS Posted October 5, 2020 Posted October 5, 2020 1 godzinę temu, Murka napisał: Ona chętnie wchodzi do domu i jak jest na części ogrodu przydomowej, to często kładzie się przy drzwiach... Już od jakiegoś czasu myślę o tym, aby ulokować ją w domu... Oj tak, oj tak!! Jeśli odnajdzie się w domu, a z tego co piszesz Murko myślę, że się odnajdzie. Quote
teresaa118 Posted October 7, 2020 Posted October 7, 2020 Poszly alimenty dla Milej na ostatni kwartal tego roku Quote
Murka Posted October 7, 2020 Posted October 7, 2020 Dziś przyjechała karma dla Miłej. Niestety nadal są braki, dlatego są małe opakowania, ale jest tego w sumie 30 kg, z reszty zebranych pieniędzy zostały zakupione naturalne gryzaki i smakołyki dla Miłej (skonsultowane z wetką, u której były kupowane, żeby nie uczulały suni). Na tym nie koniec, będzie kolejna zbiórka, mamy nadzieję, że będzie równie owocna:) 4 1 Quote
KrystynaS Posted October 8, 2020 Posted October 8, 2020 Czy na zdjęciu to ten młody człowiek - inicjator zbiórki dla Miłeczki? Pozdrawiam. Quote
Murka Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 Dnia 8.10.2020 o 14:21, KrystynaS napisał: Czy na zdjęciu to ten młody człowiek - inicjator zbiórki dla Miłeczki? Pozdrawiam. Tak, we własnej osobie:) To właśnie on i jego rodzina adoptowali Pchełkę z tego wątku: https://www.dogomania.com/forum/topic/346452-pchełka-znaleziona-w-lesie-mała-suczka-w-typie-cavaliera/ Kolega, który służył transportem, jak się okazała, także ma od nas psiaka, jest u nich już wieeeele lat:) 4 Quote
Tola Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 Super akcja, gratuluję pomysłu i serca:). A ja mam wiadomość - myślę, że to wiadomość dnia - MIAŁAM TELEFON W SPRAWIE MIŁEJ!!!. Zadzwoniła pani ze Szczecina; oboje z mężem są bardzo zainteresowani adopcją Miłej, pani rozmawiała już z Murką. Mieszkają w bloku, obecnie mają 2 koty, wcześniej w domu był też bokser; są aktywni, mają działkę pod Szczecinem, spędzają tam sporo czasu. Mają świadomość ograniczeń Miłej i jej obecnego stanu, po rozmowie z Kasią nie zmienili zdania i nadal są zainteresowani adopcją. Myślę, że warto dowiedzieć się więcej o rodzinie, dlatego rozmawiałam już z AlfaLS, kocha staruszki no i zgodziła się zrobić wizytę, bardzo dziękuję! Wizyta ma się odbyć w środę. 5 2 Quote
Tyśka) Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 O kurcze, jak wspaniale :) Aż nie chce się wierzyć. 1 Quote
Tola Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 1 minutę temu, Tyśka) napisał: O kurcze, jak wspaniale :) Aż nie chce się wierzyć. No nie chce, ale to się dzieje... 1 Quote
Nesiowata Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 I akurat teraz lajki "poszły w siną dal"! Quote
KrystynaS Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 Ale wiadomość !!! Czekamy zatem na wizytę AlfaLS Quote
Nadziejka Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 Mileczko cudna sciskamy trzymamy za wszystko Quote
elik Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 13 godzin temu, Tola napisał: Mają świadomość ograniczeń Miłej i jej obecnego stanu, po rozmowie z Kasią nie zmienili zdania i nadal są zainteresowani adopcją. Wspaniała wiadomość ! Nie do wiary, że są jeszcze tak empatyczni ludzie. Oby okazali się odpowiednimi dla Miłej. Quote
Murka Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 17 godzin temu, Tola napisał: Super akcja, gratuluję pomysłu i serca:). A ja mam wiadomość - myślę, że to wiadomość dnia - MIAŁAM TELEFON W SPRAWIE MIŁEJ!!!. Zadzwoniła pani ze Szczecina; oboje z mężem są bardzo zainteresowani adopcją Miłej, pani rozmawiała już z Murką. Mieszkają w bloku, obecnie mają 2 koty, wcześniej w domu był też bokser; są aktywni, mają działkę pod Szczecinem, spędzają tam sporo czasu. Mają świadomość ograniczeń Miłej i jej obecnego stanu, po rozmowie z Kasią nie zmienili zdania i nadal są zainteresowani adopcją. Myślę, że warto dowiedzieć się więcej o rodzinie, dlatego rozmawiałam już z AlfaLS, kocha staruszki no i zgodziła się zrobić wizytę, bardzo dziękuję! Wizyta ma się odbyć w środę. Śmiem przypuszczać, że to wiadomość roku:) zwłaszcza jak faktycznie Miła tam pojedzie:) 1 Quote
jankamałpa Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 8 minut temu, Murka napisał: Śmiem przypuszczać, że to wiadomość roku:) zwłaszcza jak faktycznie Miła tam pojedzie:) W rankingu adopcji roku przebije Foresta :) 1 Quote
Recommended Posts