Jump to content
Dogomania

Pomóż mi - proszę - mój wygląd powie Ci wszystko - Halinka/Bajka ma swój dom na zawsze! Bajka za TM - odeszła 15.05. 2022:(

Recommended Posts

• 4 months later...
Posted
Dnia 27.12.2021 o 19:14, Tyśka) napisał:

Miło widzieć zadbaną Bajke 🙂 Wszystkiego dobrego dla Was.

A Hana Ci się nie podoba?

• 3 months later...
Posted

Od jakiegoś czasu Bajeczka ma problemy zdrowotne choć dotychczas nie mogłam narzekać. W zeszłym roku utykała z powodu stawów. Po wizycie u ortopedy przeszła kurację regeneracji stawów, która okazała się skuteczna i dolegliwość przeszła. Natomiast w tym miesiącu przestała dobrze jeść, schudła i stała się apatyczna. Miała badanie krwi, które wyszło zupełnie dobrze i USG jamy brzusznej, które wykazało zmiany na śledzionie. Jest smutna, apatyczna i słaba. 6 maja ma mieć szczegółowe USG i wizytę u specjalisty ale na razie jestem zaniepokojona jej stanem. Od piątku do środy dostawała antybiotyk, w piątek i sobotę kroplówkę po czym jej stan się poprawił, lepiej jadła i była żwawsza na spacerach a dziś znów spadek formy, byłyśmy u weta i znów kroplówka i zastrzyki ale już po południu było lepiej, zjadła i spacerowała po ogródku. Nie wiem co o tym myśleć i martwię się co wyjdzie na USG w maju. Boję się, że to może już być starość a na to nie ma lekarstwa.

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 28.04.2022 o 21:25, andegawenka napisał:

Trzymam kciuki za zdrowie  Majeczki. Oby to była chwilowa niedyspozycja. 

Bardzo dziękuję za wsparcie.

Już w piątek 29 kwietnia udało się zrobić USG jamy brzusznej i płuc. Zmiany na śledzionie okazały się niegroźne, do obserwacji, ale wykryty został stan zapalny w lewym płucu. Lekarz zalecił kurację antybiotykiem. 

W poniedziałek między świętami byłam w innej przychodni. Antybiotyk jest dobry i zalecali długotrwałą kurację. Z rozmowy jednak wnioskuję, że rokowania nie są dobre. W ten piątek, 6 -go miała zrobione powtórnie USG płuc i badał ją miejscowy lekarz, zrobił opis badania i sugerował, że zmiany w płucach mogą mieć podłoże inne niż zapalne.

Bajeczka bardzo wychudła i osłabła choć nie jest apatyczna. Ma apetyt i je kilka razy dziennie małe porcje. Pomimo to często ma odruchy wymiotne co bardzo ją osłabia. Chodzimy na krótkie spacery i wychodzi przy ładnej pogodzie do ogrodu. Jutro jedziemy do przychodni, będzie antybiotyk, kroplówka, przeciwwymiotny... nie wiem co jeszcze. Biedna sunia.

• Like 1
Posted
Dnia 9.05.2022 o 10:25, Tyśka) napisał:

Walcz, kochana Bajeczko ❤️

Dnia 9.05.2022 o 12:22, elik napisał:

Pomimo dolegliwości ślicznie wygląda.

Dnia 12.05.2022 o 13:40, andegawenka napisał:

Trzymam kciuki Majeczko.

Dziękuję, że jesteście z nami, bo nie jest dobrze. Jest kochana i bardzo dzielna.

• Like 1
Posted
Dnia 13.05.2022 o 19:05, Grażka123 napisał:

Dziękuję, że jesteście z nami, bo nie jest dobrze. Jest kochana i bardzo dzielna.

To smutne i bardzo trudne chwile, gdy nasz psiak choruje, a my nie możemy mu pomóc  😞  Współczuję i przytulam.  Trzymajcie się.  Obie! 

• Like 2
Posted

Choć można się było tego spodziewać, to jednak smutna, bardzo smutna wiadomość.1514904383_paczer.jpg.dc6813251164146f28787a1e335278b7.jpg

Współczuję, serdecznie utulam i dziękuję Ci za blisko 6 lat bajecznego życia, jakie podarowałaś Bajeczce. 

Bajeczko kochana śpij spokojnie      1882345503_wieca.gif.81df035d3c6d29ac845512e1a48276bb.gif

Posted

Bardzo współczuję, bardzo smutna wiadomość:(

Grażka123 - przytulam...

Myślę, że miłością i troską wynagrodziłaś jej te straszne lata w schronisku, byłą szczęśliwa, odeszła kochana.

Żegnaj Dredziu Bajeczko [*]

• Tola changed the title to Pomóż mi - proszę - mój wygląd powie Ci wszystko - Halinka/Bajka ma swój dom na zawsze! Bajka za TM - odeszła 21.05 2022:(
Posted

Jedyna pociecha, to że za 6 schroniskowych lat dostała nagrodę - 6 lat cudownego życia.

Grażka123 - współczuję całym sercem i przytulam ❤️

piszę przez łzy, bo od wczoraj i przede mną stoi perspektywa pożegnania 😞

Posted

Nie mogę uwierzyć....😭

Nigdy nie zapomnę tej chwili, kiedy Bajeczka po wyjściu z kojca, wyprowadzona przez pracownika próbowała polizać mnie po ręce...Jej pierwsze kroki po zielonej trawie.....

Bajeczko....na zawsze w mojej pamięci [*]

Grażka123 - przytulam....

FB_IMG_1620748454429.jpg