Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 28.01.2018 o 02:15, Poker napisał:

Brudny pies po spacerze, to szczęśliwy pies. Właściciel pewnie mniej.

Jeśli brudny od błota, to np mi nie przeszkadza. Gorzej jak się wytarza w g. jakimś. ( a w tym moja Nika jest mistrzynią)

• Upvote 1
Posted

Lolusiu podaj cioci swój adres ;Ciocia Smyku zasponsorowała dla ciebie majciochy i Bgra dwa  pampasy,jak będą wygodne to noś ,nie  to pchnij gdzieś w pierony ;)

Posted
2 godziny temu, Bgra napisał:

Lolusiu podaj cioci swój adres ;Ciocia Smyku zasponsorowała dla ciebie majciochy i Bgra dwa  pampasy,jak będą wygodne to noś ,nie  to pchnij gdzieś w pierony ;)

Aż jestem ciekawa jak Loluś przyjmie dary .....

Też mam zamówione pampasy, ostatnio mój Czikuś posikuje w nocy

Posted
3 godziny temu, Bgra napisał:

Ach Lolusiu! tyle dobra na Ciebie spłynęło ! :-)

Dziękujemy kochanym  Bgra , Smyku i w te pędy ślemy  pw. z  adresikiem.

• 2 weeks later...
Posted

U Oneczki03  podobno tulipany kwitną ( :-) )  a u nas zimowo...

SAM_9591.thumb.JPG.9dbade939019ce20b4e29757755a856a.JPG

SAM_9589.thumb.JPG.d69b04133b8c47c87b93a555faa30b06.JPG

Miałam koszmarny dzień.

Rano zauważyłam że kot Dudi  nie chodzi a kroczy .Bardzo to dziwnie wyglądało.Trochę jak chód bociana.Nie mogłam dojść co się z nim dzieje? I nagle olśnienie; przecież On nie widzi !!!. Zrobiłam test latarką; żrenice nie reagują. Dudi oślepł.Tak z dnia na dzień. Oczywiście , w Lecznicy 'mojego" doktora już nie było i myślałam że jakoś dotrwamy do rana, ale z każdą godziną było coraz gorzej.Kot pobudzony, nieobecny, nie je, nie pije. Gdy o 21,00 z pyszczka zaczęła mu płynąć krew, wyciągnęłam dr. z łóżka. Po kroplówce i lekach Dudi został w Lecznicy.Jutro szczegółowe badania,trzymajcie dziewczyny kciuki.

Lolusia  też jutro czeka spotkanie z wet.. Oby powód okazał się błahy. Szczegóły po powrocie.

Posted

Biedny Dudi. Czy to nie był wylew? Ile on ma lat. Trzymam kciuki mocno za koteczka.

togusiu, bardzo mnie nastraszyłaś z Lolkiem. Co u niego zauważyłaś? Do jutra chyba do reszty osiwieję. Nawet zdjęcia pięknej zimy tak nie cieszą.

Posted

Na szczęście u  Lolusia podobno nic poważnego. Z koooo miał problem. Od 3 dni prawie  nie robił a jak już, to maleńkie kawałeczki , twarde i cienkie jak ołówek, a Lolo zawsze robił konkretne kloce. Jeszcze Oneczka03 mnie nastraszyła że to może być prostata, bo Lolo pełnojajeczny nadal i wiek już stateczny, ale  z prostatą wszystko ok. Kał zbiera się w  prostnicy, w miejscu złamania kręgosłupa. Mam mu podawać syrop Lactusolum  lub parafinę i zobaczymy.

.Ryczę…Nie ma  już  mojego Dudika. Został w moim  sercu i pamięci. Jak Go pochować ? Tyle śniegu i ziemia zmarznięta.

Mądry, dobry, cierpliwy i piękny. Wyjątkowy. Nie przygotował mnie na swoje odejście. Nic tego nie zapowiadało…

Posted

Ojej, współczuję  z powodu Dudi. Co mu było biedakowi ? Nagłe odejście jest lepsze dla niego ,ale dla Ciebie okropne.

Teraz trudno go pochować w zamarźniętej ziemi.

Moja przyjaciółka straciła kotka w Kanadzie 2. stycznia. Tam cały czas są tęgie mrozy. Trzyma go w trumience i czeka na pogodę , która pozwoli jej na pochowanie  w ogródku.

Dobrze,że u Lolka nic poważnego.

• Like 1
Posted

Ja też Basiu przytulam i współczuję.Wiem co to znaczy.Moja Sawania też odeszła nagle,do tej pory nie mogę się pozbierać pomimo upływu czasu.Odeszła 08.XI.17r.

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

ciocia oneczka nie odpuści, wszystko musi ogarnąć swoim czujnym spojrzeniem.

mama_Alfika ,a cóż to się stało z nóżką? Niech się goi szybko.

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

ciocia oneczka nie odpuści, wszystko musi ogarnąć swoim czujnym spojrzeniem.

mama_Alfika ,a cóż to się stało z nóżką? Niech się goi szybko.

Oblodzony fragment przejścia przez tory tramwajowe :(