Mazowszanka13 Posted May 16, 2017 Author Posted May 16, 2017 Łezka miała wczoraj sterylkę. Kubraczek totalnie ją paraliżuje. Chyba na spacer będę musiała zdjąć, bo nie zrobi ani kroku. Na łóżko wskoczyła bez problemu, wiec tylne łapki ma w porządku. A swoja drogą przy takich cenach sterylek dziwię się, że ludzie nie wolą adoptować "wysterylizowanego/wykastrowanego "gotowca". Quote
elik Posted May 16, 2017 Posted May 16, 2017 Oczka nie są smutne, czyli psychicznie ok :) A jaka cena za sterylkę ? Quote
konfirm31 Posted May 16, 2017 Posted May 16, 2017 Pewnie cena warszawska ;). Biedna Łezka. Lerka tak samo reagowała na kubraczek - paraliż totalny. Wskakiwała na fotel i leżała bez ruchu. Nawet apetyt straciła. Z chwilą zdjęcia kubraczka, całkowity powrót do życia. Spacerki były bezkubraczkowe, na szczęście, pogoda dopisała. Zdrowiej szybko, malutka :). Quote
Mazowszanka13 Posted May 16, 2017 Author Posted May 16, 2017 3 godziny temu, elik napisał: Oczka nie są smutne, czyli psychicznie ok :) A jaka cena za sterylkę ? 370 zł. W Nowym Dworze i Ostrołęce płaciłam za większe tymczasy po 200 zł. Ale Łezka źle znosi podróż, więc wolałam zrobić to na miejscu. Poza tym zależało mi na czasie ze wzgledu na możliwość cieczki. A cieczka na wsi to mogiła. 39 minut temu, konfirm31 napisał: Pewnie cena warszawska ;). Biedna Łezka. Lerka tak samo reagowała na kubraczek - paraliż totalny. Wskakiwała na fotel i leżała bez ruchu. Nawet apetyt straciła. Z chwilą zdjęcia kubraczka, całkowity powrót do życia. Spacerki były bezkubraczkowe, na szczęście, pogoda dopisała. Zdrowiej szybko, malutka :). Na spacer jej zdejmę, bo inaczej nic nie załatwimy poważnego. Quote
elik Posted May 16, 2017 Posted May 16, 2017 2 godziny temu, Mazowszanka13 napisał: 370 zł. W Nowym Dworze i Ostrołęce płaciłam za większe tymczasy po 200 zł. Ale Łezka źle znosi podróż, więc wolałam zrobić to na miejscu. Poza tym zależało mi na czasie ze wzgledu na możliwość cieczki. A cieczka na wsi to mogiła. . . . No to nieźle strzygą. W Krakowie też drogo, ale, na szczęście dla bezdomniaczków, nie aż tak drogo. Quote
agat21 Posted May 16, 2017 Posted May 16, 2017 Niestety, wety warszawskie się strasznie cenią :\ Mimo, że konkurencja ogromna.. Quote
inka33 Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 Pozdrawiam maliznę - szczególnie że rozumiem niechęć do sukienek. ;) Quote
Mattilu Posted May 22, 2017 Posted May 22, 2017 Gębusia uchachana od ucha do ucha, nie jest źle! Quote
Mazowszanka13 Posted May 23, 2017 Author Posted May 23, 2017 Zmieniamy sukienki jak rękawiczki. Quote
elik Posted May 23, 2017 Posted May 23, 2017 1 godzinę temu, Mazowszanka13 napisał: Zmieniamy sukienki jak rękawiczki. Słodzizna :) Nic tylko schrupać :) Quote
Mazowszanka13 Posted May 28, 2017 Author Posted May 28, 2017 Kolejny problem w tej samej wsi. Tym razem u sąsiada. Quote
Mazowszanka13 Posted May 29, 2017 Author Posted May 29, 2017 Niestety, nadal w kaftaniku:( Szwy zdjęte, ale szwy wewnętrzne wychodzą z ropą. Nie wiem czy to rodzinne, ale jej mamusia też ma problemy ze szwem posterylkowym. Dostała dziś antybiotyk na 7 dni. Smaruję też rankę Rivanolem z żelu. Jakie to szczęście, że po operacji nóżki nie było problemów. Quote
inka33 Posted May 30, 2017 Posted May 30, 2017 Trzymam kciuki za szybkie zwalczenie infekcji. :) Quote
malagos Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 Sterylizacja "naszej" Majeczki, a to malizna prawie wielkości Łezki, kosztowała 300 zł w Makowie. Pewnie u naszego Leszka góra 200 zł. Gośka, a rzućta tę Warszawę i chodźta na wieś.... Quote
Mazowszanka13 Posted June 2, 2017 Author Posted June 2, 2017 9 godzin temu, malagos napisał: Sterylizacja "naszej" Majeczki, a to malizna prawie wielkości Łezki, kosztowała 300 zł w Makowie. Pewnie u naszego Leszka góra 200 zł. Gośka, a rzućta tę Warszawę i chodźta na wieś.... W Nowym Dworze Mazowieckim też 200 zł, nawet za duże psy. Ale Łezka źle znosi podróż, więc nie było sensu jej dalej wozić. Kubraczek już zdjęty :) Na pewno przyjadę w okolicach Bożego Ciała.Czy na długo zostanę ? Nie wiem, bo życie się komplikuje. Dlatego chyba nie wezmę tymczasa w tym roku :( Quote
Mazowszanka13 Posted June 3, 2017 Author Posted June 3, 2017 3 minuty temu, konfirm31 napisał: Łezka zmęczona polowaniem - śpi...... :) Obok leży trup myszki. Quote
elik Posted June 4, 2017 Posted June 4, 2017 15 godzin temu, Mazowszanka13 napisał: Zebra upolowana. Prawie zebra, na zebrze :) Quote
Recommended Posts