auraa Posted January 2, 2017 Posted January 2, 2017 Dobre wieści na koniec starego i początek nowego roku! :) Quote
mari23 Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 Dnia 31.12.2016 o 23:35, malagos napisał: Wzajemnie, Maryniu:) Jeszcze jedna dobra wiadomość na koniec roku: piesek z kojca gminnego, będący od 7 listopada pod naszą opieką, znalazł wczoraj dom. I chyba musiałam wyglądać jak Maria Magdalena, jak podjechaliśmy z Tomkiem do kojca z miska ciepłego jedzenia i smyczą, by psiaka wziąć na chwilę na spacer, jak prawie codziennie, a tu kojec pusty! Okazało się, ze godzinę wcześniej zabrali go rodzice naszego pana wójta :) Jak się serce raduje z dobrych wieści!!!!! I oby tylko dobre w tym roku były !!! Rudzik prześliczny - ktoś kiedyś porównał wyadoptowane psy do rozkwitających kwiatów - tak i Rudzik nam rozkwitł :) Quote
Nadziejka Posted January 18, 2017 Posted January 18, 2017 Rudusko przeprzecudny dla Rodunia Panciostwa i malagosiow Wszeklkiego Cuuudownego Quote
malagos Posted January 19, 2017 Author Posted January 19, 2017 Dnia 18.01.2017 o 11:24, Nadziejka napisał: Rudusko przeprzecudny dla Rodunia Panciostwa i malagosiow Wszeklkiego Cuuudownego Diękujemy serdecznie! Godzinę temu dzwoniła pani Wandzia Rudzikowa - piesio ma się doskonale :) Po raz pierwszy spuszczony ze smyczy na ogrodzonym terenie szalał z radości! Uwielbia gonitwy po śniegu i sam z sobą się bawi. U nas też miał takie napady galopady ze zwrotami, unikami, podskokami, aż się na głos śmiałam :) Pani Wanda jest taka serdeczna, ciepła, tak się miło rozmawia :) Quote
Poker Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 Wspaniałe widomości. Ma szczęście Rudzik i nie przeszkodziło mu ,że jest rudy. Mój mąż zawsze żartuje ,że rude to fałszywe. Teraz tak mówi do Foksi całując ją w łebek. 1 Quote
konfirm31 Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 Cieszy szczęście Rudzika :). Ja, to mam słabość do rudych psów, chociaż wątkowy Rudzik, raczej mało miał rudości, nie tak jak ten podbalkonowy :). Quote
Tyśka) Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 Piękne wieści :) przepiękne. :) Oby każdy bezdomniak miał takie szczęście, jak Rudzik. 1 Quote
mari23 Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Dnia 19.01.2017 o 12:58, Poker napisał: Wspaniałe widomości. Ma szczęście Rudzik i nie przeszkodziło mu ,że jest rudy. Mój mąż zawsze żartuje ,że rude to fałszywe. Teraz tak mówi do Foksi całując ją w łebek. mój mąż tak samo zawsze mówi :) ale u nas rudych zawsze najwięcej :) psów oczywiście :) Dnia 19.01.2017 o 13:49, konfirm31 napisał: Cieszy szczęście Rudzika :). Ja, to mam słabość do rudych psów, chociaż wątkowy Rudzik, raczej mało miał rudości, nie tak jak ten podbalkonowy :). słabość? U mnie to "poważniejszą" nazwę chyba znaleźć trzeba.... pierwsza ukochana sunia Maja była ruda, potem Misiek, Pusia i Kilerek, teraz Pikuś, Morelka i Łatuś... to tylko czysto rude kudłacze, bo innych " z domieszką" nie liczę :) ;) Quote
konfirm31 Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Najbardziej mi się podobają rudzielce i dropiatki. Jak cztery lata temu, jechaliśmy do schroniska po psa, to miałam na oku średnią dropiatkę. Wróciliśmy z owczarkowatą Bliss. Myślałam, że ruda będzie Lerka, ale ona jest raczej w kolorze aguti. No, to mogę się nadal zachwycać rudasami i dropiatkami...... platonicznie :). Quote
malagos Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 Nasza warszawska Tina, w moich czasach licealnych, też była ruda gładkowłosa, z Palucha :) A jechaliśmy po kudłatego białego pieska... I teraz ta nowa Pyza jakoś mi przypomina Tinę... 1 Quote
Mattilu Posted January 27, 2017 Posted January 27, 2017 Cieszę się bardzo, że Rudzik ma kochany domeczek! a mogę prosić o linka do Pyzy? Quote
malagos Posted January 27, 2017 Author Posted January 27, 2017 Spiesz się, Mattilu, bo idę zmiany u Pyzuni :) Quote
mari23 Posted April 4, 2017 Posted April 4, 2017 Dnia 19.01.2017 o 12:58, Poker napisał: Wspaniałe widomości. Ma szczęście Rudzik i nie przeszkodziło mu ,że jest rudy. Mój mąż zawsze żartuje ,że rude to fałszywe. Teraz tak mówi do Foksi całując ją w łebek. mój mąż też tak mawia :) a ja ciągle tu zaglądam, żeby nacieszyć się dobrymi wieściami.... a właśnie podobny cudak mi się trafił, oby miał tyle szczęścia, co Rudzik 1 Quote
malagos Posted April 5, 2017 Author Posted April 5, 2017 Ja też życzę Twojemu "rudzikowi" dobrego domku :) Nadal szukam domu dla Pyzy - taka młoda, śliczna, bezproblemowa, a nie ma zainteresowania :( Quote
Recommended Posts