Jump to content
Dogomania

*DRAMAT. KASIA WRACA. BRAK NA HOTEL. POMOCY!!!*Duże mają gorzej. Kaśka czyli Katarzyna, ze schronu w Zamościu.

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj dzwonił jakiś młody chłopak w sprawie Kaśki. Kiedy przesłałam mu filmik to napisał mi SMSa, że chce jutro po sunię przyjechać (ponad 200 km). Ostudziłam nieco jego zapał i poleciłam mu zadzwonić wpierw do mar.gajko. Jestem ciekawa czy dzwonił?

Posted

Właśnie z ogłoszenia zaczynającego się od zdania:
"Kaśka jest siedmioletnią suczką w typie cane corso" 
dostałam zapytanie od pana Łukasza:

"Witam a ile piesek ma.lat ?"

(:

• Like 2
Posted
21 godzin temu, Murka napisał:

Dzisiaj dzwonił jakiś młody chłopak w sprawie Kaśki. Kiedy przesłałam mu filmik to napisał mi SMSa, że chce jutro po sunię przyjechać (ponad 200 km). Ostudziłam nieco jego zapał i poleciłam mu zadzwonić wpierw do mar.gajko. Jestem ciekawa czy dzwonił?

Dzwonił. Myślał, że Kasia jest w Warszawie. I faktycznie chciał "jutro" zabrać.

Dom z ogrodem. On i "dziewczyna". Dziewczyna szuka pracy. Na razie nie pracuje. Mówiłam o lęku separacyjnym. Że Kasia może niszczyć. Zrozumiałam, że jak dziewczyna znajdzie pracę, to "przygotują coś w ogrodzie". Jakoś nie bardzo mi on był. I odniosłam wrażenie, że był podpity. Skierowałam go do Radys. Nawet w ogrodzie pies z Radys będzie miał lepiej.

Posted
1 godzinę temu, mar.gajko napisał:

Dzwonił. Myślał, że Kasia jest w Warszawie. I faktycznie chciał "jutro" zabrać.

Dom z ogrodem. On i "dziewczyna". Dziewczyna szuka pracy. Na razie nie pracuje. Mówiłam o lęku separacyjnym. Że Kasia może niszczyć. Zrozumiałam, że jak dziewczyna znajdzie pracę, to "przygotują coś w ogrodzie". Jakoś nie bardzo mi on był. I odniosłam wrażenie, że był podpity. Skierowałam go do Radys. Nawet w ogrodzie pies z Radys będzie miał lepiej.

No to jakiś mało rozgarnięty, bo wysłałam mu stronę www hoteliku (z galerią i filmikiem Kaśki) i tam jak wół jest nasza lokalizacja:)

To w ogrodzie to miało być na czas zostawiania suni samej (bo mówiłam też o lęku separacyjnym). Też nie miałam przekonania, ale nie miałam jak spławić, więc wysłałam do Ciebie:)

• 4 weeks later...
Posted

Rozliczenie:

Stan konta na 27 czerwiec wynosił -111 zł

+111 zł mar.gajko

+450 zł helli

-450 zł hotelowanie 28.06-27.07

-40 zł odrobaczenie + Fiprex

Stan konta na 27 lipiec wynosi -40 zł.

• 3 weeks later...
Posted

Na swoim koncie olx mam 50% rabatu na promowanie własnych ogłoszeń, bez względu na wybór pakietu :). Jeśli opiekunka Kasi jest zainteresowana to mogę jej wyróżnić ogłoszenie, wówczas poproszę o zwrot gotówki na moje konto. Promocja trwa tylko przez 4 dni, więc do tego czasu trzeba podjąć decyzję.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Miła znalazła dom, Klara czeka na transport, może do Kaśki też się w tym roku uśmiechnie los? 

Póki co rozliczenie:

Stan konta na 25 wrzesień wynosił -40 zł

+40 zł mar.gajko

+450 zł helli

-450 zł hotelowanie 26.09-25.10

-22,50 zł odrobaczenie

-18 zł Fiprex

Stan konta na 25 październik wynosi -40,50 zł.

Posted

Miałam ostatnio telefony - dwa. W tym miesiącu. Niestety, po pierwsze - zdziwienie, że Kasia nie w Krakowie. Po drugie żadna z tych osób nie przeczytała co jest napisane o niechęci zostawania Kasi samej. Nie moge Kasi wziąć do siebie, bo pracuję. Nie mogę rzucić pracy, bo mam 2 ps,y 3 koty i kredyt hipoteczny.

Też mi jest przykro i smutno, że Kasia "siedzi" w hotelu tyle czasu. Jednak w ramach pocieszenia myślę, że gdybym jej nie zabrała ze schroniska, pewnie by już umarła gdzieś na łańcuchu z zimna.

• Upvote 1
Posted
23 godziny temu, Anula napisał:

Może ogłoszenia poszerzyć na inne województwa i je wyróżnić?

Taki piękny pies tyle czasu czeka na swojego człowieka.

Mogę dorobić na jakieś miasto, tylko zapytam, gdzie jeszcze Kasia ma OLX oprócz tych ogłoszeń od Tyśka ?

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

U Kaśki pojawił się mały guzek na tylnej łapie (średnica ok. 3 cm), solidnie go obmacałam i nie boli raczej suni, jest twardy i oderwany od tkanki mięśniowej. Jak będzie u nas wet pod koniec tygodnia to mu to pokażę.

Przeglądałam wcześniejsze zdjęcia i guzek jest widoczny dopiero na tych ostatnich, tutaj na tylnej łapie na kolanie ten czarny punkt to jego cień.

961b0dbed40b03f4gen.jpg

Rozliczenie:

Stan konta na 25 październik wynosił -40,50 zł

+450 zł helli

+40,50 zł mar.gajko

-450 zł hotelowanie 26.10-24.11

Stan konta na 24 listopad wynosi 0 zł.

Posted
22 godziny temu, Tyśka) napisał:

Mam nadzieję, że guzek to nic poważnego.

Ogłoszenie oświęcimskie jest wyróżnione do 16. grudnia (dziękuję). Dzisiaj się odświeżyło, więc ponownie przeniosłam je do Krakowa. Nigdy nie wiadomo kto przegląda ogłoszenia i może akurat tym razem się uda :) https://www.olx.pl/oferta/kaska-super-babka-mix-cane-corso-do-adopcji-CID103-IDCXtUb.html

W tym ogloszeniu na Warszawę to może trzeba zdjęcie podmienić, bo teraz chyba jest za bardzo przyciete i nie wyświetla się w całości i nie widać suni, tylko otwary pysk :(.