helli Posted June 26, 2016 Posted June 26, 2016 moze ktos napisze konkretnie jakich warunkow wymaga Kasia, jakie sa za i przeciw? np. -czy moze mieszkac w mieszkaniu? -czy chodzi na smyczy, duze psy zazwyczaj nie wymagaja b. dlugich spacerow - do jakiego auta zmiesci sie? - jak ja kapac? wejdzie sama do wanny i wyjdzie? czy trzeba miec kabine prysznicowa? -taki duzy pies nie powinien chyba (ze wzgledu na stawy) wykonywac pewnych ruchow- skrety? skoki? -ile wazy Hugo ze zdjec (dla porownania) - ile moze zyc (czy jest jak dog niem., chyba zyja 7 lat?) - czy jest szczekliwa (ok, nie jest w domu, wiec trudno stwierdzic) -czy moze zostac 5-6 godz sama w mieszkaniu? (szklana kula przyda sie) z wikipedii:https://pl.wikipedia.org/wiki/Dog_niemiecki (wg mnie ma cos z doga) "Częstą chorobą – właściwie śmiertelną w skutkach jest skręt żołądka. Dogi często mają wspomniane problemy z sercem, kośćmi oraz ze stawami." na ten skret zoladka trzebaby ludzi uwrazliwic 1 Quote
Tola Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 O 26.06.2016 o 08:22, konfirm31 napisał: Widać, że kocha ;). Schowane żeberka bardzo cieszą :)) Jak tu nie kochać, jak zna się wreszcie smak szczęśliwego psiego życia Quote
konfirm31 Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 Wiadomo :) - daj psu człowieka, to zaraz pokocha. Skrętu żołądka, też się bałam panicznie przy naszych wszystkich ONkach. Na szczęście, niepotrzebnie i niech tak będzie nadal. Quote
mar.gajko Posted June 27, 2016 Author Posted June 27, 2016 O 19.06.2016 o 13:48, anecik napisał: Mar. gajko jakieś telefony ..... cy cuś? O 20.06.2016 o 17:37, Tola napisał: Cichutko jakoś, może się szykuje jakaś niespodzianka;) Sorry moje kochane, miałam przerwę w życiorysie w związku z przeprowadzką, ale już wracam do świata żywych, no nie bardzo żywych :) całych obolałych i zmęczonych. Quote
mar.gajko Posted June 27, 2016 Author Posted June 27, 2016 O 20.06.2016 o 00:38, Murka napisał: Niespodzianka! Rozliczenie;) Stan konta na 20 maj wynosił -575,30 zł Wpłaty: +575,30 zł mar.gajko Razem: 0 zł Koszty: -450 zł hotelowanie -14,30 zł zamiennik Esseliv Forte -18 zł Fiprex -21,70 zł Lisonid Razem: -504 zł Stan konta na 19 czerwiec wynosi -504 zł. Mureczko, już się uiszczam :) Quote
konfirm31 Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 Niech Ci się dobrze mieszka w nowym miejscu i niech Kasia szybko znajdzie wspaniały domek :)) Quote
mar.gajko Posted July 4, 2016 Author Posted July 4, 2016 No w końcu chyba się ogarnęłam, choć do idealnego porządku jeszcze daleko. W tym tygodniu przeglądnę Kasi ogłoszenia i może coś dorobię. Wpłynęła stała GabiM :) dziękujemy bardzo. Quote
AgaG Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 O 4.07.2016 o 22:53, mar.gajko napisał: No w końcu chyba się ogarnęłam, choć do idealnego porządku jeszcze daleko. W tym tygodniu przeglądnę Kasi ogłoszenia i może coś dorobię. Wpłynęła stała GabiM :) dziękujemy bardzo. Przeprowadzka to koszmar, ale z drugiej strony taka radość :), a co do idealnego porządku, to ten stan i tak jest osiągalny tylko na chwilę, gdy się ma się zwierzaki. :) 1 Quote
mar.gajko Posted July 9, 2016 Author Posted July 9, 2016 20 godzin temu, AgaG napisał: Przeprowadzka to koszmar, ale z drugiej strony taka radość :), a co do idealnego porządku, to ten stan i tak jest osiągalny tylko na chwilę, gdy się ma się zwierzaki. :) Radość, radość zwłaszcza dla Franusia :) Quote
mar.gajko Posted July 16, 2016 Author Posted July 16, 2016 Szukam kogoś z samochodzikiem na wizytę dla Kaśki :) w Miechowie, albo kogoś z Miechowa. Pilnie w miarę, a najlepiej na jutro :) Dzisiaj miała odwiedziny w hotelu. Mureczka wolną chwilą więcej napisze :) Quote
kiyoshi Posted July 16, 2016 Posted July 16, 2016 1 godzinę temu, mar.gajko napisał: Szukam kogoś z samochodzikiem na wizytę dla Kaśki :) w Miechowie, albo kogoś z Miechowa. Pilnie w miarę, a najlepiej na jutro :) Dzisiaj miała odwiedziny w hotelu. Mureczka wolną chwilą więcej napisze :) pisałaś na fb na grupie wizytatorów? Quote
mar.gajko Posted July 16, 2016 Author Posted July 16, 2016 3 minuty temu, kiyoshi napisał: pisałaś na fb na grupie wizytatorów? Nie jestem na fb. Wolałabym kogoś z Dogo, co go "znam" jakiś czas. Quote
konfirm31 Posted July 16, 2016 Posted July 16, 2016 Ale wiadomości :). Trzymam kciuki i czekam :) Quote
kiyoshi Posted July 16, 2016 Posted July 16, 2016 48 minut temu, mar.gajko napisał: Nie jestem na fb. Wolałabym kogoś z Dogo, co go "znam" jakiś czas. jakbyś jednak się namyśliła to pisz do mnie na priv a znajde kogoś przez fb- ;) Quote
Murka Posted July 16, 2016 Posted July 16, 2016 mar.gajko, nie Miechów tylko Nieszkowice Wielkie koło Bochni:) Dzisiaj przyjechali do nas Państwo poznać Kaśkę, przyjechali całą rodziną (tata, mama, teściowa, dwójka dzieci w wieku szkolnym + 6-letnia buldożka), przyjechali spod Bochni (230 km). Mieli wcześniej bernardynkę, która odeszła na raka. Są przyzwyczajeni do dużych gabarytów w domu (benia ważyła 80kg). Mają dom z ogrodem bez schodów przed wejściem, więc Kasieńka będzie miała ułatwioną socjalizację z warunkami domowymi. Bardzo fajna rodzina, wszyscy zakochani w Kasieńce, jak ją zobaczyli na żywo pokochali ją jeszcze bardziej. "Jaka ona słodka!" wzdychali co chwilę:) Kasieńka na początku była lekko skofundowana odwiedzinami takiej ilości obcych ludzi i po odpięciu smyczy ewakuowała się w kierunku boksu:) Dzieci chciały się z nią bawić, ale każdą rzuconą piłeczkę Kasieńka łapała i zanosiła pod bramę, przez którą przechodzi się na teren boksów. Ale z czasem było coraz lepiej, zaczęła wracać do nas bez wołania, podchodzić do ludzi, chodzić za dziećmi itd. Państwu najbardziej zależało, żeby się dobrze dogadała z buldożką. Od początku spotkania nie było grama agresji, zazdrości, a pod koniec Kasieńka zaczęła zachęcać małą do zabawy:) Państwo czekają na sunię z niecierpliwością:) Parę fotek z wizyty:) Quote
Murka Posted July 16, 2016 Posted July 16, 2016 I jeszcze wrzucam rachunek z apteki za kolejne opakowanie Lisonidu 20mg dla Kaśki (koszt 21,70 zł): http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/cd73a8030cc97c1a Quote
konfirm31 Posted July 17, 2016 Posted July 17, 2016 No, to jeszcze mocniej kciuki zaciśnięte . Pasują do siebie te dwie panienki :))) Quote
mar.gajko Posted July 17, 2016 Author Posted July 17, 2016 A nie wiem co mi się popaprało z tym Miechowem i Bochnią :) To już starość :) Tak czy inaczej jakoś musimy tam dotrzeć. BOCHNIA, BOCHNIA :) Quote
Alaskan malamutte Posted July 17, 2016 Posted July 17, 2016 2 godziny temu, mar.gajko napisał: BOCHNIA, BOCHNIA :) W Bochni jest w tej chwili elik, może napisz do niej? Quote
Tola Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 Kciuki mocno zaciśnięte! Kaśka - trzymaj się dziewczyna ;) Quote
Anula Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 Niech już Kasieńka idzie do swojego na zawsze domku.Trzymam kciuki za wizytę i oby to był ten domek dla naszej księżniczki. Quote
Recommended Posts