Jump to content
Dogomania

*DRAMAT. KASIA WRACA. BRAK NA HOTEL. POMOCY!!!*Duże mają gorzej. Kaśka czyli Katarzyna, ze schronu w Zamościu.

Recommended Posts

Posted

moze ktos napisze konkretnie jakich warunkow wymaga Kasia, jakie sa za i przeciw? np.

-czy moze mieszkac w mieszkaniu? 

-czy chodzi na smyczy, duze psy zazwyczaj nie wymagaja b. dlugich spacerow

- do jakiego auta zmiesci sie?

- jak ja kapac? wejdzie sama do wanny i wyjdzie? czy trzeba miec kabine prysznicowa?

-taki duzy pies nie powinien chyba (ze wzgledu na stawy) wykonywac pewnych ruchow- skrety? skoki?

-ile wazy Hugo ze zdjec (dla porownania)

- ile moze zyc (czy jest jak dog niem., chyba zyja  7 lat?)

- czy jest szczekliwa (ok, nie jest w domu, wiec trudno stwierdzic)

-czy moze zostac 5-6 godz sama  w mieszkaniu? (szklana kula przyda sie)

z wikipedii:https://pl.wikipedia.org/wiki/Dog_niemiecki (wg mnie ma cos z doga)

"Częstą chorobą – właściwie śmiertelną w skutkach jest skręt żołądka. Dogi często mają wspomniane problemy z sercem, kośćmi oraz ze stawami."  

na ten skret zoladka trzebaby ludzi uwrazliwic

• Upvote 1
Posted
O 26.06.2016 o 08:22, konfirm31 napisał:

Widać,  że  kocha ;). Schowane  żeberka  bardzo cieszą  :)) 

Jak tu nie kochać, jak zna  się wreszcie smak szczęśliwego psiego życia

Posted

Wiadomo :) - daj psu człowieka,  to zaraz pokocha. 

Skrętu żołądka,  też się  bałam panicznie  przy naszych wszystkich  ONkach.  Na szczęście,  niepotrzebnie  i niech tak będzie  nadal. 

Posted
O 19.06.2016 o 13:48, anecik napisał:

Mar. gajko jakieś telefony ..... cy cuś?

O 20.06.2016 o 17:37, Tola napisał:

Cichutko jakoś, może się szykuje jakaś niespodzianka;)

Sorry moje kochane, miałam przerwę w życiorysie w związku z przeprowadzką, ale już wracam do świata żywych, no nie bardzo żywych :) całych obolałych i zmęczonych.

Posted
O 20.06.2016 o 00:38, Murka napisał:

Niespodzianka! Rozliczenie;)

Stan konta na 20 maj wynosił -575,30 zł

Wpłaty:

+575,30 zł mar.gajko

Razem: 0 zł

Koszty:

-450 zł hotelowanie

-14,30 zł zamiennik Esseliv Forte

-18 zł Fiprex

-21,70 zł Lisonid

Razem: -504 zł

Stan konta na 19 czerwiec wynosi -504 zł.

Mureczko, już się uiszczam :)

Posted

No w końcu chyba się ogarnęłam, choć do idealnego porządku jeszcze daleko.

W tym tygodniu przeglądnę Kasi ogłoszenia i może coś dorobię. Wpłynęła stała GabiM :) dziękujemy bardzo.

Posted
O 4.07.2016 o 22:53, mar.gajko napisał:

No w końcu chyba się ogarnęłam, choć do idealnego porządku jeszcze daleko.

W tym tygodniu przeglądnę Kasi ogłoszenia i może coś dorobię. Wpłynęła stała GabiM :) dziękujemy bardzo.

Przeprowadzka to koszmar, ale z drugiej strony taka radość :), a co do idealnego porządku, to ten stan i tak jest osiągalny tylko na chwilę, gdy się ma się zwierzaki. :)

• Upvote 1
Posted
20 godzin temu, AgaG napisał:

Przeprowadzka to koszmar, ale z drugiej strony taka radość :), a co do idealnego porządku, to ten stan i tak jest osiągalny tylko na chwilę, gdy się ma się zwierzaki. :)

Radość, radość zwłaszcza dla Franusia :)

Posted

Szukam  kogoś z samochodzikiem na wizytę dla Kaśki :) w Miechowie, albo kogoś z Miechowa. Pilnie w miarę, a najlepiej na jutro :)

Dzisiaj miała odwiedziny w hotelu. Mureczka wolną chwilą więcej napisze :)

Posted
1 godzinę temu, mar.gajko napisał:

Szukam  kogoś z samochodzikiem na wizytę dla Kaśki :) w Miechowie, albo kogoś z Miechowa. Pilnie w miarę, a najlepiej na jutro :)

Dzisiaj miała odwiedziny w hotelu. Mureczka wolną chwilą więcej napisze :)

pisałaś na fb na grupie wizytatorów?

Posted
48 minut temu, mar.gajko napisał:

Nie jestem na fb. Wolałabym kogoś z Dogo, co go "znam" jakiś czas.

jakbyś jednak się namyśliła to pisz do mnie na priv a znajde kogoś przez fb- ;)

Posted

mar.gajko, nie Miechów tylko Nieszkowice Wielkie koło Bochni:)

Dzisiaj przyjechali do nas Państwo poznać Kaśkę, przyjechali całą rodziną (tata, mama, teściowa, dwójka dzieci w wieku szkolnym + 6-letnia buldożka), przyjechali spod Bochni (230 km). Mieli wcześniej bernardynkę, która odeszła na raka. Są przyzwyczajeni do dużych gabarytów w domu (benia ważyła 80kg). Mają dom z ogrodem bez schodów przed wejściem, więc Kasieńka będzie miała ułatwioną socjalizację z warunkami domowymi.

Bardzo fajna rodzina, wszyscy zakochani w Kasieńce, jak ją zobaczyli na żywo pokochali ją jeszcze bardziej. "Jaka ona słodka!" wzdychali co chwilę:)

Kasieńka na początku była lekko skofundowana odwiedzinami takiej ilości obcych ludzi i po odpięciu smyczy ewakuowała się w kierunku boksu:) Dzieci chciały się z nią bawić, ale każdą rzuconą piłeczkę Kasieńka łapała i zanosiła pod bramę, przez którą przechodzi się na teren boksów. Ale z czasem było coraz lepiej, zaczęła wracać do nas bez wołania, podchodzić do ludzi, chodzić za dziećmi itd. Państwu najbardziej zależało, żeby się dobrze dogadała z buldożką. Od początku spotkania nie było grama agresji, zazdrości, a pod koniec Kasieńka zaczęła zachęcać małą do zabawy:) 

Państwo czekają na sunię z niecierpliwością:) 

Parę fotek z wizyty:)

00e5128b2b63a0aagen.jpg

47d401a13aadd0d4gen.jpg

3d607ce87bad0e68gen.jpg

6ebdc034b9f59eb6gen.jpg

680bd6aaa9c3ed94gen.jpg