Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy u Funi.

Moja koleżanka - za moją skuteczną namową :D - Justynka ofiarowała Funi 10 zł stałej :)

Dzięki Justyna.

• Upvote 1
Posted
29 minut temu, Poker napisał:

Wpłaciłam 110 zł - 90zł z bazarku imiennego i 20 stałej.

Pieniążki już na koncie. Dziękuję bardzo :)

Posted
8 godzin temu, Martika@Aischa napisał:

ależ mam do nadrobienia :) w wolnej chwili odrobię zaległości :)

Dobrze że weekend :)

Posted

Napisałam tekst dla Funi, ogłosiłam i otrzymałam już pierwszą odpowiedź. Pani z Polkowic jest zainteresowana adopcją suni. Poprosiłam o kontakt z Hanią.

Funia, psie dziecko, czeka na nowy dom.

Funia ma dopiero 3 miesiące i już na starcie, poznała życie z tej gorszej strony. Została wyrzucona a potem odwieziona do schroniska. Tam wypatrzyła ją osoba, która miała serce na właściwym miejscu i z pomocą innych Psich Aniołów, umieściła suczkę w hoteliku, w Nowej Soli. Tu, bezpieczna i szczęśliwa, suczka poznaje nowe, lepsze życie.
  Funia waży obecnie około 1,5 kilograma. W życiu dorosłym, będzie średniej wielkości.  Obecnie jest zdrowa, odrobaczona i zaszczepiona. Posiada książeczkę zdrowia. Mimo, że zetknęła się już z ludzką okrutnością, jest bardzo wesoła i radosna. Lubi zabawy z innymi psami i z opiekunem.
Mamy nadzieję, że ta kruszynka, szybko znajdzie nowy, dobry dom, a czas, szybko zatrze w jej pamięci złe wspomnienia.
Więcej informacji o suni, udzieli Hania, pod podanym w ogłoszeniu, numerem telefonu.

Istnieje możliwość pomocy w transporcie do nowego domu.

• Upvote 1
Posted

Mogę odjąć trochę przecinków? Jestem purystką językową, przynajmniej się staram.

Funia ma dopiero 3 miesiące i już na starcie poznała życie z tej gorszej strony. Została wyrzucona, a potem odwieziona do schroniska. Tam wypatrzyła ją osoba, która miała serce na właściwym miejscu i z pomocą innych Psich Aniołów umieściła suczkę w hoteliku, w Nowej Soli. Tu, bezpieczna i szczęśliwa, suczka poznaje nowe, lepsze życie.
  Funia waży obecnie około 1,5 kilograma. W życiu dorosłym będzie średniej wielkości.  Obecnie jest zdrowa, odrobaczona i zaszczepiona. Posiada książeczkę zdrowia. Mimo, że zetknęła się już z ludzką okrutnością, jest bardzo wesoła i radosna. Lubi zabawy z innymi psami i z opiekunem.
Mamy nadzieję, że ta kruszynka szybko znajdzie  dobry dom, a czas i miłość szybko zatrze w jej pamięci złe wspomnienia.
Więcej informacji o suni udzieli Hania pod podanym w ogłoszeniu numerem telefonu.

Mam drobną sugestię.Czy nie byłoby lepiej w ogłoszeniach pisać p.Hanna zamiast Hania.Jakoś brzmi dla mnie infantylnie i zbyt poufale. Co Wy na to ?