Jump to content
Dogomania

Bezunia i Toficzek już mają swoich ukochanych ludzi i są szczęśliwi. Beza zamieszkała we Wrocławiu, Toficzek w Żarach!!!

Recommended Posts

Posted

Znowu nie mogę cytować.

Bardzo dziękuję w imieniu swoim i Państwa wszystkim, którzy przyczynili się do tego Happy Endu maluszka.

Bardzo się cieszę, że zaglądacie i czekacie na wieści.

Teraz czas na Bezunię, na dobry początek podmieniłam Toficzkowe olx

http://olx.pl/oferta/sliczna-sunia-psi-ideal-bezunia-poleca-sie-do-adopcji-CID103-IDdCGyJ.html

Mam też drugi tekst, który wysłałam elik. Elu z całego serca dziękuję za ogłoszenia na Kraków.

Która ciocia pomoże w ogłoszeniach na większej ilości portali? Będę dozgonnie wdzięczna.

Jeśli chodzi o umowę adopcyjną Toficzka, mam wszystkie potrzebne dane, zajmę się tym.

• Upvote 1
Posted
13 minut temu, Gabi79 napisał:

Znowu nie mogę cytować.

Bardzo dziękuję w imieniu swoim i Państwa wszystkim, którzy przyczynili się do tego Happy Endu maluszka.

http://olx.pl/oferta/beza-sliczna-sunia-psi-ideal-szuka-domu-CID103-IDdCGyJ.html

Mam też drugi tekst, który wysłałam elik. Elu z całego serca dziękuję za ogłoszenia na Kraków.

Która ciocia pomoże w ogłoszeniach na większej ilości portali? Będę dozgonnie wdzięczna.

Jeśli chodzi o umowę adopcyjną Toficzka, mam wszystkie potrzebne dane, zajmę się tym.

Gabi, jak i Bezia szybko znajdzie domek, to u szafirki zrobi się pusto :)

Posted
13 minut temu, Gabi79 napisał:

Znowu nie mogę cytować.

http://olx.pl/oferta/beza-sliczna-sunia-psi-ideal-szuka-domu-CID103-IDdCGyJ.html

Oczywiście pomogę :)

Posted
48 minut temu, halszka napisał:

Oczywiście pomogę :)

Halszko, bardzo, bardzo serdecznie dziękuję.

Oczywiście nie ma pośpiechu.

Oto tekst, który wstawiłam na olx:

ŚLICZNA BEZUNIA - PSI IDEAŁ DO POKOCHANIA OD ZARAZ

Beza to niewielka około 5letnia sunia, która kilka ostatnich miesięcy spędziła w schronisku.
Smutno patrzyła zza krat i cierpliwie czekała na cud.
Pewnego dnia cud nastąpił i Bezunia dzięki dobrym duszom pojechała do domowego hoteliku w Nowej Soli.
Po przyjeździe przywitała radośnie nowych opiekunów i wskoczyła na fotel.
Można więc się domyślać, że kiedyś była domowym psem.
Nie wiemy z jakiego powodu znalazła się w schronisku.
Może komuś się znudziła, może była niechcianym spadkiem?
Serce pęka na myśl o tym, co sunia czuła gdy z kanapy trafiła do schroniskowego boksu.
Teraz Bezunia odzyskała radość życia. 
Jest grzeczna, spokojna przyjaźnie nastawiona do ludzi, psów i kotów.
Nawet szaleństwa i zaczepki szalonych szczeniaków znosi ze spokojem i ładnie się z nimi bawi.
Grzecznie zostaje sama, załatwia się na dworze.
Lubi spacerki, a po nich chętnie wyleguje się na kanapie lub w fotelu.
Taki z niej psi ideał.
Do szczęścia brakuje jej ukochanych ludzi. Kogoś dla kogo będzie ukochanym pupilem, kto zadba by była szczęśliwa i już nigdy nie spotkało jej nic złego.
Bezunia jest zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowana, posiada czip.

Przed adopcją obowiązuje wizyta wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej, wyłącznie w trosce o dobro suni.

Przed adopcją obowiązuje wizyta wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej, wyłącznie w trosce o dobro suni.

Posted

Ponieważ Gabi będzie na dogo dopiero późnym popołudniem,przekazuję informację,że Gabrysia dzwoniła do P.Irenki i u Toficzka wszystko ok :)  szaleje i biega po domu,noc przespał z Państwem w łóżku a rano był na długim spacerze z Panem :)

• Upvote 1
Posted

Co za luzacka poza :) Widać, że Tofiś dobrze i bezpiecznie się czuje :)

http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2016_02/tofik1.JPG.b19c50b942eb99388ee41f79f44fefc9.JPG

A czy przypadkiem tu nie pastwi się nad papciem Pańci  lub Pana ? :)

http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2016_02/tofik2.JPG.ee2b6dd729324ea9a56de57951f906b9.JPG

• Upvote 1
Posted

Elu, trafiłaś w 10kę, to papuć Pana.

Toficzek wcale się nie stresuje, rano był na długim spacerze z Panem, a załatwił się po powrocie do domku.

(takie są uroki psich dzieciaków).

Jak Pan potem wyszedł sam to Toficzek szczekał i skakał na drzwi.

Pani Irenka zmartwiła się, że Tofiś robi luźną kupkę.

Kupiła maluchowi karmę dla szczeniaków poleconą przez ekspedientkę w sklepie zoologicznym.

Powiedziałam, że to się unormuje.

Halszko, dziękuję za przekazanie wieści!!!

Posted

Tofiś zbytnio nie przejął się zmianą,no i bardzo dobrze.Wolna kupka trochę martwi,tym bardziej,że miał robale.Bym zaproponowała P.Irenie zbadanie kału na wszelki wypadek,ponieważ po podaniu tabletki mogą wykluć się z jaj następne robale(niektóre tabletki nie niszczą jaj).Może niech Pani pójdzie do weta i kupi karmę weterynaryjną Royal Canin Junior? Mój Miki do tej pory ją je.

Wstawiłam Bezunię tu:

http://www.dogomania.com/forum/topic/334791-przygarnę-małego-dorosłego-psasunię/

Posted
2 minuty temu, Anula napisał:

Tofiś zbytnio nie przejął się zmianą,no i bardzo dobrze.Wolna kupka trochę martwi,tym bardziej,że miał robale.Bym zaproponowała P.Irenie zbadanie kału na wszelki wypadek,ponieważ po podaniu tabletki mogą wykluć się z jaj następne robale(niektóre tabletki nie niszczą jaj).Może niech Pani pójdzie do weta i kupi karmę Royal Canin Junior? Mój Miki do tej pory ją je.

Z robalami to całkiem prawdopodobne. Chyba nie był odrobaczony po raz drugi, bo robi się to po 2 tygodniach od pierwszego odrobaczenia, a Toficzek nie pomieszkał aż tak długo :) 

Posted

Amulko, Elu, dziękuję za podpowiedź, przekażę Pani Irence.

To prawda, że Tofik nie przejął się przeprowadzką.

Najważniejsze jest dla niego, że jest miziany, może szaleć po mieszkaniu, bawić się i chodzić na spacerki.

Posted

Też się cieszę, że Tofiś zaaklimatyzował się szybko. A dopiero co przyjechał wycofany i zarobaczony, rozkręcił się u nas, a teraz już zapewne nie pamięta co go dręczyło. SUPER :)

• Upvote 1
Posted

Byłam dziś w okolicy Tofisiowego domku i nie wytrzymałam,  poszłam w odwiedziny......

Tofiś rozkoszniak rozrabia na całego, wiercił się cały czas i fotki trochę poruszone.

Miał troszkę luźną kupkę,  Państwo byli u weta,  zakupili Royal dla szczeniaczków, doktor obejrzał, obmacał Tofcia, na razie wszystko ok.

mordujemy pluszaka

PICT3024.JPG

PICT3031.JPG

PICT3047.JPG

PICT3035m.jpg

PICT3039.JPG

• Upvote 1
Posted

Tofcio chyba chciał bardzo Wszystkim podziękować za opiekę,  wyciągną z mojej torebki telefon i próbował się gdzieś dodzwonić.... Gabi nie miałaś głuchego.....?

w tym momencie mlaszcze smycz od telefonu

PICT3054.JPG

później wziął się za kosmetyczkę

PICT3062.JPG

a co, poobgryzam troszkę

PICT3063.JPG

i jeszcze troszkę

PICT3067.JPG

• Upvote 1