Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Dołączam do protestu, a tłumaczenie/zwalanie winy "drzwi!" nie zwalniają z odpowiedzialności :D

Serdeczności na dobry, mimo ze paskudnie zachmurzony i mokry, dzień :)

Zgadzam się z Tobą Gusiaczku i kalam się przed Wami.

Zastanowię się nad przesunięciem drzwi bardziej w prawo i powiększeniem łóżka. Z góry jednak uprzedzam, że nie będzie to zadawalające rozwiązanie, bowiem drzwi, z powodu szafy, można przesunąć jedynie o około 20 cm :(

4 godziny temu, anecik napisał:

Witam u Nutelki

Witaj anecik :) Zaglądaj do nas częściej :)

5 godzin temu, Nadziejka napisał:

Odwiedzam sciskuniam i cmokam w niochalinka cudownego i ciocinego tezKocham Cię

Witaj Ewuniu kochana. Miło Cię widzieć na wątku Nutelci :)

5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Witam Nutelkę :-)))  Słonecznego i miłego dnia życzę i bez opadów, bo nasze maleństwo zmoknie na spacerku....Ja wczoraj po powrocie ze spaceru 45 min suszyłam swojego malamuta a i tak futro było wilgotne....Już wolę jak pada śnieg.  

Na szczęście u nas nie padał ani śnieg, ani deszcz więc suche i szczęśliwe zajechałyśmy do weta i z powrotem, dzisiaj bez zbędnych przesiadek na kupencję :)

Maleńka dzisiaj znowu dostała antybiotyk w  zastrzyku i poprosiłam o obcięcie suni pazurków, bo już były pazurska,a nie pazurki :) 

W drodze do domu odczytałam SMSa od miłej Pani Agnieszca, która zamówiła dla Nutelci karmę. Tym razem napisała, że zebrała wśród koleżanek pewną kwotę i prosi o nr konta. Wraca wiara w Ludzi :) Wczoraj opowiedziałam jej  przez telefon nieco o Daszeńce i że czuję się współodpowiedzialna za "wyciągnięcie" jej ze schroniska. Powiedziała, że to dla Daszeńki na hotelik i że będzie się starała o dalszą pomoc :) :) Serce rośnie !!!

4 godziny temu, b-b napisał:

Uśmiałam się z tego łóżka  :D

A maleńkiej to faktycznie na 1 zdjęciu musiałam szukać :)

U nas podobnie było i z powodu pchania się psiaków do łóżka kupiliśmy łóżko 180/200. Niestety po czasie okazało się, że to,  które chciałam czyli 200x200 by było jeszcze lepsze (no ale wtedy w pokoju to już by trzeba tylko fruwać bo mały jest) a mamy teraz tylko dwa mniejsze psiaki.

Sama po zrobieniu zdjęcia, jeszcze jak patrzyłam w telefonie na to co zrobiłam, wydawało mi się, że nie ma tam Nutelci, a przecież wiem, że była, kiedy robiłam zdjęcia :) Ważyłam Ją dzisiaj  po0nownie i jestem zdziwiona. Czy to możliwe, żeby za te trzy dni przytyła 20 dkg ? W sobotę ważyła 3 kg, a dzisiaj 3,2 kg !

Posted
4 godziny temu, malagos napisał:

Nutelka jest rozczulajaca w tym łożu, taki okruszek w rogu...

Ona tam wł aśnie lubi leżeć, bo jest tam wełniana poduszka więc dla Nutelci podwójna radość. Po pierwsze jest ciepło i miękko, a po drugie najwyższy punkt widokowy na łóżku :)

2 godziny temu, halszka napisał:

ooo rajuniu jakie to maleństwo kochane :)a zdjęcia z cyklu "gdzie jest pies" :)

Fajnie skojarzyłaś :) Faktycznie - gdzie jest pies :)

Posted

Zaglądam wieczorkiem do Nutelci ;-)) 

3 godziny temu, elik napisał:

Czy to możliwe, żeby za te trzy dni przytyła 20 dkg ? W sobotę ważyła 3 kg, a dzisiaj 3,2 kg !

Elu, możliwe. Sunia zdrowieje, ma apetyt, super karmę, jeszcze podjada innym z miseczki ;-))). Bidulka jeszcze nie rozumie, że miseczka zawsze będzie pełna :-))

Czy moje stypendium dla kruszynki dotarło?

Posted

Zaglądam i zachwycam się cudnym Okruszkiem. Cudna Nutelcia.

Jak Nutelcia zachowuje się u weta, grzeczna jest. Moja Kajunia to panikara, Tuptek również, tylko Melusia bardzo spokojna.

Posted

Witajcie najmilsze fanki Nutelci gif%252520daje%252520r%2525C3%2525B3%252 Witamy się i życzymy wszystkim bardzo udanego dnia :)

Wczoraj padłam w objęcia Morfeusza, bo dzień był pełen wrażeń, na szczęście pozytywnych.

Dotarły dwie paczuchy. Jedna od Anuli dla Neluni - ocieplany kubraczek, a druga od Asiuni dla Eluni :) :) - fantastyczne fanty z przeznaczeniem na bazarek w miarę potrzeb na weta dla Neluni i na potrzeby innych bezdomniaków.

Za obie paczki bardzo serdecznie dziękuję

ca%2525C5%252582uski%252520serca.gif

Bardzo żałuję, że kubraczek jest za duży na maleńką o całe 9 cm :(  Kubraczek ma długość 35 cm + kołnierzyk, a Nutusia od karczku po nasadę ogonka me 26 cm.  Próbowałam pozakładać od karczku i od ogonka, ale to byłoby tylko  psucie bardzo ładnego kubraczka :(

Anulka wielkie dzieki za piękny prezent od serca. Z przykrością stwierdzam, że dla Nutusi  jest za duży :( Może przyda się  innemu psiaczkowi ? Co  proponujesz ?

Muszę się Wam pochwalić mili Ludkowie, jaki mi się zdolny tymczasik trafił. Zdolny i mocarny, bo żeby tak łóżko zbąblować, to trzeba mieć zdrowe i mocne cztery łapy.

Paczta i podziwiajta !

20160113_094359.jpg

Posted

Na wstawionym zdjęciu był rozmiar S 35cm.Jeżeli możesz to odeślij mi ja pokryję koszt wysyłki tj.8,30zł (podaj mi dane do przelewu).Jak dotrą kubraczki od Bogusik to zmierzę je na wszelki wypadek aby nie było powtórki z rozrywki.

Posted
20 minut temu, Pepper-oni napisał:

He he w tym łożu to i ja się naszukałam :). Słodka jest :).

Witaj Pepper-oni :)

Zobacz tylko, co to małe słodkie potrafi :)

4 minuty temu, Anula napisał:

Na wstawionym zdjęciu był rozmiar S 35cm.Jeżeli możesz to odeślij mi ja pokryję koszt wysyłki tj.8,30zł (podaj mi dane do przelewu).Jak dotrą kubraczki od Bogusik to zmierzę je na wszelki wypadek aby nie było powtórki z rozrywki.

Wybacz Anula musiałam nie zwrócić na to uwagi :(  Przepraszam niewinny.gif

Gdyby to był inny krój,  to mogłabym zrobić zakładkę od góry, czy od dołu i byłoby ok, bo kubraczek  jest super. Ocieplany i od góry  nieprzemakalny  materiał więc okrycie idealne na chłody jesieni. Tu  jednak się nie da tak zrobić, bo od strony karku jest kołnierzyk, a od strony ogonka wszyte gumeczki do założenia na tylne łapki.

Jeśli pozwolisz, zaproponuję  inne rozwiązanie, żeby po kilka razy nie płacić za przesyłanie.  Komukolwiek przeznaczysz ten kubraczek mogę go przesłać bezpośrednio na adres przeznaczenia. Oczywiście jeśli wolisz, odeślę go na Twój adres.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za życzliwość i przepraszam :(

Posted

Eluniu,wolę go mieć u siebie,ponieważ to jest nowy kubraczek zakupiony dla mojego pekinka Mikusia na zapas a więc dalej będzie sobie leżał jako zapas.Chciałam pomóc Nutelce aby nie marzła,kubrak jest świetny,od kilku lat nosi go Miki i jest super.FirmaTrixi potrafi zrobić coś fajne nie grube a dające ciepło(polar)

Posted
19 minut temu, Anula napisał:

Eluniu,wolę go mieć u siebie,ponieważ to jest nowy kubraczek zakupiony dla mojego pekinka Mikusia na zapas a więc dalej będzie sobie leżał jako zapas.Chciałam pomóc Nutelce aby nie marzła,kubrak jest świetny,od kilku lat nosi go Miki i jest super.FirmaTrixi potrafi zrobić coś fajne nie grube a dające ciepło(polar)

Masz rację Aniu :) Oba moje  psiaki mają ubranka tej firmy zakupiona na allegro. Myślałam, że i Nutelka też będzie miała super kubraczek. Niestety. Oczywiście jeśli tak wolisz, odeślę go na Twój adres oczywiście na mój koszt :)

Posted
5 godzin temu, elik napisał:

Masz rację Aniu :) Oba moje  psiaki mają ubranka tej firmy zakupiona na allegro. Myślałam, że i Nutelka też będzie miała super kubraczek. Niestety. Oczywiście jeśli tak wolisz, odeślę go na Twój adres oczywiście na mój koszt :)

Bardzo dziękuję.Wyślij w takim razie nie priorytetem(ja wysłałam priorytetem),nie zależy mi na czasie a będzie troszeczkę taniej.

Posted
Godzinę temu, b-b napisał:

Elu 26 od karku do ogonka a ile ma za przednimi łapkami- łapką?

Nasza Nutelka jest, jak chłop śląski - w barach szeroki a w du... wąski :) :) :)

Niunia ma fest klatę 37 cm, czyli jest szersza, niż dłuższa, dupineczka malusieńka :)

52 minut temu, Anula napisał:

Bardzo dziękuję.Wyślij w takim razie nie priorytetem(ja wysłałam priorytetem),nie zależy mi na czasie a będzie troszeczkę taniej.

Ok i jeszcze raz przepraszam za kłopot:(

1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

Zaglądam popołudniowo do malutkiej :-)) 

Mała rozrabia, jak pijany zając w kapuście :)

Łóżkowych rewolucji, czyli - gdzie jest pies ciąg dalszy.

Ta kula na środku to efekt twórczości naszej malizny :) Wiem, że nie pomagał Jej w tym dziele tworzenia żaden domownik. Gdybym tego nie widziała na własne oczy, nie uwierzyłabym, że zrobił to maleńki piesek o trzech łapinkach

20160113_123112.jpg

A w tej kuli zgaduli kto jest i co robi ??? Autor, śpi zmęczony pracą twórczą :)20160113_123129.jpg

Wcale Jej to nie przeszkadzało, że odkryłam Ją do połowy. Spała smacznie dalej :)20160113_123148.jpg

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Nasza Nutelka jest, jak chłop śląski - w barach szeroki a w du... wąski :) :) :)

Niunia ma fest klatę 37 cm, czyli jest szersza, niż dłuższa, dupineczka malusieńka :)

No to na PW poproszę dane do wysłki :P

I to najlepiej jeszcze dzisiaj to jutro poleci :)

Chyba mam kurteczkę idealną dla tej panny :D