Gabi79 Posted February 7, 2016 Author Posted February 7, 2016 13 minut temu, kiyoshi napisał: dziewczyny...a może nie spinajmy sie tak! Daszka tyle co przyjechałado hoteliku, ma dużo ogłoszeń, jest piękna i dom na pewno się znajdzie- jak nie dziś, to jutro lub za tydzień:) Dajmy sobie czas- ze spokojem! Mnie się Izuniu nie spieszy, ważne, żeby Daszka znalazła super dom. Quote
kiyoshi Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Jest kolejna Pani zainteresowana Daszka - pani Monika bedzie pisac lub dzwonic do Ciebie Gabrysiu Quote
Havanka Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Godzinę temu, kiyoshi napisał: Jest kolejna Pani zainteresowana Daszka - pani Monika bedzie pisac lub dzwonic do Ciebie Gabrysiu Super ! Mam nadzieję, ze ta pani okaże się bardziej słowna. Powodzenia Daszko ! Quote
halszka Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Zaglądam i nieustannie kciukam za najlepszy dom dla Daszki! :) Quote
elik Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 18 godzin temu, elik napisał: Przed chwilą miałam zapytanie o moją tymczaskę, która ma już dom. Posłałam link do ogłoszenia Daszeńki :) Daszeńko trzymaj się :) 17 godzin temu, elik napisał: Pani Monika odpisała, pytając czy telefon podany w ogłoszeniu 697... to mój telefon. Odpisałam, że to telefon do koleżanki. 3 godziny temu, kiyoshi napisał: Jest kolejna Pani zainteresowana Daszka - pani Monika bedzie pisac lub dzwonic do Ciebie Gabrysiu To jest ita pani Monika, o której pisałam kilka postów wyżej. Quote
Bogusik Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Zaglądam do Daszki i trzymam mocno kciuki! :) 1 Quote
Martika&Aischa Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 1 godzinę temu, Bogusik napisał: Zaglądam do Daszki i trzymam mocno kciuki! :) i ja zaciskam :) dziewczynka jest bezpieczna a to najważniejsze :) Quote
elik Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Halo, halo,halo... Mamy domek do sprawdzenia w Oławie. Czy wiecie może kto mieszka w tym rejonie oprócz Lucyna ? Quote
Nutusia Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Na FB jest ponoć jakaś grupa czy temat (nie mam tam konta i nie mam pojęcia jak to wszystko działa), gdzie można zgłaszać potrzebę wizyty PA... Quote
Gabi79 Posted February 8, 2016 Author Posted February 8, 2016 13 godzin temu, kiyoshi napisał: Jest kolejna Pani zainteresowana Daszka - pani Monika bedzie pisac lub dzwonic do Ciebie Gabrysiu 7 godzin temu, elik napisał: Halo, halo,halo... Mamy domek do sprawdzenia w Oławie. Czy wiecie może kto mieszka w tym rejonie oprócz Lucyna ? Rano dzwoniła do mnie Pani Ania z Oławy, a po południu Pani Monika z Krakowa. Obie Panie bardzo sympatyczne, chyba będziemy miały zagwozdkę. W Krakowie wizytę przeprowadzi elik, cały czas szukam kogoś do wizyty w Oławie Quote
Poker Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Może najpierw sprawdzić Kraków.Jak będzie ok, to dać tam Daszkę. Chociaż Oława jest bliżej Nowej Soli. Quote
Gabi79 Posted February 8, 2016 Author Posted February 8, 2016 3 minuty temu, Poker napisał: Może najpierw sprawdzić Kraków.Jak będzie ok, to dać tam Daszkę. Chociaż Oława jest bliżej Nowej Soli. Sama już nie wiem. Ustaliłyśmy z Tolą, że trzeba zrobić wizyty tu i tu. Napisałam do Lucyny, kontaktowałam się tel. z kilkoma osobami, na razie bez efektu. Quote
Gemmei Posted February 9, 2016 Posted February 9, 2016 Poszła dzisiaj lutowa deklaracja na Daszkę :) Quote
b-b Posted February 9, 2016 Posted February 9, 2016 Coś się wydarzyło w czasie kiedy dogo było nieczynne? Quote
halszka Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 10 godzin temu, b-b napisał: Coś się wydarzyło w czasie kiedy dogo było nieczynne? Tak ciociu wydarzyło się wizyta w Krakowie wypadła bardzo pozytywnie,więc Daszeńka najprawdopodobniej ma domek :) Quote
elik Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Przez dwa dni nie udało mi się napisać czegokolwiek na dogo. Wam pewnie też. Byłam wczoraj u Pani Moniki i Jej partnera i z przyjemnością powiem, że to będzie dobry dom dla Daszeńki. Państwo na razie mieszkają w wynajętym mieszkaniu razem z siostrą partnera, ale maja już kupione mieszkanie 2 pokojowe na parterze z ogródkiem 100 m2, który będzie ogrodzony. Mają się tam przeprowadzić w przyszłym roku. Daszeńka będzie więc miała swój wybieg :) Pani Mariola i Jej partner to młodzi mili, otwarci ludzie z sercem dla zwierząt. Oboje mieli w przeszłości swoje zwierzęta psa i kota, które zostały w domach rodzinnych. Nie mogą sie doczekać chwili, kiedy będą mogli przytulić Daszeńkę. Szukając psiaka do adopcji, Pani Mariola przeszła gęste sito. Najpierw trafiła na ogłoszenie mojej byłej tymczasowiczki bardzo podobnej do Daszeńki i ja podsunęłam Jej Daszkę. Posłałam zdjęcia z wątku i link do ogłoszenia. Z ogłoszenia poprzez e-mail trafiła do kiyoshi, która odesłała Ja do Gabrysi. Powiedziała wczoraj, że gdyby nie to, że Daszeńka bardzo się Jej spodobała, ta długa droga - dopiero ten trzeci kontakt właściwy - zniechęciłaby ją. Tak myślę, że może w przyszłości trzeba od razu podać nr telefonu osoby odpowiedzialnej za psiaka. Ja przesłałam link do ogłoszenia i myślałam, że zadzwoni, a Ona napisała e-mail. Ale na szczęście Pani Marioli Daszeńka od razu przypadła do serca i drążyła temat konsekwentnie do skutku. To dobrze wróży :) Gabrysia wybrała do adopcji Panią Monikę. Państwo pojadą po Daszeńkę w najbliższą sobotę. 3 Quote
kiyoshi Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Gdy robie ogloszenia zawsze telefon jest gdzie trzeba ale email do mnie bo wtedy moge ogloszenia odnawiac Ciesze sie ze Daszka ma DOM 1 Quote
elik Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 8 minut temu, kiyoshi napisał: Gdy robie ogloszenia zawsze telefon jest gdzie trzeba ale email do mnie bo wtedy moge ogloszenia odnawiac Ciesze sie ze Daszka ma DOM Tak, wiem :) Gdy ogłoszenie daje się z zarejestrowanego profilu, to nr telefonu można podać jaki się chce, ale e-mail podany jest automatycznie taki, jaki podajemy podczas rejestrowania się. Na niektórych portalach można podać adres e-mail w treści ogłoszenia, ale nie na wszystkich. Niektóre nie zezwalają. Jak w treści znajdzie się znak @, ogłoszenie nie jest puszczona na stronę, dopóki nie usunie się wyrazu z tym znakiem. Nie pamiętam do którego ogłoszenia przekazałam link, ale to już nie ma znaczenia :) Ważne, że kontakt był skuteczny :) Może w przyszłości robiąc ogłoszenia dla nie swojego podopiecznego pieska trzeba próbować zamieścić adres e-mail w treści ogłoszenia. Jak przejdzie, to dobrze. Jak się nie uda, to trudno :) To rada także i dla mnie :) Quote
Ryss Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 40 minut temu, elik napisał: Byłam wczoraj u Pani Moniki i Jej partnera i z przyjemnością powiem, że to będzie dobry dom dla Daszeńki. Państwo na razie mieszkają w wynajętym mieszkaniu razem z siostrą partnera, ale maja już kupione mieszkanie 2 pokojowe na parterze z ogródkiem 100 m2, który będzie ogrodzony. Mają się tam przeprowadzić w przyszłym roku. Tak wygląda "dobry dom" w ocenie pewnie też podobnie dobrej wizytatorki: wynajęte mieszkanie, a za rok - wicie-rozumicie - to już będzie cud-miód-malina. Dla psa. I pańciostwo oczywiście jak zwykle kochające na zabój a priori. Krótko mówiąc: słowa, słowa, słowa. Ale ani słowa, co na to właściciel mieszkania? A jak się dowie, że pies mu zasrywa apartamenty i powie won, to co? Zmienimy po prostu tytuł wątku - na Mała, niepozorna, roczna Daszeńka znowu w DT - tak? Faktycznie, to proste. 3 Quote
kiyoshi Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Ryss ja wiele lat wynajmowalam mieszkania i bylo ze mna pelno zwierzat Kiedys mialam 3 psy na raz (dwa postury husky plus jedna bokserka wspollokatorki) potem w innym mieszkaniu wynajetym mialam Gaje i przez chwile znaleziona Zosie itd Mam takie doswiadczenie ze wlasciciele rzadko sie czepiaja ale oczywiscie jak cos sie zniszczy to trzeba odkupic Na pewno Panstwo to ustalili Dla mnie to najmniejszy problem Nie ma sie co czepiac A tak z innej beczki - milo nam jest Ryssie ze zagladasz na watek ale dlaczego robisz to tylko wtedy gdy chcesz skrytykowac i jad rozlac? Skad to czarnowidzenie? I po co? 1 Quote
kiyoshi Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Elik co do Twojej sugestii by wstawiac mail w tresci ogloszenia - mam to przetestowane i nic tto nie daje. Albo raczej nie wiele to daje. I tak mam pelno pytan przez formularze o psy np z bazarkow ktore robie nawet jesli w tresc jest mail Quote
elik Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 12 minut temu, kiyoshi napisał: ... Mam takie doswiadczenie ze wlasciciele rzadko sie czepiaja ale oczywiscie jak cos sie zniszczy to trzeba odkupic Na pewno Panstwo to ustalili Dla mnie to najmniejszy problem Nie ma sie co czepiac A tak z innej beczki - milo nam jest Ryssie ze zagladasz na watek ale dlaczego robisz to tylko wtedy gdy chcesz skrytykowac i jad rozlac? Skad to czarnowidzenie? I po co? Nie warto zawracać sobie głowy tym panem. To nie dobro psiaka chodzi. Ogólnie wiadomo, że na wątku relacja z wizyty jest tylko skrótowa, oddająca odczucia wizytującego. Szczegółowo omawia się wyniki spotkania z opiekunem i to Jemu zdaje się pełną, relację, uzupełnioną odpowiedziami na dodatkowe pytania. 7 minut temu, kiyoshi napisał: Elik co do Twojej sugestii by wstawiac mail w tresci ogloszenia - mam to przetestowane i nic tto nie daje. Albo raczej nie wiele to daje. I tak mam pelno pytan przez formularze o psy np z bazarkow ktore robie nawet jesli w tresc jest mail Myślę, że wstawić adres e-mail w treść ogłoszenia, to wysiłek niewielki, a jeśli choć w kilku przypadkach skróci drogę szukającemu psiaka, to warto :) Quote
Poker Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Ale się cieszę ,że malizna ma domek. Super. Zawsze można poprosić o kontakt a właścicielem mieszkania i się upewnić ,że wyraża zgodę na psa w mieszkaniu.Ja tak przynajmniej robię i jest OK. Quote
Recommended Posts