sylwija Posted February 23, 2016 Author Posted February 23, 2016 kciuki to nie wszystko, trzeba rozgłaszać Sheldona, zachwalać ;) miło mi poinformować, że lecznica funduje Shelonowi pierwszy komplet szczepień, dzisiaj zaliczył wirusówki i pokazał się dr Bissenikowi - wygląda dobrze można myśleć o rehabilitacji Quote
Poker Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 Jakiej rehabilitacji wymaga Sheldon? Coś u niego szwankuje jeszcze? Wygląda na to ,że biega. Quote
sylwija Posted February 23, 2016 Author Posted February 23, 2016 no jedną łapkę stracił, drugą miał totalnie połamaną i operowaną, i ją trzeba rehabilitować - sama się całkiem nie naprawi, no i kręgosłup - bo jest jakby zaburzenie w stosunku do normalnego stanu ja pozwolę sobie zacytować kora78, która jest zoo-fizjoterapeutką i pisała do mnie odnośnie Sheldona, swoją drogą jeszcze tutaj, na wątku, podziękuję za rady i zainteresowanie :) "Tak na daleka przyszlosc, to trzeba będzie domu szukac z niewielka iloscia schodow i przygotować ds., ze może mieć na starość zwłaszcza problemy z przednia lapka, która została, bo będzie ona przeciazona non stop. Może go bolec czsami już teraz, a na starość może się to pogorszyć. DS musi być swiadomy,ze będzie potrzebowal fizjoterapii co jakiś czas do końca zycia. Stawy mogą być przeciążone. Do tego kregoslup w odcinku szyjno-piersiowym, bo przecież postawa ciala nie będzie fizjologiczna, tylko będzie się lekko wyginal. A jeszcze rosnie, kościec się formuje. Tak, jak ludzkie dzieci maja skoliozy i na starość to zaczyna bolec. Do tego nie szukałabym domu, gdzie Sheldon będzie dużo spacerowal, chodzil po gorach, itp., bo wg mnie on musi mieć trochę ograniczona aktywność w stosunku do zdrowych psów. Będzie się szybciej meczyl i przeforsowywał przednia lape. Wiec nie dom jakiś mega aktywny. (..) Pamietaj, cieszcie się, ze jest wesoły i aktywny itp., ale nie zapomonajcie, ze w jego zyciu będą pewne problemy wystepowac, wiec ds. wybierajcie ostrożnie, najlepiej w miescie, gdzie sa lecznice z zoofizjoterapeuta. Bo na pewno kiedyś będzie potrzebowal zabiegow. Ds. powinien tez umiec masaz robic i robic go chętnie, a nie tak, jak większość moich pacjentow, jak za karę, na odczepnego. " Quote
sylwija Posted February 23, 2016 Author Posted February 23, 2016 ano Saymon tez po przejSciach, też przez człowieka.. jest niewidomy Quote
Poker Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 To kiedy masz zamiar go ogłaszać? kolejki po kalekie psy się raczej nie ustawiają. Quote
sylwija Posted February 24, 2016 Author Posted February 24, 2016 przecież już jest ogłaszany - halszka zrobiła ogłoszenia i Magda z FB - jeszcze raz Paniom dziękuję :) całkiem sporo ma ogłoszeń Quote
Poker Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 Godzinę temu, sylwija napisał: przecież już jest ogłaszany - halszka zrobiła ogłoszenia i Magda z FB - jeszcze raz Paniom dziękuję :) całkiem sporo ma ogłoszeń W takim razie przepraszam , przegapiłam. Czyli trzeba mieć nadzieję ,że TEN dom się objawi. Quote
sylwija Posted February 24, 2016 Author Posted February 24, 2016 oj, bardzo bym chciała się od niego 'uwolnić' ;) jest fajny, kochany, ale ja już chyba za stara jestem na szczeniaki. on w ogóle nie wie, co to zmęczenie mnie nęka, koty nęka, psy nęka - bawmy się. albo chociaż miziajmy :D Quote
sylwija Posted February 24, 2016 Author Posted February 24, 2016 1 godzinę temu, teresaa118 napisał: Stala na marzec zostala przelana pięknie dziękujemy z Sheldonkiem :) Quote
doris66 Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Uroczy jest........i odrabia stracone dzieciństwo. Ale wierzę ci Sylwija że jest cieżko z takim urwisem. Quote
Gusiaczek Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Podobny okaz i u nas - chociaż ... zauważyłam ostatnio, że albo Ovka zrezygnowana, albo zaczyna dorastać - owszem jest w każdej chwili gotowa do zabawy, ale już nie jesteśmy aż tak bardzo napastowani :) Quote
sylwija Posted February 25, 2016 Author Posted February 25, 2016 Sheldon to powinien chyba iść do przedszkola normalnie 1 Quote
auraa Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Przepraszam Sheldonka :) Zapraszam na wątek suni, której grożą Radysy Quote
sylwija Posted February 25, 2016 Author Posted February 25, 2016 mówiłam nie raz, nie dwa, itd., że mam szczęście do wyjątkowych tymczasowiczów, kiedyś głównie pólnocniaki, teraz .. co los przyniesie Sheldon - psie dziecko, typowy szczeniak, mimo strasznych przejść, w wyniku których przeszedł 4 zabiegi i jedną łapkę stracił, a jedna po kilku operacjach jest sprawna. Jest pełen energii, radości, tylko wciąż nie wie, co to prawdziwa kochająca rodzina. ps. no i Sheldon jest niebywale fotogeniczny Quote
halszka Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 Piękne zdjęcia,uroczego Sheldonka:) jak znajdę chwilę to podmienię w ogłoszeniach:) Quote
sylwija Posted February 27, 2016 Author Posted February 27, 2016 tylko chyba się duży wydaje, a on kategoria wagowa - 9 kg.. Sheldon wczoraj odebrał przesyłkę od Izy. Był tak podekscytowany prezentem, że na stół wskoczył, na którym rozpakowywałam. Musiałam od razu przysmaki pochować, tzn. poczęstowałam go i schowałam, bo by wszystko zjadł :) w szelkach już był na spacerze i potwierdzam, że dużo lepiej niż na obroży go prowadzić, no i jak wygląda ;) Sheldon dziękuje, Iza Dobrosz i pozdrawia Quote
Recommended Posts