Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Państwo wybierają się do Hoteliku w piątek. Zrozumiałam, że Szafirce ten termin odpowiada i wizyta będzie  :) . 

Pani chciałaby jak najszybciej żeby teraz, przez te wolne dni jak najwięcej czasu pobyć z psiakami. Jednak jutrzejszy dzień, przez tą specyfikę nocy sylwestrowej, został - dla dobra suczek - odrzucony.  

Posted

Państwo wybierają się do Hoteliku w piątek. Zrozumiałam, że Szafirce ten termin odpowiada i wizyta będzie  :) . 

Pani chciałaby jak najszybciej żeby teraz, przez te wolne dni jak najwięcej czasu pobyć z psiakami. Jednak jutrzejszy dzień, przez tą specyfikę nocy sylwestrowej, został - dla dobra suczek - odrzucony.  

Zapewne Hania tak sobie wszystko poukładała aby było jak najlepiej.Piątek już raczej będzie spokojnym dniem,cichym,wszystkie fajerwerki powinny być zużyte przez noc sylwestrową.Nam chodziło głównie aby psiaki nie trafiły do domu przed nocą sylwestrową,ponieważ by mogły nowy dom źle kojarzyć z hukiem.

Nadeszła stała deklaracja od Poker za XII.Ślicznie dziękujemy.

Posted

Wspaniale, ze szykują się dla dziewczyn domki ...a najlepiej by było gdyby poszły oby dwie do jednego :)

Wtedy trzy psiaczki miałyby domek a nie tylko dwia :)

Byłoby wspaniale! :)

Posted

Wczoraj wieczorem zadzwonił Pan ze Szczecina i zaproponował swój przyjazd w piątek przed południem. Termin mi odpowiada, więc jutro najprawdopodobniej dziewczynki będą w swoim domku. Państwo są zdecydowani na 2 sunie na 98 %, te 2 % zależą tylko od suń, więc trzymajmy kciuki. Baaardzo się cieszę, że będą one razem i nie będą musiały cierpieć z powodu rozłąki. Nowa rodzinka będzie miała z dziewczynek dużą pociechę.

• Upvote 1
Posted

Pan z Lubina czeka na mój telefon, bo dzwonił wczoraj jeszcze przed wizytą pa w Szczecinie i nie mogłam się z nim umówić. Nie był zadowolony, że musi czekać, rozmawiał ze mną tak, jakby o tym nie wiedział i był zdziwiony.

Posted

Wczoraj wieczorem zadzwonił Pan ze Szczecina i zaproponował swój przyjazd w piątek przed południem. Termin mi odpowiada, więc jutro najprawdopodobniej dziewczynki będą w swoim domku. Państwo są zdecydowani na 2 sunie na 98 %, te 2 % zależą tylko od suń, więc trzymajmy kciuki. Baaardzo się cieszę, że będą one razem i nie będą musiały cierpieć z powodu rozłąki. Nowa rodzinka będzie miała z dziewczynek dużą pociechę.

O rany!!!

Jak zaczęłam czytać Wczoraj wieczorem zadzwonił Pan ze Szczecina... to serce mi zamarło, ale potem było już ok.

Cudownie, że Państwo są zdecydowani na adopcję obu dziewczynek. Trzyman kciuki!!!

Ciocie które mają konto na fb zajrzyjcie proszę

https://pl-pl.facebook.com/events/1012237085506052/

Posted

Wspaniałe wiadomości :) Trzymamy kciuki,aby dziewczynki dobrze się spisały i z 98% zrobiło się 100% :)

• Upvote 1
Posted

Pan z Lubina czeka na mój telefon, bo dzwonił wczoraj jeszcze przed wizytą pa w Szczecinie i nie mogłam się z nim umówić. Nie był zadowolony, że musi czekać, rozmawiał ze mną tak, jakby o tym nie wiedział i był zdziwiony.

Przepraszam, że się wtrącam ale jeśli mogę coś zasugerować to zadzwoniłabym do tych Państwa z Lublina i powiedziała jaka jest sytuacja. Że druga rodzina jest na 98% zdecydowana adoptować obie suczki i w związku z tym będą mieli pierwszeństwo ale, że ich dom też wypadł pozytywnie i pomożecie im szukać innego psa. Bo jeśli rodzina dowie się po fakcie, że poszły obie sunie chociaż miała iść jedna a oni nic o tym nie wiedzieli to mogą się poczuć urażeni i nie chcieć dalszej współpracy i pomocy w szukaniu innego psa. A szkoda by było :)

Posted

Przepraszam, że się wtrącam ale jeśli mogę coś zasugerować to zadzwoniłabym do tych Państwa z Lublina i powiedziała jaka jest sytuacja. Że druga rodzina jest na 98% zdecydowana adoptować obie suczki i w związku z tym będą mieli pierwszeństwo ale, że ich dom też wypadł pozytywnie i pomożecie im szukać innego psa. Bo jeśli rodzina dowie się po fakcie, że poszły obie sunie chociaż miała iść jedna a oni nic o tym nie wiedzieli to mogą się poczuć urażeni i nie chcieć dalszej współpracy i pomocy w szukaniu innego psa. A szkoda by było :)

Zgadzam się z Marysią, szkoda by było, gdyby dobry domek przepadł.

Posted

Faktem jest,że Państwo z Niemstowa nie wiedzą o tym,że mają sunie razem jechać do domku w Szczecinie.Przed wizytą p/a nie było wiadome o tym.Informacja była dopiero po wizycie p/a.

Gdybym miała wybierać dom w Szczecinie,czy dom w Niemstowie to wybrałabym w Szczecinie,ponieważ tam nie ma zwierzaków.U Państwa w Niemstowie są dwa psiaki i nie wiadomo jak by przyjęły sunie,chociaż Państwo zapewniali,że sobie dadzą radę.

Posted

Pan był zdziwiony faktem, że pierwszeństwo wyboru suni ma Pan ze Szczecina. Dzwoniłam dzisiaj do Pana i powiedziałam, że psiaki najprawdopodobniej pojadą razem do jednego domku i zaproponowałam inne, równie fajne. Poprosiłam o adres mailowy, abym mogła wysłać zdjęcia lub linki. Mam na myśli przede wszystkim Pankracka, jakieś inne propozycje? może podeślijcie link do ogłoszenia np OLX danego psa, tak chyba będzie najlepiej. Pan wyraził chęć zapoznać się z innymi propozycjami.

Posted

Pan był zdziwiony faktem, że pierwszeństwo wyboru suni ma Pan ze Szczecina. Dzwoniłam dzisiaj do Pana i powiedziałam, że psiaki najprawdopodobniej pojadą razem do jednego domku i zaproponowałam inne, równie fajne. Poprosiłam o adres mailowy, abym mogła wysłać zdjęcia lub linki. Mam na myśli przede wszystkim Pankracka, jakieś inne propozycje? może podeślijcie link do ogłoszenia np OLX danego psa, tak chyba będzie najlepiej. Pan wyraził chęć zapoznać się z innymi propozycjami.

Nie wiem może mnie nie zrozumieli,rozmawialiśmy o tym,że Pan ze Szczecina ma pierwszeństwo wyboru suczki,ponieważ zadzwonił pierwszy i był niezdecydowany,którą wybierze.Państwo odpowiedzieli,że im wszystko jedno,która trafi do nich.

Nie  mam pewności,czy Kracek nadaje się do tego domu,ponieważ ma krótkie łapy,czy by sobie dawał radę na wędrówkach i żaglach.Dobrze by było aby tam trafił pies o dłuższych łapach,który może pokonywać dłuższe trasy.Wiem to z mojego doświadczenia,mojego pekinka jak był jeszcze zdrowy musieliśmy nosić w plecaku,męczył się. 

Myślałam o Kejli ale ona jest też malutka.Jeżeli Państwo by się zgodzili i Ty Haniu to można założyć wątek w "Przygarnę psa" i z tego wątku wysyłać Państwu proponowane psy,tylko trzeba wiedzieć w jakim typie szukają psa,czy takiego jak Mika i Kika?

Posted

Acha, OK, to w takim razie nie będę go proponować i czekam na inne.

To mam założyć wątek? Tylko muszę wiedzieć koniecznie w jakim typie ma być pies chodzi o wygląd,niech sprecyzują.

Jeszcze coś mi się przypomniało z rozmowy,Państwo też zastanawiali się nad adopcją yorka,shih-thu.To są małe psy.Głównie im chodziło o to aby psiak przebywał w domu i to podkreślali.Może jednak by Kracek nadawał się? Ale to trzeba rozmawiać z Państwem,wypytać się konkretnie.

Posted

A to nie wiem, czy wątek, myślałam że tutaj stali bywalcy coś podrzucą, ale może wątek będzie bardziej przejrzysty. Na razie jeszcze Pan nie wysłał mi adresu mailowego :(

Posted

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU,DUŻO ZDROWIA I NAJLEPSZYCH DOMKÓW DLA BEZDOMNIACZKÓW! :)

1935436_868928096556108_8806619208690795

Posted

Ciekawe czy było już spotkanie i jak przebiegło...

Też jestem ciekawa i siedzę, jak na szpilkach

[url=http://www.up.programosy.pl/foto/2016_2.jpg]2016_2.jpg[/url]

• Upvote 1
Posted

Ciekawe czy było już spotkanie i jak przebiegło...

Ja też jak na szpilkach oczekuje na wieści.państwo mieli wyjechać o godzinie 8-9,więc licząc ok.2,5 godz. jazdy to chyba są już u Hani :)