Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A właśnie, że nie :D Wcale jej jeszcze nie kąpałam a sierść ma w takim dobrym stanie od momentu przyjazdu. Aż sama jestem zdziwiona, że po tak długim czasie w schronie jej sierść wygląda wręcz na zadbaną. To prawdopodobnie zasługa "szorstkości" :)

Posted

A ja bym dała głowę, że była kąpana. Nie śmierdzi schronem?

Trochę śmierdzi dlatego dzisiaj będę musiała ją wykąpać :)

Dopiero na zdjęciu samochodowym widać jaka to malizna :)

Taka całkiem mała to ona nie jest, właściwie to taki średniaczek - 13kg i sięga tak tuż pod kolano :)

Posted

Fajna szczoteczka. Wcale nie taka malusia. Miała dziewczynka szczęście ,że Marysia ją wypatrzyła.

Byłam chyba prekursorem dawania DT psom z Radys. Też miałam szczoteczkę , która dostała na imię Braszka od brush .Wyglądała o niego lepiej po trymowaniu.

• Upvote 1
Posted

Jeśli ona jest brzydka, to ja mam spaczony gust ;), bo mnie się podoba i nigdy nie wpadłabym na to, by jej brak urody zarzucić...

Ale rozumiem, że to tak przez przekorę :), by ciotki protestowały i sypały komplementami... :)

• Upvote 1
Posted

coś mi się potemtegowało, więc napiszę jeszcze, że trzymam mocno kciuki za wspaniały domek dla tego jakże krzepiącego i pożytecznego ziółka...;)

• Upvote 1
Posted

Cały czas myślę nad zdrobnieniem tego jakże oryginalnego imienia i sama się nadziwić nie mogę, że jeszcze na nic nie wpadłam!!! ;)

Maryś, chyba Ci fanciki przywiozę, żeby zobaczyć dziewczynę na żywca - może mnie wtedy... oświeci :D

Posted

Jak najserdeczniej witam wszystkich nowych gości u Pokrzywy, proszę rozgośćcie się i zostańcie z Nami :)

Pokrzywa jest już po kąpieli, bała się ale była grzeczna. Teraz ma jeszcze ładniejszą sierść niż wcześniej :) Została też dzisiaj na 1,5 godziny z moimi psami w domu. Po powrocie nie zarejestrowałam żadnych zniszczeń i wszyscy byli w jednym kawałku. Nie słyszałam, też żeby wyła albo szczekała po tym jak wyszłam.

Marys, znowu masz psa w typie dzikiego zwierzaka :) tylko ne wiem jakiego :)

Też już się nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku, że to jakiś mieszaniec hieny z jeżozwierzem ;) :D

Cały czas myślę nad zdrobnieniem tego jakże oryginalnego imienia i sama się nadziwić nie mogę, że jeszcze na nic nie wpadłam!!! ;)

Maryś, chyba Ci fanciki przywiozę, żeby zobaczyć dziewczynę na żywca - może mnie wtedy... oświeci :D

Zapraszam serdecznie! :) Bo przyznam się szczerze, ze też mam z tym problem ;)

Posted

Pokrzywka podobna jest do dziczka.
Jak ktoś nie chce uznać jej wspaniałej urody to niech uzna ,że ma urodę interesującą.

Zgadzam się z Poker. Futerko ma dzikowate :), a urodę jednocześnie i wspaniałą i interesującą :). Nad zdrobnieniem - też myślę :)

Posted

Po islandzku - Netla

Po norewsku - Nesle

Po hiszpańsku - Ortiga

Po włosku - Ortica

W esperanto - Urtico

Po czesku - Kopriva

A po... MALGASKU... Ongaonga (samo Onga też fajnie ;))

Posted

A co tu tak cicho?

Nie miałam chwili, żeby napisać :)

Pokrzywka została dzisiaj z resztą towarzystwa na 8 godzin z kawałkiem, poległ mały kalendarzyk w twardej okładce ale nie mam ciężko powiedzieć kto go wykończył ;) Prawdopodobieństwo, że to Pokrzywa jest równie 1/6 ;)

Nutusiu, Konfirm dziękuję za listę oryginalnych zdrobnień :D Wypróbuję je, zobaczymy które się najlepiej sprawdzi :D

Fotki Pokrzywki po kapieli poprosze :) Faktycznie, cos jakby dzik z jezozwierzem :)

Fotek jeszcze nie mam, postaram się zrobić jakieś jutro :)

Posted

A ja pozazdrościłam Marysi i choć siedziałam cichutko, cichuteńko, wczoraj mi znaleziono tymczaskę - też szorstką, a co?! ;)

Wiem, wiem - nie wszystkie szorstkie takie same prawa mają, ale zaproszę na jej wątek jak już powstanie :)

Wyrzucona z samochodu pod przydrożnym barem w okolicy... Makowa Maz. (ale tam albo DT zajęte albo na "kuracji" :D)

4 kg żywej psiej wagi!

1_zpsqge7ljrk.jpg

Posted

Zapraszaj, zapraszaj zameldujemy się u maleńtasa :)

Dzisiaj Pokrzywę widział Doktor, sterylkę umówimy na przyszły tydzień (w tym z powodu nadmiaru zajęć po prostu bym się nie wyrobiła). Paskuda jest odrobinę nieufna w stosunku do obcych, nie podejdzie od razu, potrzebuje chwilkę czasu żeby się przekonać, na niektórych nawet szczeka. Wiem już też, że nie ma morderczych zapędów względem kotów - interesuje się ale nie próbuje pożreć ;)

A tu obiecane zdjęcia po kąpieli:

zdj%2525C4%252599cie%2525201-57.JPG

zdj%2525C4%252599cie%2525202-56.JPG

zdj%2525C4%252599cie%2525202-57.JPG

;)

zdj%2525C4%252599cie%2525203-49.JPG

zdj%2525C4%252599cie%2525204-44.JPG