Marysia R. Posted October 3, 2015 Author Posted October 3, 2015 A właśnie, że nie :D Wcale jej jeszcze nie kąpałam a sierść ma w takim dobrym stanie od momentu przyjazdu. Aż sama jestem zdziwiona, że po tak długim czasie w schronie jej sierść wygląda wręcz na zadbaną. To prawdopodobnie zasługa "szorstkości" :) Quote
konfirm31 Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 A ja bym dała głowę, że była kąpana. Nie śmierdzi schronem? Quote
Mazowszanka13 Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Dopiero na zdjęciu samochodowym widać jaka to malizna :) Quote
Marysia R. Posted October 3, 2015 Author Posted October 3, 2015 A ja bym dała głowę, że była kąpana. Nie śmierdzi schronem? Trochę śmierdzi dlatego dzisiaj będę musiała ją wykąpać :) Dopiero na zdjęciu samochodowym widać jaka to malizna :) Taka całkiem mała to ona nie jest, właściwie to taki średniaczek - 13kg i sięga tak tuż pod kolano :) Quote
Poker Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Fajna szczoteczka. Wcale nie taka malusia. Miała dziewczynka szczęście ,że Marysia ją wypatrzyła. Byłam chyba prekursorem dawania DT psom z Radys. Też miałam szczoteczkę , która dostała na imię Braszka od brush .Wyglądała o niego lepiej po trymowaniu. 1 Quote
Figunia Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Jeśli ona jest brzydka, to ja mam spaczony gust ;), bo mnie się podoba i nigdy nie wpadłabym na to, by jej brak urody zarzucić... Ale rozumiem, że to tak przez przekorę :), by ciotki protestowały i sypały komplementami... :) 1 Quote
Gusiaczek Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Słodki uśmiechnięty Pychol :) https://lh3.googleusercontent.com/-V0rFqlW_QKk/Vg-BwzS_AAI/AAAAAAAACnE/5L2dfDbm-Mc/s640-Ic42/pokrzywa10.JPG jest gabarytów Ovolinki - samochodowe wkomponowanie w fotel temu dowodzi ;) https://lh3.googleusercontent.com/-SxS0ptEUyko/Vg-BzDPvLtI/AAAAAAAACnM/rdrEtkogrmk/s512-Ic42/pokrzywa11.JPG Quote
Mattilu Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Marys, znowu masz psa w typie dzikiego zwierzaka :) tylko ne wiem jakiego :) Quote
Figunia Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 coś mi się potemtegowało, więc napiszę jeszcze, że trzymam mocno kciuki za wspaniały domek dla tego jakże krzepiącego i pożytecznego ziółka...;) 1 Quote
Nutusia Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Cały czas myślę nad zdrobnieniem tego jakże oryginalnego imienia i sama się nadziwić nie mogę, że jeszcze na nic nie wpadłam!!! ;) Maryś, chyba Ci fanciki przywiozę, żeby zobaczyć dziewczynę na żywca - może mnie wtedy... oświeci :D Quote
Marysia R. Posted October 3, 2015 Author Posted October 3, 2015 Jak najserdeczniej witam wszystkich nowych gości u Pokrzywy, proszę rozgośćcie się i zostańcie z Nami :) Pokrzywa jest już po kąpieli, bała się ale była grzeczna. Teraz ma jeszcze ładniejszą sierść niż wcześniej :) Została też dzisiaj na 1,5 godziny z moimi psami w domu. Po powrocie nie zarejestrowałam żadnych zniszczeń i wszyscy byli w jednym kawałku. Nie słyszałam, też żeby wyła albo szczekała po tym jak wyszłam. Marys, znowu masz psa w typie dzikiego zwierzaka :) tylko ne wiem jakiego :) Też już się nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku, że to jakiś mieszaniec hieny z jeżozwierzem ;) :D Cały czas myślę nad zdrobnieniem tego jakże oryginalnego imienia i sama się nadziwić nie mogę, że jeszcze na nic nie wpadłam!!! ;) Maryś, chyba Ci fanciki przywiozę, żeby zobaczyć dziewczynę na żywca - może mnie wtedy... oświeci :D Zapraszam serdecznie! :) Bo przyznam się szczerze, ze też mam z tym problem ;) Quote
Poker Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Pokrzywka podobna jest do dziczka. Jak ktoś nie chce uznać jej wspaniałej urody to niech uzna ,że ma urodę interesującą. 1 Quote
konfirm31 Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Pokrzywka podobna jest do dziczka. Jak ktoś nie chce uznać jej wspaniałej urody to niech uzna ,że ma urodę interesującą. Zgadzam się z Poker. Futerko ma dzikowate :), a urodę jednocześnie i wspaniałą i interesującą :). Nad zdrobnieniem - też myślę :) Quote
konfirm31 Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Myślę ;) Pokrzywa=pokrzywka=pokrzywinka=Winka ;) Pokrzywa żegawka = Gawka Urtica(łac)= Tika Pokrzywa zwyczajna Urtica dioica = Jojka Quote
Nutusia Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Po islandzku - Netla Po norewsku - Nesle Po hiszpańsku - Ortiga Po włosku - Ortica W esperanto - Urtico Po czesku - Kopriva A po... MALGASKU... Ongaonga (samo Onga też fajnie ;)) Quote
Poker Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Onga podoba mi się, Jojka i Winka też. Może ktoś strzeli bazarek imienny ? Quote
Nette Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Bardzo się cieszę, że kolejny radysiak wyszedł na wolność!!! :) :) :) Quote
Mattilu Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Fotki Pokrzywki po kapieli poprosze :) Faktycznie, cos jakby dzik z jezozwierzem :) Quote
Marysia R. Posted October 4, 2015 Author Posted October 4, 2015 A co tu tak cicho? Nie miałam chwili, żeby napisać :) Pokrzywka została dzisiaj z resztą towarzystwa na 8 godzin z kawałkiem, poległ mały kalendarzyk w twardej okładce ale nie mam ciężko powiedzieć kto go wykończył ;) Prawdopodobieństwo, że to Pokrzywa jest równie 1/6 ;) Nutusiu, Konfirm dziękuję za listę oryginalnych zdrobnień :D Wypróbuję je, zobaczymy które się najlepiej sprawdzi :D Fotki Pokrzywki po kapieli poprosze :) Faktycznie, cos jakby dzik z jezozwierzem :) Fotek jeszcze nie mam, postaram się zrobić jakieś jutro :) Quote
Nutusia Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 A ja pozazdrościłam Marysi i choć siedziałam cichutko, cichuteńko, wczoraj mi znaleziono tymczaskę - też szorstką, a co?! ;) Wiem, wiem - nie wszystkie szorstkie takie same prawa mają, ale zaproszę na jej wątek jak już powstanie :) Wyrzucona z samochodu pod przydrożnym barem w okolicy... Makowa Maz. (ale tam albo DT zajęte albo na "kuracji" :D) 4 kg żywej psiej wagi! Quote
Marysia R. Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Zapraszaj, zapraszaj zameldujemy się u maleńtasa :) Dzisiaj Pokrzywę widział Doktor, sterylkę umówimy na przyszły tydzień (w tym z powodu nadmiaru zajęć po prostu bym się nie wyrobiła). Paskuda jest odrobinę nieufna w stosunku do obcych, nie podejdzie od razu, potrzebuje chwilkę czasu żeby się przekonać, na niektórych nawet szczeka. Wiem już też, że nie ma morderczych zapędów względem kotów - interesuje się ale nie próbuje pożreć ;) A tu obiecane zdjęcia po kąpieli: ;) Quote
Mattilu Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 Ona jest pełna wdzięku!!! dobrze, że sterylka już niedługo :) Quote
Recommended Posts