Marta Pe Posted March 26, 2016 Posted March 26, 2016 Pokrzywa życzy zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkanocnych, kolorowych jajek i mokrego Dyngusa :) 1 Quote
AMIGA Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 A gdzie uśmiech?? :) Pokrzywko - Amiga i Nuśka też życzą spokojnej i udanej reszty Świąt Quote
Mattilu Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Pokrzywo Mila, choc juz po Swietach, to nadal najlepsze zyczenia sa z Toba :) Quote
Marysia R. Posted March 30, 2016 Author Posted March 30, 2016 Bardzo (choć z lekkim opóźnieniem ;)) dziękuję za życzenia i również przekazuję Wam uściski :) A jakie Chwaścik ma gustowne, nowe szeleczki! :) Quote
Marysia R. Posted March 31, 2016 Author Posted March 31, 2016 9 minut temu, Mattilu napisał: Zginął mi wątek psów z Radys :( Ktoś? coś? Proszę: http://www.dogomania.com/forum/topic/144188-schronisko-w-radysach-psiaki-do-adopcji/?page=1 :) Quote
Marta Pe Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Ja wiem, że jest dużo update'ów z życia Pokrzywy, ale nie mogę się powstrzymać :) Zdjęcia po kolei: 1. Jedziemy na wycieczkę aka definicja psiego szczęścia! 2. Żaden kij nie jest za duży na paszczę Chwasta :D 3. Trenujemy zostawanie (jeden z elementów obedience) gdzieś w lesie w podróży Toruń --> Kraków 4. Taka mała Pokrzywa, taki duży Kraków.... :) Zdjęcie trochę ciemne, bo robione przed świtem :) Szeleczki to rasowe Ruffwear frontrage harness, coby Chwasta nic nie obcieralo, jak się tarza tudzież kula ;-) Aha.... Pokrz zaliczyła pierwszą ucieczkę :( Jak wyczuje/zobaczy sarnę, to dostaje "niecenzuralne słowo" no i zdarzyło się, że w czasie leśnego spaceru złapała trop, wyrwała mi smycz i poooobieeeegłaaaaa ( a jest szybka). Dzięki opatrzności ciągnęła za sobą 8m dość ciężkiej smyczy flexi, ja dość żwawo ruszyłam w pościg a ona po jakichś 300m się zatrzymała (bo chyba przestała mnie słyszeć). Mam nauczkę, żeby się nie zamyślać i spróbować chociaż trochę ją ogarnąć z zapachami, ALE ona łapie tropy nawet w mieście. Mały terierowaty skurczybyk ;) Jak oprócz obedience i agility dojdą jeszcze zajęcia z tropienia, to pies będzie jak nowoczesne dziecko, biegające pomiędzy angielskim/basenem/korkami z matmy/karate :D Nie bójcie się - wypoczywa, jak jestem w pracy, żeby nie wyszło, że zamęczam psa ;) Ale to, jaka ona jest szybka, do tej pory mnie niezmiernie zadziwia :) A po weekendzie (mam nadzieję), pierwsze zdjęcia Pokrzywy w wydaniu agility :) PS. Pokrzywa już prawie nie jest szorstkowłosa... ma mięciutkie futerko jak króliczek, tylko to długie włosie na karku zachowuje pozory szorstkości, reszta tylko tak wygląda ;-0 1 Quote
konfirm31 Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Zdjęć szczęśliwych psów - nigdy zbyt wiele :) Quote
Marysia R. Posted March 31, 2016 Author Posted March 31, 2016 6 minut temu, konfirm31 napisał: Zdjęć szczęśliwych psów - nigdy zbyt wiele :) Z ust mi to wyjęłaś :) Marto wrzucaj nawet dwa razy dziennie gdyby Cię naszła chęć ;) Quote
AMIGA Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Oj tak, tak, na zdjęcia tu są wszyscy baaardzo łasi :) Quote
Marta Pe Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Pierwsze spotkanie Pokrzywy z agilitowym tunelem :) Quote
Mattilu Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Pieeekne te Wasze szelki! Chwast ma szczescie wymalowane na pysku :) A przezyc przy gonieniu uciekinierki po lesie nie zazdroszcze... Quote
Nutusia Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Ani ja! Zawał murowany ;) Pięknie się chwaścik ma, aż serce rośnie :) Quote
Marta Pe Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 Wiosenny chillout w Parku Jordana Pani poszła do pracy, to ja sobie wezmę bagietkę - zjem tylko ciut, ale obślinię całość i "ukryję" na posłaniu. A jak fajnie się szarpie ten papier :D Pani przyszła, nie jest zadowolona i mówi, że jestem niedobra. Co ona tam wie, była super zabawa:D To kiedy wysiadka i dokąd dzisiaj pójdziemy? Maraton w Krakowie, przyzwyczajam się, że na biegnących ludzi się nie szczeka i się ich nie goni (rowerzystów też nie!). Na zdjęciu wyglądam, jakbym była ciężko przerażona, a tak naprawdę był luz, tylko spojrzałam za siebie zobaczyć, co Marta robi: No i po spacerze, taki pysk chcemy widzieć zawsze :) Quote
Poker Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 Cudowne relacje i szczęśliwy Chwaścik. Papier od bagietki porwała, bo kto to widział pakować smakołyki zamiast podać na talerzu ? Quote
konfirm31 Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 Widać, że Pokrzywa żyje pełnią szczęśliwego psiego życia. Wspólnie z Martą :-) Quote
Nutusia Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 Zachwyt, zachwyt i jeszcze raz zachwyt! :) A gdyby ktoś chciał adoptować nieco chwastopodobną sunię, to polecam Igłę - znów wraca z adopcji :( Quote
Marysia R. Posted April 18, 2016 Author Posted April 18, 2016 To się nazywa szczęśliwy pies! :) :) Quote
Marta Pe Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Siostry ksero :D Pokrzywa 4 lata, Radysy Roza, 2 lata, Sejny (tak!!!! Te koło Suwałk) I się spotkały w Krakowie :) A w bonusie border collie Bono :) Quote
Recommended Posts