Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Było trochę strachu, bo Pani nie odbierała telefonów. Okazało się, że tel. miała popsuty...

Trzymajcie bardzo mocno kciuki, w czwartek psiak ma spotkanie zapoznawcze z Panią zainteresowaną adopcją.

Guest Ciekawa1992
Posted

Smutne, żal psa jak i tej starszej kobiety:( Przypomniała mi się praktycznie bliźniacza historia z mojej rodzinnej miejscowości, strasza kobieta bardzo chora, również miała kundelka, nie mogła się nim zajmować, nikt jej pomóc nie chciał, więc psa wywaliła, a że ten ciągle wracał to go dosłownie zadźgała, nie będę się zaglębiała w szczegóły bo były zbyt drastyczne. Mam nadzieję że tutaj wszystko zakończy się szczęśliwie, co prawda opisana przeze mnie sytuacja miała miejsce z 10 lat temu, ale co chwile słyszę jak ludzie pozbywają się "problemów" w mniejszych miejscowościach i z tego co słyszałam wyobraźni to im nie brakuje:/

Posted

Spotkanie przebiegło pomyślnie, teraz czekamy jeszcze na ostateczną decyzję, więc nie chcę zapeszać. Kciuków proszę jeszcze nie puszczać.

Przepraszam za zdawkowe relacje, przegrałam walkę o moją sunię i dzisiaj ją straciliśmy.

edit: Nic tylko się załamać. Wczoraj zmarła moja sąsiadka, zastanawiałam się co z jej dwoma psami i kotem. Właśnie znalazłam psa na stronie Palucha. Nie wiem gdzie jest sunia i kot :( Siadam psychicznie...

http://www.napaluchu.waw.pl/ostatnio_znalezione/wszystkie_zwierzeta_w_kwarantannie/011502821

Posted

Dziękuję, Poker. Trzymam bardzo mocno kciuki za Twoją Gryzię z podpisu, niech się socjalizuje panienka szybko i bez nieprzewidzianych niespodzianek.

Guest Ciekawa1992
Posted

Delph współczuje ci, ale w takim razie mogłabyś przygarnąć sunie sąsiadki, może to zbieg okoliczności?:)

Posted

W moim życiu też były takie "zbiegi okoliczności". Kiedy odszedł mój pierwszy szaleńczo kochany pies w wyniku pogryzienia przez sforę, czekałam na następnego tylko 3 dni: ktoś wystawił na śmietnik niesprzedaną na targowisku 5-tygodniową suczkę. Natknęła się na nią małoletnia córka sąsiadki mojej siostry, a ta natychmiast przyniosła ją do mnie, wiedząc, jaka jestem nieszczęśliwa. I Tajgunia od razu przywróciła mi chęć do życia. Wiem, że nie każdy tak ma, żeby od razu brać kolejnego psiaka, ale Delph, jeśli należysz do tych ludzi, którzy bez psa nie wyobrażają sobie życia - nie wahaj się ani chwili. Będą to dwa dobre uczynki: pomożesz sobie w wielkim smutku i psiakom także w wielkim smutku i przerażeniu.

• Upvote 1
Posted

Lubusek jest już nowym domu, na razie jeszcze dajemy mu czas na aklimatyzację, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Dogadał się z szynszylami, nie sprawia problemów. Pomału zaczynam się cieszyć, że stał się cud :)

Co do zwierząt mojej sąsiadki: sunia nie wiadomo gdzie jest, więc nawet gdybym chciała, to nie mam jak jej przygarnąć. Do schroniska trafił piesek i kot. A ja na razie nie dam rady psychicznie, fizycznie ani finansowo zaopiekować się kolejnym zwierzakiem. Mam jeszcze jedną osobistą chorą sunię i na niej teraz muszę skupić swoje siły. Co nie znaczy, że możemy zostawić psa i kota sąsiadki na Paluchu. Piesek jest niewielki, kot sympatyczny i dogadujący się z psami, może jest szansa na dom i dla nich?

• Upvote 1
Posted

super wiadomość , że psiaczek znalazł nowy dom. Mam nadzieję ,że  do końca swoich dni.

Sunie mógł wziąć ktoś z rodziny tylko szkoda , że  nie zaopiekowali się całą trójką. Smutne ,że ktoś odchodzi a zwierzaki, które zostają  wyrzucane są jak stare niepotrzebne znoszone kapcie :( Dla nich to szok: z kanapy do zimnego kojca.

• 4 weeks later...
Posted

Dla pocieszenia, kot sąsiadki znalazł dom :) Jeszcze piesek czeka.

Dziękujemy za info :)  a jeśli chodzi o pieska?   czy możesz go ogłosić np w lokalnej gazecie?... może tu na dogo?...