Jump to content
Dogomania

Olkusz- nieduza puchata sunia MA DOM-ZOSTAJE NA ZAWSZE W DT !!

Recommended Posts

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U psic wszystko w porządku, rana goi się szybciutko, na początku było zaczerwienienie dookoła ale Norka dostała antybiotyk i lek przeciwzaplany no i ustapiło. Nie miała też apetytu. Teraz za to wsuwa jak szalona, i cały czas goni i szaleje z Fantą , nie da się jej opanować, zupełnie nie jak pies po zabiegu:crazyeye:. to jest normalnie pies z ADHD:diabloti:.

Posted

Pani weterynarz policzyła za sterylkę 100 złotych, potem dodatkowo zapłaciałm jeszcze 20 złotych za zastrzyki w niedzielę, jak Norka miała zaczerwienioną ranę. Dodatkowo wydałam 44 złote na 4 puszki Intestinala, Norka miała po zabiegu biegunkę i nie chciała nic innego jeść, więc wetka zaleciła to. Tak więc razem wydałam 164 złote, a wpłynęło :
50 zł- emilia2280
30 zł- Ulka18
100 zł- jkp
180 zł - razem
tak więc zostało nam 16 złotych.
A domku ani widu ani słychu:shake:, dzisiaj dzwoniła co prawda jedna Pani ale chciała Norkę do kojca, no i wogóle to w rozmowie mi się nie podobała. Norka to pies po przejściach musi znaleźć naprawdę wspaniały domek.

• 2 weeks later...
Posted

Cioteczki dostałam takiego @ w sprawie Norki:

Witam! Zobaczyłam pieska z ogłoszenia i się w nim zakochałam! Chciałabym go adoptować! ;) Mieszkam w Opolu. W bloku. To chyba nie byłby problem dla pieska? W domu mam psa - Tinę - jest grzeczną, małą i starszą suczką (12 lat). Myślę, że nie będzie z nią problemu. ;) Jestem opiekuńcza i zawsze poświęcam mnóstwo czasu moim pupilom. Wychodzę na długie spacery, zaprzyjaźniam się z innymi psami, a także kupuję mnóstwo smakołyków i dbam o zdrowie moich futrzaków. Jeśli mam szansę na adopcję tego pieska, to proszę o kontakt na mój e-mail: [email protected] Pozdrawiam serdecznie! Karina.

Napiszę do Maggie, żeby weszła na dogo ...

Posted

No jestem , jestem.
Przyznam szczerze ,że ten mail brzmi fajnie, tylko ta strasza sunia, Nora nie toleruje innych psów,żadnych , nawet szczeniaków, a poza tym Nora ma ADHD i nie wiem czy ta sunia staruszka to wytrzyma..........
A tak wogóle to Norka miewa niestety czasami zachwania agresywne, tak jakby coś jej w mózgu się pjawiało i potrafi na nas zawarczeć albo nawet postraszyć zębami, my oczywiście jej na to nie pozwalamy , no ale czy ta Pani będzie to tolerowała......
Teraz wyjeżdżam na cały dzień to teściów z psiakami, będą sobie biegać po ogrodzie(Norka to uwielbia), bo tutaj nie mogę jej puścić ze smyczy. Wejdę na dogo wieczorem jak wrócę.

Posted

halbina napisał(a):
Oj, Magdo, przyznaj się, że żal oddawać Ci będzie Norkę...

Oj ciężko ,ciężko......
Oddam Norkę tylko jeśli się trafi dla niej zupełnie wyjątkowy dom, który będzie sobie zdawał sprawę z jej charakteru, z jej zachowań często nie przewidzianych , no i kogoś kto będzie ją bardzo bardzo kochał:loveu:, a jeśli nie znajdzie się taki domek to Norka zostanie z nami. Dla niej zresztą będzie to potworny stres gdyby miała zmienić dom......, kolejne odrzucenie...... sama już nie wiem. Norka okazała się psem o wiele trudniejszym niż myśleliśmy, wymagającym szcególnej troski i zaangażowania oraz szkolenia, i dopiero teraz zaczyna być widać że ona powolutku się zmienia.......... i zaczyna się otwierać na miłość człowieka i ufać

• 2 weeks later...
Posted

No więc zostaje u nas. Przecież nie mogę oddać takiej pięknej suni prawda:diabloti:
Zakochaliśmy sie w niej wszyscy, Norka też nas bardzo kocha:loveu:, jest przekochanym psem, bardzo się zmieniła od czasu tego czasu jak do nas przyszła, zrobiła się miziasta,z Fantą są najlepszymi przyjaciókami, jedyna rzecz , która mnie martwi to jej agresja na wszystkie inne psy, nawet na szczeniaki warczy. Ale myślę ,że z tym też sobie poradzimy:evil_lol: No i ma też ADHD:diabloti:, a poza tym zrobiła się wybredna z jedzeniem:angryy: i w związku z tym jest chuda, mam nadzieję że to nie jest żadna choroba, tylko taka jej natura

Posted

o rety CUDOWNIE!!!!!!!!! :multi::multi::multi:
nie wiesz nawet jak sie ciesze :calus: :calus:
:iloveyou::iloveyou::iloveyou:

to najlepsza wiadomosc dzisiejszego dnia, tygodnia, a moze nawet miesiaca, ktory mialam taki sobie.

Bardzo, bardzo sie ciesze i dziekuje Ci, Wam :calus: