Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mała Wieś pod Nowym Sączem - zmarł właściciel zostało 30 piesków.
Teraz opiekuje się nimi brat zmarłego ale już nie daje rady.
Szukamy nowych domków dla psiaków. Pieski są w typie pińczera min.
i szpica , są nieduże ok. 5 kg. Mają bardzo fajne charakterki , garną się do ludzi nie okazują agresji ani strachu. Wszystkie pieski zostały odrobaczone i zabezpieczone środkiem p/pchelnym. Suczki dostały środek antykoncepcyjny. Nie chcemy żeby pojawiły się tam nowe szczeniaczki.
Jednak to nie wystarczy - suczki muszą zostać wysterylizowane a pieski wykastrowane. Niestety nie ma na to środków.

ZBIERAMY NA STERYLIZACJĘ I KASTRACJĘ - każda złotówka pomoże tym psiakom - sama nie dam rady z tym wszystkim się uporać.

Zainteresowanych adopcją prosimy o kontakt tel. 606 71 84 64

ZDJĘCIA WSZYSTKICH PSIAKÓW NA STRONIE 21-22

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chyba najpilniejsza sterylizacja aborcyjna tej suczki - chyba ze jest inne stanowisko w tej sprawie
ona i szczeniaki w takich warunkach hmmm nie chce sie mysle no i stadfko powiekszy sie o nastepne bidy

Posted

brazowa1 napisał(a):
Szami,czy jest szansa dla te suki w ciazy na sterylizacje aborcyjna?Trzeba sie spieszyc.

brazowa:p niedlugo chyba zalozymy chorek starszych dogomaniaczek:eviltong:

Posted

Erazm napisał(a):
O rany, ale stado...Potrzebne ladne foty i trzeba szybciutko oglaszac:shake:

No dokładnie, forty dooobre, takie serduchowe. Sorry ciotki ale to bardzo ważne, z tymi wybaczcie nic się nie zdziała.

Apel zatem do ciotek fotografujących.

Posted

Skąd tam tyle ich się wzięło. W czym mogę pomóc? Ogłoszenia mogę dawać.
Jakie one wielkościowo, wagowo. Co o nich wiadomo? Zsocjalizowane?
Mogą iść do adopcji, czy potrzebują układania?

Posted

Melduję się !!!!!!!!!!!!!!
Suczka ciężarna jest najpilniejsza , tam nie ma warunków żeby mogła funkcjonować po sterylce aborcyjnej . Najlepszy byłby domek , który by się nią zaopiekował .
Pieski są nieduże tak do 5 kg . Wiek tak mniej więcej od 6 miesięcy do 5-6 lat.
Mają bardzo fajne charakterki , do ludzi się garną , pchają do głaskania i na rączki . Ponieważ biegają luzem może być problem z chodzeniem na smyczy ale myślę ,że szybko by się nauczyły .
Z fotkami to jest tak , że nie bardzo da się cokolwiek zrobić - stado przemieszcza się i kotłuje nieustannie , w piątek będziemy odrobaczać i zakrapiać p/pchelnie towarzystwo to wtedy postaramy się każdemu psiakowi zrobić indywidualne zdjęcie .
Teraz bardzo proszę o ogłaszanie ich gdzie się da . Ponieważ praktycznie jestem sama z tym wszystkim. Dzisiaj dopiero Panie z naszego TOZ-u pojechały tam ze mną i została zamieszczona informacja na stronie TOZ-u. Najgorsze jest to , że TOZ-owi jest wszystko jedno kto psa ( psy) weźmie , nie ma mowy o umowach adopcyjnych o sprawdzeniu nowych domów już nie wspomnę . Dlatego też zadecydowałam ,że na razie suki dostaną środek antykoncepcyjny , nie mam na dziś innego pomysłu , a nie można dopuścić do tego żeby tam rodziły się szczenięta. Najgorsze jest to ,że większość tych psiaków to suki naliczyłam ich ok. 20
Dla cierpliwych reportaż naszej kablówki - tu można zobaczyć jakie jest podejście do sprawy : kablowka1.wmv Download File on FileFront

Posted

oglądnęłam część.
Psy nie są chude,ale widać,że niektóre chore - oczy.
Część z nich wygląda jak sklonowane, z pewnością z jednego miotu albo chów wsobny.

Posted

Poker napisał(a):
za ok. tydzień mogę wziąć jakąś małą sunię na DT, może być kudłata.

Poker a moglaby byc ta kroooofka z brzusiem?:cool3:
i cos by sie we Wrocku z tym brzusiem zrobilo:crazyeye::crazyeye:

inaczej stadko powiekszy sie o hmmm moze i o 1/5?:cool1:
w marcu ogloszona akcja sterylizacji moze w ramach tejze
ale to i tak chyba nie bezplatne
kto wie jak to wyglada?

moznaby tez kawalerow wykastrowac:roll: jak leci..o ile gratis:roll:
szami cos wiadomo w NS o tej akcji? moze TOZ ma talony jesli nie w ramach akcji

Posted

Miałam dzis pytanie o malutką suczkę gładkowłosą, ale młodą, dobry domek w Ostrołęce, pół roku, do roku...
moja Muszka 3-letnia za stera..
Ale to kawał drogi :crazyeye:

Posted

hmmm przypomnialo mi sie ze chyba w watku orzechowcow czytalam dyskusje nt bezinwazyjnej sterylki

chyba dunczycy czy szwedzi mieli przyjechac i zrobic sterylizacje w ten sposob, duzo tansza, jakies naciecia tylko z boku, propjekt byl by do Przemysla wlasnie dotarli
hmmm
ktos moze ma link do tego?..jesli nie spytam w watku orzechowcow albo albiemu

moze sa wlasnie w Polsce, chyba Osiolek o tym pisala...
moze mogliby wysterylizowac cale to towarzystwo
w ramach akcji "uswiadamiajacej "

Posted

Tak kochane są bardzo , wszystkie garną się do człowieka , każdy chce być pogłaskany , prosi o chwilę uwagi .
Ale tak sielankowo tam nie jest , co chwilę wybuchają tam awantury , dwa psy dominujące bezlitośnie gryzą te mniejsze i słabsze , momentami istne "walki psów odchodzą" , ciężko jest je wtedy rozgonić.
Na razie jest tam jedna suka z cieczką i o nią psy się gryzą.Nie chciałabym widzieć jak więcej suk ma cieczki co się wtedy dzieje. Ale mam nadzieję ,że blokada pomoże i więcej suk nie będzie miało cieczki.

Posted

Jaki dlugi reportarz:-o najlepsze jak pan mowil, ze mozna tak sobie przyjechac wziasc psiaka a pozniej sie do nich zameldowac:shake:
tyle pinczerowatych zyjacych w zgodzie jeszcze nie widzialam ....one takie kochane:-o

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...