Szami Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Mała Wieś pod Nowym Sączem - zmarł właściciel zostało 30 piesków. Teraz opiekuje się nimi brat zmarłego ale już nie daje rady. Szukamy nowych domków dla psiaków. Pieski są w typie pińczera min. i szpica , są nieduże ok. 5 kg. Mają bardzo fajne charakterki , garną się do ludzi nie okazują agresji ani strachu. Wszystkie pieski zostały odrobaczone i zabezpieczone środkiem p/pchelnym. Suczki dostały środek antykoncepcyjny. Nie chcemy żeby pojawiły się tam nowe szczeniaczki. Jednak to nie wystarczy - suczki muszą zostać wysterylizowane a pieski wykastrowane. Niestety nie ma na to środków. ZBIERAMY NA STERYLIZACJĘ I KASTRACJĘ - każda złotówka pomoże tym psiakom - sama nie dam rady z tym wszystkim się uporać. Zainteresowanych adopcją prosimy o kontakt tel. 606 71 84 64 ZDJĘCIA WSZYSTKICH PSIAKÓW NA STRONIE 21-22
brazowa1 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Szami,czy jest szansa dla te suki w ciazy na sterylizacje aborcyjna?Trzeba sie spieszyc.
pixie Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 chyba najpilniejsza sterylizacja aborcyjna tej suczki - chyba ze jest inne stanowisko w tej sprawie ona i szczeniaki w takich warunkach hmmm nie chce sie mysle no i stadfko powiekszy sie o nastepne bidy
pixie Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 brazowa1 napisał(a):Szami,czy jest szansa dla te suki w ciazy na sterylizacje aborcyjna?Trzeba sie spieszyc. brazowa:p niedlugo chyba zalozymy chorek starszych dogomaniaczek:eviltong:
kate8828 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Do góry pieseczki! Znam calą historie od Szami jest strasznie, trzeba im pomoc!
basiapron Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 prosze bardzo zdjątko od szami:) ta suczka to zdaje sie pierwsza po prawej stronie
Erazm Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 O rany, ale stado...Potrzebne ladne foty i trzeba szybciutko oglaszac:shake:
Poker Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 za ok. tydzień mogę wziąć jakąś małą sunię na DT, może być kudłata.
Isadora7 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Erazm napisał(a):O rany, ale stado...Potrzebne ladne foty i trzeba szybciutko oglaszac:shake: No dokładnie, forty dooobre, takie serduchowe. Sorry ciotki ale to bardzo ważne, z tymi wybaczcie nic się nie zdziała. Apel zatem do ciotek fotografujących.
Franca81 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Wątek zobaczyłam i przekazuję dalej. Im więcej osób o psiaczkach się dowie tym większa szansa na domki :)
wanda szostek Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Skąd tam tyle ich się wzięło. W czym mogę pomóc? Ogłoszenia mogę dawać. Jakie one wielkościowo, wagowo. Co o nich wiadomo? Zsocjalizowane? Mogą iść do adopcji, czy potrzebują układania?
Szami Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Melduję się !!!!!!!!!!!!!! Suczka ciężarna jest najpilniejsza , tam nie ma warunków żeby mogła funkcjonować po sterylce aborcyjnej . Najlepszy byłby domek , który by się nią zaopiekował . Pieski są nieduże tak do 5 kg . Wiek tak mniej więcej od 6 miesięcy do 5-6 lat. Mają bardzo fajne charakterki , do ludzi się garną , pchają do głaskania i na rączki . Ponieważ biegają luzem może być problem z chodzeniem na smyczy ale myślę ,że szybko by się nauczyły . Z fotkami to jest tak , że nie bardzo da się cokolwiek zrobić - stado przemieszcza się i kotłuje nieustannie , w piątek będziemy odrobaczać i zakrapiać p/pchelnie towarzystwo to wtedy postaramy się każdemu psiakowi zrobić indywidualne zdjęcie . Teraz bardzo proszę o ogłaszanie ich gdzie się da . Ponieważ praktycznie jestem sama z tym wszystkim. Dzisiaj dopiero Panie z naszego TOZ-u pojechały tam ze mną i została zamieszczona informacja na stronie TOZ-u. Najgorsze jest to , że TOZ-owi jest wszystko jedno kto psa ( psy) weźmie , nie ma mowy o umowach adopcyjnych o sprawdzeniu nowych domów już nie wspomnę . Dlatego też zadecydowałam ,że na razie suki dostaną środek antykoncepcyjny , nie mam na dziś innego pomysłu , a nie można dopuścić do tego żeby tam rodziły się szczenięta. Najgorsze jest to ,że większość tych psiaków to suki naliczyłam ich ok. 20 Dla cierpliwych reportaż naszej kablówki - tu można zobaczyć jakie jest podejście do sprawy : kablowka1.wmv Download File on FileFront
Poker Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 oglądnęłam część. Psy nie są chude,ale widać,że niektóre chore - oczy. Część z nich wygląda jak sklonowane, z pewnością z jednego miotu albo chów wsobny.
Szami Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Tak to wygląda jak jedna wielka rodzina . Na filmie nie widać ale część psów jest bardzo chudych !!!!!!!!!
pixie Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Poker napisał(a):za ok. tydzień mogę wziąć jakąś małą sunię na DT, może być kudłata. Poker a moglaby byc ta kroooofka z brzusiem?:cool3: i cos by sie we Wrocku z tym brzusiem zrobilo:crazyeye::crazyeye: inaczej stadko powiekszy sie o hmmm moze i o 1/5?:cool1: w marcu ogloszona akcja sterylizacji moze w ramach tejze ale to i tak chyba nie bezplatne kto wie jak to wyglada? moznaby tez kawalerow wykastrowac:roll: jak leci..o ile gratis:roll: szami cos wiadomo w NS o tej akcji? moze TOZ ma talony jesli nie w ramach akcji
Erazm Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Jak to towarzystwo ogarnac i gdzie poupychac?????
malagos Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Miałam dzis pytanie o malutką suczkę gładkowłosą, ale młodą, dobry domek w Ostrołęce, pół roku, do roku... moja Muszka 3-letnia za stera.. Ale to kawał drogi :crazyeye:
pixie Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 hmmm przypomnialo mi sie ze chyba w watku orzechowcow czytalam dyskusje nt bezinwazyjnej sterylki chyba dunczycy czy szwedzi mieli przyjechac i zrobic sterylizacje w ten sposob, duzo tansza, jakies naciecia tylko z boku, propjekt byl by do Przemysla wlasnie dotarli hmmm ktos moze ma link do tego?..jesli nie spytam w watku orzechowcow albo albiemu moze sa wlasnie w Polsce, chyba Osiolek o tym pisala... moze mogliby wysterylizowac cale to towarzystwo w ramach akcji "uswiadamiajacej "
Szami Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Tak kochane są bardzo , wszystkie garną się do człowieka , każdy chce być pogłaskany , prosi o chwilę uwagi . Ale tak sielankowo tam nie jest , co chwilę wybuchają tam awantury , dwa psy dominujące bezlitośnie gryzą te mniejsze i słabsze , momentami istne "walki psów odchodzą" , ciężko jest je wtedy rozgonić. Na razie jest tam jedna suka z cieczką i o nią psy się gryzą.Nie chciałabym widzieć jak więcej suk ma cieczki co się wtedy dzieje. Ale mam nadzieję ,że blokada pomoże i więcej suk nie będzie miało cieczki.
ata Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Jaki dlugi reportarz:-o najlepsze jak pan mowil, ze mozna tak sobie przyjechac wziasc psiaka a pozniej sie do nich zameldowac:shake: tyle pinczerowatych zyjacych w zgodzie jeszcze nie widzialam ....one takie kochane:-o
Recommended Posts