Jump to content
Dogomania

Szczeniak niewidzący z oczopląsem- POMOCY!!!! TOFI ma dom !!!

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Toffffffffffffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Glutofia napisał(a):
oj to brzmi dość optymistycznie!! A wiadomo juz co konkretnie Toficzkowi dolega?

Glutofina, przyznaj się, że wątku nie czytałaś, a na pewno nie 2 ostatnich stron :eviltong:

Posted

Diagnoza brzmi: pies nie widział i widzieć nie będzie, ale poza tym jest zdrowy i dożyje późnej starości. To chyba dobra wiadomość? :lol:Raczej nie spodziewaliśmy się, ze uda sie wzrok przywrócić.

Posted

jotko pewno ,ze dobra wiadomosc:lol:wazne zeby dlugo chlopinka zyla i szczesliwie.
tylko jak wlasciciele?chca Tofika?Skoro tofikowy Pan byl we Wroclawiu to moze Tofi juz z nim pojechal?:cool3:

Posted

Nie widzi, bo wadliwy genetycznie.
Tofik wysiadł w Katowicach ze swoim starym - nowym panem, który już w drodze do Wrocławia był zdecydowany, ze go zabierze do domu!

Posted

No to piknie!!!!!!!!!
Swietnie ,ze chca Tofika mimo wszystko.
Niestety tak to jest ,ze zdajemy sobie sprawe z tego jaki ktoś byl dla nas wazny kiedy go zabraknie :shake: no ale maja znowu Tofiego szalonego:evil_lol:

Posted

Dr. Kiełbowicz powiedział, że Toffik po prostu urodził się z jednym zmysłem mniej, a w zasadzie ze wzrokiem nieprawidłowo wykształconym.
Jedno oczko, prawe - całkowicie zmętniałe wewnątrz.
Oczko lewe: albo kompletny brak unerwienia, albo jeden wielki miszmasz - nic na swoim miejscu..

Ale Toffik poza tym jest zdrowy!
I zaprosił za jakieś 6 m-cy na ewentualne badanie kontrolne (ciśnienie śródgałkowe jest w porządku póki co).

Posted

:multi::multi::multi:

A to ci nowina!
"Ale Toffik poza tym jest zdrowy!"
I tak trzymaj chłopię ...cukierkowe!Zmysłów Ci jeszcze nie mało zostało...nie jeden ani nie zauważy,ze Ci czegoś brakuje!

:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

zuzlikowa napisał(a):
:multi::multi::multi:

A to ci nowina!
"Ale Toffik poza tym jest zdrowy!"
I tak trzymaj chłopię ...cukierkowe!Zmysłów Ci jeszcze nie mało zostało...nie jeden ani nie zauważy,ze Ci czegoś brakuje!

:loveu::loveu::loveu::loveu:

Nie zauważą! Jak czekaliśmy na swoją kolej to klienci myśleli, że mi będziemy tyłozgryz operować, byli w szoku, że on nie widzi:diabloti:

Posted

:evil_lol: nas tak samo oszukał na akcji :evil_lol: bardzo się cieszę, że jednak zamieszkał z tymi ludźmi, często strach, niewiadoma i panika jest złym doradcą, kiedy jednak na spokojnie się pewne sprawy przemyśli to wszystko wygląda inaczej :multi::multi::multi: Życzę im wszystkiego dobrego i gratuluję odwagi i decyzji :loveu:Toffik na pewno będzie miał super

Posted

lena_zet napisał(a):
Glutofina, przyznaj się, że wątku nie czytałaś, a na pewno nie 2 ostatnich stron :eviltong:

Przegapiłam dwie strony???? to juz wiem dlaczego nic nie wiem!!! :comp26:

Posted

ja też bardzo się cieszę ;)
Dzwoniłam wczoraj wieczorem do domku, przekazałam co mi przyszło do głowy, niestety nie zdążyłam do nich podjechać, ponieważ do domku weszłam dopiero o godzinie 20....dzisiaj też mam pokręcony dzień, więc poprosiłam właścicieli Tofika żeby wpadli do nas w sobotę na akcję, wtedy miałabym czas z nimi dłużej porozmawiać i powiedzieć wszystko co wiem, co zaobserwowałam i czego Tofika nauczyłam;) No nic, póki co wszystko gra, oni sobie zdają sprawę, że Tofik widzieć nie będzie itd itp etc, więc nie są ani zaskoczeni ani zdesperowani! To normalny pies, tyle, że niewidomy.

A moja Lili Ślepotka (kocisko bez oka) łazi i go szuka, to byli najlepsi przyjaciele:shake: