Jump to content
Dogomania

Szczeniak niewidzący z oczopląsem- POMOCY!!!! TOFI ma dom !!!

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

amikat napisał(a):
Lenko - te nieskoordynowane ruchy to tylko wzmianka - on w kółko kręcił się jak szalony na akcji - ale tam wiele zapachów, bodźców itd.

To ja napisalam- taki mi się wydal na akcji..
A moze trzeba by mu do tych oczków "sztuczne łzy" zakropić skoro słabo mruga tymi powiekami to moze by te oczka nawilżyć? Nie mówił wet nic na ten temat? Przecież jak on mruga od czasu do czasu tylko to pewnie go pieką.. tak sobie tylko myślę..

Posted

Alojzyna napisał(a):
U znajomego była niewidząca od urodzenia akitka a potrafiła nawet aportować piłeczki ;) Jak ktoś nie wiedział, to nie mógł uwierzyć, że ona nie widzi... :lol:

A pewnie, że aportują piłeczki:eviltong:

Posted

ktoś mnie zapytał dzisiaj czy zgodze sie wysłać Małego do Szczecina do TOZU gdzie będzie miał opłacone leczenie. Jest podobno sponsor.
Nie nie zgodzę sie .Tu ma tymczas domowy, do Brna i wrocławia jest blisko. Nie widze powodu. Toz ma szerokie pole do popisu w conajmniej kilku miejscach w pobliżu i w daszej polsce też. Jeżeli macie inne zdanie to mówcie ale uprzedzam - ja sie przekonac nie dam.

Posted

:oops:Niełatwa decyzja!

Jednak nie ma co budować zamków na lodzie... ciepło,opieka i bezpieczeństwo malucha też jest bardzo ważne! A on jeszcze nie mało przejdzie nim go się dobrze zdiagnozuje! Nie potrzebne mu dodatkowe stresy.

Maluszku...spokojnej nocki!:loveu:

Posted

Też uważam, że sponsorować można psa pod opieką naszej fundacji, rozliczenia są takie same. Nie ma powodu przenosic psa przez całą Polske, jestem pewna, że w Szczecinie tez sa potrzebujące psy, którym jest potrzebne miejsce, po co Zębolek ma zajmować tam miejsce?

Posted

mysza 1 napisał(a):
Pewnie, ze przewożenie do z miejsca na miejsce nie ma sensu. To ogromny stres dla niewidomego pieska.
Zdecydowanie lepiej żeby był w Dt, który zna:loveu:

zgadzam siem :diabloti:
Tofik sobie śpi, psy po nim nie deptają (jakby czuły, że słabszy, więc uważają na niego i nie molestują go zabawami).Jedzonko się właśnie moczy, zaraz chłopak poje, a teraz zazdraszczajcie mi najgrzeczniejszego tymczasowicza na Śląsku :evil_lol:

Posted

lena_zet napisał(a):
zgadzam siem :diabloti:
Tofik sobie śpi, psy po nim nie deptają (jakby czuły, że słabszy, więc uważają na niego i nie molestują go zabawami).Jedzonko się właśnie moczy, zaraz chłopak poje, a teraz zazdraszczajcie mi najgrzeczniejszego tymczasowicza na Śląsku :evil_lol:

no właśnie... jaki to Śląsk... :eviltong:
na Śląsku ja miałam najgrzeczniejszy tymczasik... mAlutka nasza... miałam, bo już zdrowieje i pokazuje czasem różki, czego i Tofikowi życzymy!