Jump to content
Dogomania

Szczeniak niewidzący z oczopląsem- POMOCY!!!! TOFI ma dom !!!

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Glutofia napisał(a):
Lena do garów!!!!! Tofika nakarmić!!! Jak on ma jeść suche z takim zgryzem ty byś potrafiła? Jak ci sie nie chce za kuchtę robic to przyprowadzaj do mnie na michę ja codziennie gotuję dla swoich :)

Ktos potrafi zrobić banerek? Ja nie umiem...:shake:

a kiedy my mozemy sie wprosić?... Inka, Platon, Byron, Junior...mAlutka... no i ja (ja na kawkę!)
też nie cieprię gotować, a Alutka potrzebuje kurczaczka... reszta stadka też nei pogardzi... pańcia chętnie zje rosołek...

Piesio super i koniecznie trzeba mu pomóc!

Posted

Wiem wiem! Ja byłam tam z Taksi - ma padaczke. Doktor jest swietny! I fakt że było tanej tylko droga.... . Róznica w cenie nie jest znaczna ale zawsze to coś. Nawet jakby droga była droższa to rekompensuje to jakość specjalisty.

Posted

amikat napisał(a):
Wiem wiem! Ja byłam tam z Taksi - ma padaczke. Doktor jest swietny! I fakt że było tanej tylko droga.... . Róznica w cenie nie jest znaczna ale zawsze to coś. Nawet jakby droga była droższa to rekompensuje to jakość specjalisty.

to kiedy jedziemy, kochana Anetko? :loveu:

Posted

To już mamy drugiego ślepotka na stanie. Tylko, że spaniel-Kubuś jest wiekowy, a Tofik młodziusieńki i skąd ta ślepota? Pieniążki bardzo potrzebne, doszło hotelowanie Hagera, w DG holujemy suke z guzem operacja potrzebna, wątku nie założyłam, bo nie zdążyłam. Tofikowi wzroku pewnie się nie przywróci, ale jeśli poza tym będzie ok, to może znajdzie się mu jakiś dobry dom.

Posted

Przesłodki maluch!:loveu:
Widzę,że już Lara robi allegro cegiełkowe, to choć napatrzę się na ślicznego!

Co do wetów to nie mam ,na szczęście zbyt wielkich doświadczeń,ale siostra ma goldenkę z problemami ze stawami biodrowymi i właśnie w Czechach robiła małej kilka poważnych zabiegów. Chwaliła sobie ceny i wetów.
Może i Tofikowi skutecznie pomogą. No... nie liczę na cud, ale nie widząc też można dobrze żyć. Byleby reszta była zdrowa.:oops:

Posted

Jak się czuje maluszek? Czy radzi już sobie z poruszaniem? Dopiero trafiłam na wątek.
Sama adoptowałam suczkę (blisko rok temu, byłą wtedy malutkim szczeniaczkiem), bardzo szybko poznała " mapę domu", teraz gania, biega, bawi się, szaleje i radzi sobie wprost niewiarygodnie.
Na pewno z Tofikiem będzie podobnie, o ile już nie jest.
W nowym Moim psie jest nawet artkuł o niewidomych psach (jest tam tez moja Zuzia:eviltong:). Szczeniaki umieją wspaniale się przystosować.

Posted

Tak tak - widziałam i artykuł i suczynkę. Mnie nie przerazą niewidomy psiak - raczej to że jeżeli przyczyna jest móżdżkowa to jakie to może mieć konsekwencje dla stanu ogólnego!

Posted

amikat napisał(a):
Mnie nie przerazą niewidomy psiak - raczej to że jeżeli przyczyna jest móżdżkowa to jakie to może mieć konsekwencje dla stanu ogólnego!

Konsekwencji pewnie nikt nie jest w stanie przewidzieć tak jak przy każdej wadzie genetycznej ale ... na dogo była też Sofa-Sonia z "porażeniem mózgowym" (właściwie to miała i ma (bo przecież nie cofnął się) niedorozwój móżdżku) - jest "inna", mniej sprawna, "dziwnie" chodzi, trzeba ją było nauczyć wszystkiego ale jest "normalnym" jak na swoje możliwości psem.

Posted

DZIEWCZYNY!!
On jest u mnie trzecia dobę i śmiało mogę przysiąc Wam, że Ż A D N Y C H
niepokojących objawów nie dostrzegam oprócz tego, że fakt-jest niewidomy!! Nie ma absolutnie nieskoordynowanych ruchów-kto to w ogóle powiedział, ze ma?
Goni się ze Ślepotką po domu dzisiaj od samego rana, więc po zapoznaniu się z mieszkaniem radzi sobie super.

W ogóle to powtarzam-to absolutnie najgrzeczniejszy i najsympatyczniejszy tymczas jakiego do tej pory miałam, jak się Wam nie podoba to ja se go zostawię :eviltong:

Posted

amikat napisał(a):
Lenko - te nieskoordynowane ruchy to tylko wzmianka - on w kółko kręcił się jak szalony na akcji - ale tam wiele zapachów, bodźców itd.

No tak, a psiak ślepy! Więc jakby Pan Doktor pytał, to już nie ma ;)