Ulka18 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Witamy Jerzy na dogomanii :hand: Wspolczuje odejscia suczki :shake: Zawsze to bardzo boli. Cieszymy sie, ze Sissi bedzie miala dobry dom, w ktorym bedzie jedynaczka. Co do sterylki to taki jest wymóg adopcji ze schroniska, jesli suczka nie byla w nim sterylizowana, a Sissi nie zdazyla na zabieg, do Agusia wziela ja na tymczas. Sterylizacja zapobiega ciazom urojonym, a przede wszystkim groznemu ropomaciczu. Dr Jakubek na pewno zrobi sterylke jak to on potrafi, szybko i starannie. I bedzie spokój z cieczkami i w/w zagrozeniami. Quote
Jerzy Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Jeżeli jest obowiązek sterylizacji, to nie będzie przeszkód. Myślę, że po zaadaptowaniu w nowym miejscu, prawda? Mam dziwny lęk przed usypianiem psa /chyba, że robią miejscowe/bo wiem, że często pies już się nie budzi. Quote
Ulka18 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Ja tez ma lęk przed usypianiem psa, dr Jakubek smial sie z nas, jak przyjechalysmy we trzy na sterylizacje mojej Kostaryki. Wyszedl z gabinetu po operacji i powiedzial, ze juz mozemy sie przestac trzasc ;) Dzisiaj na brzuchu suczki nie ma sladu, trzeba palcami dobrze szukac, gdzie bylo ciecie. Suczki sterylizowane sa wg mnie bardziej przytulaste i nie maja zadnych humorów. Quote
halcia Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Też witam i ogromie sie ciesze z nawiazania kontaktu,zawsze nas to niesamowicie cieszy,bo wiemy,ze raz na jakiś czas,bedą wiadomosci o suni z jej domku.:multi: Quote
Ulka18 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Ja za suczke ok. 35 kg zaplacilam 180 zl. Za taka malizne pewnie ze stówke, to glownie koszt materialow tj. nici chirurgicznych i narkozy. Sterylki nie trzeba robic juz teraz, ale w jakiejs przyszlosci, gdy suczka sie juz zaklimatyzuje na dobre. To jest kwestia do dogadania. Quote
terra Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Witaj Jerzy :lol: Bardzo się cieszę, że sunia będzie miała kochający dom.:loveu: Sterylizacja różnie kosztuje u różnych wetów. Poza tym marzec jest 'Ogólnopolskim Miesiącem Sterylizacji' do tej akcji przystępują niektóre lecznice i weterynarze. Można wtedy wykonać sterylkę ze zniżką. Musisz zapytać tego lekarza jak to u niego jest. Quote
agusiazet Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Ja też witam Jerzego serdecznie w imieniu własnym i Sissi. Mała bryka na całego i właśnie dobiera się do mojego śniadania, własne nie bardzo jej podchodzi. Jestem za sterylizacją rękami i nogami, szczególnie po tym jak moja wirtualna podopieczna Maxi zmarła w okropnych męczarniach na ropomacicze - nigdy więcej żadna suka nie powinna tak cierpieć! Quote
Tola Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 :multi::multi: Bardzo sie cieszę, ze Sisi znalazał dom. Aguś - gratuluje tak błyskawicznej adopcji:lol: Quote
agusiazet Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Sissi pojechała. Umowa o przekazaniu psa podpisana i jutro Kaskadaffik odda ją w schronisku. Państwo od Sissi są naprawdę mili i jestem przekonana, że suczka będzie miała u nich wspaniały dom!!! Pan obiecał wchodzić na wątek, więc możemy mieć nadzieję na nowe wieści zdjecia Sissiątka! Quote
Jerzy Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Pies już w domu. Pierwsze co zrobiła to obniuchała wszystkie kąty. Potem wszamała pół "perle" i piętkę chleba na zagrychę. Dobrze wie gdzie jest kuchnia i co tam można znaleźć i wie za kim ma chodzić - kto w kuchni decyduje. Złapała kulkę suchej karmy i schowała do budki. Na łóżko jeszcze nie weszła. Chyba bada teren, co można a co nie. ;) Quote
terra Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Odważna sunia :lol: Czuje się dobrze u nowym domku. Bądź szczęśliwa maleńka :loveu: Quote
Ulka18 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 No kto by pomyslal, ze niesmiala Sissi tak sie rozkreci. I apetycik ma kruszynka, chyba zrozumiala, ze ma swoj DOM. Quote
agusiazet Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Super, Pani jej się spodobała od pierwszego wejrzenia, więc szybko się zaaklimatyzuje:) Quote
terra Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Ooooo, to niespodzianka :lol: No i macie szkolonego psa. Nie wiadomo, czym jeszcze zaskoczy swoich Pańciostwa mała Sissi.;) Quote
anciaahk Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Agusia, ale masz rękę do psiaków. Expresowa adopcja. A Sisi fantastyczna:). Quote
zulugula Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Witam Panie Jerzy. Cieszę się, że tak szybko doszło do adopcji :multi: i że mogłam być pomocna ;) Quote
Koliberek34 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 agusiazet napisał(a):Super, szkoda, tylko, że nie dałaś znać i trzymałaś mnie w przeświadczeniu, że ją weźmiesz - zdecydowanie tak się nie robi!!! Powinnam Cię wpisać na czarną listę! Tak,wpisz mnie na CZARNA LISTE.:-o Tylko jaki jest konkretny powod? JESZCZE DOPISZ,ZE TRZYMAM ZULKE NA LANCUCHU BEZ BUDY I PICIA I JEDZENIA I DO TEGO JA JESZCZE KOPIE!!! :shake: :shake: :shake: Quote
Reno2001 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Bardzo się cieszę, że sunieczka już w nowym domku. Po prostu ekspresowo. I bardzo dobrze. Wszystkiego naj dla Sissi i jej opiekunów :loveu:. Quote
Ulka18 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Jerzy, jak minela pierwsza noc Sissi w nowym domu? Czy wszystko w porzadku? Quote
Jerzy Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Wczoraj szukała sobie miejsca i wiadomo - pierwszy dzień. Nie zrobiła w domu nic a nic. W nocy spała w łóżku, ale w nogach. Dopiero nad ranem przyszła na poduszkę i przytuliła swój łepek do mojej twarzy i tak spała. Rano ok 8 wyskoczyła i usiadła pod drzwiami. Wiadomo. Wyszła i zrobiła wszystko. Szczeka na obcych i warczy. Na razie, sama radość. Quote
Ulka18 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 No to dobry poczatek :klacz: zawsze to obawa jak pies spedzi pierwsza noc w nowym miejscu. A tutaj prosze czysciutko, milutko, przytulaski w nocy do Pancia i sygnalizacja potrzeb. Brawo Sissi :fadein: Quote
Jerzy Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Muszę powiedzieć, że piesek jest bardzo dobrze przygotowany do adopcji. Zadbany i odstresowany. Pani z Mielca zrobiła dobrą robotę. Quote
agusiazet Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Koliberek34 napisał(a):Tak,wpisz mnie na CZARNA LISTE.:-o Tylko jaki jest konkretny powod? JESZCZE DOPISZ,ZE TRZYMAM ZULKE NA LANCUCHU BEZ BUDY I PICIA I JEDZENIA I DO TEGO JA JESZCZE KOPIE!!! :shake: :shake: :shake: Powód jest jeden i to oczywisty to Ty zarezerwowałaś Sissi (telefony i PW do mnie) i nie dałaś znać, że się rozmyśliłaś!!! Może nie jest to powód na czarną listę, ale u mnie jesteś skreślona jako niesolidna firma! A, że opiekujesz się Zulką to Twój obowiązek, a nie łaska!!! Quote
Recommended Posts