Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy Jerzy na dogomanii :hand:
Wspolczuje odejscia suczki :shake: Zawsze to bardzo boli.

Cieszymy sie, ze Sissi bedzie miala dobry dom, w ktorym bedzie jedynaczka.

Co do sterylki to taki jest wymóg adopcji ze schroniska, jesli suczka nie byla w nim sterylizowana, a Sissi nie zdazyla na zabieg, do Agusia wziela ja na tymczas. Sterylizacja zapobiega ciazom urojonym, a przede wszystkim groznemu ropomaciczu. Dr Jakubek na pewno zrobi sterylke jak to on potrafi, szybko i starannie. I bedzie spokój z cieczkami i w/w zagrozeniami.

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżeli jest obowiązek sterylizacji, to nie będzie przeszkód. Myślę, że po zaadaptowaniu w nowym miejscu, prawda? Mam dziwny lęk przed usypianiem psa /chyba, że robią miejscowe/bo wiem, że często pies już się nie budzi.

Posted

Ja tez ma lęk przed usypianiem psa, dr Jakubek smial sie z nas, jak przyjechalysmy we trzy na sterylizacje mojej Kostaryki. Wyszedl z gabinetu po operacji i powiedzial, ze juz mozemy sie przestac trzasc ;)
Dzisiaj na brzuchu suczki nie ma sladu, trzeba palcami dobrze szukac, gdzie bylo ciecie. Suczki sterylizowane sa wg mnie bardziej przytulaste i nie maja zadnych humorów.

Posted

Też witam i ogromie sie ciesze z nawiazania kontaktu,zawsze nas to niesamowicie cieszy,bo wiemy,ze raz na jakiś czas,bedą wiadomosci o suni z jej domku.:multi:

Posted

Ja za suczke ok. 35 kg zaplacilam 180 zl. Za taka malizne pewnie ze stówke, to glownie koszt materialow tj. nici chirurgicznych i narkozy.
Sterylki nie trzeba robic juz teraz, ale w jakiejs przyszlosci, gdy suczka sie juz zaklimatyzuje na dobre. To jest kwestia do dogadania.

Posted

Witaj Jerzy :lol:
Bardzo się cieszę, że sunia będzie miała kochający dom.:loveu:
Sterylizacja różnie kosztuje u różnych wetów.
Poza tym marzec jest 'Ogólnopolskim Miesiącem Sterylizacji' do tej akcji przystępują niektóre lecznice i weterynarze. Można wtedy wykonać sterylkę ze zniżką.
Musisz zapytać tego lekarza jak to u niego jest.

Posted

Ja też witam Jerzego serdecznie w imieniu własnym i Sissi. Mała bryka na całego i właśnie dobiera się do mojego śniadania, własne nie bardzo jej podchodzi.
Jestem za sterylizacją rękami i nogami, szczególnie po tym jak moja wirtualna podopieczna Maxi zmarła w okropnych męczarniach na ropomacicze - nigdy więcej żadna suka nie powinna tak cierpieć!

Posted

Sissi pojechała. Umowa o przekazaniu psa podpisana i jutro Kaskadaffik odda ją w schronisku. Państwo od Sissi są naprawdę mili i jestem przekonana, że suczka będzie miała u nich wspaniały dom!!! Pan obiecał wchodzić na wątek, więc możemy mieć nadzieję na nowe wieści zdjecia Sissiątka!

Posted

Pies już w domu. Pierwsze co zrobiła to obniuchała wszystkie kąty. Potem wszamała pół "perle" i piętkę chleba na zagrychę. Dobrze wie gdzie jest kuchnia i co tam można znaleźć i wie za kim ma chodzić - kto w kuchni decyduje. Złapała kulkę suchej karmy i schowała do budki. Na łóżko jeszcze nie weszła. Chyba bada teren, co można a co nie. ;)

Posted

agusiazet napisał(a):
Super, szkoda, tylko, że nie dałaś znać i trzymałaś mnie w przeświadczeniu, że ją weźmiesz - zdecydowanie tak się nie robi!!! Powinnam Cię wpisać na czarną listę!

Tak,wpisz mnie na CZARNA LISTE.:-o Tylko jaki jest konkretny powod? JESZCZE DOPISZ,ZE TRZYMAM ZULKE NA LANCUCHU BEZ BUDY I PICIA I JEDZENIA I DO TEGO JA JESZCZE KOPIE!!! :shake: :shake: :shake:

Posted

Wczoraj szukała sobie miejsca i wiadomo - pierwszy dzień. Nie zrobiła w domu nic a nic. W nocy spała w łóżku, ale w nogach. Dopiero nad ranem przyszła na poduszkę i przytuliła swój łepek do mojej twarzy i tak spała. Rano ok 8 wyskoczyła i usiadła pod drzwiami. Wiadomo. Wyszła i zrobiła wszystko. Szczeka na obcych i warczy. Na razie, sama radość.

Posted

No to dobry poczatek :klacz: zawsze to obawa jak pies spedzi pierwsza noc w nowym miejscu. A tutaj prosze czysciutko, milutko, przytulaski w nocy do Pancia i sygnalizacja potrzeb. Brawo Sissi :fadein:

Posted

Koliberek34 napisał(a):
Tak,wpisz mnie na CZARNA LISTE.:-o Tylko jaki jest konkretny powod? JESZCZE DOPISZ,ZE TRZYMAM ZULKE NA LANCUCHU BEZ BUDY I PICIA I JEDZENIA I DO TEGO JA JESZCZE KOPIE!!! :shake: :shake: :shake:

Powód jest jeden i to oczywisty to Ty zarezerwowałaś Sissi (telefony i PW do mnie) i nie dałaś znać, że się rozmyśliłaś!!! Może nie jest to powód na czarną listę, ale u mnie jesteś skreślona jako niesolidna firma! A, że opiekujesz się Zulką to Twój obowiązek, a nie łaska!!!